Klaaspindakaas

Members
 • Content count

  100
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

41 Excellent

About Klaaspindakaas

 • Rank
  Stoner gradatie 1

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Klaaspindakaas

  Blad wordt geel, hulp gevraagd.

  Ik geef de gehele lijn van Biobizz, icm biobizz light mix. Heb de schimmels en buffertabs van bioplantenvoeding gebruikt. Ik geef inderdaad nog steeds de groei voeding. Ik heb alleen de bio heaven, root juice en de calmag van Biobizz niet.
 2. Klaaspindakaas

  Blad wordt geel, hulp gevraagd.

  Beste medegrowers, Ik volg het voedingschema van Biobizz, maar helaas worden veel bladeren geel van mijn planten. Ik hoop dat jullie aan de hand van mijn foto's kunnen bepalen wat het probleem is... ik hoor graag jullie gedachtes hierover. Ik heb zelf al de nodige research gedaan en het lijkt mij een magnesium tekort. Veel ervaring heb ik niet, vandaar dat ik graag jullie mening hoor. Groet Klaas
 3. Klaaspindakaas

  Bacto bioplantenvoeding.nl

  Beste medekwekers, Ik ben van plan over te stappen op de producten van bioplantenvoeding.nl. ik heb al het nodige gelezen maar heb toch nog een paar vragen... Welk van de producten is bacto? Voor zover ik heb kunnen ontdekken is dit Biopak of is dit de colognize ag? Ik hoor graag waar beide producten voor dienen. Welke producten zijn noodzakelijk voor een goede biologische kweek? Ik hoop dat jullie mij willen helpen Groet Klaas
 4. Klaaspindakaas

  Man, vrouw of herma? Snel hulp gevraagd!

  @El Magico nee zeker niet, die upgrade gaat er zeker komen! Jouw moeite wordt zeker mee genomen. Ik ben laatst ook tegen wat interessante filmpjes over spectrums en kweeklampen van een universiteit aangelopen. Ga me er nog een tijdje in verdiepen en ondertussen hopelijk een knappe Barney's ronde draaien.
 5. Klaaspindakaas

  Man, vrouw of herma? Snel hulp gevraagd!

  Nee uiteraard alleen huismerk wietzaden, die zijn namelijk perfect van kwaliteit volgens Tim van Wietzaadjes.nl Goeie tip! Zal daar volgende keer rekening mee houden. Nee hoor, zeker niet. Ik ga nog één rondje doen in de 60x60 en daarna upgraden. Heb nu mede dankzij jou de infornatie die ik eerst niet had.
 6. Klaaspindakaas

  Man, vrouw of herma? Snel hulp gevraagd!

  Ja dat heeft hij aangeboden. Ik had liever gezien dat ik het aankoopbedrag terug zou krijgen als cadeaubon om zo knappe en vooral stabiele fem zaden van een echte breeder aan te schaffen. Eerste Zamnesia bestelling is perfect verlopen! Woensdag avond besteld, vanmiddag in huis. Incl 2 originele Barneys zaden + 1 x zamnesia gratis.
 7. Klaaspindakaas

  ledlamp clu048

  Klinkt goed! Far red chips voor in de MCP18 v2 zijn dus ook beschikbaar? Ik ben benieuwd wat de beste samenstelling is van de lamp. Ik denk dat ik een 100x100x200 of 120x120 tent, softbox 550m3/u? En een mcp 18 v2 ga bestellen. Welke opties dien ik bij te bestellen zodat ik een complete set heb? Is dit een geschikte dimmer om een softbox te dimmen?
 8. Klaaspindakaas

  ledlamp clu048

  3500k is allround? 3000k meer rood en 4000k meer blauw? Vanwaar die losse driver voor rood en wit? Die rode chips geven infrarood e.d.? @Test@ment Ik zag trouwens dat je van plan bent pineapple chunk te draaien van Barney's, dat is zeer zeker een aanrader! Bij mij was deze soort zoet, extreem wit en earthy van smaak. @El Magico dat is een mooie score voor een eerste keer! Welke kleurcodes gebruik jij? Welke afmeting wat je kweekruinte met je eerste MCP kweek?
 9. Klaaspindakaas

  ledlamp clu048

  Top! Bedankt voor de info mannen. Wellicht begin ik zoals @El Magicogeadviseerd had met één setje en breid ik daarna uit. Mooi verslag heb je daar @Test@ment, wat was je eindscore met de MCP18? Ik heb dat volgens mij nergens kunnen lezen. Ik ga toch maar een MCP18 bestellen denk ik... Welke kleurcodes zijn het beste en in welke verhouding?
 10. Klaaspindakaas

  ledlamp clu048

  Mijn dank is groot @El Magico 😂! Van die verschillende fabrikanten was me inderdaad al bekend. 2x MCP18 zou dus beter en efficiënter dan hetzelfde vermogen DIY-led kit met bijvoorbeeld 8 cobs zijn? Hoeveel oppervlakte kan 1 MCP18 belichten?
 11. Klaaspindakaas

  ledlamp clu048

  @Test@mentduidelijk verhaal, ik heb de koop afgezegd. Wat zou jij kopen als budget oplossing? Wat is nu het grote verschil tussen een mcp 18 of een cree cob cxb3590/CLU058 set? Ieder mag zijn kijk op het verhaal geven en zeker: @El Magico
 12. Klaaspindakaas

  ledlamp clu048

  Thanks man! Ik heb al is gekeken op rubol.nl, daar kom ik rond de 700 euro uit. Dat zal zonder montagekosten zijn vrees ik... Het is een behoorlijke investering voor iemand die net begint. Maar ik ben ervan overtuigd dat cob led velen voordelen met zich meebrengt. Ik zal me is wat meer verdiepen over die diy kits. Een frame uit hoekprofielen lukt mij wel, componenten bij elkaar zoeken niet.
 13. Klaaspindakaas

  ledlamp clu048

  @El Magico ik had rekening gehouden de cobs iets te dimmen, maar meer als 4 a 500 is altijd welkom natuurlijk haha. Ik snap dat als je weet wat je doet, je het liever zelf doet. In dit geval heb ik geen flauw idee waar ik aan begin vandaar dat ik dit een makkelijke tussenweg vond. Ik koop nu liever een iets te grote tent dan straks weer een upgrade moeten doen. @S37 dat is inderdaad een hele mooie lamp die je daar hebt. Vind het wel een prijzig ding. In verhouding natuurlijk niet, maar ik heb daar nu geen €1129 voor over. Als je connecties hebt met mensen die je kan vragen via de mail is dat top, helaas ken ik ze niet. Mijn kennissen draaien allemaal HPS EVSA en weigeren over te stappen vanwege de kosten van led systemen.
 14. Klaaspindakaas

  ledlamp clu048

  Hahaha Ik zou deze lamp in een 120x120x200 willen hangen om vervolgens rond de 400 a 500 gram mee te oogsten
 15. Klaaspindakaas

  ledlamp clu048

  Dat is toevallig... ik ben zelf geen lid van jointje draaien. Heb je toevallig een link? Ben benieuwt naar de prestaties van die lampen en of het überhaupt de investering waard is...