Romsel

Members
 • Content count

  296
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

200 Excellent

1 Follower

About Romsel

 • Rank
  Kweekmeester

Recent Profile Visitors

1,173 profile views
 1. Romsel

  Frisian Dew Dutch Passion

  Geoogst en gedroogd! De groene Frisian Dew met voorbeeld top en totaal drooggewicht: De paarse Frisian Dew met voorbeeld top en totaal drooggewicht: Meer dan tevreden, zeker voor buitenwiet! Ruim 33 gram, en ik vape niet vaak/veel dus hier ga ik heel lang mee doen. Her en der wel wat zaadjes geplukt maar ik geloof niet dat de oogst mislukt is.
 2. Romsel

  Frisian Dew Dutch Passion

  Je moet toch een beetje geluk hebben. Ik heb twee zaadjes van dezelfde bank en het is 50/50 gebleken. Maat van me heeft nog drie zaden van dezelfde bank en daar zien we ook paarse tinten. Die heeft niet verduisterd maar de bloei zit er al goed in!
 3. Romsel

  Frisian Dew Dutch Passion

  Ik stop met voeding en laat de planten zichzelf nu leegtrekken. Ik heb niet heel veel nieuwe zaadjes ontdekt tot mijn opluchting. Laten we hopen dat de meeste toppen van binnen nog "normaal" zijn zonder zaadontwikkeling. Ik vape de wiet dus dat scheelt wel weer. Dan wat nieuwe foto's. Er zit een apart filtertje op mijn foto's, ze slaan erg groen uit maar hebben over het algemeen een prima kleur. Het gele blad is door het stoppen met de voeding en helemaal prima. PS ik ben heel blij met de paarse Frisian Dew. Paarse wiet heeft toch iets bijzonders. Zaadbanken beloven het vaak maar de praktijk blijkt vaak anders.
 4. Romsel

  Frisian Dew Dutch Passion

  Ter illustratie: Duidelijk een zaadje.
 5. Romsel

  Frisian Dew Dutch Passion

  Het zijn zaadjes, her en der ontwikkelen ze nu op bijna alle toppen. Misschien toch door lichtstress? Eerder stonden ze in een houten schuurtje waar wellicht wat lekken waren qua licht. Het zou zonde zijn als ze nu volschieten met zaad.
 6. Romsel

  Frisian Dew Dutch Passion

  @DeVos bedankt voor de reply. Ik kijl regelmatig naar de planten en vanochtend zag ik het meteen: een zaadje. Ik wil zo lang mogelijk verduisteren maar vanaf vrijdag zit ik een weekend op Texel met mijn familie. Dan wordt het erg lastig. Hopen dat de zaadontwikkeling niet doorslaat, dat zou zo zonde zijn.
 7. Romsel

  Frisian Dew Dutch Passion

  @DeVos aangezien je al hebt gereageerd op mijn topic: Ik spot hier en daar wat zaadjes in de toppen, niet bijzonder veel maar het baart mij toch wel wat zorgen. Mijn vrouw helpt mee met verduisteren als ik werk en soms doet zij het een stuk later dan 20:30, bijvoorbeeld 21:30 i.v.m. de kinderen thuis. Hoe lang moet ik doorgaan met verduisteren en wat is slim om te doen i.v.m. de zaadontwikkeling? Na 10 minuten inspecteren heb ik er makkelijk 5/6 zaadjes uit geplukt (zacht/groen/sappig).
 8. Romsel

  Frisian Dew Dutch Passion

  Bedankt voor je input! Die buitenwiet specialisten heb ik weleens voorbij zien komen ja, Outdoor King etc. Misschien wat voor volgend jaar :-)
 9. Romsel

  Frisian Dew Dutch Passion

  Volgens het internet is Frisian Dew een korte bloeier en zeer geschikt voor buitenkweek, daarom deze soort gekozen. Ik heb een studio waar ik ze rond 20:30 in zet, en zo'n 12 uur later uit haal. In de studio zet ik er twee kleine ventilators op voor een beetje airflow. Echt nat staan ze niet, sowieso in de nacht niet. De toppen beginnen al aardig aan te zwellen, dat belooft wat als we nog niet eens op de helft zijn. Inderdaad alert zijn op toprot, vorig jaar een Super Skunk (volle grond) bij een vriend staan en die zat plotseling vol schimmel. Toen snel geoogst en daar hebben we tot op heden nog plezier van.
 10. Romsel

  Frisian Dew Dutch Passion

  Op dit moment staan de planten 29 dagen op 12-12, er staan zo'n 8 weken voor de bloei. Geen idee hoe lang we dit nog volhouden, ze gaan wel erg lekker sinds de afgelopen hittegolf. Beter dan in mijn tentje destijds met zo'n 130W LED. Sommige haartjes worden al bruin, wellicht door te hoge temperaturen. Mijn 30X loepje houd ik in de aanslag, tot nu toe alles nog helder qua trichomen.
 11. Romsel

  Frisian Dew Dutch Passion

  Hierbij een kort overzicht van mijn buitenkweek Frisian Dew van Dutch Passion. Twee zaadjes te water gegaan (26-5-2020) en een korte periode voorgegroeid in mijn mini growbox die ik zelf in elkaar heb geflanst met wat oude meuk. De potten zijn 20 liter en potgrond bij de Welkoop gehaald, niet teveel over nagedacht. Besloten de planten te verduisteren, dat is begonnen op 19-7. Getopt en LST toegepast, zie foto's verder. Besloten zoveel mogelijk regenwater te geven en wat bio (bloei)voeding van Ecostyle, de NPK's zijn wel goed denk ik. Growbox Zusjes Groeien Meer groeien Getopt en LST 8 hoofdtoppen 4 hoofdtoppen 14 dagen 12/12 28 dagen 12/12 Paarse toppen 28 12/12 Beide planten 28 dagen 12/12
 12. Romsel

  2de ronde Outlaw - Amnesia

  Je hebt echt net geoogst en nu alweer een vol veldje. Je zit niet stil lol. Mooi veldje hoor, pfff jaloers.
 13. Wie zaait zal oogsten! Nette ronde met veel aandacht voor je planten.
 14. Romsel

  Guerrilla in eigen tuin

  Alleen op zonlicht gekweekt in de kas?