Mr. Green

Members
 • Content count

  1,389
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Mr. Green last won the day on March 1

Mr. Green had the most liked content!

Community Reputation

970 Excellent

3 Followers

About Mr. Green

 • Rank
  Kweekbaas

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nederland
 • Interests
  Van alles en nog wat.

Recent Profile Visitors

1,054 profile views
 1. @breXhaze en @Stoney dat kan best kloppen wat de waardes van de blumats betreft, maar omdat ik ze er later pas in de grond gestoken heb, hebben ze waarschijnlijk geen goed contact met de grond gehad, al zie ik bij mijn huidige teelt waar ik de in dit geval kokos wel goed heb aangedrukt dat de waarde nu op dit ogenblik boven de 200 mbar staat en de potten nog behoorlijk zwaar aanvoelen, niet te min ga ik ze vanavond water geven maar toch. @fsmidt dat zou zo maar eens kunnen, ik heb ook genoeg positieven dingen gelezen en gehoord over humus en fulvine zuren en ga er dan ook mee door, al zal ik wel in vervolg goed op de dosering gaan letten, want je moet wel oppassen dat je er niet te veel van geeft 😁.
 2. Mr. Green

  Hydro kweekverslag scrog Big Bud

  Ik heb je in je pm geantwoord 😁, maar dat is zoals ik het doe.πŸ‘
 3. Mr. Green

  Voorstellen

  Welkom JointFanaat, veel plezier hier, genoeg te lezen en te leren hier.
 4. Mr. Green

  hallo beste thuisblijvers :P

  Welkom op WF sjaak, info genoeg hier
 5. Mede growers, Het eind resultaat van de tent is bekend en viel zoals verwacht wat tegen en mag ik niet klagen wat het toch nog opbracht, was meer als ik zelf had verwacht, dan het gewicht, 211 gram toppen en 47 gram knipafval en fluffy stuff, totaal 258 gram aan rookwaar 😁. dat zou komen op een 0,75 gram per watt (als ik het goed heb) reken je alleen de toppen kom je op 0,60 gram per watt, dan ga ik uit van een gemiddelde licht opbrengst van 350 watt, want ik heb ze vanaf de bloei op 300 watt gezet vanwege de hoge temperatuur daarvoor (in de groeifase) stonden ze op 400 watt, dus misschien is het uiteindelijke verbruik nog iets lager maar ik hou het even op 350 watt. En wat ik zei het viel mij uiteindelijk nog niet eens heel erg tegen, had zelf nog minder verwacht. Dit was het voor deze teelt, volgende ronde nieuwe kansen, ben nu met White Widow bezig en dat word ook weer een dingetje heb ze in kokosgrond gezet (eerste keer voor mij) blijkt het de verkeerde te zijn πŸ˜‚πŸ˜‚(moestuin) dus ben ik nu al weer een beetje aan het klote, maar ja leer ik ook weer van πŸ˜‚πŸ‘. zal kijken of ik hiervan binnenkort een topic voor ga maken πŸ˜πŸ˜πŸ‘.
 6. Mr. Green

  SDH-AF in space bucket

  Mede Growers, De opbrengst is bekend, heb er dit keer geen foto's van maar het eind resultaat viel mij niet geheel tegen, de LV stond bij het wegen van de gedroogde toppen op 59%, Het droge gewicht is 86 gram toppen en 16 gram knipafval en fluffy stuff. Wat mij toch weer totaal 2,3 gram per watt opleverd πŸ˜πŸ‘ (als ik het goed heb uitgerekend 😁) Stonden onder 48 watt aan licht. Als je alleen de toppen telt dan is het (afgerond) 1.8 gram per watt. Dus ik ben wat de bucket betreft weer een gelukkig man πŸ‘. Dit is het einde van deze teelt, tot de volgende,
 7. Mr. Green

  Luchtbevochter wat erin?

  Ik zou wel even een ronde draaien met schoon water voor je hem weer in je kweektent zet πŸ‘
 8. Mr. Green

  Luchtbevochter wat erin?

  Ik doe er altijd gewoon kraanwater in, en als hij niet meer nodig is even goed schoon maken, heb er tot nu nog nooit geen problemen mee gehad. Ook kun je als je hem niet meer nodig hebt en schoon gaat maken een keertje laten draaien (niet in de kweekruimte) met schoonmaak azijn. Succes.
 9. Mede Growers, Week 11, Bloeiweek 8, Datum 1 - 3 - 2020 29 - 2 de knoop door gehakt en de dames in de tent geoogst, er zat aardig wat amber in dus ik vond de tijd rijp. Dat het tegen zou vallen heb ik al verteld en eerlijk gezegd viel het mij (qua nat gewicht) nog niet eens heel erg tegen, zegt niets over het droge gewicht natuurlijk maar van de vorige teelt met dit soortje uitgaande ben ik optimistisch πŸ˜πŸ‘. Nu ben ik van nature al een redelijk optimistisch aangelegen man dus ik wacht maar even af πŸ˜‚. Eerst maar even de laatste cijfertjes, Temperatuur : tussen de 24 a 26 graden met het licht aan, en 18 a 20 graden met het licht uit. heb de licht uit periode iets hoger trachten te houden omdat ik met het opstarten van een nieuwe teelt ben begonnen (2 weken geleden) dus ik wil de nacht temperatuur niet te laag hebben, laatste dagen boven de 19 graden. LV : tussen de 45 en 54%, ook hier rekenend houdend met de nieuwe plantjes heb ik de LV iets hoger trachten te houden. pH : 6.3 EC : 1.5 Watergift : 3 x 0,5 liter, 1 x 0,7 liter, 1 x 0,6 liter en de laatste dag voor de oogst geen watergift, en alleen afgezuurd water. dan nu de laatste foto's, (de foto's zijn van 29 - 2) De treurwilg, ook hier zat al redelijk wat amber in, dat zie je op de foto hier onder het is ook de enige foto die redelijk gelukt is van de trichomen. Redelijke foto, valt niet mee om dat uit de hand er op te krijgen πŸ˜‚πŸ˜‚. En dit was het natte gewicht van de treurwilg. Deze dame had minder toppen maar wel groter. En bracht toch een redelijk gewicht in de schaal, nat dat dan weer wel. Nog ietsje minder toppen. En dus ook iets minder gewicht. En als je het natte gewicht erbij optelt van de dame die ik eerder heb moeten oogsten (min dat wat er is verdwenen in de kliko) dan is het totaal aan nat gewicht 806 gram, wat mij dan weer niet helemaal tegen valt, vorige ronde met dit soortje hield ik zo'n 300 gram droog over dus ben benieuwd wat ik hier van over houd. En ook nog een 194 gram knipafval en fluffy stuf πŸ˜‚πŸ˜‚. En dan in het droogrekje, bovenin licht de oogst van de bucket (334 gram) daaronder de rest. heb het in de kamer (waar de tent staat) gehangen omdat het nu even niet in de tent kan vanwege de opstart van de teelt in de grotere tent. Dus even roeien met de riemen die ik heb, het is éénmalig hierna heb ik dat probleem niet meer. Dat was het dan, de teelt in de tent met de SDH autoflower het droge gewicht horen jullie als het droog is en op de juiste LV, dit zal volgende week zijn of een paar dagen later hangt ervan af hoe snel het droogt. Bedankt voor het volgen van dit topic en de gegeven tips en adviezen ze zijn zoals altijd gewaardeerd πŸ‘.
 10. Mr. Green

  SDH-AF in space bucket

  Mede Growers, Week 11, Bloeiweek 8, Datum 1 - 3 - 2020 29 - 2 de knoop doorgehakt en de bucket geoogst, zag hier en daar wat amber en ik vond het wel mooi geweest, zag er verder mooi uit en de topjes waren hard dus oogsten die dame πŸ˜πŸ‘. Ik ben alleen vergeten nog een foto te maken van de dame in kwestie van voor het oogsten 😐. Maar er zijn ergere dingen dus dat moeten jullie mij maar vergeven 😁. Heb wel foto's van het natte gewicht dus daar moeten jullie het mee doen dit keer. De laatste cijfertjes, Temperatuur : 24 a 25 graden met het licht aan, en 21 a 22 graden met het licht uit. LV : tussen de 46 en 53 %. pH : 6.3 EC : 1.5 (laatste watergift 0.4 ) voedingswater was op had geen nut om voor één dag bij te maken. Watergift : 3 x 1 liter en 1 x 0,5 liter, 3 dagen geen water waaronder de dag voor het oogsten. Dan nu de foto's van het natte gewicht, totaal gewicht 334 gram toppen wat mij dan weer niet geheel tegen viel. De ene helft..... En de andere helft. Dit was het wat de teelt in de bucket betreft, het droge gewicht horen jullie waarschijnlijk de volgende week of een paar dagen later, licht eraan wanneer het droog is en op een mooie LV. Bedankt alvast voor het volgen van de topic en ik hoop jullie bij de volgende teelt in de bucket weer te treffen, naar alle waarschijnlijkheid wordt dat een White Widow πŸ‘πŸ‘.
 11. Zou kunnen, kan ook dat hij niet genoeg contact maakt met de grond. De waarde van de blu-mat was rond de 200 a 250 mbar. Lijkt droog maar qua gewicht van de potten leek me dat zwaar genoeg. Bladeren staan redelijk, ook die van de treurwilg 😁.
 12. Nuttige info @DeVos, heb ook nog ergens gelezen dat als je perliet door je grond hebt, je ook minder last hebt van de varenrouwmug, schijnen ze een hekel aan te hebben. Ik heb er (klop het af) nog geen last gehad van deze mug, en ik gebruik altijd perliet door de grond, of het daar aan ligt weet ik niet maar toch 😁😁.
 13. Mede Growers, Week 10, Bloeiweek 7, Datum 22 - 2 - 2020 Nog een paar weekjes, voor de één misschien iets langer voor de andere misschien iets korter. ga morgen of overmorgen even de trichomen bekijken, daarvoor moet ik even de tent leeg halen omdat ik een verhoging heb moeten maken voor mijn volgende teeltje staat alles een beetje vast. Dus al de voorgroei potjes moeten er eerst even uit gehaald worden en de voorste grote pot ook want die moet denk ik het langst nog, kan ik gelijk alles weer even schoonmaken, dus ontdoen van verwelkt blad ect. Ondanks dat het er niet heel mooi bij staat bloeien ze wel mooi af en gaan ze ondanks alles gewoon verder. De treurwilg blijft een beetje treuren maar de toppen worden wel groter. De tensiometer heb ik pas bijgevuld want die stond droog, waarschijnlijk of te weinig water gegeven of hij staat er niet goed genoeg in. Dat komt goed bij de volgende teelt want dan kan ik hem beter vast zetten in de grond, nu zat ik al met de wortels en je wilt niet te veel slopen dus waarschijnlijk staat het te los in de grond πŸ€”. De White Widow groeit als kool, maar dat is voor een andere topic op een later tijdstip. De cijfertjes, Temperatuur : 24 a 26 graden met het licht aan, en 18 a 19 graden met het licht uit. LV : gemiddeld 53%, hoogste gemeten 55% , laagste gemeten 47%, het laagste was nog aan het begin van de week, ik zou de LV iets laten oplopen vanwege de voorteelt van de White Widow in de zelfde tent, de laatste dagen zit ik op 50% als laagste gemeten. pH : 6.3 EC : 1.5 Watergift : 3 x 1 liter, 2 x geen, en 2 x 0,5 liter. Heb van de week even met de fertometer bezig geweest en die geeft nog steeds oranje aan, en dan meet ik zo'n 2 uur na het water geven, dus de EC laat ik voor wat het is, zit al iets hoger dan de vorige teeltjes met dit soort dus vind het wel prima zo. de foto's dan maar, (datum foto's 21 - 2) Topjes worden wat voller en groter, ben bang dat deze een paar weekjes langer moeten, maar zal even kijken of ze die tijd ook krijgen vanwege de planning en het droog gebeuren. (is de droogtent) Zelfde plant vanaf boven gezien. Het lijkt er op dat deze het eerste geoogst gaat worden, van de week even met de microscoop bekijken. Zelfde plant van voren gezien. En de laatste dame. En de zelfde maar dan van boven gezien. Ze zien er niet geheel verkeerd uit al zeg ik het zelf, maar de tijd zal het uitmaken of de opbrengst mee of tegen valt, het eerste en kleinste plantje wat ik vroegtijdig heb moeten oogsten vanwege toprot bracht droog 13 gram op de weegschaal dus dat is niet om over naar huis te schrijven, moet er wel bij zeggen dat minstens de helft in de kliko verdwenen is 😭. Tot zover de update, volgende week een nieuwe tot dan πŸ‘
 14. Mr. Green

  SDH-AF in space bucket

  Mede Growers, Week 10, Bloeiweek 7, Datum 22 - 2 - 2020 Eigenlijk weinig te melden wat betreft de bucket, gaat wel mooi, rijpen mooi af, ze liggen op schema zeg maar πŸ˜πŸ‘. Dus maar even de cijfertjes, Temperatuur : 24 om 20 graden (licht aan, licht uit) LV : 55% gemiddeld. pH : 6.3 EC : 1.5 Watergift : 1 x geen, 3 x 0,5 liter en 3 x 1 liter. Als het noodzakelijk is haal ik oud of afgevallen blad weg, verdord blad in het gewas word ook verwijderd. Gaan we verder met de foto's, (datum foto's 21 - 2) Gaan lekker de dames, geen grote toppen maar wel aardig wat en hard 😁. En de laatste, overzichtje door de deur. Ze moeten nog een paar weekjes een iedergeval één, hier en daar al een ambertje gespot maar het moeten er wel wat meer worden 1/3 zeg maar, dat is het streven πŸ˜πŸ‘. Meer valt er niet te vertellen voor nu, dus volgende week een nieuwe update, tot dan πŸ‘.
 15. Mede Growers, Week 9, Bloeiweek 6, Datum 15 - 2 - 2020 Met nog een paar weekjes te gaan, blijft het een beetje tobben al zeg ik het zelf, ben minder water gaan geven nu ik een tensiometer in één van de potten heb staan maar twijfel nog of het nu wel goed gaat, de laatste paar dagen even een liter per plant gegeven omdat ze weer meer gingen hangen (de blaadjes bedoel ik) de toppen voelde ook wat minder hard aan. Na de watergiften van een liter waren de toppen weer een stuk harder maar de blaadjes blijven een beetje hangen, ik begrijp er niets meer van, deze ronde snel afmaken en opnieuw beginnen. Ben al begonnen met voorgroeien voor de groote tent, ben er nog wel in bezig om het één en ander aan te passen maar dat is wel op tijd klaar, heb nog een week of drie en het is alleen nog het instellen van de casambi en van de andere nieuwe apparatuur die ik heb aangeschaft πŸ˜‚πŸ˜‚. maar dat is voor later. De cijfertjes, Temperatuur : 24 tot 27 graden met het licht aan, en 17 tot 20 graden met het licht uit. LV : 39 tot 49% (laagste, hoogste) gemiddeld 45%. pH : 6.3 EC : 1.5 Watergift : 2 x een halve liter, 2 x 1 liter en 2 x geen watergift. Ben misschien wat gevaarlijk bezig nu en zal uitleggen waarom, ben met opstarten begonnen voor de teelt in de grote tent en wil daardoor de LV in de tent niet te laag hebben, voor de af bloeiende is het goed dat het nu zo laag mogelijk is maar voor de nieuwe dames is het belangrijk dat het niet te laag is, dus ik probeer de LV nu tegen de 50% te houden. De laatste dagen heb ik de LV iets omhoog laten lopen, het is nu rond de 45 a 46% gemiddeld (42% laagste en 49% hoogste) probeer dat dat een beetje rond de 47% te krijgen en dan kijken of het allemaal goed blijft gaan. De foto's. Datum foto's 14 - 2 Blijft een treurige bedoeling ondanks dat ik dacht dat het iets beter ging πŸ˜πŸ€” De nieuwe dames in spee, dit keer gekozen voor White Widow, heb er 6 ontkiemt en in 3 liter airpotjes gezaaid/gepoot, één staat in een 1 liter airpotje want ik had geen ruimte genoeg voor 6 3 liter airpotjes. De dame in de 1 liter airpot is de enige die nog niet boven de grond staat, het is ook de vraag of dat nog gebeurd want het was de enige die geen worteltje had toen ik haar zaaide/poten. Totaalplaatje van een droevige aanblik, ondanks dat rijpen de toppen mooi af maar een top opbrengst zal het zeker niet worden. Dat was het weer, volgende week kijken we verder hoe het ervoor of bij staat tot danπŸ˜πŸ‘.