Romsel

Members
 • Topic Teller

  208
 • Geregistreerd

 • Laatst online

Everything posted by Romsel

 1. Romsel

  De Ultieme Microkweek

  Hallo luitjes, Ik had een 60x60 tentje met een bescheiden LED-lamp. Met het tentje drie rondes gedraaid en de nodige ervaring opgedaan. Het tentje moest weg door een verhuizing die op stapel staat. De bezichtigingen zijn achter de rug en het huis is inmiddels verkocht (K-Chinggg)! Geen vreemd volk meer in huis. Het kweken op zich vind ik een leuke hobby, vandaar dat ik de draad oppak met de ultieme microkweek. Geïnspireerd op de zogenaamde ''spacebuckets''. Ik rook nog zelden wiet maar ik vind het proces rondom het kweken prachtig. Foto's van de build-up volgen snel! Vriendelijke groet, Romsel
 2. Romsel

  De Ultieme Microkweek

  Even twee foto's van de mini's. De normale ziet er prima uit, beetje ontwikkeling gehad. Niet eens zoveel strek gezien, dus een goed teken denk ik. Dan de freak, een vrij groot blaadje ontwikkeld. Ik zie aan de andere kant wel iets komen, een blaadje? Met een beetje geluk komt er nu wel een setje bladeren aan. Mocht het niet zo zijn, gaan we een nieuw zaadje pakken. Mijn maat moet dan maar even geduld hebben, we hebben ieder een bucket en ben voor ons beide bezig nu.
 3. Romsel

  De Ultieme Microkweek

  Er zijn wat kleine ontwikkelingen, maar kan het nog niet goed beoordelen. Het ene blaadje is in elk geval wel vrij groot geworden, probeert zo toch meer licht op te vangen denk ik. Vannacht 5:00 gaat het licht uit, morgen 11:00 weer aan. Dan zal ik even een foto posten. EDIT: ik kan op internet niks vinden over een dergelijke mutatie. Wel bijvoorbeeld zaailingen met drie blaadjes, maar dit niet tegengekomen.
 4. Romsel

  De Ultieme Microkweek

  Gister 17-1 zijn de kiemplantjes goed en wel boven gekomen. Blijkt nu dat eentje slechts een enkel blaadje heeft per set bladeren. Iemand een idee of dit kwaad kan? Hopen dat de volgende set er wel gewoon twee heeft. De bekers zijn bijgevuld, net onder de lobblaadjes.
 5. Romsel

  White Widow en Haze Auto

  Heeft Zwitserland euro's? Mooie WW's hoor in je tentje.
 6. Romsel

  1e setup/complete kit?

  Duidelijk verhaal @MissWinchester Moeten upgraden is niet cool nee, en zo moet je ook denken met de setup. Liever nu iets extra's uitgeven dan later erachter komen dat je afzuiging klote is of je tent van slechte kwaliteit is. De tent, licht, afzuiging en genetica zijn hierin essentieel.
 7. Romsel

  1e setup/complete kit?

  Dit lijkt mij wel wat qua lamp: https://horticulturelightinggroup.com/products/hlg-65 65W 4000K voor groei en bloei. Alleen weet ik niet of dit in NL verkocht wordt.
 8. Romsel

  1e setup/complete kit?

  Wat je zegt is prima, maar dan kan je net zo goed voor een 60x60 tentje gaan. Ik heb ongeveer 60gr geoogst is een 60x60 tentje met een SCROG. Je kan denk ik wel zo'n 48W in een 60X60 doen met een enkele autoflower. Geen idee hoeveel je rookt maar je zou er even tegenaan kunnen. Mijn topic met 60x60 SCROG en 100W LED COBS. Wel een tijd buiten voorgegroeid:
 9. Romsel

  1e setup/complete kit?

  Twee van die 48W voor een 90x90 tent lijkt mij niet voldoende. Voor een 90x90 tent moet je zeker op 200W a 300W zitten. Uiteraard zijn hier hele berekeningen voor, maar dat terzijde.
 10. Romsel

  De Ultieme Microkweek

  Worteltjes van zo'n halve centimeter. En door in de cups van karton met de lightmix. Ontdekt dat mijn stekgrond niet meer goed was, dan maar meteen in de lightmix. Deze cups zijn wat smaller en hoger, zo kan de penwortel mooi naar beneden schieten. De aarde nog niet tot de rand gevuld, dat doe ik als ze eenmaal ontkiemd zijn. Over de cups heb ik vervolgens boterhamzakjes gedaan om het vocht wat beter vast te houden. Ik doe zuinig aan met het water, heb rondom het zaad licht gedruppeld. Laat de worteltjes maar een beetje werken. Wortelstimulator heeft mij vorige ronden weinig verschil opgeleverd, dus dat skippen we maar. Now we wait. To be continued.
 11. Romsel

  De Ultieme Microkweek

  Ik doe dit project met nog een maat. Hij heeft ook een spacebucket gebouwd. Op dit moment ben ik het proces van ontkiemen begonnen. Hopen dat we over een paar dagen de lobblaadjes mogen zien.
 12. Romsel

  De Ultieme Microkweek

  Ok even een update qua setup: - Curver ton met deksel 45L - 20L pot (ophoging Curver ton) - 10L liter pot bestemd voor de aarde/plant - Full spectrum COB LED 150W (50W uit de muur) - Drie PC-fans, waarvan twee 80x80mm 5V USB (uitlaat) en eenmalig 70x70mm 12V (inlaat) - PVC uitlaat van 80x80mm - Carbonfilters tussen de PC-fans - Analoge tijdschakelaar - E27 fitting met stekker/schakelaar We gaan starten met stekgrond, vervolgens door met lightmix. We hebben voeding van Plagron en Northern Light zaadjes van Hy-Seeds. Gisteravond een paar uur proef gedraaid, we komen uit op zo'n 24 graden. Prima klimaat voor een plantje. De zogenaamde Spacebucket ziet er na wat knutselen dan zo uit: In de zwarte pot komt dan de 10L pot staan. Het idee is om een 4way LST te gaan doen, en dan 8 of 16 toppen creëren in SCROG, afhankelijk van hoe het uitpakt. De lamp met actieve cooling (jawel). Zou zo'n 50 wat uit de muur trekken, zat voor dit kleine klimaat denk ik zo. Ik heb nog twee 15W groeilampen liggen, die kan ik eventueel later toevoegen. 80W in totaal (echte) is niet mis denk ik voor een enkele plant.
 13. 65W uit de muur of 65W aan leds?
 14. Romsel

  Nieuw in deze cannabis wereld

  Welkom, mooie carriereswitch
 15. Leuke setup, dat netje lijkt me alleen wat overbodig op dit moment.
 16. Romsel

  De Ultieme Microkweek

  We hebben verschillende onderdelen besteld, waaronder PC-fans, een hygrometer, zaadjes, licht en wat andere zooi. Nog even geduld en we kunnen opbouwen. Wordt vervolgd.
 17. Romsel

  De Ultieme Microkweek

  Heb je daar een verslagje van? Ik zat ook te twijfelen over hydro
 18. Romsel

  De Ultieme Microkweek

  Bedankt allen, het duurt nog even voordat ik wat foto's ga updaten en echt ga starten. Wordt vervolgt!
 19. Romsel

  Citizen clu048-1212c4h5m3 90cri 4000k

  @Stoomboot je keuze voor 4000K is weloverwogen? Meeste gaan toch voor 3500K voor een gehele cyclus. Zelf heb ik een 100W lamp gekocht, ook met 4000K. @Stoney dan zit ik dus ook goed met mijn 4000K lamp. Is een High Bay Led, meer bedoeld voor industrie maar volgens mij ook prima voor groei/bloei.
 20. Romsel

  Citizen clu048-1212c4h5m3 90cri 4000k

  Is 4000K bij alle LED hetzelfde?
 21. Romsel

  Super Skunk 60x60 CXB3590

  Buiten staat mijn Super Skunk lekker voor te groeien. Over ruim een week gaat deze naar binnen en wil ik graag een scrog maken. Mijn doel wordt 100gr droog van deze ronde te halen. Ik heb twee rondes gedraaid tot nu toe. De eerste was uitproberen en is vroegtijdig gestopt i.v.m. tijdnood vakantie. De tweede grow is ook snel en vluchtig gedaan i.v.m. de vakantie die op komst was. Met deze grow, heb ik de tijd om alles rustig tot een goed einde te brengen. De plant heeft flink voorgegroeid in de zon in mijn tuin, dus dat scheelt een hoop gedoe. Beide resultaten van mijn vorige rondes vielen tegen. De eerste keer 40GR en de tweede keer slechts 25GR. Mijn doel is om nu de tent vol te krijgen en 100GR te oogsten. Ik heb al veel geleerd en hoop mijn kennis nu volop toe te passen. Basis Setup: - 60x60 Phantom tent - 100W CXB3590 - 2 X 15W full spectrum lampjes (extra) - 220-280 S-Vent buisventilator met toeren en temperatuuregelaar - Plagron lijn (grond en voeding) - Adwa PH meter - Ventilatortje - Tijdschakelaar - Hygrometer
 22. Romsel

  Kweken in een koelkast DWC en cree cxb3590

  Ik word jaloers van dit mooie project. Echt heel nice. Klein maar fijn, met de juiste spullen.
 23. Romsel

  Super Skunk 60x60 CXB3590

  Ik heb mijn wiet heel zorgvuldig geknipt en goed laten drogen. Er is ruim 60 gram vanaf gekomen. Toch wel een teleurstellende opbrengst aangezien ik ruim 100W lampen heb. Maar de wiet zelf is top, echt een heerlijk product.