Canna Bee

Members
 • Topic Teller

  27
 • Geregistreerd

 • Laatst online

Forum Reputatie

4 Neutral

About Canna Bee

 • Rank
  Beginnend smoker

Recent Profile Visitors

De recente bezoekers blok is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Canna Bee

  DWC vreemde bladvorm

  Grtz Popz, Het is multiplex geïmpregneerd met tuinbeits. Ik heb hier aanvankelijk voor gekozen omdat dit het gewicht van een stel flinke planten kan dragen. Ik heb uiteraard eerst voor kunststof gekeken, maar er is daarvan geen plaatmateriaal te krijgen dat makkelijk te zagen en te boren is. Anders toch maar aflakken met dekkende alkydverf? Update: Vandaag het multiplex licht met de hand opgeschuurd, en goed dekkend in de alkydbasis grondlak gezet. Morgen zwarte alkyd basislak, en dan wanneer uitgehard ,moet het hout voorzien zijn van een harde waterproof laklaag. Eventuele lijm -of beitssappen kunnen zo niet meer in het water komen.
 2. Canna Bee

  DWC vreemde bladvorm

  Heb jij nog tips? Gr. CB
 3. Canna Bee

  DWC vreemde bladvorm

  Bedankt. Wat dat microben betreft zover was ik ook. Ik moet zelf alleen nog een merk zien te vinden die geschikt is voor DWC. Nederlandse Growshops hebben geen idee. En zomaar bactetien voor aarde erin gooien lijkt me iets te riskant. De merken die ik kan vinden zijn alleen in Amerika te krijgen. Ik neem aan dat er nog meer mensen zijn in Nederland die DWC hebben. www.growweedeasy.com/marijuana-root-rot#solution-root-rot
 4. Canna Bee

  DWC vreemde bladvorm

  Correct, wanneer ik de planten benevelde, leken zij even op te knappen. Ik kon dit haast ieder uur gaan doen. Wanneer ik een top feed systeempje aansloot leek het iets beter te gaan. Het stijgen en het laten dalen van het waterpeil maakte geen verschil, terwijl er al enorme witte wortels in het water hingen. Ze leken alleen niet voldoende op te nemen. Ik draai exact dezelfde setup met dezelfde temperatuur en luchtvochtigheid op aarde, en hierin doen ze het perfect. Ook heb ik aan wortelrot gedacht, op de luchtsteen en aan de binnenkant van de bakken was een slijmerige laag. Echter weet ik daar niks preventiefs op te verzinnen.
 5. Canna Bee

  DWC vreemde bladvorm

  De temperatuur is 22,5 zoals vermeld
 6. Canna Bee

  DWC vreemde bladvorm

  De watertemp is 20 graden stabiel. Wat raar! Ik geef alle juiste ph en ec waarden. Zou het door die Plagron Hydro A+B komen?
 7. Canna Bee

  DWC vreemde bladvorm

  Beste medegrowers, Na lange tijd research ben ik voor het eerst begonnen met DWC. Groeien onder 440W TNeon, bloeien onder 450W Cree LED. Ik kweek op Plagron Hydro A+B in 45L bakken met een 300LPH airpomp. Echter zien de gegroeide bladeren er uit als een krop sla, de nieuwe scheuten gaan niet echt de hoogte in maar worden dik en slap. Iemand enig idee hoe dit komt, de moederplanten in aarde zagen er heel anders uit. Links Bruce Banner #3, rechts Gorilla Glue #4 beiden van Anesia Seeds. Groei week 2 LV 47% Temp 22,5c Ph 5,7 Ec 1.5
 8. Canna Bee

  Liters grond per watt

  Beste medegrowers, Ik heb momenteel twee 30 Liter onder één 400W. Ik doe een scrogg waarbij ik 5 tot 6 weken voorgroei, maar ik vraag mij af of ik te kleine potten heb. Wat is de richtlijn wat betreft liters pot per watt?
 9. Canna Bee

  Eerste COB LED Kweek

  Bedankt heren, jullie hebben mij goed op weg geholpen. Ik meet nu de EC van de grond en pas daar de voeding op aan. Voor deze kweek te laat, hoewel de oogst er niet veel minder om is. Voor mn tweede setup ben ik al lekker van start gegaan hiermee. Wat ik mij nog wel afvraag is hoe ik nauwkeurig monsters kan nemen van de grond. Onderuit de pot zijn de gaatjes te klein. Ik graaf nu van bovenaf diep tussen de wortels een sample. Is dit betrouwbaar?
 10. Canna Bee

  COB's doorgebrand en vreemde geur

  Bedankt iedereen en in het bijzonder L3dnov. Ik ben ook tot de conclusie gekomen dat dat waarschijnlijk het probleem was.
 11. Canna Bee

  COB's doorgebrand en vreemde geur

  Bedankt voor jullie hulp. Ik heb de COB's gewoon plat op de aanwezige pasta van de heatspreader geplakt en bevestigd met COB holders en twee schroeven. Iemand anders die dit ook heeft?
 12. Canna Bee

  COB's doorgebrand en vreemde geur

  Bedankt voor jullie antwoorden. Ik heb ze in serie aangesloten. Stel ik sluit maar één cob (36 volt) aan dan pakt hij toch gewoon 36 en niet 143. Nu heb ik er 3 aangesloten dus stel het voltage wordt wel verdeeld over het aantal cobs. 143 volt : 3 = 47 volt x 1.4 = 66 watt. Een COB kan tot 110 watt hebben. Dus zelfs als ik maar twee COB's aan zou sluiten, is de driver te zwak om deze door te kunnen branden. Theoretisch is het helemaal correct alleen de boel brand door, dat is wat minder.
 13. Canna Bee

  COB's doorgebrand en vreemde geur

  Beste mede zelfbouwers, Ik heb 3 stuks HLG185HC1400B met elk daarop 3x CXA3070. Alpine 64 coolers zitten met thermalpaste erop en draaien op 12 volt. Aan elke meanwell driver heb ik een 100k potentiometer. Wanneer ik deze echter op maximaal schroef, begint de boel te stinken en is er zelfs 1 COB kapot gebrand. Dit is dus op 1.4a, wat ik heel apart vind, iemand suggesties?
 14. Canna Bee

  Eerste COB LED Kweek

 15. Canna Bee

  Eerste COB LED Kweek

  Hey jengen, jij bedoeld vast EC? Misschien kun je me daarbij iets helpen. Ik heb een meter aangeschaft en gedemineraliseerd water. Link naar EC meter Meter meet alleen in microsiemens. Ik heb de aarde gemend met water, daarna gezeeft en de vloeistof was 750 microsiemens.