Romsel

Members
 • Topic Teller

  206
 • Geregistreerd

 • Laatst online

Forum Reputatie

120 Excellent

About Romsel

 • Rank
  Stoner gradatie 2

Recent Profile Visitors

444 profile views
 1. Romsel

  De Ultieme Microkweek

  Gister 17-1 zijn de kiemplantjes goed en wel boven gekomen. Blijkt nu dat eentje slechts een enkel blaadje heeft per set bladeren. Iemand een idee of dit kwaad kan? Hopen dat de volgende set er wel gewoon twee heeft. De bekers zijn bijgevuld, net onder de lobblaadjes.
 2. Romsel

  White Widow en Haze Auto

  Heeft Zwitserland euro's? Mooie WW's hoor in je tentje.
 3. Romsel

  1e setup/complete kit?

  Duidelijk verhaal @MissWinchester Moeten upgraden is niet cool nee, en zo moet je ook denken met de setup. Liever nu iets extra's uitgeven dan later erachter komen dat je afzuiging klote is of je tent van slechte kwaliteit is. De tent, licht, afzuiging en genetica zijn hierin essentieel.
 4. Romsel

  1e setup/complete kit?

  Dit lijkt mij wel wat qua lamp: https://horticulturelightinggroup.com/products/hlg-65 65W 4000K voor groei en bloei. Alleen weet ik niet of dit in NL verkocht wordt.
 5. Romsel

  1e setup/complete kit?

  Wat je zegt is prima, maar dan kan je net zo goed voor een 60x60 tentje gaan. Ik heb ongeveer 60gr geoogst is een 60x60 tentje met een SCROG. Je kan denk ik wel zo'n 48W in een 60X60 doen met een enkele autoflower. Geen idee hoeveel je rookt maar je zou er even tegenaan kunnen. Mijn topic met 60x60 SCROG en 100W LED COBS. Wel een tijd buiten voorgegroeid:
 6. Romsel

  1e setup/complete kit?

  Twee van die 48W voor een 90x90 tent lijkt mij niet voldoende. Voor een 90x90 tent moet je zeker op 200W a 300W zitten. Uiteraard zijn hier hele berekeningen voor, maar dat terzijde.
 7. Romsel

  De Ultieme Microkweek

  Worteltjes van zo'n halve centimeter. En door in de cups van karton met de lightmix. Ontdekt dat mijn stekgrond niet meer goed was, dan maar meteen in de lightmix. Deze cups zijn wat smaller en hoger, zo kan de penwortel mooi naar beneden schieten. De aarde nog niet tot de rand gevuld, dat doe ik als ze eenmaal ontkiemd zijn. Over de cups heb ik vervolgens boterhamzakjes gedaan om het vocht wat beter vast te houden. Ik doe zuinig aan met het water, heb rondom het zaad licht gedruppeld. Laat de worteltjes maar een beetje werken. Wortelstimulator heeft mij vorige ronden weinig verschil opgeleverd, dus dat skippen we maar. Now we wait. To be continued.
 8. Romsel

  De Ultieme Microkweek

  Ik doe dit project met nog een maat. Hij heeft ook een spacebucket gebouwd. Op dit moment ben ik het proces van ontkiemen begonnen. Hopen dat we over een paar dagen de lobblaadjes mogen zien.
 9. Romsel

  De Ultieme Microkweek

  Ok even een update qua setup: - Curver ton met deksel 45L - 20L pot (ophoging Curver ton) - 10L liter pot bestemd voor de aarde/plant - Full spectrum COB LED 150W (50W uit de muur) - Drie PC-fans, waarvan twee 80x80mm 5V USB (uitlaat) en eenmalig 70x70mm 12V (inlaat) - PVC uitlaat van 80x80mm - Carbonfilters tussen de PC-fans - Analoge tijdschakelaar - E27 fitting met stekker/schakelaar We gaan starten met stekgrond, vervolgens door met lightmix. We hebben voeding van Plagron en Northern Light zaadjes van Hy-Seeds. Gisteravond een paar uur proef gedraaid, we komen uit op zo'n 24 graden. Prima klimaat voor een plantje. De zogenaamde Spacebucket ziet er na wat knutselen dan zo uit: In de zwarte pot komt dan de 10L pot staan. Het idee is om een 4way LST te gaan doen, en dan 8 of 16 toppen creƫren in SCROG, afhankelijk van hoe het uitpakt. De lamp met actieve cooling (jawel). Zou zo'n 50 wat uit de muur trekken, zat voor dit kleine klimaat denk ik zo. Ik heb nog twee 15W groeilampen liggen, die kan ik eventueel later toevoegen. 80W in totaal (echte) is niet mis denk ik voor een enkele plant.
 10. 65W uit de muur of 65W aan leds?
 11. Romsel

  Nieuw in deze cannabis wereld

  Welkom, mooie carriereswitch
 12. Leuke setup, dat netje lijkt me alleen wat overbodig op dit moment.
 13. Romsel

  De Ultieme Microkweek

  We hebben verschillende onderdelen besteld, waaronder PC-fans, een hygrometer, zaadjes, licht en wat andere zooi. Nog even geduld en we kunnen opbouwen. Wordt vervolgd.
 14. Romsel

  De Ultieme Microkweek

  Heb je daar een verslagje van? Ik zat ook te twijfelen over hydro