greentjeonatrip

Members
 • Content count

  1,079
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

greentjeonatrip last won the day on September 11

greentjeonatrip had the most liked content!

Community Reputation

316 Excellent

About greentjeonatrip

 • Rank
  Kweekbaas

Recent Profile Visitors

1,656 profile views
 1. greentjeonatrip

  Lampen te fel? Of toch iets anders aan de hand.

  Gezien de moeizame ontwikkeling eerder, zou ik proberen om de rest van de kweek consequent te blijven in je watergift. Dat betekent in jouw geval (met uitzondering van de afbloei).............onder de 200 blijven. Ze staan er idd al wat beter bij. Top.
 2. greentjeonatrip

  Lampen te fel? Of toch iets anders aan de hand.

  In de groei mag die waarde best eens wat hoger uitvallen. Probeer het in de bloei te houden tussen 70 en 150. Let op. Met 70 bedoel ik dat je die waarde ziet, 24 uur later...Enkele ogenblikken na een watergift kan het zijn dat je die waarde tijdelijk (soms ver) daaronder ziet duikelen. Dat is prima, zolang de waarde 24 uur later maar op een keurige 60/70/80 staat. In de afbloei weer (veel) hoger.
 3. greentjeonatrip

  2de ronde Outlaw - Amnesia

  Als je je warmtematje binnen hebt, gebruik hem dan ook. Precies wat Karel zegt, houd die wortels boven de 15 graden. Omgeving mag best wat kouder zijn, alleen maar goed voor de harsaanmaak, maar houd die wortels op temperatuur (opname) De laatste weken hoort een toetje te zijn. Handel daar naar en zet die kers erop Puik verslag.
 4. greentjeonatrip

  Lampen te fel? Of toch iets anders aan de hand.

  Hoge ec en/of slechte, onregelmatige watergift.
 5. greentjeonatrip

  Vergeling en bruine stipjes...

  Magnesium is daarentegen wel mobiel, vandaar dat de oudere bladeren hier eerder zullen vergelen om de jongere delen te ontzien. Een cal/mag probleem hier, lijkt me.
 6. greentjeonatrip

  Vergeling en bruine stipjes...

  Dit is wat ik eerder probeerde te schetsen. De verdamping is gewoon te laag (wat je ook terug vind in de vpd chart), waardoor de calcium vooral de bovenste bladeren niet bereikt (daar waar de verdamping het hoogst is).
 7. greentjeonatrip

  Northern Lights en Grandaddy Confidential Kush

  Ik vermoed dat hier een probleem met de opname van Calcium aan ten grondslag ligt. Calcium komt met de verdamping mee omhoog, is daar gevoelig in. Bij een hoge rv en wat lagere temperaturen, komt die Calcium onvoldoende naar boven en dien je die ec juist iets te verhogen (in verhouding wat meer voeding), omdat de vraag naar voeding dan hoger ligt, dan die naar vocht. Ik zie op enkele plaatjes duidelijke symptomen van een calciumtekort en denk dat de bladpunten en andere problemen daaruit voortschrijdt.
 8. greentjeonatrip

  4xGG in 60x60 onder 2xspectrabox 260

  Ik heb geen ervaring met toprot, maar kennelijk dien je ook te letten op blaadjes die een wel hele vreemde verkleuring en ontwikkeling laten zien. Ik dacht dat het goed was om bij een vreemd blaadje idd die top voorzichtig open te buigen en ook vervolgens goed de plek te bekijken, het gebied, waar het steeltje eigenlijk eruit komt. Handschoentjes zul je ook vast wel gebruiken.
 9. greentjeonatrip

  4xGG in 60x60 onder 2xspectrabox 260

  Wat houd die inspectie in ?
 10. greentjeonatrip

  Paniek! Lv te hoog

  DeVos zegt hier hele zinnige dingen. Wanneer je lampen uitgaan en de temp zakt met 10 graden of meer, dan kan de omgeving plotseling de helft minder aan vocht vasthouden. Wanneer je niet in staat bent om fatsoenlijk af te gaan zuigen, dan gaat dat vocht condenseren op alles wat ook maar een (kouder) oppervlakte heeft, inclusief je toppen. Die hoge rv in de nacht kan wel een ingrediënt voor rot zijn, wat niet direct tot uiting hoeft te komen. Er zijn in de regel een tweetal kritieke momenten ( die deVos heeft benoemd). Kwekers zorgen er daarom ook voor dat bij het uitgaan van de lampen die temperatuur in het begin wat geleidelijker daalt. Datzelfde geldt ook bij het moment voordat die lampen aanspringen. Wanneer je die mogelijkheid niet hebt om geleidelijk te dalen en geleidelijk op te starten, zorg dan in ieder geval voor een goede ventilatie/circulatie en goed afzuigen. Een lagere nachttemperatuur kan zeker niet kwaad, maar zuig dan wel voldoende af, zorg voor goede circulatie en zorg dat de temp van je medium niet te ver daalt. Om verschillende redenen, geef ik de voorkeur aan hogere nachttemperaturen (met uitzondering van de eindfase). Daar gebruik ik een warmtekabel van 180 watt voor, die in totaal 2x door mijn hok gaat en die aangesloten is op een in- en uitschakeltemperatuur-unit. Dit voorkomt onder andere een hoge rv in de nacht (en mogelijk narigheid dus). Het zal in iedere setup een andere situatie zijn, isolatie of niet, waar afzuigen en waar niet en tot hoever kan afgezogen worden, maar als ik vaker zie dat men heaters of ontvochtigers inzet van 1000 watt of nog meer.....nou nou.....ieder geeft daar een eigen invulling aan en maakt de afweging. Afhankelijk van hoe jouw setup is geïsoleerd of niet, een tube heater (in je inlaat of hok/tent) of warmtekabel.....might can do the job for you.
 11. greentjeonatrip

  Northern Lights en Grandaddy Confidential Kush

  wanneer je een goedkope ir thermometer zou hebben, waarmee je de bladtemperaturen zou kunnen meten, dan zou je kunnen zien hoe het concreet zit met die verdamping. Wanneer je bladtemps (bij wijze van spreken) momenteel 2 graden onder de omgevingstemperatuur zou liggen, dan zou je in die grafiek heel goed kunnen zien dat het vocht letterlijk uit de planten 'gezogen' wordt (wat de tensio ook schetst) en waarbij die splitsing in een range ligt, die meer op zijn plaats zou zijn in de bloeifase. Ik meet die bladtemperaturen overigens pas in de bloei, wanneer er geen bladaanmaak meer plaatsvind en concentreer me voor die periode vooral op de omgevingstemperatuur.
 12. greentjeonatrip

  Northern Lights en Grandaddy Confidential Kush

  Afgezien van de kleine overvoedingsverschijnselen, zie je dat ze er heel mooi bij staat. Wat is je klimaat momenteel ?
 13. greentjeonatrip

  Filter droogtent

  De koolstoffilter hangt in mijn kweekhokje. Op die filter is een stukje slang aangesloten, die via het hokje naar buiten gaat. Net buiten dat hokje heb ik dan weer meteen de afzuiging hangen, waar die slang van dat hokje (filter) op 1 zijde van de afzuiging is aangesloten. Dit is de zijde waar de afzuiging 'zuigt' (uit het hokje dus, de gefilterde lucht, via het filter). Aan de andere zijde van de afzuiging heb ik dan weer een stuk slang, waar de afzuiging het vervolgens 'wegblaast', naar buiten of binnenshuis (naar believen). Kun je misschien wat kenmerken opsommen van je ventilatortje en filter ineen ? Ergens een etiket te vinden ?
 14. greentjeonatrip

  Filter droogtent

  Ik denk dat ik langs je heen praat. Wanneer jij het hebt over een filter, dan denk ik aan een koolstoffilter. Met afzuiging, bedoel ik de afzuiging die je in een indoor teelt gebruikt om de warmte en vochtige lucht af te voeren (buisventilator bijv). Wanneer je binnenshuis gaat drogen in een tent, volstaat het vaak om enkel met een afzuiging op lage stand te drogen, maar mensen halen vaak de gekste fratsen uit en gaan er allerhande extra ventilatie bijvoorbeeld bij hangen, of gaan extra verwarmen. Het belangrijkste in je droogtent is echt de luchtvochtigheid. Wanneer je een plant volledig op zou gaan hangen, dan duurt het ook veel langer, dat alles droog is, omdat de bladeren en takken ook veel vocht bevatten die nog moeten verdampen. Wanneer je enkel de topjes gaat drogen, heb je feitelijk ook nog maar enkel wat vocht zitten in dát topje. Afhankelijk van het klimaat in je tent, mag je zo ergens tussen dag 5 en 7 echt al eens gaan spieken! In de regel zijn die topjes tussen dag 7 en 10 wel klaar. Wanneer die kleine takjes onder aan je topjes al gemakkelijk breken, dan kunnen/moeten ze al naar de volgende stap gaan en dat is het op de juiste manier curen.
 15. greentjeonatrip

  Filter droogtent

  Hangt toch voornamelijk van de rv af in je tent ? Ik kan even de link niet leggen met de filter, want die zorgt er vooral voor dat er geen geurtjes naar buiten gaan en bepaalt wel enigszins de capaciteit van het afzuigen. Wat is te snel drogen ? Waar hebben we het dan over ? Kan het zijn dat ze voor het droogproces al misschien te weinig vocht bevatte ? Te weinig water, droogte, in aanloop naar de oogst ? Droog je enkel met de afzuiging ? Hoeveel 'plant' hang je te drogen, of droogde je enkel de toppen ?