Sebas

Members
 • Topic Teller

  271
 • Geregistreerd

 • Laatst online

 • Days Won

  6

Everything posted by Sebas

 1. Dat worden inderdaad fijne dagen, kan je deze ook posten in de thread voor 2019 ;-)
 2. Ik maak niet altijd eigen zaden, maar soms kan ik het niet laten. Bij pepers is het niet al te moeilijk idd.... ik droog dat soort dingen geforceerd in een droogmachine. Vorig jaar heb ik eigen chipotle gemaakt (drogen, roken, drogen), weliswaar van gekochte Jalapeno maar dat mocht de pret niet drukken 😋 Wel gaaf wat je allemaal opkweekt!
 3. Afgelopen dagen heb ik de kast een mooi kleurtje gegeven en de boel gereed gemaakt voor een nieuwe ronde. De zaadjes zoals in de titel genoemd liggen in het water. Voor de setup verwijs ik naar mijn vorige en eerste kweek. Mocht je willen kijken hoe mijn kast tot stand is gekomen: Bouwverslag
 4. Thanks voor de feedback @Eagle vision . Ik zal vanavond eens even kijken hoe ik de temp wat lager kan krijgen (raampje open waarschijnlijk) en de luchtvochtigheid omhoog kan krijgen (bakjes water).
 5. Sebas

  Monster Dwarf auto in een Space Bucket

  Coolio, ik volg!
 6. Thanks @greentjeonatrip. Denk dat dat een weekje verder wel aan de hand is! Bijna geen medium meer te zien. 28 graden met lampjes aan, 19 lampjes uit. Mijn luchtvochtigheid is erg laag, tussen de 30 en 38... maar goed, de plantjes groeien leuk verder. Vandaag dus eerste dag 12/12
 7. Sebas

  Budshot topic!!

  Mooi plaatje!
 8. Sebas

  De Ultieme Microkweek

  Leuk project! Ben benieuwd naar wat je onderweg tegen gaan komen..
 9. De Lidl heeft niet veel pepersoorten @Buitenlucht, volgens mij maar 1... ik bestel mijn moestuin zaden altijd bij vanderwal zaden uit Hoogeveen. Mocht je voor de pepers gaan, dan is https://www.vreeken.nl/zaden/groenten-fruit/peper een betere keus. Ik ga voor sambal maken (heb geloof ik al wel een paar recepten gedropt hier), drogen en vermalen (van het jaar Jalapeno gedroogd, gerookt, gedroogd en vermalen) en voor de diepvries voor later gebruik. Veel plezier met het zaaien en verpotten morgen!
 10. Leuk! Ben benieuwd naar je pepers! Zag een zakje zaad van de Lidl: aankomende week hebben ze die weer: veel voor weinig! Game on!
 11. Sebas

  Moestuin van Sebas, 2019

  Nieuw jaar, nieuwe kansen. Hierbij de opening van mijn topic van mijn moestuin in dit mooie jaar 2019! Opdat het maar een groeizaam jaar mag worden. Dit is de tijd van het jaar dat de hele tuin op zijn kops staat: paadjes verleggen, nieuwe bedden aanleggen, etc... zonder plaatjes geen moestuin praatjes! Een plaatje van de voorbereiding voor het jaar 2020: de Compostbak wordt gevuld. Het oogsten gaat ook gewoon door: boerenkool en prei.
 12. Sebas

  Moestuin van Sebas, 2019

  Ik ga in ieder geval de volgende pepers zetten @Buitenlucht: - madame jeanette - habanana - king naga - peper purper - gewone Spaanse peper Deze soorten (met paprika gipsy baron) heb ik zojuist gezet. tomaten gaan hier trouwens prima op de moestuin, totdat de aardappelziekte rond gaat... afgelopen jaar tot op het eind goed gegaan, omdat het geen weer was voor die nare ziekte.... edit: handig zo'n kweekkast 👌
 13. Gelukkig doet een weekje bijvoederen wonderen. Ik geef op het moment regenwater, Plagron-lijn met Ph van 5.8 en Ec van 1.5. Nachttemperatuur 20 graden en met licht 29.8. Gisteravond begonnen met lst.... Kan iemand mij vanaf een plaatje vertellen hoe lang ik nog kan voorgroeien?
 14. Sebas

  Moestuin van Sebas, 2019

  Voor iedereen die een leuke, informatieve website wil lezen over moestuinen: Diana's mooie moestuin!
 15. En weer dik 1 uur en 45 minuten daglicht erbij in februari! Laten we vooral de oude wijsheden niet vergeten 😎
 16. Dat ziet er allemaal weer leuk uit @karel kweker. Ik denk dat ik in de loop van het jaar moeder de vrouw maar eens lief aan ga kijken voor een led-lamp.
 17. Sebas

  Moestuin van Sebas, 2019

  Thanks @Buitenlucht en @Tune! Wat ga ik anders doen? In ieder geval zorgen dat mijn tomaten vroeger klaar zijn dit jaar! Aankomende week ga ik mijn pepers in ieder geval al voorzaaien, zodat deze een mooie voorsprong hebben. Verder zal ik mijn planning willen optimaliseren, zodat er geen pauzes meer zijn tussen bv. de snij-klare slakroppen. Op de moestuin dit jaar minder wietplanten 🤔 Ik heb er aan 1 meer dan genoeg, al zal ik er vast een reserve bijzetten als het zover is. Een vroegere soort denk ik.... Nieuw dit jaar wordt de kouseband in de kas, tatsoi (kleine paksoi), komatsuna (mosterdspinazie), absint, hysop en zo nog wat meer nieuwe soorten van bv. Sla... verder een verschuiving in aardappelsoorten. Ach, elk jaar weer wat nieuws proberen houdt het leuk. Nadeel is wel dat er steeds meer blijvertjes zijn zodat het krap wordt 😁
 18. Sebas

  Tot volgend jaar!

  Succes & vooral veel plezier van het jaar! Geniet van al hetgeen op je pad komt. Alle keuzes die je maakt zijn de beste keuzes voor dat moment!
 19. Sebas

  Wat nou als..

  Toch fijn dat er zo vroeg in het jaar al buitenspeel topics worden geopend! Veel plezier van het jaar & ik kom zeker spieken!
 20. Sebas

  Lemon Haze onder Fluence LED (new grow)

  Je dames hebben niet geleden onder de scheerbeurt! Ziet er mooi uit!
 21. Tijd voor een foto. Zojuist de meiden overgezet naar het grote-meiden-hok. De lamp voor nu ff gedimd naar 400w zodat ze een dagje kunnen wennen aan het andere licht. Morgen gaan ze naar de 600w. Ik hoop dat ik nog een week of 1,5 geduld kan opbrengen voor de groeifase. Ik moet bekennen dat ik de eerste weken nalatig ben geweest met het geven van voeding. Dat is nu opgepakt en ze beginnen weer wat op te knappen..... Mocht je iets raars lezen, zien, etc.: shoot! De witte buis die je ziet is een verwarmingselement om de nachten door te komen..
 22. Sebas

  Kokos van Ikea, bevat dit meststoffen?

  In de bijlage staat dat er genoeg voedingsstoffen voor 3 weken in zit...
 23. Thanks @Tune! Nu zijn we 2 weken verder en zijn er 4 zaden uitgekomen. Aangezien mijn ontkiemmethode niet fijlloos is, weet ik nog niet welke. Ik vermoed dat het allemaal Blueberry vrouwtjes worden, maar dat gaan we zien. Ben niet ontevreden tot nu toe, hoewel de luchtvochtigheid wel wat omhoog mag. Deze is nu max 40%, met allerlei potjes water erbij. Ik hoop dat ik met een weekje de plantjes kan gaan toppen en daarna mogen ze nog een weekje bijkomen in de babyruimte.... aankomende week ga ik de grote schoenen eens schoonmaken 👌