Baseman

Members
 • Content count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About Baseman

 • Rank
  Stoner in ontkenning

Recent Profile Visitors

131 profile views
 1. Baseman

  Ff voorstellen

  Ze krijgen beide 3.5 ml/liter cocos A en 3.5 ml/liter cocos B van Plagron en 0.5 ml/l Calmag en staan uiteraard in cocos. Ph is dan ca. 5.8
 2. Karel, misschien dat jij dit weet als "spint expert":(. Ik trof er hier eentje van aan op mijn plant, is het een spin of de gevreesde spintmijt?

   

  IMG_20190522_213858.jpg

 3. Baseman

  Ff voorstellen

  De planten (zou zelfde soort zijn?!) ontwikkelen heel verschillende toppen. De een lijkt me normaal en de andere is zo maar schriel. Iemand een idee waar dat door kan komen?
 4. Baseman

  Ff voorstellen

  Hier wat pogingen om de trychomen scherp in beeld te krijgen. Valt nog niet mee zoals je ziet. Ze lijken me al bijna goed maar dat is veel te vroeg toch? De dames hebben op 3 april voor het eerst licht gezien. De bloeiharen zijn vrijwel allemaal nog wit.
 5. Baseman

  Ff voorstellen

  Gewoon ff een mooie foto.
 6. Baseman

  Ff voorstellen

  Net even wat foto's gemaakt. De MCP staat op 124 Watt, en vanaf vandaag op 175. De plant in de rode bak blijft erg achter en heeft misvormd blad. Staat er nog bij maar zal niks worden verwacht ik. Of het resultaat tot nu toe representatief is voor de MCP weet ik niet, ik heb voor kleine auto's gekozen, de volgende mogen wat groter groeien. De lst gaat best goed, niet getopt oid maar met touwtjes laag gehouden.
 7. Baseman

  Bladvlekken

  Het blijkt in vergelijk met een lakmoesproef dat mijn ph meter 0.5 te hoog meet. Dat zou betekenen dat ik teveel afzuur. Nu (ter compensatie) voedingwater aangemaakt met ph 6 en 0.5 ml/l Calmag toegevoegd. Het is niet erger geworden, wellicht is dit de oplossing. Thanx Mr. Green.
 8. Baseman

  Bladvlekken

  Ik zuur mijn 7.5 ph leidingwater af naar 5.8 met ph- en voeg 0.1 ml per liter calmag toe. Het nieuwe blad is mooi groen maar ze worden naarmate ze ouder worden lichter en dan komen de vlekken. Ik zal eens meten met lakmoes en minder afzuren.
 9. Baseman

  Bladvlekken

  Beste plantgenoten, Een van mijn planten krijgt bijzondere vlekken op zijn oudere bladeren. Het begint licht en eindigt bruin, zie foto. Iemand een idee wat de oorzaak en oplossing is? Ik kweek op kokos met Plagron cocos a en b onder een MCP12M op 120 Watt op 35 cm. Temperaturen zijn wat laag nu.
 10. Baseman

  Ff voorstellen

  Vandaag het hele handeltje van het huis naar de garage verhuisd. Maak me wel een beetje zorgen over de temperatuur. Binnen in de provisorische tent was het overdag ca 27 graden, nu in het kweekhok is het 17... Maar ben nu wel van de stank en rommel af 👍☺ Iemand trouwens een "grafiek" of gegevens hoever een MCP12M van de plant af mag/moet hangen bij diverse vermogens?
 11. Baseman

  Ff voorstellen

  Ik dacht met het toepassen van geperforeerde vijverpotjes mijn eigen Airpots te maken. Blijkbaar groeien de wortels toch nog verder door naar buiten dan gedacht. Of is dit bij Airpots ook het geval?
 12. Baseman

  Ff voorstellen

  Top, weer gerust gesteld Mooi, zo'n forum, iedereen bedankt voor de commentaren, advies en reacties.