Herbalist

Members
 • Content count

  33
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Herbalist

 1. Herbalist

  scrog op balkon

  Hoi allemaal Hierbij een kort verslag van een buitenscrog die momenteel afbloeit. Genetica: A.M.S. Feminized van Greenhouse seeds (fotoperiodeplant, zogenoemd redelijk schimmelresistent ) Medium: Aarde (plagron lightmix) aangevuld met wat extra perliet (5%), basaltmeel en een beetje kalk Voeding: Complete Canna-lijn inclusief PK-spike EC waarde voedingsoplossing: Groei: 1.4, Bloei 1.7 (ex PK) PH waarde voedingsoplossing: 6.5 tot 7 Vier zaadjes ontkiemd met koffiefiltermethode Ontkiemde zaadjes direct in plagron lightmix Ontkiemde zaadjes in lightmix staan eerst tien dagen tot twee weken binnen onder TL, niet verder dan enkele centimeters van de lamp af zodat ze niet onnodig strekken.) Na ongeveer tien dagen binnen zijn de plantjes over gezet in een 60 liter pot, buiten. Vier plantjes in dezelfde pot. Dat is soms lastig als de bloeifases van de verschillende planten uiteen lopen maar omdat de kwaliteit van de Greenhouse zaadjes over het algemeen goed is, durf ik ze wel in dezelfde pot te zetten. Het was toen ongeveer half juli. De kleine plantjes moeten altijd beschermd worden tegen vogels (kauwen) die vaak op het balkon komen en graag een plantje uit de aarde trekken om het daarna gewoon weer neer te leggen en de aarde eens lekker door te wroeten. Dit keer stonden ze veilig onder het scrog-rek. De eerste foto's zijn pas weer gemaakt op 14 augustus, na ongeveer 4 weken groei: Altijd leuk om de beste plek voor de scheuten te vinden en er een mooi werkje van te maken. Na nog eens veertien dagen groei begon de bloei, we zitten dan op één september: Helaas 1 van de 'feminized' seeds bleek een mannetje te zijn. Dat wordt dunnen...Jammer, het begon net ergens op te lijken. Weg ermee. Nu bestaat de scrog nog uit drie planten. Na nog eens tien dagen groei: De laatste foto's zijn van 06-10 en 08-10, na weer een maandje groei . Eentje heeft een prachtige blauw-paarse kleur gekregen en eentje loopt ongeveer een weekje voor op de twee andere. Dat is lastig ivm de pk-spike maar dan geven we maar een keertje pk extra. en nog een paar: wordt vervolgd... 12-10-2018 Net nog even trichomes bekeken van de plant die het verste is en op de foto gezet (x20). Het begint troebel te worden. Hier en daar al een ambere (niet op foto)
 2. Herbalist

  scrog op balkon

  laatste is ook binnen. 60% bruine haartjes, bijna volledig milky trichomes. toppen niet zo dik maar wel frosty. Geen toprot wel meeldauw,. Moest een paar procent wegsnijden. Zo stond ze er nog bij vandaag: Het totaal van de scrog komt vermoedelijk op ongeveer 130 gram droog. De Anti Mold Strain van Greenhouse heeft t wat toprot betreft goed gedaan. Niks gezien. Niet slecht voor eind oktober. Irie vibes to all! Herbalist Out.
 3. Herbalist

  Hallo ik ben rob .ben nu paar weken op de forum site

  Mooi Rob. Welkom!
 4. Herbalist

  scrog op balkon

  Klopt. Heb net die van de bovenste foto binnen gehaald. Nog geen toprot en voornamelijk milky trichomes, zie foto (x20)...en een paar mooie dikke toppen Het begon te regenen, anders had ik die andere ook nog binnen gehaald.
 5. Herbalist

  Herbalist

  Hi Folks, Bioloog uit Nijmegen. 45+ jaren oud. Luister en speel het liefst de hele dag reggae. Jammer genoeg kan dat niet want ik heb ook nog een eigen bedrijf waar gewerkt moet worden. Niettemin doe ik een poging zo relaxed mogelijk te leven en me niet te laten meeslepen in de rat-race door Babylon. Dat is in onze maatschappij niet altijd gemakkelijk en dan komt een fijne hobby goed van pas. Om te ontstressen voor zover dat nodig is of juist te genieten gewoon omdat het kan. Uiteraard bedoel ik met hobby niet het lezen van een boek, alhoewel dat ook geen kwaad kan, maar het kweken van 'da herb'. Ik kweek al ruim 20 jaar maar heb nog nooit ergens gepost. Tegenwoordig kweek ik alleen nog buiten omdat het eenvoudig is geworden om buiten goede resultaten te halen. Omdat ik altijd met veel plezier de kweekverslagen lees en niet met veel mensen over mijn hobby kan praten, het blijft toch een taboe om dagelijks te roken (in ieder geval in mijn vriendenkring), leek het me leuk lid te worden om wat te posten en ervaringen uit te wisselen. Bij dezen. Irie vibes to all! Herbalist
 6. Herbalist

  Bazterd's tuintje

  Mooi man!
 7. Netjes dat je de oorzaak hebt gevonden. Denk optie twee. Lijkt me toch het beste en het veiligste. je hebt snel gehandeld bij dus dat trekt nog wel bij. Er is genoeg gezond blad voor assimilatie. paarse stelen zijn van de stress. komt weer goed. bij zo'n hoge ph in de pot krijg je in ieder geval problemen met de Fosfor-huishouding. Calcium en Magnesium worden bij een hogere ph juist beter opgenomen ik zou spoelen met aangezuurd water met lichte EC max 0.8 of zelfs geen voeding . even resetten. Kunnen ze prima hebben. Met 40% perliet in de pot is dat zo weer droog en dan door met 1.0 EC en via 1.2 weer naar 1.4.. je zit toch nog in groei? Pas naar bloei gaan als de problemen zijn opgelost en de groei er weer in zit.
 8. Herbalist

  Sebas Goes outdoor ?

  Nice. Is weer mooi binnen. laat m je goed smaken!
 9. Herbalist

  scrog op balkon

  ja kan snel gaan. Ik wil er eigenlijk niks meer aan doen of heb je nog een tip? infectie is nog licht, moest moeite doen om drie plekjes op één foto te krijgen: zo staan de toppen er nu ongeveer bij van de andere twee: eentje dikt niet echt goed aan:
 10. Herbalist

  scrog op balkon

  Thanks. ja denk ik ook ongeveer 40. ik check de trichomes en haal ze binnen als ik de eerste amber zie verschijnen, meestal is dan ook nog een percentage helder. door de hoge thc concentraties van tegenwoordig vind ik dat het prettigste roken. heb deze redelijk vroeg binnen gehaald omdat de toppen compact werden en toprot voor wil zijn. Ongeveer 90% milky en 10% helder
 11. Herbalist

  scrog op balkon

  Eerste plant klaar, eind zevende week bloei, geen toprot, redelijk frosty, nog twee te gaan, zag vandaag de eerste meeldauw. Ze hebben nog tien dagen tot twee weken nodig...
 12. hmm ja, die ene is wel erg aan het verkleuren. Lijkt op N tekort, hoeveel water nemen ze momenteel op per dag? denk toch ff één plantje flushen en runoff meten om te weten wat er precies aan de hand is.
 13. Herbalist

  boswandeling heeft last van natte voeten

  Je bent nooit te oud om te leren?‍? Beter enthousiast dan iemand bespotten, nietwaar?
 14. Staat er mooi bij. Zo te zien gaat t prima met de autopots. Ik had geen korrels gebruikt voor onderin en ze dronken ook niet zo goed als bij jou. Had eigenlijk eerst even de werking onder de knie moeten krijgen ipv meteen een hele opstelling te maken. kan altijd nog.
 15. Herbalist

  Even voorstellen...

  Mooi plantje. Heb je al eens autoflowers geprobeerd? Die kunnen al in juli klaar zijn en er zijn volop Medi-varianten met veel CBD
 16. Herbalist

  Even voorstellen...

  Welkom Jacqueline, Succes met het oogsten van je Kush. Staat ie er mooi bij? Herbalist
 17. Ik heb aarde gebruikt met 40% perliet. Groei ging goed zo lang ik van boven gaf maar na een maandje ongeveer schakelde ik over op de valves en werd de opname van het water grillig. Voedingsvat liep niet snel leeg, opname door planten was onregelmatig en er ontstonden enkele tekorten/blokkades. Ben toen weer van boven gaan geven om het te herstellen, dat ging wel maar is nooit meer heel mooi geworden. Is me twee keer overkomen. wat me ook opviel is dat ik de valve-werking nooit echt goed heb kunnen waarnemen, de bakjes hadden altijd hetzelfde niveau water erin. IK heb de aansluitingen drie keer gecheckt en volgens de instructie was het goed maar toch moet ik iets niet goed gedaan hebben...wellicht weet jij iets. Dit zijn ze die ik heb:
 18. Herbalist

  Wiet Curen met Ideale Luchtvochtigheid

  Voorop gesteld wil ik niet een product dat in de webshop van Bongify te krijgen is onnodig afkraken. Bongify is een topwebsite. Maar waarom zou je glycerol gaan gebruiken? Dat is een bijproduct van verschillende industriële processen en kan bijvoorbeeld vervuild raken. Wat mij betreft is dat meer van de 'oude economie' waar we juist vanaf moeten. Ik zeg: Meer natuur en minder chemie!
 19. Ik schuif ff aan. Ben benieuwd naar de autopots en hoe het gaat. Heb een paar jaar terug een aantal rondes gedaan met die vierkante van 15 liter maar heeft nooit echt lekker gelopen. Weet nu nog niet goed wat er fout ging...
 20. Herbalist

  scrog op balkon

  ok ga ik checken
 21. Herbalist

  VoedingsTekorten op Omnipotent

  Lijkt me geen roest. Die produceert sporen die je als afscheiding aan de boven- of onderkant van het blad aantreft. ff de loep erbij pakken en dan kan je dat zien. Het ligt ook niet voor de hand dat het een tekort of overschot aan sporenelementen is. 90% van de deficiencies wordt veroorzaakt door de primaire of secundaire voedingsstoffen, dus N, P, K, Ca, Mg en S. Ik denk aan lockout van Ca (of Mg) omdat het aan de bovenkant van de plant begint en het binnen de nerven voorkomt en als stipjes. kenmerkend voor licht Ca en/of Mg gebrek Mogelijk door tijdelijk te lage PH of Door teveel Kalium . (misschien teveel ph-up gebruikt?) ook teveel Mg kan zorgen voor lockout van Calcium. Net zoals bij een teveel aan Kalium is de PH dan goed maar toch is er sprake van lockout De aantasting is licht dus het lijkt me nog wel te herstellen. Succes met het vinden van de oorzaak!
 22. Herbalist

  scrog op balkon

  ok thanks man. welke lijn is dat?
 23. Herbalist

  scrog op balkon

  Thanks Karel. Als ik je goed begrijp, gebruik je de pk om de aanzet van de bloemclusters te stimuleren vroeg in de bloei. Dat ga ik ook eens proberen. Gebruik je het ook om de groei van de calyx te boosten in week 5 of 6? Ik heb daar zelf goede ervaringen mee voor wat betreft toename volume en gewicht maar vind altijd de timing moeilijk. Als het goed getimed is zie je in vier tot vijf dagen het volume van de toppen aardig toenemen. Best wel cool...
 24. Herbalist

  Eerste guerilla kweekverslag

  Klote zeg! Dat ie maar in hun handen wegschimmelt. Sterkte ermee. Herbalist