greentjeonatrip

Members
 • Content count

  1,025
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

greentjeonatrip last won the day on September 11

greentjeonatrip had the most liked content!

Community Reputation

301 Excellent

About greentjeonatrip

 • Rank
  Kweekbaas

Recent Profile Visitors

1,560 profile views
 1. greentjeonatrip

  RDWC kweek Fruit Spirit

  Op basis waarvan ben je hoger in de ec gaan zitten ?
 2. greentjeonatrip

  BioBizz voeding ervaringen

  Ik zou zeker niet onmiddellijk schakelen na het toppen en daar zeker een aantal dagen voor gaan geven. Probeer ook een beetje in te schatten, of je te maken hebt met een fitte, gezonde plant, op het moment dat je gaat toppen. Kijk ook zeker naar de scheuten en de bladeren die eronder zitten en die het moeten gaan "overnemen" en let bijvoorbeeld op het aantal vingers dat deze ontwikkeld hebben, voordat je gaat schakelen. Hoe meer, hoe beter.
 3. greentjeonatrip

  RDWC kweek Fruit Spirit

  Het is maar net wie je voor je hebt Domina. Ik ken ook mensen uit een GS die nog niet eens weten hoe het achterste end van een varken eruit ziet.
 4. greentjeonatrip

  RDWC kweek Fruit Spirit

  Als je nog eens bladeren gaat verwijderen, lees dan deze bijdrage eens een aantal keren goed door. https://www.growweedeasy.com/defoliation Ik begrijp de logica er niet van om bladeren in de bloei te gaan verwijderen. In de bloei kan de plant zich niet meer aanpassen en heeft deze, die bladeren hard nodig, om verschillende redenen. Ik vind het mooi om te zien hoe enthousiast je bent en hoe je erin vliegt in dit kweekje, echter weet ik niet goed in te schatten, hoe goed jij je strain kent. Ik zou in ieder geval de focus wat meer gaan verleggen op een aantal andere zaken, die concreet wat meer betrekking hebben op de ontwikkeling, want er zijn zo een aantal punten, waar ik mijn bedenkingen bij heb. Op de eerste plaats kan ik niet zo gauw de link leggen tussen bladpunten die geel lijken te worden en daarbij de toevoeging van cal/mag. Is je ph wel op orde (ik heb geen idee wat die ph moet zijn) en hangt je lamp wel op de juiste afstand ? Misschien geef je wel al meer voeding dan noodzakelijk (wat je ook vaker terugziet, juist in die bladpunten). Op de tweede plaats zie ik op sommige foto's bladeren die krom aan het trekken zijn (kromme bladpunten). Heeft misschien 1 plant wat last van de inlaat of een fan ? Anders zou het zomaar kunnen zijn dat deze ook een beetje gebukt lijkt te gaan onder teveel groeivoeding, beter gezegd, teveel N, teveel Stikstof. Wat me verder ook opvalt is dat ik hier en daar wat bobbelig blad ontdek, wat ook zou kunnen duiden op een watergift die niet helemaal ok is. Mogelijk te vaak natte voetjes. Als laatste. Probeer alsjeblieft zo min mogelijk (of haal enkel de relevante tekst uit een quote) te gaan quoten. Afhankelijk van de quote die je gebruikt, kan dit aardig in pagina's gaan schelen in een topic en leest wat prettiger voor iedereen. Wanneer je denkt, dat de ander begrijpt waar het over gaat, of over wie dat het gaat, is het niet altijd nodig om de quote erbij te halen, zeker niet, wanneer de reactie vrijwel direct volgt op een opmerking.
 5. greentjeonatrip

  1x Outlaw - Amnesia + 1x Bubblegum in Scrog + 2x Quick One

  Ik heb wel vaker interessante teksten gelezen, over dat het gerust wat kouder mag worden (uiteraard is die ventilatie/circulatie bovengronds wel belangrijk), maar waar die aandacht dan ook dient uit te gaan naar de temperatuur in het medium en dat je die niet teveel laat zakken. Je zult vast begrijpen waarom. In een volle grond teelt is die temperatuurbeheersing een ander verhaal dan in een pot. Misschien dat een goedkope oplossing zou kunnen zijn, om die potten in te wikkelen in een soort van radiatorfolie, bubbelfolie, of iets dergelijks..
 6. greentjeonatrip

  1x Outlaw - Amnesia + 1x Bubblegum in Scrog + 2x Quick One

  Ik zou ook vooral aandacht schenken aan de temperatuur in het medium, dat deze niet te snel afkoelt en proberen die zo constant mogelijk te houden.
 7. greentjeonatrip

  Curen wiet

  Ik zag net dat symbooltje van je, op die onderkant. https://www.maximumyield.com/food-grade-vs-food-safe-what-gardeners-need-to-know/2/3444 Het lijkt erop dat dat veilig zou zijn. 2- These plastics are HDPE, also known as high-density polyethylene. These are considered the top choice of containers for reuse in either a garden or food application. These are not known for leaching any chemicals and are usually more durable than the number 1s.
 8. greentjeonatrip

  Curen wiet

  Ik wil ook best geloven dat food grade in zekere zin veilig zal zijn, voor gedroogde kruiden, medicijnen, of weet ik veel wat. Het ding met cannabis is, dat als je (hopelijk) succesvol geoogst en gedroogd hebt (tot een bepaald niveau van luchtvochtigheid), dat het 'proces' van afbreken en de uitwisseling van gassen daarbij, het op peil brengen naar een juiste luchtvochtigheid en het omhoog halen van die smaak.....nog even door gaat. Het wil nog weleens zo zijn dat de toppen aan de buitenkant droog aanvoelen, maar dat ze aan de binnenkant nog vochtig zijn. Hier neemt het goed curen dan, in (vooral) die eerste fase een prominente rol in, waarin het vocht langzamerhand van binnenin de toppen, naar buiten komt (onder invloed van luchten, uitwisseling en een Boveda zakje bijvoorbeeld), om ook zo, een mooi en een gelijkmatige vochtbalans te creëren en die smaak verder omhoog te brengen. Op het moment dat het vocht in dat hele proces, buiten die toppen gaat circuleren en in aanraking komt met de binnenwand van die pot (die van plastic/kunststof is), heb ik niet de garantie dat dit niet van invloed is op dat proces, om die smaak en eventueel potentie optimaal te krijgen. Ik ben dan meer van het uitsluiten. Verder wil ik ook wel geloven dat er mensen zijn, die gewoonweg niet weten hoe lekker een lekker wietje écht kan zijn, omdat ze hun leven lang bijvoorbeeld naar de GS zijn gereden, of met een dealer te maken hebben gehad en ze simpelweg nooit hebben ervaren hoe anders en hoe beter die smaak ook kán zijn..........omdat je mag verwachten van een GS of dealer, dat deze shit verkopen, waarbij de (commerciële) kweker onvoldoende aandacht schenkt aan het drogen en/of curen, omdat de nadruk daar misschien ligt op een zo snel mogelijke doorlooptijd. Datzelfde geldt misschien ook voor sommige (al dan niet beginnende) thuiskwekers, die onvoldoende op de hoogte zijn van het correct afbloeien, drogen en curen van het wietje en dan heb ik het nog niet eens gehad over het klimaat waarin het plantje is gekweekt, wat ook al voor een groot deel de kwaliteit bepaald.
 9. greentjeonatrip

  Curen wiet

  Voor mijn eigen interesse. Stoney, staat er aan de onderkant van die waterkluis een "cijfer", of iets dergelijks ?
 10. greentjeonatrip

  BioBizz voeding ervaringen

  Wat hier volgens mij ook in speelt, is welke voeding dat je hierbij gebruikt en misschien zelfs de manier van wateren. Volgens mij is het mogelijk om de aarde zelfs volledig te hergebruiken en om daarnaast de kluit te versnipperen (koolstof, myco sporen?) en opnieuw als mulch aan te brengen.
 11. Hey ho Cat-pipi-langkous. Leuk dit topic. ff snuffelen hier. Laatste post, zeer interessant. Way the go you go Cat!
 12. greentjeonatrip

  Curen wiet

  Dat jij dan iedere kweek een cvault schijnt te moeten kopen en dat dan ook meteen de grootste maat moet zijn, daar kan ik dan weer niet zo veel mee. Bij mij gaat bij tijd en wijlen de inhoud op en er weer nieuwe inhoud in en ja, ik heb idd meerdere cvaults, met verschillende maten en ja, het kost wat en ja, ik heb die investeringen geleidelijk gedaan. Ik ga niet voor iemand invullen hoeveel hij of zij van die potten nodig heeft. Maak een inschatting van je oogst(en) en kies daar je potten op, met liever een pot die wat groter is, om verschillende redenen. Kijk eens op youtube wat filmpjes over ervaringen met die cvault m.b.t. cannabis, of ga eens naar de site van cvault (storage),of gebruik op dit forum (of een ander forum) de searchknop eens en zoek naar ervaringen. Ik heb nooit geschreven dat een waterkluis niet zou werken, dat maak jij ervan. Ik heb alleen simpelweg een afbeelding op google gezien van zo'n waterkluis, waar het erop lijkt, dat dit materiaal uit plastic bestaat. Of dat daadwerkelijk zo is ? I don't know, maar veiligheidshalve zou ik dan eerder gaan voor glas of rvs. Als dat materiaal uit plastic bestaat, hoef ik denk ik niet uit te gaan leggen, waarom dat niet bevorderlijk is, om daar je wiet in te curen (waarmee een luchtvochtigheid samenhangt) Plastic is in alle opzichten gewoon bagger en zal nooit de kwaliteit geven die een heerlijk wietje verdient. Toets op google maar eens bijvoorbeeld het volgende in plastic curen cannabis .....wellicht dat dit verheldering biedt. Net zoals al die plastic zakjes waar die wiet altijd in zit. Het is lekker goedkoop, we worden ermee dood gegooid, maar het is gewoonweg niet goed voor je wiet, vanwege weekmakers of iets dergelijks. Dat moet je toch gewoon niet willen. Als Stoney daar tevreden mee is, is dat toch prima ? Betekent toch niet dat iemand anders dat ook zo ervaart ? Ik weet het niet, ik heb zo'n waterkluis nooit gekocht, maar ik zet er wel meteen mijn vraagtekens bij. Buiten dat, wil ik enkel het beste voor mijn wietje en dan vind ik het prima dat dat wat mag kosten. Glas of rvs lijkt me dan een goede keuze. Er is ook verder niets mis met glazen weckpotten, heb ze zelf ook gebruikt en als iemand uit kostenoverwegingen liever bij deze glazen potten zou blijven, vooral doen hoor, niets mis mee, maar wel in het donker opslaan lijkt me. Ik ben te spreken over de cvault, maar vooral vanuit praktische overwegingen. Dit heeft te maken met het feit dat ik het plezierig vind, dat ik met een ruime opening te maken, dat er in de deksel een schacht is aangebracht voor de boveda (die boveda zit bij de aankoop trouwens ook bijgesloten bij de cvault....dacht ik) en dat deze lichtdicht is. Het enigste mogelijke minpuntje van een vault tegenover een (fatsoenlijke) weckpot (naar mijn mening), is dat een weckpot maar 1 enkele sluiting heeft en een visueel zichtbaar 'uitstekende' flap die mogelijk een hogere luchtdichtheid garandeert, dan een cvault, die 3 sluitingen heeft en een tamelijk dunne siliconen ring aan de binnenzijde deksel, echter vind ik het in de praktijk te overzien en wint bij mij het praktische.
 13. greentjeonatrip

  Curen wiet

  Begrijp ik het goed dat zo'n waterkluis uit plastic gemaakt is ? Ik weet niet of ik daar dan op zou zitten wachten, om daar mijn wiet in te gaan curen.
 14. greentjeonatrip

  1x Outlaw - Amnesia + 1x Bubblegum in Scrog + 2x Quick One

  Mr Green. Je bent een voorbeeld voor anderen. Het geduld, respect en de manier waarop je mensen te woord staat. Respect.
 15. greentjeonatrip

  BioBizz voeding ervaringen

  Ik kweek dus organisch en herken dit verhaal dan ook niet, integendeel. Mijn bodem is verre van zoutig, juist door de manier waarop ik kweek. Ik heb wel idd eens eenmalig de fout gemaakt om in een topdressing teveel van palmboomas mee te geven (wel een heet mengsel!) aan een plantje die in verhouding ook veel minder dronk dan de anderen, maar waarbij je dus ook mooi kon zien, waartoe de grotere zusjes wel toe in staat waren. Hier nog wat leuke info trouwens over wat bacteriën met afvalstoffen doen (en de potentie daarvan)... https://laatbloeien.nl/zo-haal-je-energie-uit-een-plant/ https://www.wur.nl/en/Research-Results/Chair-groups/Agrotechnology-and-Food-Sciences/Sub-department-of-Environmental-Technology/Research/Biorecovery/Electricity-generation-by-Plant-Microbial-Full-Cells-in-tropical-wetlands.htm http://waternexus.nl/research/p-mfc/ ...en waar een hennepplant bijvoorbeeld toe in staat is om bodemvervuiling tegen te gaan (reduceren) in Tsjernobyl. https://sensiseeds.com/nl/blog/hennep-en-de-sanering-van-radioactieve-bodems/ Voor mensen die zich bezig houden met organisch kweken, kan ik verder deze link aanbevelen. Het geeft wat meer inzicht in hoe het ondergronds nu precies werkt en dat we vooral niet teveel met voeding moeten gaan smijten en het achterhaalde npk, de bullshit minerale voedingslijnen die vaak uit veel en verschillende flessen bestaan, om je gewoon het geld uit je zak te kloppen, alsmede de zogenaamde ph tabellen met hun opname, die gewoonweg niet nodig zijn in een organische kweek (over ph , beginnen te luisteren vanaf begin 46 minuten, tot 51) .