Ietsnut

Members
 • Content count

  318
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Ietsnut last won the day on September 28

Ietsnut had the most liked content!

Community Reputation

337 Excellent

About Ietsnut

 • Rank
  Kweekmeester

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ietsnut

  Eerste kweekje

 2. Ietsnut

  Eerste kweekje

  Met de kip gaat het redelijk. Ze eet en drinkt weer. Maar ze zit in de douchekabine van dee campinggenoot omdat de andere kippen haar na de egel bleven aanvallen. Een dubbele pechvogel dus. Gisteren was dat nog anders. Ik stond al klaar om haar de strot door te snijden. Want lijden is niks.
 3. Ietsnut

  Eerste kweekje

  Dat is lief, maar omdat het lieve monstertje nogal een zorgelijke hoest heeft ontwikkeld gaan we stoppen met blowen en tabak. Geen geld voor een vaporizer, dus dat wordt m ook niet voorlopig. Maar... Lang leve de kokosolie en de lekkere thee.
 4. Ietsnut

  Eerste kweekje

  Ik strooide al rozijntjes, maar nu ga ik kattenbrokjes kopen. Die doe ik dan droog aanbieden dmv een bloempot op zijn zij. Blijkbaar is er voedselschaarste.
 5. Ietsnut

  Eerste kweekje

  Nee. Natuur. De egel is vooral een opportunist. Hij vult zijn dieet aan met spinnen, kleine gewervelde dieren zoals kikkers, padden, hagedissen, slangen en jonge vogeltjes en kleine zoogdieren zoals knaagdieren, spitsmuizen en mollen. ... In extreme omstandigheden doodt de egel zelfs levende kippen en kuikens. nl.m.wikipedia.org › wiki › Egel Egel - Wikipedia
 6. Ietsnut

  Eerste kweekje

  Nee. Serieus een egel.
 7. Ietsnut

  Eerste kweekje

  Weer even een paar weken naar de cannacrib. Waar onze telefoon ongeveer om het kwartier even een minuutje bereik heeft. Als monstertje er is tenminste. Anders geen telefoon. Lekker rustig dus zou je zeggen. Maar het noodlot sloeg toe in de vorm van een egel die een zwakke maar levende kip bij de strot had. Dikke shock. Afijn. De mensen hier zijn nu in 1 klap totaal anti egel geworden. Met als gevolg dat ik mijn takkenheuvels moet gaan aanpassen van de campingeigenaren. Die ik juist zo had gemaakt dat er egels in konden gaan overwinteren. Geen discussie over mogelijk en tegen domheid is ook geen kruid opgewassen. Maar goed, het kweekplan voor volgend jaar wordt hierdoor telkenmale meer en meer een daad van verzet.
 8. Ietsnut

  Eerste kweekje

  We moeten wel snel zijn met het oogstfeestje, want de voorraad slinkt sneller en sneller en sneller...
 9. Ietsnut

  Eerste kweekje

  Vernalisatie heet dat. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Vernalisatie#:~:text=Vernalisatie is het door kou,overgaan van meestal tweejarige planten.
 10. Ietsnut

  Eerste kweekje

  Het ziet ernaar uit dat ze het wel fijn vinden, de overplanting voor hun terminale fase.
 11. Ietsnut

  Eerste kweekje

  Wel de koelkast. Niet de vriezer.
 12. Ietsnut

  Eerste kweekje

  Ik heb de bonsai zadenkweek alsnog een beetje meer wortelruimte gegeven voor het vredig afrijpen. Tevens 3 zaailingen ertussen gezet. En 3 zaadjes van de eerste twee geoogste bonsaiplantjes erin gezaaid. Dat leek me wel een goed idee.
 13. Ietsnut

  Eerste kweekje

  Er komt vanzelf wel een tijd dat zaad het wereldwijde betaalmiddel wordt...
 14. Ietsnut

  Buitenkweek/serrekweek 2020

  Mijn plantentoppen beginnen ook roze te kleuren op de bovenkant.
 15. Ietsnut

  Eerste kweekje

  kicken. Biologische zaadhandel De Bolster heeft ons gesponsord met een pakket zaden voor de cannacrib jungle. Fijn dat ze de goede vibe vleugels hebben gegeven. Dat geeft hoop!