w4ckoweed

Members
 • Topic Teller

  24
 • Geregistreerd

 • Laatst online

Forum Reputatie

3 Neutral

About w4ckoweed

 • Rank
  Beginnend smoker

Recent Profile Visitors

De recente bezoekers blok is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. w4ckoweed

  Eerste eigen kweek

  Plantjes doen het niet slecht, heb er 1ntje dat wat sneller groeit dan de andere. De kleinere is ook wat meer asymmetrisch dan de andere maar voorlopig lijkt alles ok te gaan :-)
 2. w4ckoweed

  Eerste eigen kweek

  Super, nog even geduld dus. Hopelijk komt hij snel boven :-D bij een eerste kweek stel je elke move in vraag :-) ik denk er trouwens aan om 1 plantje in de serre te zetten en de andere in de veranda en eens kijken welk verschil dit geeft. Het derde zaadje dat ik nog over heb kan ik ergens halfweg de zomer nog planten op dezelfde manier als de beste uitkomst (serre of veranda)
 3. w4ckoweed

  Eerste eigen kweek

  Wat betreft het water fever: gezien sommigen de eerste 24uur de zaadjes in een glas water leggen ging ik er van uit dat een beetje natter geen kwaad kon in de eerste dag? Ik heb het plugje gewoon verzadigd. Maw, water op gegoten tot er onderaan terug water uit liep. Dat water heb ik afgegoten. Vanmorgen heb ik nog gekeken en is hij nog even nat als gisteren. Ik water nu dus even niet meer bij. Ik heb ze nu gewoon voor het raam gezet in een kamer waar het continu 23 graden is (geregelde temperatuur) en ik heb de leds ook nog aangestoken. Het raam is gericht naar een kant waar amper direct zonlicht doorkomt. Van zodra er iets boven de grond uit komt kan ik ze meteen in de potten planten. enig idee hoe lang dat gemiddeld duurt?
 4. w4ckoweed

  Eerste eigen kweek

  Soms vraag ik me af of al dat lezen wel goed is :-D hoe meer je leest, hoe meer verschillende methodes die je tegen komt las net dat je het zaadje net niet te diep mag steken.. ach ik zal me wel zorgen maken om niets :-) ze steekt zeker geen cm diep maar heb er een klein beetje plagron aarde op gelegd daarnet, kan ze al wat wennen aan de aarde waar ik ze binnen enkele dagen in ga planten. binnen hoeveel tijd zou ik wat moeten zien boven komen? En om helemaal zeker te zijn: ze moet nog helemaal geen licht krijgen of zet ik ze morgenvroeg wel best in de veranda zodat ze wat licht krijgt? Deze nacht laat ik ze nog in het donker; morgenvroeg check ik of de plugjes nog nat zijn (verzadigd, maar zeker geen plas water onder de plug) en zet ik ze misschien meteen in de veranda. Van zodra ik wat zie kan ik ze meteen verplanten
 5. w4ckoweed

  Eerste eigen kweek

  Ok bedankt voor de tip! Ik kan morgen wel eens testen met de deur + raampjes open. Vannacht laat ik ze nog even in het donker ontkiemen en dan zal ik ze morgen na het werk meteen in hun pot zetten. Eventueel in de veranda waar het ook wel al warm wordt. Dan kan ik ze een dagje later in de serre zetten met alles open :-)
 6. w4ckoweed

  Eerste eigen kweek

  Meteen de serre in? Ik ben wel vrij zeker dat het daar boven de 30 graden zal kruipen.. daarnet met de deur open was het daar echt wel enorm warm binnen.. kan dat dan geen kwaad in het vroege stadium? Kan ik dan niet beter wachten tot ze al wat blaadjes hebben vooraleer ik ze de serre in zet? ze gaan trouwens in potten
 7. w4ckoweed

  Eerste eigen kweek

  Het lichtschema kan ik niet kiezen aangezien ze in de serre gaan. Dus ze zullen het moeten stellen met het licht dat ze ontvangen. de zaadjes zitten geen cm onder aangezien de kuiltjes van die pluggen lang niet zo diep zijn maar ik kan er wel een laagje van de plagron aarde bovenop gooien? nu zitten ze natuurlijk reeds in de pluggen.. ik denk niet dat het een goed idee is om de zaadjes er nu nog te gaan uit prutsen om ze meteen in de eindpot te stoppen? de veranda is dan zeker geen goed idee, ik kan daar de temperatuur onmogelijk controleren en garanderen dat het niet oploopt tot 30 graden. nu staan ze in een aparte ruimte waar de temperatuur vast 22 graden is (nu nog in het donker), moet ik er meteen licht op zetten?
 8. w4ckoweed

  Eerste eigen kweek

  oh trouwens, waar bewaar ik ze nu best de komende dagen (welke temperatuur?) Ik zou ze in de veranda kunnen zetten maar daar loopt de temperatuur al gemakkelijk op tot 25-26 graden, dat is misschien te veel van het goede?
 9. w4ckoweed

  Eerste eigen kweek

  Ok, de kogel is door de kerk dus het verslag kan beginnen :-) Eerst en vooral heb ik 1ml van dit spul gemengd onder 1 liter water (met dit water zal ik dus de komende dagen de zaadjes blijven bevochtigen). Vervolgens de plugjes reeds wat nat gemaakt en de zaadjes in de kuiltjes gestopt: Vervolgens nog wat natter gemaakt en het kuiltje wat afgedicht met wat overtollige grond bovenop de plug: Het "mini-serretje" heb ik voorzien van 2 rijen led strips (deze ga ik pas aanzetten van zodra hij boven komt, maar hier zie je reeds hoe het er gaat uitzien): Ziezo, het enige wat ik nu nog even in de gaten hou zijn de plugjes want die zijn nog volop aan het opzwellen. Deze geef ik nog wat water bij tot ze volledig zijn uitgezet en ik zie dat ze volledig verzadigd zijn met water. Zo, binnenkort meer! Laat de raad maar komen trouwens
 10. w4ckoweed

  Eerste eigen kweek

  Top, dus als ik goed gelezen heb, de plugs best niet te nat maken dan? Zeker geen plasje water eronder? Ik denk dat ik morgen of volgend weekend ze maar eens ga laten kiemen dan :-) in het “mini-serretje” wil ik ook een strook led lampjes kleven (voor eens ze hun kopje boven steken) gewone simpele “cold-White” led strip. Goed of slecht idee? Hoeveel uur licht geef ik ze dan best?
 11. w4ckoweed

  Eerste eigen kweek

  Kan ik dan ook deze pluggen in hun geheel in de pot overplanten van zodra ze ontkiemt zijn, of hoe doe je dat best? Hoe weet ik dat ze "groot" genoeg zijn om ze over te zetten naar de 20l pot? Sorry maar ik ga nog veel vragen stellen, ik wil zo goed mogelijk de eerste kweek doorgaan :-D
 12. w4ckoweed

  Eerste eigen kweek

  Ik heb nog eens gekeken wat ik nou net gekocht had, het zijn deze plugs (niet rootit): https://www.urbangardenshop.nl/webshop/steksystemen/steksubstraten/17944/romberg-coco-zweltabletten.html?search_string=romberg Deze zwellen op van zodra ze nat gemaakt worden. ze hebben een klein kuiltje in het midden. Volstaat het dan om het zaadje hier onbedekt in te leggen en dan zo aan de "open lucht" te laten ontkiemen? Ze zitten ook in een plastiek bakje, een mini serre als het ware :-) Qua voeding (na 5 weken), heb ik deze meegekregen: http://perfectnutrients.eu/ Ik heb een flesje "basic nutrients", "silicium boost" "root stimulator" en "bloom booster"
 13. w4ckoweed

  Eerste eigen kweek

  Goed, eindelijk alles in huis :-) Ik heb een zak potgrond meegebracht en 3 zaadjes moby dick xxl. Dan heb ik een testpakketje gekregen met 4 flessen in als aanvullende voeding na 5 weken (ik zal wel eens een foto posten). Om de zaadjes te ontkiemen is het een simpel plastik bakje geworden met ronde schijfjes in (rootit heet het geloof ik) Nu is nog de vraag wanneer start ik met te ontkiemen. In de winkel had hij mij aangeraden om nog tot half mei te wachten. Iemand ook nog tips voor het ontkiemen? IK heb dit nog nooit gedaan dus alle tips zijn welkom!
 14. w4ckoweed

  Eerste eigen kweek

  Ik heb contact gehad met urban garden, ik denk dat ik alles gewoon toch daar ga afhalen, prijzen zijn correct en hij kan alles bestellen ;-)
 15. w4ckoweed

  Eerste eigen kweek

  Als je op het account het adres van het afhaalpunt invult (misschien kan je ook gewoon als “gast” bestellen), dan is er al zoizo geen link naar je huisadres. Als je dan nog eens een schuilnaam gebruikt is het helemaal anoniem. De betaling via bitcoin staat ook al geen naam op. Dus ik zou denken dat het ook zo kan? Dan spaart me toch een hele rit uit voor het basismateriaal zoals de zaadjes en startkit. De potgrond is wel beschikbaar op een half uurtje rijden