gozah

Members
 • Topic Teller

  21
 • Geregistreerd

 • Laatst online

Everything posted by gozah

 1. gozah

  Waar mijn driver plaatsen ?

  Ik had het helemaal uitgedacht ( dacht ik ). Tent is 120 x 60, 4x cobs cxb 3590 kit gekocht ( passief gekoeld ) en ik heb net mijn hoekprofielen gehaald om het armatuur te bouwen. Het idee is om de cobs precies over mijn tent te verdelen, dus dat zou dan om de 24 cm moeten zijn. Tot hier leek het perfect, tot ik mijn driver bekeek. Die is 24cm lang en past dus nooit tussen 2 koelblokken. Ik kan op dit moment maar 2 oplossingen bedenken. 1e is aan de onderkant van het frame plaatsen. Ik heb geen idee of dat nadelig is ivm de warmte afgift en hoeveel licht dat misschien zal tegenhouden. 2e is de driver buiten de tent te plaatsen. Ook hiervan heb ik geen idee of dat nadelige gevolgen heeft. 3e is 1 led iets meer van de zijkant van de tent te plaatsen en driver op een uiteinde van het frame plaatsen. Ik heb geen idee of de warmte van de driver kwaad kan voor de tent omdat het er dan wel heel dicht op komt te zitten. Op de foto heb ik de koelblokken zo gelegd dat de afstand tussen de leds 24cm is. Heeft iemand enig idee waar ik nu verstandig aan doe ?
 2. gozah

  Waar mijn driver plaatsen ?

  Aarde via de verwarming zie ik ook niet zo zitten. Mijn keuken zit naast de kamer waar mijn tent staat en daar heb ik wel randaarde. Er gaat een verwarmingsbuis door de muur naar de keuken. Ik ga proberen een aardekabel door het gat van de verwarmingsbuis door de muur te trekken.
 3. gozah

  Waar mijn driver plaatsen ?

  Nogmaals bedankt voor de tips. Na een paar uur knutselen zit het armatuur in elkaar. Hier en daar een paar mm verkeerd gezaagd, maar ik ben toch best tevreden. En belangrijker, het werkt. Met testen had ik beter een lasbril opgedaan, wat een licht komt hier vanaf. De driver op dit armatuur plaatsen had echt onbegonnen werk geweest, dus jullie advies was perfect. Helaas kom ik er nu pas achter dat in de kamer waar de tent staat ik geen randaarde heb. Geen idee hoe gevaarlijk het is om de driver te gebruiken zonder aarde. Anders moet ik daar weer wat op vinden. Nu nog een fatsoenlijk ophang systeem vinden, het liefst met katrollen.
 4. gozah

  Waar mijn driver plaatsen ?

  Bedankt voor de reacties. Buiten de tent lijkt inderdaad de beste oplossing. Ik ga er vandaag eens lekker mee aan de slag.
 5. gozah

  GG en Candy dawg kush met problemen

  Dat dacht ik eerst ook. Maar de foto is dusdanig vergroot, dat het wat vertekend. Het is gelukkig geen zaad.
 6. gozah

  Nieuw op dit forum

  Het is wel zo netjes om me even voor te stellen ... Even in het kort ... Ik post onder de naam Gozah, kom uit Den Haag of daar dicht bij, ben 45 en blow onderhand 30 jaar. Dit heeft me een godsvermogen gekost. Dus vorig jaar begonnen met zelf kweken. Dit in een zeer klein kastje van 60 x 60 x 100 met een Hans Panel Led van 100W. 1e kweek ging leuk, maar iets te vroeg geoogst, 2e kweek is bijna klaar. Op JD heb ik daar verslagen van staan, maar dit forum lijkt me wat actiever, dus mijn volgende verslag komt hier te staan. Ik heb inmiddels een tent van 120 x 60 x 180 gekocht en ook mijn verlichting is vandaag bezorgd. Zaden komen morgen binnen ( 5x Critical Kush ) De combinatie tent en filter word wat lastig voor me, maar daar start ik een nieuw topic voor. Foto's zijn van mijn huidige kweek en oude kastje + nieuwe tent en nieuwe verlichting ( DIY CREE 4x CXB3590 DB @200 WATT KIT ) ( wat een genot om hier op een normale manier foto's te plaatsen )
 7. Net nieuw op dit forum en ik kom gelijk met mijn 1e 2 vragen. Omdat mijn huidige kweekkastje achteraf toch te klein is ( 60 x 60 x 100 ), heb ik een grotere tent gekocht. De breedte was voor mij erg belangrijk, dus de keuze was klein. Het moest 60 breed blijven. Ik ben uitgekomen op een MarsHydro van 120 x 60 x 180. Op zich een leuke tent, maar 1 ding snap ik niet en ik weet ook niet hoe dit op te lossen. Het probleem zit hem bij de lucht inlaten. Dit is gaas met een flap met klittenband erover. Waar ik niet uitkom is hoe ik die luchtinlaten licht dicht krijg. Bovenin zitten mooie gaten met hoesjes die je dicht kan trekken. Naar mijn idee zou dat onderin ook zo moeten zijn. Heeft iemand een idee hoe dit op te lossen ? Daarbij ben ik er nog niet uit welk filter systeem ik ga gebruiken. Stilte is toch wel fijn, dus daar moet het aan voldoen. Ik lees veel over een softbox. Deze kom ik alleen tegen van 500m3 of meer. Dat lijkt me wat te heftig, dus zou ik het flink moeten dimmen. Op zich geen probleem, maar het is ook best kostbaar. Is er voor dit formaat tent een goede stille oplossing buiten een softbox, of is dat toch het verstandigste ?
 8. gozah

  Welke filter en hoe ?

  Oh, goede tip ! Ik ging er van uit dat ze altijd geleverd worden zoals ze op de afbeelding staan. Het is voor mij erg belangrijk dat de uitlaat links zit. Dit voorkomt toch weer een teleurstelling. Thanks !!!
 9. gozah

  GG en Candy dawg kush met problemen

  Waarschijnlijk heb ik dan geluk. Mijn plantjes hebben zeker niet continu precies de goede omstandigheden gehad. In het begin iets te koud, geen fan in mijn hokje en een paar keer het kastje open tijdens de nachtperiode. Laten we het maar op beginnersfoutjes houden Het enige waar ik tegen aan loop is de langere bloeitijd. Zamnesia heeft het over 60 bloeidagen, ik zit nu al op 74 dagen en nu pas begint het in de buurt van oogst te komen.
 10. gozah

  Welke filter en hoe ?

  Reuze bedankt voor jullie reacties, het was zeker nuttige info die me in ieder geval verder deed nadenken. Ik woon in een huur appartement, dus stilte is dus erg belangrijk. Op de 1 of andere manier heb ik een beter gevoel bij een softbox. Maar 500m3 lijkt me inderdaad wat veel. Dus ik ben verder gaan zoeken en ben de volgende tegen gekomen. https://luchtbehandelingstore.nl/product/metalen-softbox-air-fan-250m3/?gclid=EAIaIQobChMIs9nJoMKM2wIVAQDTCh2omgnGEAQYAyABEgJFvPD_BwE 250m3, metaal en wat helemaal perfect voor mij is, de inlaat en uitlaat staan haaks op elkaar ( en de inlaat zit ook nog eens op precies de juiste plek.) Het idee is om mijn filter in 1 lijn met het linker gat van de tent op te hangen, dit met een heel kort stukje slang op de softbox aan te sluiten die op precies dezelfde hoogte komt te hangen. Doordat de uitlaat hier haaks op staat, kan de tent heel dicht in een hoek van mijn kamer komen te staan.
 11. gozah

  Welke filter en hoe ?

  Wauw, wat een uitgebreide reactie, echt top. Ik ga het morgen met wat meer aandacht lezen ( ik kom net uit mijn werk ) Maar het word zeker gewaardeerd !
 12. gozah

  GG en Candy dawg kush met problemen

  Ik let daar eigenlijk helemaal niet op. Maar ik kweek dan ook uit fem zaden.
 13. gozah

  Welke filter en hoe ?

  Voor de filter ben ik hierop uitgekomen. https://www.greensell.nl/a-26573634/softbox-met-koolstof-filter-setjes/softbox-500m3-met-can-filter/#description Hierbij wil ik de volgende Variac aanschaffen. https://www.greensell.nl/a-26585249/variac/variac-regeltrafo-500watt-aansluitkabel/#description Ik neem aan dat dit meer dan genoeg is voor een tent van 120 x 60 x 180 met led verlichting. Klopt mijn aanname ? Dan nog een vraag over de softbox. Hoe zal het geluid zijn als ik op de uitgang van de softbox helemaal geen slang aansluit ? De box komt namelijk zeer dicht bij een raam te hangen, waardoor een slang eigenlijk alleen maar in de weg zit.
 14. gozah

  GG en Candy dawg kush met problemen

  Dat je GG bruine haren krijgt is normaal. Hebben een paar van mij ook. Ik heb 4x GG staan, waarvan er 2 al vrij snel bruine haren ontwikkelde. De 1e foto is van 4 April en de 2e van 24 April en de laatste van deze week. Daadwerkelijke bloei is vanaf 3 Maart. Ze zijn nu nog niet geoogst.
 15. gozah

  Welke filter en hoe ?

  Dat is ook een idee. Dat het geen geur tegenhoud lijkt me geen probleem. Het gaat immers om lucht inlaten. Ik zelf kwam uit op Luidsprekerbespanningdoek, ik heb alleen geen idee hoe makkelijk of moeilijk de lucht er door heen gaat. https://www.conrad.nl/p/luidsprekerbespanningdoek-100x75cm-zwart-zwart-342998
 16. gozah

  Nieuw op dit forum

  Ik kan helaas erg weinig verslagen vinden. Het gaat om de Gorilla Glue van Zamnesia. https://www.zamnesia.nl/zamnesia-seeds/4532-gorilla-glue-feminized.html Deze foto is van gisteravond.
 17. gozah

  Nieuw op dit forum

  Ik zal er rekening mee houden. ( dus nu zonder quote )
 18. gozah

  Nieuw op dit forum

  Leuk ! Neem er een drankje bij Begin van het kweekverslag zal zeker nog een week of 2 duren. Mijn huidige kweek duurt helaas langer dan verwacht en ook langer dan wat de leverancier van de zaden aangaf. Bloei zou 60 dagen moeten zijn en ik zit nu op dag 73
 19. gozah

  Welke filter en hoe ?

  Top advies ! Ik ben nu al zo blij dat ik dit forum heb gevonden.
 20. gozah

  Welke filter en hoe ?

  Die snap ik zeker haha Het lijkt me dat aan beide oplossingen nadelen kleven. Zie ik het verkeerd, laat het me zeker weten. De 2 90° bochten lijkt mij de beste oplossing qua licht. Maar de luchtstroming lijkt me dan verre van ideaal. Het lijkt mij het beste om van onderaf de lucht binnen te laten, omdat ik van boven zal afzuigen. De andere oplossing zal naar mijn idee nooit echt licht dicht zijn, dus zeker ook niet ideaal ( donker moet naar mijn idee ook echt donker zijn ) Het leek een mooie tent, maar hier is echt niet over nagedacht. Goedkoop word misschien toch duurkoop.
 21. gozah

  Nieuw op dit forum

  Thanks, het is nog even wachten tot mijn huidige kweekje klaar is. Dan ga ik dat kleine kastje gebruiken om voor te groeien. In de tussentijd de laatste dingen voor mijn tent regelen en dan gaan ... Ik ga er zeker een kweekverslag van bijhouden.