Robijn

Members
 • Content count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

About Robijn

 • Rank
  Beginnend smoker

Recent Profile Visitors

281 profile views
 1. Robijn

  Mijn allereerste kweek

  Hallo allemaal, Ik heb helaas het verslag verneukt door te lui te zijn om elke week iets te schrijven (oeps). Maar! Nu probeer ik er toch nog iets van te maken, bijna twee maanden na de laatste upload. De Northern Light is uiteindelijk niet verkeerd terechtgekomen, maar ze heeft het gered tot het eind! De toppen zijn erg luchtig en smal, dit is wel een beetje jammer. Wat nog vervelender is, is dat ik uiteindelijk een complete rupsen kolonie op m'n plant ontdekte en daarbij dus ook een hoop rupsen poep... Vandaag is ze geknipt en ze staat nu lekker te drogen in de schuur. De AutoMazar #2 (waarvan ik eerst dacht dat het een critical was, maar dat bleek niet zo te zijn) is inmiddels ook klaar en geknipt! Deze heeft wel enkele dikke toppen geproduceerd De andere moeten nog eventjes, maar die zien er nu al een stuk beter uit dan deze twee. Hierboven de Blue Power Automazar #1 En tot slot het plantje dat nog niet in bloei is, maar zeker wel de grootste is, de Critical!
 2. Robijn

  Mijn allereerste kweek

  Oké, daar ben ik dan weer met een update! Deze week ben ik (wel wat te laat voor de Northern Light helaas) begonnen met groeivoeding geven. Ik dacht dat ze het wel zouden redden tot de bloei op de voorbemeste aarde, maar dat is niet helemaal goed gelopen, alhoewel de andere plantjes, naast de Northern Light dus, nog geen tekorten laten zien. Dit is hoe m'n Northern Light er aan 't eind van deze week bij staat. Ze is al lekker aan 't voor bloeien. M'n blue power is een beetje zielig: een blaadje is helaas afgebroken. Dit kwam denk ik door een combinatie van lst en wind. Ik heb het nog geprobeerd te redden maar onder andere ook doordat de takjes nog zo klein zijn ging dit moeilijk. De critical heeft al echt een sprongetje gemaakt vergeleken met vorige week. En zo ook de twee automazars!
 3. Robijn

  Mijn allereerste kweek

  Ben zeker benieuwd naar die critical ja! @Wegpiraat
 4. Robijn

  Mijn allereerste kweek

  De week is weer snel voorbij gegaan en wat een weertje! De plantjes zijn volgensmij erg blij met dat lekkere zonnetje (en ik trouwens ook). Van het begin van de week... ... tot het einde van de week... ... is het top weer geweest! Je kunt echt zien wat een sprongen de Northern Light gemaakt heeft. Ik heb al wat witte haartjes gespot, dus de bloei zal er wel aan zitten komen. Ze begint ook op haar zijtakjes al veel toppen aan te maken. In totaal tel ik nu zo'n 12 toppen. De blue power is ook goed op weg Misschien dat ik deze week wel al met LST start. De jongste plantjes zijn alweer iets groter geworden, maar niet echt op genoeg tempo. Ik hoop maar dat ze niet te lang doorgaan en ze niet uiteindelijk gewoon verrotten doordat ze te ver in de nazomer nog zouden moeten bloeien. Twee plantjes zijn ongeveer even groot, maar eentje loopt er achter. Normaal zou je zeggen dat een photo period (de critical dus) langzamer groeit dan een autoflower (de automazars). Doordat ik een foutje had gemaakt bij het ontkiemen, waardoor ik niet 100% zeker weet welke soort welke is, laat dit me dan ook denken dat die automazar 2 helemaal geen automazar 2 is, maar eigenlijk de critical is. Ik vraag me af of als ze groter zijn over drie weken ofzo, of je dan het verschil zou kunnen zien tussen soorten. Het is namelijk belangrijk aangezien ik de photoperiods die ik heb, rond de derde week van juli wil gaan verduisteren.
 5. Robijn

  Mijn allereerste kweek

  Daar ben ik weer met een update! Het is niet zomaar een week geweest, begin deze week heb ik namelijk nog drie plantjes in 't zonnetje mogen zetten! Dan zal ik maar eens bij de Northern Light beginnen: Na zo'n twee weken groei heb ik de beslissing genomen om met low stress training te gaan beginnen, dit omdat het weinig stress oplevert voor 't plantje, maar ook omdat het niet al te veel kennis en ervaring vereist. Ik heb de stam aan de onderkant verankerd en heb de stam vervolgens voorzichtig naar links gebogen met behulp van wat touw. Al na twee daagjes herstelde de plant zich weer snel en keek ze weer 't zonnetje in. Door 't touwtje na elke twee dagen iets strakker te zetten heb ik er uiteindelijk voor gezorgd dat de stam een mooie bocht heeft gemaakt. Zoals je kunt zien is ze ook een flink stuk gegroeid. Volgensmij gaat 't de goede kant op met haar! Dan naar de Blue Power, waar eigenlijk niet zo gek veel over te zeggen is. Ze groeit volgensmij lekker door voor een photoperiod. Ik ben van plan d'r vanaf begin juli verduisteren, om er zo voor te zorgen dat ze vooral in de zomer bloeit en niet tot oktober door blijft gaan. Dan de nieuwelingetjes nog!!! Om precies te zijn: twee AutoMazars en een Critical (photoperiod)! De eerste fotos van de nog piepkleine plantjes. Ze zien er opzich niet verkeerd uit, maar toch valt de groei me (vergeleken met die Northern Light) een beetje tegen... Ik hoop dat ze ff een sprintje trekken, wie weet. Het vervelende is dat ik al iets verder in het seizoen zit. Volgend jaar maar een stuk eerder beginnen!
 6. Robijn

  Wat is dit??

  Haha bedankt Charlie, veel succes! Ik lees op hun website echter wel dat het alleen gebruikt kan worden op goed doorwortelde plantjes. Zou dit betekenen dat ik 'm alleen in de bloeifase kan gebruiken?
 7. Robijn

  Wat is dit??

  Ik ga het zoals je zegt inderdaad rustig aan doen met voeden, zeker ook omdat het een autoflower is en ik begrepen heb dat die al een hoop stress van zichzelf heeft. Zo'n fertometer! Nooit van gehoord, wel handig. Ik ga eens kijken of ik zo'n ding aan kan schaffen. Vraag me wel af of je er geen wortels mee kapot maakt??
 8. Robijn

  Wat is dit??

  Zoals ik zie hebben ze in de bloeiperiode veel meer voeding nodig. Zit je dan goed met een all in one bloeimix, zoals iets van plagron?
 9. Robijn

  Wat is dit??

  Thanks voor de tips!
 10. Robijn

  Wat is dit??

  @Rabarbaar Dat is fijn om te horen, heb net ff goed gekeken en ben deze twee tegengekomen die behoorlijk geïnteresseerd waren in m'n plantje: Lijken op vliegjes, hebben vleugels, maar wegvliegen? Ho maar...
 11. Robijn

  Wat is dit??

  Hallo allemaal! Vandaag zag ik dus dat de lobblaadjes van mijn Northern Light autoflower af zijn gestorven. Hiernaast ontdekte ik ook enkele witte stipjes op d'r blaadjes, heeft iemand enig idee wat dit kan zijn? Even wat informatie: ik kweek op universele potgrond in een pot van 20l. Ik heb tot nu toe alleen maar water afgezuurd naar ph 6.3 gegeven. 't plantje is nu al zo'n 3 weken boven de grond. Zelf dacht ik aan een voedingstekort? Maar misschien is het ook wel ongedierte? Ik hoop dat jullie meer weten!
 12. Robijn

  Mijn allereerste kweek

  Oké top, dankjewel. Scheelt weer tillen.
 13. Robijn

  Mijn allereerste kweek

  @Rabarbarbaar Kan ik de zaailingen eigenlijk s'nachts ook buiten laten?
 14. Robijn

  Mijn allereerste kweek

  We zijn weer een weekje verder en het is weer tijd voor een update! De week verliep soepeltjes voor m'n Northern Light, ze is weer een stuk gegroeid: Ondertussen was ik ook nog bezig met het ontkiemen van nieuwe zaadjes in de propagator. Ze kwamen allemaal wel boven de grond, maar door 't zwakke ledlampje zijn ze meteen gaan strekken en kreeg ik hele zwakke lange plantjes, op ééntje na dan die ik uiteindelijk wel in een pot heb gezet: Na dat de blue powers ontkiemd waren had ik, jawel, nog meer zaadjes die ik kon ontkiemen. Heb vervolgens dus 2 Automazars en een Critical in de propagator gedaan en ze deze keer wél optijd eruit gehaald voordat ze konden gaan strekken. Ik heb er nu geen foto van maar ze gaan binnenkort in potjes en dan zit ik toch (eindelijk) aan m'n max van 5 plantjes. De Northern Light begon het einde van deze week al een. lichte geur af te geven, en ik kan bijna niet stoppen met ruiken ?. Ik ga haar vandaag beginnen te low stress trainen, eens kijken hoe ze daarop reageert. Fijn weekend!
 15. Robijn

  Nieuweling

  Hallo allemaal, Ben al een tijdje een cannabisfan en een recreatieve cannabisgebruiker en kreeg vorige maand het idee om mijn eigen wiet te gaan proberen kweken. Heb me hier aangemeld en hou ook een kweekverslag bij om (hopelijk) wat goede tips te ontvangen!