wietplantje

Members
 • Content count

  145
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

About wietplantje

 • Rank
  Meester draaier

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hoi, Ik heb van mijn buitenplant als experiment een paar stekjes genomen, op deze stekjes heb ik pas wat (best veel) spint zien zitten en op wietforum las ik iets over dompelen in bleek en dan zou alles dood gaan. gaan https://www.wietforum.nl/topic/123098-stek-dompelen-in-bleek/ Ik heb alle stekken 30 a 40 seconden ondergedompeld in ca 10 liter water met 250 a 300ml dikke bleek (verhouding op wietforum stond 1 liter water en 25ml bleek) en daarna schoongespoeld in een emmer met schoon water (de stap met de emmer met bladvoeding heb ik overgeslagen) nu kijk ik vandaag (ca 24 a 26 uur later) en ik zie de spint nog steeds vrolijk rondlopen en ook de eitjes zien er onbeschadigd uit. Wat doe ik verkeerd of werkt die bleek methode gewoon niet?
 2. wietplantje

  Kweekruimte opzetten.

  200 watt tl verlichting is voor stekken en brand 18 uur per dag terwijl de vloeiende planten 12 uur licht hebben. We hebben de buitenwiet in een pot gepropt en luchtdicht opgeborgen, is dit een goede manier om het te bewaren?
 3. wietplantje

  Kweekruimte opzetten.

  Een extra hok bouwen gaat ook niet gebeuren omdat het hok al klaar is op elektra en apparatuur na. Ik kan wel de lampen in de stekruimte aan doen als de andere uit zijn en die warmte in het andere hok laten maar dat is maar 200 watt aan verlichting en de verse lucht komt van een ongeisoleerde zolder dus die zal nog steeds koud zijn.
 4. wietplantje

  Kweekruimte opzetten.

  Extra verwarming ophangen is een mogelijkheid maar niet echt handig ivm stroomkosten. De zolder word in de winter niet kouder dan 8 graden.
 5. wietplantje

  Kweekruimte opzetten.

  De lampen zullen snachts branden zodat in de zomer de hitte meevalt en in de winter zodat het snachtd minder koud is. De lucht komt van een ongeisoleerde zolder dus dat is een nadeel maar helaas niks aan te doen.
 6. wietplantje

  Kweekruimte opzetten.

  De rv hebben we nog niet gemeten de temperatuur is tussen de 9 en 24 graden(over een jaar gemeten.
 7. wietplantje

  Kweekruimte opzetten.

  Zal de tafels lager maken
 8. wietplantje

  Kweekruimte opzetten.

  Hooi brand niet zomaar en het is niet de bedoeling om de lampen op de grond te leggen...
 9. wietplantje

  Kweekruimte opzetten.

  Een SOG heeft toch niet zoveel ruimte nodig?
 10. wietplantje

  Kweekruimte opzetten.

  Waarom zouden de tafels lager moeten zijn? Nu kun je er makkelijk bij.
 11. wietplantje

  Kweekruimte opzetten.

  We hebben best vaak mensen over de vloer en die kijken als eerste in de stal als er niemand binnen is en als je dan op zolder loopt is het wel een beetje verdacht. De planten kunnen door het hooi niet op de vloer staan.
 12. wietplantje

  Kweekruimte opzetten.

  We hebben geen bouwaansluiting maar een bouwklok dat is een soort gezekerd stekkerblok die 400 volt uit de muur haalt en 230 afgeeft.
 13. wietplantje

  Kweekruimte opzetten.

  Het is een zolder met ongeisoleerde houten vloer. De wanden en plafonds zijn wel geïsoleerd tegen geen sneeuw op het dak. De warme lucht word door een koker uit de koeienstal naar buiten afgevoerd. De verse lucht komt van het zolder af. Op de vloer ligt hooi om het loopgeluid te dempen.
 14. wietplantje

  Kweekruimte opzetten.

  De ruimte is 2,5 meter met tafels voor de planten van ca 1 meter hoog
 15. wietplantje

  Kweekruimte opzetten.

  De kweekruimte komt bij iemand anders dus ik ben sowieso niet de sjaak mijn vrienden zijn wel te vertrouwen(degene met wie ik dit doe dan)