Weet Ikveel

Members
 • Content count

  68
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

58 Excellent

About Weet Ikveel

 • Rank
  Wake 'n Baker

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nederland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Weet Ikveel

  White widow volle grond + critical 140l bak. 2m+ planten

  Ben ook heel benieuwd @Cammadoriangrows
 2. Weet Ikveel

  KritischeMassa zet BlueBerry AF buiten

  Calve! Wie is er niet groot mee geworden!? :-p
 3. Weet Ikveel

  Familie Duck

  Afgelopen zaterdag heb ik de dames toch maar omgehaald. De temperaturen waren drastisch laag (onder de 10 graden) en veel regen. Ze moesten volgens de verpakking nog 10 dagen. Ik zag mooie witte trichomen dus vond het wel best zo. De grote dame gaf nat 171 gram toppen (+nog wat aardige takjes die ik heb laten zitten omdat ik dat handig vind met ophangen) en ca 34 gram mini topjes met nog veel blaadjes eraan. De 2e dame bestond vrijwel alleen maar uit zeer kleine mini topjes en ik werd al beroerd aan de gedachte dat ik haar moest gaan knippen. Die dame gaat gewoon weg. Ik gok 150 gram als ik het vergelijk met de grotere zus. Inmiddels 7 dagen verder en ze drogen goed. Beginnen beter te ruiken en plakken een beetje. Onderstaand wat foto's. De laatste 3 foto's zijn van dezelfde soort plant, uit het zelfde doosje met zaden, die ik bij mijn moeder heb neergezet. Die is overduidelijk veeeeel paarser van kleur (en lichter groen blad) vergeleken met de 2 van mij. Enige verschil is dat ze geen bijzondere voeding heeft gegeven, alleen wat biologische mestkorrels zo nu en dan. Ze stonden, net als bij mij, in de plagron royalmix in een 18 lt pot. Water uit de kraan. Nou, benieuwd of het wat is geworden. Over paar dagen sroog genoeg voor de weckpot. Over een week of 2 zal ik hier mijn ervaring ermee posten. Iedereen voor nu bedankt voor het lezen, geven van tips/feedback en dat ik bij jullie mee heb mogen kijken en mijn inziens veel heb mogen leren. Super gave ervaring en ik ben verkocht aan buitenkweek! Hopelijk tot volgend seizoen, ik ga maar eens bedenken wat we volgend jaar gaan doen. dank weedorum.eu dat jullie dit mogelijk maken!!!
 4. Weet Ikveel

  Familie Duck

  @kritischemassa ik drink niet, dus slecht plan :-) thabks voor de tip!
 5. Weet Ikveel

  KritischeMassa zet BlueBerry AF buiten

  lol... geslaagde oogst dus :-D
 6. Weet Ikveel

  Familie Duck

  Hmmm ok. Visafval... euh.. nee haha.. Misschien moet ik dan alleen stoppen met plagron greensensation. Das niet biologisch. Maar wel verder gaan met de plagron alga bloom aka ketjap manis. (Hopelijk smaken de toppen straks niet zo, teeee erringgg wat een vies goedje is dat)
 7. Weet Ikveel

  Familie Duck

  Awwww... yes. Mooie verslagen! Voor je t weet is t weer tijd om te zaaien :-D de herinneringen aan je dames zijn nu in ieder geval vereeuwigd ;-)
 8. Weet Ikveel

  Familie Duck

  Nice! Moet ze wel opschieten komende 2 weken :-)
 9. Weet Ikveel

  Familie Duck

  @kritischemassa zeker! Zo mooi in combinatie met het groen van de bladeren eromheen en de witte bloeiharen Ik kan me nog goed herinneren dat een vriend van vroeger (ruim 20 jaar geleden) iets van Purple in de tuin had staan. Dat was pas echt paars zover ik me nog kan herinneren.. was altijd aardig stoned die tijd, dus kan het me best ingebeeld hebben
 10. Weet Ikveel

  Familie Duck

  En een kleine update met wat foto's. De kleinere frisian duck heeft prachtige paarse kleuren in de toppen. De grotere zus is meer groen met hier en daar voorzichtig wat verkleuring. Ondanks de heftige regen van de afgelopen tijd staan de dames er mijn inziens nog prima bij. Toppen zwellen weinig aan heb ik het idee, maar kan gelukkig tot nu toe ook geen schimmels/rot ontdekken. Afdakje vinden ze prima, de paar takken die nat worden aan voor- en zijkant lijken snel genoeg te drogen door de wind hier aan de kust :-) Ik denk dat ik tegen alle adviezen in de dames toch maar gewoon laat staan tot grofweg 20 oktober, dan hebben de dames minimaal 8 weken bloei gehad zoals voorgeschreven door Dutch Passion. (Het viel mij als zijnde noob-grower rond de 25ste van augustus pas op dat de bloei bezig was, maar het kan en zal best dat dat al eerder aan de gang was). De trichomen lijken al wat milky te worden/zijn. Mocht het mislukken dan is dat maar zo. Jammer, maar wel veel geleerd en plezier gehad. Ik rook dit in noggeen 20 jaar op, dus ach. Als er een paar topjes overblijven is het al hartstikke leuk Komende week laatste keren voeding en greensensation, vanaf de 13e tot de 20ste alleen maar water denk ik. Twijfel nog. Advies is welkom! Ik geef plagron alga bloom (biogisch) en plagron green sensation (niet biologisch).
 11. Weet Ikveel

  Familie Duck

  Kijk de dames eens met volle teugen genieten van de paar laatste zonnestralen wordt je toch gelukkig van als je ze zo ziet stralen
 12. Weet Ikveel

  Familie Duck

  Thanks voor het advies @fsmidt ! Ga ik zeker opvolgen en zal het met enige regelmaat gaan controleren.
 13. Weet Ikveel

  Familie Duck

  Goedemorgen mede groenevingermensen Onderstaand een paar foto's van de 2 dames als zijnde update. Voor zover ik dat goed heb kunnen waarnemen begon zichtbare bloei net voor 25 augustus, dat zou betekenen dat er inmiddels 5 weken bloei zijn verstreken en ongeveer vandaag de 6e week is ingegaan. Volgens Dutch Passion moeten deze dames 8 weken. Wat denken jullie? Zullen de donkere regenachtige dagen nog enig verschil maken (in positieve zin)? Trichomen bekijk ik nog niet, zelfs ik als noobgrower kan zo ook wel zien dat dit verre van klaar is. Nog geen rot/schimmel geconstateerd, de dames staan redelijk droog onder het luifeltje, met uitzondering van een paar eigenwijze takken die graag aan de voor- of zijkant er langs glippen. Die zijn na een regenbui wel zeiknat. Tot nu toe helpt de wind een aardig handje mee lijkt het. Vorige week voor het laatst bio Garlic gegeven, hebben de dames tijd om die troep uit het systeem te krijgen. Ook spuit ik geen CannaCure meer preventief vanwege de toppen in combinatie met het niet al te gunstige weer, het droogt te traag. Ik ga wel onverminderd door met het geven van Plagron Alga Bloom en Plagron GreenSensation aan het voedingswater. Zouden deze dames het dan toch nog tot het eind uitzingen zonder ernstige consequenties? (Muv verlies van gewicht en kwaliteit waar ik vanuit ga). Spannend! GO lady's!!
 14. Weet Ikveel

  Familie Duck

  @Tune helaas niet. Daar heb ik de ruimte, spullen en kennis niet voor. En ben er ook niet heel happig op gezien de hypotheekvoorwaarden moet ik eerlijk bekennen ;-) De dames staan enigzins droog onder een transparante deurluifel die ik aan de schutting boven de dames heb bevestigd. Maak me meer zorgen om het afwezig zijn van een goede dosis zonlicht en de aanwezigheid van mist/dauw in combinatie met weinig wind en lage temperaturen. Ben bang dat het afwachten wordt en ervan leren (en hopen op een wondertje :-D). Volgend jaar verduisteren. Daar ga ik buiten wel wat voor in elkaar knutselen zodat we voor half september klaar zijn.