Boerenveld

Members
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Boerenveld

 1. Boerenveld

  Hollands Hoop Seizoen I

  Dag mede hobbyisten, Ik zal in dit topic zo nu en dan wat laten zien van mijn eerste kweekjaar. Vorig jaar mooi goedkoop autoflower zaad kunnen inslaan, door een foutje van de zadenhandelaar denk ik...had namelijk een 1+1 gratis aanbieding te pakken met hierbij een black monday 40% korting als ik het me goed herinner. Anyway, zaad is inmiddels jaartje ouder en zal me het meest bezig houden deze soortjes te gaan groeien. Ik heb voornamelijk: Auto Critical Orange Punch Auto Colorado Cookies Allebei feminized, ik heb wat rondgeneusd op growdiaries en wat wel opvalt is dat de Orange Punch meer sativa is met vrij veel opbrengst en de colorado cookies zwaar indica met een veel lagere opbrengst en ook ander type wiet. Ben benieuwd en heb er zin in. Het plan is zowel wel wat in de tuin te kweken en ook op een guerrilla plekje.
 2. Boerenveld

  Hollands Hoop Seizoen I

  Ah Voske, zeer goede tip, dit kan me wel eens een hoop gezeul met hekjes of gaas schelen. En dIt brengt me op een mooi idee, heb namelijk nog wat buiswerk liggen van zo''n cheap ass kas waar je net niks mee kan. Is even kijken of ik dit idee dit jaar ergens kan uitproberen. Voor thuis in de tuin eergister wat zaden Orange Punch in het water gelegd, gaan vandaag de grond in om voor te groeien voor een weekje of langer. Zal is een foto''tje droppen als ze in hun laatste pot gaan. Verder her er en der wat voorbereidingen aan het treffen, een plek die op t oog had moeten de bladeren nog wat groener worden en zijn ze helaas wat wezen kappen, hier nog even geduld dus. Dit biedt op de langere termijn wel wat mooie mogelijkheden, kan nu een tacktische plek gaan inrichten hier. ik had gehoopt dat de bossen al wat groener waren maar we gaan lekker door, vanavond dan maar in t schemer. Zodra ik een plek goed heb voorbereid zal ik eens een foto''tje droppen en kunnen jullie hopelijk nog wat goede opmerkingen geven. Tot snel, groet
 3. Boerenveld

  Hollands Hoop Seizoen I

  Ik wacht toch nog even, denk half april de eerste buiten zetten.
 4. Boerenveld

  Hollands Hoop Seizoen I

  Handig tabelletje. Oke, meteen een harde les, moet goed op hekjes rond de plantjes denken....de vogels hebben de boel eruit gerukt en dat nog wel in de tuin. Waren er gelukkig maar 3. Ik ga nu een paar voorgroeien dan kunnen die begin April eruit met hekwerkje eromheen. Verder ben ik bezig nog een plekje in de bush te maken voor een aantal autoflowertjes, mooi plekje wel aan een slootje. Grond vertrouw ik niet, dus hier zelf wat grond heengebracht. Die gaan wat later naar buiten. Nog niet veel te zien dus wordt vervolgd.
 5. Boerenveld

  Hollands Hoop Seizoen I

  ja zo is het ook. Ik wil dan ook dat het meest tegen mid summar in bloei staat, dus ik dacht mid april tot begin mei voorgroei. Dan nog wat weekjes groeien en dat dan in juni de bloei echt begint. Water geven is nog wel een dingetje, maar heb daar al een idee voor t.z.t. , water uit een sloot halen en met emmers zeulen, zal hoe dan ook hard werken zijn. Nog even geduld....
 6. Boerenveld

  Hollands Hoop Seizoen I

  lastig, kon niet meer wachten en wou weten of dat zaad nog wel ontkiemde dus heb 2 maart 1e buiten in de tuin onder afdak neergezet in grotere potten, vandaag nog 2 erbij, ze hebben het wel wat moeilijk met de omslag van voorgroei in een warm kastje 20 uur/ per dag licht naar dit weer. maar zullen het vast wel overleven. Over een aantal weekjes de rest, want ontkiemt nog prima. Guerilla plek ga ik snel weer heen, boel even voorbereiden, e.e.a. is er al. Plan is om voor te groeien op de spot mid april, dan staat het maar mooi klaar alvast. Ik las dat autoflowers het iets langer uithouden buiten, 12 tot 15 week gaf men aan in een blogje, dan pakken ze lekker veel licht mee mei-juni-deel juli. Heb nog wat latere bloeiers van zaad van vorig jaar als back up.
 7. Alvast in volle voorbereiding voor aankomend jaar. Wie kan mij helpen aan een link oid, waar ik deze kan bestellen? Dank.
 8. Boerenveld

  Boerenveld stelt zich voor

  Hallo, ik zal mij even voorstellen. Ik ben Boerenveld, althans daar liggen me roots. Ik heb dit jaar voor het eerst wat plantjes staan in de tuin en de laatste tijd hier wat aan het lezen geslagen, en zeker al wat meer over de plantjes te weten gekomen, dus ik dacht waarom geen account aanmaken? Ik heb niet echt een verslag bijgehouden van de plantjes maar wel wat foto's gemaakt. Volgend jaar weer een poging wagen en hopelijk weer wat beter kweken. Zo heb ik nog wel wat vragen aangaande soortenkeuze etc, maar dat zal vanzelf wel komen hier ergens op het Forum.... Groetjes Boerenveld
 9. Boerenveld

  Boerenveld stelt zich voor

  @karel kweker Bedankt voor het welkom....we doen ons best. @DeVos Bedankt en je hebt gelijk, ik ben nu wel volledig om. Buiten het kweken zelf bevalt het me ook prima geen geld meer naar te shop te brengen elke dag. Gister was wel het toppunt waardoor ik nu echt wel een fan ben van de buitenwiet. Gisterochtend een maat van me, welke ik nu maar even dr. Green noem, gebeld om hem wat te laten testen. ik: ben je al stoned? Dr green: nee, nog geen bone gerookt (zo noemt men een joint in mijn contreien) Ik: mooi, houden zo..ik zit nu in de auto en ben over 10 min bij je. Na ontvangst geef ik hem een paar toppen van haze#1 om een joint te draaien....reaggae muziekje erbij op... Dr green: mwoa, is goed sticky en ruikt ook niet naar hooi. ik: nee, dat viel mij ook al op, volgens mij komt het omdat ik redelijk geduld heb gehad met drogen. Dr green: als je me gezegd had dat het binnenwiet was had ik je ook gelooft. Dr green draait inmiddels een dikke toeter en neemt een stuk of 5 hijzen. ik: en? Verontschuldigend; het effect is wat minder ''in your face'' vergeleken met een Silerhaze'je van de shop of niet? Dr geen: ja klopt....neemt nog 3 hijzen en zegt: is dit Bio? ik: ja, najah althans geen voeding gebruikt en als grond wormenmest uit de tuin. Dr green: ja, ik merk het. Echt lekker zachte smaak...niet wat ik gewend ben. ik: ohhh dat is mooi, hou ik ook wel van.....nogmaals verontschuldigend: het zal dan ook wel minder sterk zijn als shopwiet... Dr green: geen reactie, kijkt me 5 min later met glazige ogen aan.....kijkt na z'n nog niet eens half opgerookte jointje in zijn hand, en zegt: ik ben superstoned, let s play F1, dit is goedddd. ik: ik moet koffie, nu. Haha en dit van een zware sterke wiet smoker, die ook nog eens altijd pessimistisch is over buitenwiet, priceless. Dus ja DeVos, je snapt dat ik volgend jaar van de partij ben en ja wellicht ook wat plantjes in de natuur zet, plannetjes worden gebroed en ben inmiddels al bezig, haha.
 10. Boerenveld

  Boerenveld stelt zich voor

  Ik heb de beste foto's proberen uit te zoeken...ik heb dit jaar 3 willekeurige zaden die in wiet van de coffeeshop zat opgekweekt in wormenmest en pas erg laat begonnen, ze zijn daardoor wat klein gebleven. Eerst had ik ze volledig buitenstaan, maar na 3 week bloei en slecht weer in september heb ik ze onder een afdakje gezet. Dit was half juni....besteedde er tot toen geen aandacht aan. Eind juni waren ze wat blijer en toen zijn 3 stuks naar iets grotere potten gegaan Er is 1 paarse uitgekomen en 2 wat meer haze achtige planten. Dit is de paarse. midden augustus tot begin september 5 oktober en 13 oktober na de afgelopen 2 week af en toe topjes te oogsten door beginnende rot is de plant gister helemaal omgegaan, die topjes van 2 week geleden ben ik nu al aan het roken....niet supersterk of superlekker maar kan er mee door, heeft denk ik nog wat tijd nodig om echt goed te rijpen voor een betere smaak. Hier wat close ups. 5 oktober en 23 oktober 1 wat meer haze achtige plant is begin deze week omgegaan na bijna 8 weken bloei tot ik het wel mooi geweest vond, was ook wel klaar denk ik, hier wat foto's van 5 oktober. Zal zo is proberen of dit iets sterkere wiet is. 1 heb ik nog steeds staan met nog steeds geen rot, ruikt naar een dennenboom. Deze is helaas een week later gaan bloeien en heeft wat minder dikke toppen kunnen krijgen. Foto's ook van 5 oktober....ga deze oogsten als de rest droog is en ik weer wat meer ruimte heb om te drogen. Ik tref jullie wel op het forum...en zal volgend jaar wel een verslagje bijhouden van m''n plantjes op het terras.