Wittewieven

Members
 • Content count

  171
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Wittewieven last won the day on October 5 2019

Wittewieven had the most liked content!

Community Reputation

242 Excellent

About Wittewieven

 • Rank
  Meester draaier

Recent Profile Visitors

315 profile views
 1. Tis een stuk koele de laatste maanden en alle biologische processen gaan dan volgens mij een stuk langzamer..Ben nu pizzadeeg aan 't maken en die moet een uur rijzen ongeveer zo... Zet ik hem niet op een lekker warm plekje duurt het wel twee keer zo lang bijna omdat de gist zich dan een stuk langzamer ontwikkeld...
 2. Wittewieven

  Haartjes vroegtijd bruin

  Oh ja... En vroegere soortjes kiezen misschien die voor de Hollandse herfst klaar zijn is ook minder stress... Dit is een beetje het risico dat je genomen hebt door een late, geen echte buitensoort te nemen...
 3. Wittewieven

  Haartjes vroegtijd bruin

  Buiten moet je altijd als extra zien...wat je oogst oogst je dat jaar... Als je helemaal niets buiten zet oogst je ook helemaal niets...kan niet altijd een top(na)zomer zijn.. We zijn ook een klein beetje verwend geraakt de afgelopen jaren met "onhollands" super weer maar dit is toch meer zoals het oude vertrouwde koude natte kikker landje altijd is geweest..of dat klimaatgedoe moet waar zijn maar geloof der niks van...
 4. Wittewieven

  RDWC kweek Fruit Spirit

  Ha... Was 't maar zo'n feest... Nee helaas zul je die niet gaan vinden ben ik bang...de blaadjes moeten nog wel een eind uit de toppen steken om door het rooster van de trimmer te steken zodat de bladeren er afgetrimd kunnen worden dan en dat lukt (tot nu toe) alleen met verse toppen.
 5. Wittewieven

  HFH soortjes & Heribei in de tuin (volle grond)

  Ja goed plantje die Heribei zeg... Best wel mooie en flinke toppen he.
 6. Wittewieven

  even voorstellen

  Hallo hallo Ipke? En foto verslagen/topics maken en lezen is ook leuk! En leerzaam. Nou tot laters dan..
 7. Wittewieven

  RDWC kweek Fruit Spirit

  Duidelijk al begonnen met de bloei hoor inderdaad??
 8. Wittewieven

  Wat nou als..

  Heel simpel gezegd moet je 't zo zien: Een F1 zaad soort zijn twee zeer gestabiliseerde (inteelt) lijnen die je ieders als een pak spelkaarten kunt zien... 1 blauw pak kaarten en een rood pak kaarten... Bij de eerste generatie na het samengaan van deze twee stabiele lijnen is het bijzondere van een echte F1 dat de genen die de pakken kaarten moeten symboliseren precies gelijk geschud en gedeeld worden...Als elk zaadje van die F1 generatie een hand van 4 kaarten voorsteld heeft elke hand of zaadje dus precies twee blauwe kaarten uit het blauwe pak natuurlijk en twee rode... Dus heb je 1000 F1 zaden gemaakt dan heb je 1000 handen met kaarten met precies evenveel blauwe als rode kaarten... Maarrrr..... De F2 is een bitch! ? Stel je hebt weer 1000 zaden maar dit zijn allemaal opnieuw door elkaar geschudde kaarten... Het ene zaadje heeft 4 blauwe toebedeeld gekregen het volgende bijvoorbeeld 4 rode... Een ander weer 1 blauwe en 3 rode... De volgende 3 blauwe en 1 rode... Dus heel veel verschil! En in werkelijkheid is elk nieuw zaadje geen hand van 4 kaarten maar van honderden.. Dus na het opnieuw schudden van de kaarten heb je van alles en nog wat en heel veel minderwaardig of teleurstellend spul. Daarom zijn de goede zaden zo duur jongens... Kost heel wat jaren om alle kaarten weer goed te "rangschikken" of om de soorten die vooraf gingen aan de totstandkoming van de F1 in stand te houden zodat de F1 altijd weer opnieuw gemaakt kan worden voor een nieuwe batch zaden. Hoop dat ik jullie niet verveel met dit moeilijke gedoe en gezwam maar ikzelf vind dit altijd best interessant.
 9. Wittewieven

  Wat nou als..

  Tis ook nooit een goed idee om echt F1 zaad voor kruizen te gebruiken.. Tenminste als je daarna niet minstens 7 generaties bezig wil zijn om te stabiliseren en te veredelen..de eerste generaties na F1 leveren zoveel waardeloze (of mindere?) planten op met maar enkele die nog ergens in de buurt van de oorspronkelijke F1 Powerrr komt.
 10. Wittewieven

  Wat nou als..

  Ik ben fan van de PowerPlant x Heribei kruizing! Tis alleen geen F1 natuurlijk he maar een normale eerste generatie van een nieuwe kruizing.. tis wat hoor die genetica-leer? Baconline: Wilt u grote planten met een hoge opbrengst kweken? En bent u niet van plan om uit de planten zelf zaden te oogsten? Dan kunnen F1-hybride zaden voor u een uitkomst zijn. In dit blog bespreken we wat F1-hybride zaden zijn en hoe u de groei ervan kunt bevorderen. Hoe zijn F1-hybride zaden ontstaan? F1-hybride zaden zijn de zaden van een kruising tussen 2 planten. Deze planten hebben speciale gewenste eigenschappen. Eerst worden hun goede eigenschappen versterkt door middel van zelfbestuiving. Dit is een proces van enkele jaren. Het resultaat hiervan is dat ze ‘homozygoot’ zijn. De eerste generatie nakomelingen van de homozygote ouderplanten zullen allemaal deze gewenste eigenschappen krijgen. Deze nakomelingen worden de F1-hybriden genoemd. De goede eigenschappen van een plant uit F1-hybride zaad zullen slechter worden bij zaden die hieruit voortkomen. Om de kwaliteit van uw oogst te behouden zult u dus altijd nieuwe F1-hybride zaden moeten kopen. Wat zijn de eigenschappen van F1-hybride zaad? Gewassen die ontkiemd zijn uit F1-hybride zaden hebben vaak een grote opbrengt en zien er bijna exact hetzelfde uit. Qua groeisnelheid zitten de gewassen eveneens op één lijn. De opbrengst zal ook vrijwel identiek smaken: een gemiddelde smaak die de meeste mensen lekker vinden. F1-hybride zaden zijn dus een uitkomst als u groente en fruit verbouwd voor supermarkten. Ze zijn echter wel duurder dan gewone zaden.
 11. Wittewieven

  Wat nou als..

  Bedankt voor de update! Mooi om te zien dat alles langzaam maar zeker en goed gaat?
 12. Wittewieven

  Eigen buitensoortje in bos op dak.

  Yes! Ik noem dit eigen soortje SuperDutch omdat er PP, Amnesia en Jack Herer inzitten uit comm. stekken en geschikt gemaakt voor buiten door kruizen en intelen met een eigen vroege Durban Poison die oorspronkelijk van Dutch Passion was en ik gekocht had in 2003.
 13. Wittewieven

  1 x Amnesia XXL af & 1 x Jack Widow XXL af

  Ja echt wel sativa/haze topbouw... Heb ik niks op tegen persoonlijk maar meesten vinden compacter toch mooier/beter... Hij zal iig vast en zeker lekker smaken en zijn uitwerking niet missen haha... Geniet er maar lekker van??
 14. Wittewieven

  2019 #_#

  Mooie ierdbei hoor?
 15. Wittewieven

  HFH soortjes & Heribei in de tuin (volle grond)

  Zow hey! Die heribei is echt super...wat een kristallen zeg? gaat allemaal mooi bij je verder ook.. Top!