OGDread

Members
 • Content count

  74
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

32 Excellent

About OGDread

 • Rank
  Wake 'n Baker

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. OGDread

  Belgian Neighbour seeking for tips and advice

  tres chic chichi
 2. OGDread

  o-white onder mcp12 op omnipotent

  Wat ik sowieso doe, is bladvoeding om de dag tijdens de gehele pre-flower fase. Ik stop pas als er duidelijk toppen komen. Tot die tijd is de spint zo onder de duim te houden. Mijn bladvoeding is een lichte N oplossing met wat silica. Thats it. De problemen komen (bij mij, YMMV) altijd daarna. Vaak bij de inlaat, en -sneller- op de plekken waar de plant (te veel) windstress krijgt. Lucht verversen prima, maar -tocht- is een killer. Bestrijdings mijten (van biobestrijding) heb ik niet veel resultaat van gezien. mijn ervaring anwayz...
 3. OGDread

  o-white onder mcp12 op omnipotent

  Kijk, een studie als dit: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3609379/ Zal het hier nooit worden. Maar wat best kan is kijken of iemand die altijd last van spint heeft, dat werkbaar kan houden...
 4. Ik zou deze https://www.rubol.nl/product/rubol-pro-line-v2-frame-5-cob/ wel eens willen testen. Twee ervan lijken mooi voor een 1.2x1.2 Of de 4 cob variant voor een 1x1 Dat onbreekt bij Rubol helaas, info over de bedoelde oppervlakte en hoogte.
 5. Hehe, nu ja, ik bedoel dat je met minimale middelen (voor een maximale efficientie!) en omgeving voorbeeldig bezig bent. Je licht is 100%, je lucht is 100% en je medium, water en voeding zie ik ook niets mis mee. Goedkoop is vaak duurkoop, dit betaald zich terug.
 6. Prachtig hoor. Met minimale setup bijna perfect kweken, dat kunnen we in de lage landen toch nog. Bouwverslag is ook fantastisch.
 7. OGDread

  16 Amnesia 410 watt TGL

  5e week bloei. LV tussen 50 en 58% Temp 20-27 We geven meer bloei en topmax nu, ec 1.4 Alles is netjes donkergroen.
 8. Zaai en stekgrond heeft vaak minimaal voeding, dus je instinct is prima. Zolang ze niet bloeien, werkt foliar feed ook prima, twee keer per week ofzo.
 9. OGDread

  5 x green gelato onder 600w

  Een groei dagboek bijhouden is overigens een goed idee.
 10. OGDread

  old shizzle

 11. Tja, aan beledigen heb ik verder niks vriend. Succes.
 12. -Alle- voeding lijnen op waterbasis bevatten, let op, daar komt het, ... water. Bewezen voedingslijn, zonder water: nogmaals kunstmest met geconcentreerde ph min. Voor de rest kijk je maar lekker wat je doet. Men probeert je hier te helpen, en het enige wat je te zeggen hebben hebt is dat forumleden elkaar maar nabauwen. GS verkoopt alleen prietpraat, en Canna is commercieel. Ik raad jou dus aan om het maar allemaal lekker zelf uit te vinden, want je neemt van niemand wat aan.
 13. Ik vind je super negatief. Koop anders lekker 25K kunstmest, een paar liter fosfor zuur, ga chemie en biologie studeren, en laat me de resultaten weten. Of liever, laat maar.
 14. Alle grafieken zijn benaderingen. De breedte komt met name doordat de plant verschillende voeding nodig heeft, op verschillende PH waarden. Het is altijd een soort compromis. Daarnaast heeft de plant andere voeding nodig per soort, en afhankelijk van levenscyclus. Dus... aarde met veel leven, en veel makkelijke meststoffen: PH maakt weinig uit, kan tussen de 5.5 en 8 prima. Bij hydro, blijf tussen 5.8 en 6.2 en stuur eventueel omhoog if omlaag als jouw plant een bepaalt tekort laat zien wat wellicht iets beter wordt opgenomen op een hogere dan wel lagere PH.
 15. Op Hydro geef je inderdaad voeding direct aan de plant. Op cocos kan je hydro kweken, maar ook hybride als je met aarde of vaste meststoffen mengt. ALs het pure cocos is, is het eigenlijk 100% hydro. Op Aarde kan je met licht bemeste aarde, plus vloeibare voeding werken. Je kunt ook een "superaarde" maken, alle mest van te voren gemengt. Als er ook goed gezorgd word voor het bodemleven, bacterien, myco, en eventueel pissebedden en wormen en whatnot zoals buiten dan gaat dat bodemleven inderdaad voor PH buffering zorgen, door dat ze voeding uitscheiden die direct opneembaar is. Op dit soort kweek zorg je vooral ook voor het eten van het bodemleven... Je voedt het leven in de bodem, en dat voedt de plant. Als je het perfect kan, dan geef je 100% puur water. Daarnaast word aan aarde mix vaak kalk meegegeven, hetgeen ook zorg voor PH buffer.