Frits.Pate

Members
 • Content count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

About Frits.Pate

 • Rank
  Beginnend smoker

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Frits.Pate

  Wietolie voor het eerst maken

  Ik stop iets meer dan 2 ml pure olie per flesje en vul die aan met 8 ml olie.
 2. Frits.Pate

  Wietolie voor het eerst maken

  Ik heb verschillende kwaliteiten wiet gehad, en ik denk dat ik zoiets ook wel ongeveer haal gemiddeld. Maar hoe langer je de alcohol in laat trekken hoe meer overbodige stoffen meekomen, hoe meer opbrengst je hebt maar slechtere kwaliteit. Mediwiet wilt een gestandaardiseerde hoeveelheid van 1 op 5 verdund. En de kwaliteit is ook redelijk stabiel als je die setup gebruikt. Ik zit hier soms 20L te verdampen en dan weet ik echt niet meer hoeveel gram dat ooit was geweest. Maar ik verdun het wel door zoals mediwiet het doet.
 3. Frits.Pate

  Wietolie voor het eerst maken

  Niet, ik maak kwaliteit dus hele toppen en dan giet ik wat alcohol er overheen. Canabiolen lossen snel op hoor. Je hebt dan niet alles maar ook minder vervuilingen die de sterke smaak etc geven.
 4. Frits.Pate

  Wietolie voor het eerst maken

  Is het iets die set? olijfolie & walnootolie gebruik ik.
 5. Frits.Pate

  Wietolie maken met Etos 96% alcohol

  Als iemand die ongeveer 80 flesjes per maand produceerde wil ik even wat meedelen. Bedenk dat je gaat concentreren, dus 5 mg oplosmiddelen zoals gifstoffen tegen ongedierte als spint etc die je normaal verdeeld over 100-en grammetjes wiet kan je nu concentreren in een paar ml olie. Alleen schone grondstoffen gebruiken dus. Wietolie is vaak voor zwakkere mensen met weerstandsproblemen. Gebruik dus geen andere oplosmiddelen dan consumptie alcohol en verdamp het goed uit door een paar extra druppels water toe te voegen net voor je bijna alle alcohol hebt verdampt. Onze vrienden op stookforum.nl kunnen je vertellen hoe je eventueel zelf je eigen alcohol maakt of terug wint tijdens het verdampen. Terugwinnen is tevens geen geur en brandbare gassen (vloeistof is alsnog brandbaar dus let op..) En wie er olie wilt gaan maken met de buizen methode met butaangas, stuur mij dan even een prive bericht, dan geef ik je 2 flesjes olie helemaal gratis mits ik je huis mag opblazen als je dat dan toch van plan was... Niet doen dus. Ik heb mijn recept al vrijgegeven aan bevriende collega's maar bij deze: Neem een glazen keukenschaal, zet hierin/boven een rooster met mooie toppen (met knipafval of gegrinde toppen heb je te veel schade voor een mooi resultaat) Giet de alcohol er ongeveer 5x overheen Alcohol oplossing opvangen in een glazen pot je hebt nu een licht groene oplossing. (De rijpe trichromen zijn opgelost en zitten in de alcohol met wat groen van de plant) Voeg een paar korrels actieve kool toe, zet in het donker weg en met regelmaat even beetje schudden. Na een week heb je een goudgele oplossing, die damp je in en je hebt de meeste pure olie die je hebt gezien. Goud van kleur en geen sterke wietgeur. De wiet is nog niet op, je kan het nog een dagje laten trekken in een pot met alcohol voor bijvoorbeeld zalf.
 6. Frits.Pate

  Begginertje op pad in de bossen.

  Voor guerilla doe ik liever autoflowers, die zijn allang weg voordat de gemeente er aan de slag gaat. Photoflowerveldjes worden 70% van mijn tijd geript of geruimd.
 7. Frits.Pate

  Omnipotent en CO2

  Ik had het misschien inderdaad zo moeten stellen. Maar arduino project is bijna klaar. Twee grote co2 cilinders gekregen. Wachten op ali voor alle valves etc. Ik ga geen bouwverslag maken (ben erg druk met mensen helpen momenteel. Maar zal zeker de kennis later delen.)
 8. Frits.Pate

  Omnipotent en CO2

  Klokkenspel is het instellen van tijdklokken. Dus 7.00 lamp aan en afzuiging uit. 7.02 Co2 inspuiten tot 1500 ppm en co2 weer dicht. Dan om 7.50 mits lv en temp goed zijn weer afzuiging aan en om 8.00 herhaald het verhaal zich weer. Ik ga echter met sensoren werken dus kijk naar de waarden tot ik de lucht moet verversen. Bv co2 blijft tussen de x en x ppm en de lv x% temp tot x graden etc. Daarnaast heb ik een sluisdeur en een extra ruimte met interne koolstoffilter en interne afzuiging die filtert als de externe afzuiging uit staat. Dus geen opbouw van geur. De co2 komt uit een gasfles en niet van een gaskachel ;) Hok is 2 meter hoog oid
 9. Frits.Pate

  Zadenkweker

  Helaas vorig jaar wat nieuwe genen erin gekruist. Zouden zeer hoge schimmelresistentie moete hebben. En vorig jaar geen rot gezien. Dit jaar de kruisingen ervan op de guerilla spots zo harig als een konijn. Ik heb enkele zaden bewaard maar ga terug naar de oude gentica. Zo zonde weer twee jaar kwijt.. De Jacobyte Rising ga ik volgende week oogsten (was laat met bestuiven ivm werkreizen) dus we zullen zien hoe resitent die is geworden...
 10. Frits.Pate

  Omnipotent en CO2

  Ik ben van de slaapkamer afgestapt en heb in de garage een hok gebouwd. 10cm dik steenwol rondom. Een ruimte van 1.50 x 1.80 met een sluisdeur. Ondertussen een arduino met een shitload aan sensoren besteld, de sensoren die binnen zijn werken allemaal. Ik ga juist kijken naar de CO2 zodat ik een gesloten systeem kan maken of met een klokkenspel kan werken. Enkele bevriende kwekers werken hier ook mee, maar aangezien ik de stroom wel betaal en geen schap met flesjes voedingen wil hebben moet ik er iets meer over nadenken. En wat moderniseren ten opzichte van hen ;). Ik ben juist van het goed over nadenken en in 1x goed aanpakken, helaas voor jullie geeft dat wel wat meer vragen. Aangezien bij Rubol ik ook Omnipotent kon kopen dacht ik dan pak ik het gelijk mee. Zag net dat de lampen op nalevering staan...
 11. Frits.Pate

  Omnipotent en CO2

  Hoe geschikt is omnipotent als je de CO2 verhoogt tot 1300 ppm? Schijnt dat vele voedingen het hier moeilijk mee hebben. Iemand ervaring?
 12. Frits.Pate

  jengen gaat wiet olie maken

  Ik ben ook begonnen met de T500, nu een zelfbouw van 150L. Als je de koeling van de T500 aanpast met een regelbare voeding, een camper waterpompje en een 200L vat dan haal je 95-96%.
 13. Frits.Pate

  Afzuiging met LED.

  Ik zie inderdaad al een fout in mijn berekening..70% licht ipv warmte dus maal 0.3 moet dat zijn. Ik begrijp het vasthouden aan de oude regel. Maar ik optimaliseer en design apparaten als werk dus ik kijk overal met een kritisch oog naar. En minder afblaas is minder kans om betrapt te worden. Ik denk dat ik een dag en een nacht afzuiging ga maken. Aangezien de sensors erin komen gelijk beide ook aangestuurt op co2, licht en temperatuur met behoud van onderdruk.
 14. Bedankt voor de tips allemaal
 15. Dat watersysteem was ook een idee na mijn pc met waterkoeling. Maar als het vat 28 graden is dan koelen mijn leds slecht. 💁🏻‍♂️