Deejay

Members
 • Content count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About Deejay

 • Rank
  Beginnend smoker

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Deejay

  Plantje staat er treurig bij

  Bedankt voor de reacties! Ik kweek in een 65l pot dus optillen is niet zo evident. Om even op te sommen wat ik anders ga doen: Heb kleine potjes gekocht om in voor te groeien, ga me een gietertje aanschaffen voor betere waterverdeling, een tensiometer omdat ik niet zo goed ben met water. Ook schimmels en bacteriën komen erbij. Weet ook beter wanneer ik moet overpotten na deze ronde (ook bedankt daarvoor). Ik had me heel veel ingelezen voor ik eraan begon en merkte dat te veel water 1 van de meest voorkomende problemen was dus heb hier al van in het begin veel te voorzichtig mee geweest. Een fertometer zal ik ook nog eens bekijken
 2. Deejay

  Plantje staat er treurig bij

  Een hele hoop bladproblemen. Ik zie verbranding (ik geef amper de helft van de voeding dat staat aangegeven). Maar buiten dat zie ik nog veel problemen en kweek nog altijd in dezelfde niet-bemestte grond. Ik ga het volgende keer wel helemaal anders aanpakken.
 3. Deejay

  Plantje staat er treurig bij

  Ze groeit nog steed goed, maar zit nog steeds met hetzelfde probleem. Ze ziet op veel plekken heel geel, en toch toont ze veel verbranding aan de bladpunten. Als ik voeding bijgeef verbrand ze alleen maar harder, maar als ik niets bijgeef dan word ze geler, moeilijke keuze ? Heb al oneindig veel opgezocht hierover en zou niet weten wat ik moet doen.
 4. Deejay

  Plantje staat er treurig bij

  Ondertussen is ze wel heel geel aan het worden. Ik heb eergisteren nog 2l water gegeven met 2ml voeding. Maar ik durf niet te veel te geven door de verbrande bladpunten? Maar nu ziet ze wel erg geel, dus flinke dosis voeding (volgens schema mag ze 4ml per week nu) geven? Temperatuur blijft stabiel, zo’n 23-25 graden overdag en 19 graden ‘s nachts. Heb ph van kraanwater gemeten en die is 6,8. de grond is grotendeels onbemeste Plagron mix.
 5. Deejay

  Plantje staat er treurig bij

  Zo staat ze er nu bij. De bladeren staan nog steeds allemaal mooi recht, en zoals gedacht ook een beetje schade van overvoeding. Ik weet niet of ik me zorgen moet maken, maar ze is de afgelopen dagen echt traag (of zelfs niet) aan het groeien, misschien die wortelschade aan het inhalen of? Voor de rest heb ik haar geen voeding meer gegeven. Ook heeft ze zowat 50 tinten groen, dus weet nog niet zo goed wat dat allemaal wil zeggen. Een foto van dinsdag met licht aan, en een foto van vandaag met licht uit. Edit: Nog steeds geen groei, en heb wat foto’s van bladproblemen erbij geplaatst. Valt me ook op dat de bladeren ineens nogal klein blijven.
 6. Deejay

  Plantje staat er treurig bij

  Over de droogte had je dus al duidelijk gelijk. Enkele uren na het verpotten (met een hoop water dus) stonden álle bladeren weer kaarsrecht. En dat terwijl ik toch wel de worteltjes een beetje had beschadigd. Ik ga nu iets beter opletten met het wateren dus. En idd eens zo’n blumat aanschaffen voor volgende ronde. Nu de schade nog afwachten van de voeding in combinatie met aanhoudende droogte. Hoop dat dat gedeelte ook gaat goedkomen met deftige bewatering nu ?
 7. Deejay

  Plantje staat er treurig bij

  Heel erg bedankt voor de gedetailleerde antwoorden. Nu gebruik ik promix van Plagron en had dus op 1x na eig altijd weinig voeding gebruikt. Enne, zo’n 60x60 veldje volkrijgen is m’n doel maar ik ben er nog lang niet en zit toch al aan 4 weken nu :/. Heb ze goed ingegoten nu met het verpotten (wel wat schade aan de worteltjes verricht) dus hoop dat ze na deze kleine achterstand terug volop kan gaan.
 8. Deejay

  Plantje staat er treurig bij

  Update: Staat er nog steeds zo bij, bovenste bladeren hangen naar beneden, rest staat overeind. Vind de hele plant er nogal lichtgroenig uitzien dus heb eens deftig water met voeding gegeven (3ml:1000ml) - nog altijd minder dan de aangeraden 4ml van Plagron. Met als resultaat dat ik hier en daar al terug verbrande plekken zie. Straks word die overgepot want de wortels kunnen weer geen kant uit zo te zien.
 9. Deejay

  Plantje staat er treurig bij

  Hey Tune, De nieuwste scheutjes hangen zo goed als altijd naar beneden, de rest van de bladeren staan mooi overeind. De kleur is wat aan de lichte kant maar durf met de overvoeding van vorige week niet echt te overdrijven dus heb nog maar 1x voeding gegeven sindsdien (1ml:500ml). Mijn plan was om haar zo groot mogelijk te laten groeien (eventueel scrog) omdat het m’n enige is. Maar merk sinds vandaag dat er al dikke wortels onder m’n 25l pot komen ondanks ik ze nog echt redelijk klein vind. Denk je dat ik ze nog maar eens moet overpotten om dit te halen? M’n pot is momenteel 30x30cm en zou dus makkelijk naar een 50x50cm pot kunnen indien nodig. Weet iemand misschien hoe het komt dat de bovenste bladeren altijd naar beneden vallen? Ben zuinig met water. Bovenste laag helemaal uitgedroogd, maar een 5tal cm eronder nog goed vochtig. Temp gem. 24 graden en 60% LV. EDIT: Ik geef haar echt maar om de 3 dagen 500ml water ofzo. Denk dat dit aan de weinige kant is, maar heb veel schrik voor overbewatering dusja....
 10. Deejay

  Plantje staat er treurig bij

  Hartelijk dank iedereen, heb ze verpot en ze staat er eindelijk terug stralend bij ? Heb in de chat ook veel tips gekregen die ik volgende keer al ga toepassen. Ze heeft echt al een sterke geur voor zo’n kleine plant. Ben ook al enkele dagen geminderd met voeding, en maar goed ook want ze heeft licht verbrande bladpuntjes. Voor de rest echt alles top!
 11. Deejay

  Plantje staat er treurig bij

  Ik heb het potje eens goed nat gezet (300ml water ong) en dit is het verschil na 1 dag. Op de eerste foto zie je hoe zielig ze erbij stond (had vlak voor de foto voor de eerste keer veel water gegeven). En op de 2de foto zie je hoe ze er nu bij staat. Nog niet ideaal maar al wel veel beter. Dus wanneer dit potje uitgedroogd is ga ik ze in de 25l pot zetten?
 12. Deejay

  Plantje staat er treurig bij

  Hmmm geen water meer bijgegeven en stond er vanmorgen zo bij ?
 13. Deejay

  Plantje staat er treurig bij

  Ik panikeerde dus echt te snel, is vandaag mooi bijgetrokken. Aangezien ik écht weinig water gaf was dat dus waarschijnlijk de oorzaak ?
 14. Hey iedereen, ik heb een plantje (sweet ZZ) en die staat er sinds gisteren heel treurig bij. Ik had haar toen al 2 dagen geen water gegeven dus heb gewaterd en staat er 1 dag later (vandaag dus) nog even slap bij. Ik kweek onder een COB Led die er ongeveer 35cm boven staat, gebruik Alga Grow maar zie geen tekenen van onder- of overvoeding? Temperatuur dag: 24 graden. Temperatuur nacht: 19 graden. Worteltjes komen onder de pot piepen en zien er heel gezond wit uit? Weet iemand wat er aan de hand kan zijn?