Cloud

Members
 • Content count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Cloud

 • Rank
  Beginnend smoker

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Cloud

  White Widow in Bubble bucket

  Daar sluit ik me ook bij aan. Ik vraag me alleen, hoe vervang je de emmer in z'n geheel? Pomp je het oude water er dan eerst uit ofzo?
 2. Cloud

  Stikstof tekort mid-bloei?

  Of wat je zegt klopt weet ik ook niet, maar bij de laatste meting gisteren lag de grond ph op 6.3. Na het toedienen van bloed- en beendermeel een paar dagen geleden lijkt het iig niet erger te zijn geworden. Maar dat kan ook aan mij liggen, ik kijk veel te vaak naar die planten om hier nog objectief over te kunnen oordelen denk ik.
 3. Cloud

  Stikstof tekort mid-bloei?

  Lijkt er wel op, maar denk toch niet dat het dat is. Ik lees dat een mangaan tekort begint bij de achterkant van het blad en zich naar de voorkant verplaatst, wat niet het geval is. Het tekort zou kunnen komen door een te hoge grond ph, maar deze wordt regelmatig gemeten en is in orde (6.7). Bedenk je ook dat er al een N tekort gaande is, wat voor de gele kleur kan zorgen. De reden dat ik denk dat het een P tekort is (afgaande op growweedeasy en dit overzicht van tekorten en overschotten), is de blauwe gloed aan de randjes en de bruin/paarse vlekken die zich met name onderin de plant beginnen te vertonen. Daarnaast doen de buds van de planten het érg goed, waardoor ze sowieso al meer behoefte zouden hebben aan P en er sneller een tekort aan kunnen hebben. Of bekijk ik het wellicht verkeerd?
 4. Cloud

  Stikstof tekort mid-bloei?

  Klein weekje geen voeding bij het water gegeven, alleen afgezuurd. Het lijkt alsof het N tekort zich niet verder heeft ontwikkeld, maar heb nu wel onderstaande plekken op de bladeren. Na wat onderzoek denk ik dat dit een P tekort kan zijn, wat denken jullie? Ze hebben vrijdag voor het laatst voeding gekregen met halve kracht groei. De fertometer heeft geen rood aangegeven, maar schommelt, afhankelijk van de plek van meten, tussen groen en geel. Geen sprake van overvoeding dus. Zometeen bloedmeel halen, maar ik ga ook voor de zekerheid ook beendermeel voor de P halen. Is het op basis van onderstaande foto's aan raden om deze ook bij te voeden?
 5. Cloud

  Stikstof tekort mid-bloei?

  Aha, ik dacht dat daarmee ook de aarde (verdund in water) te meten was. Fertometer komt vandaag binnen! Heheh, thanks. Ja, die toppen gaan volgens mijn ongetrainde ogen ook wel lekker indd.
 6. Dat zijn hele mooie bladeren, lijkt wel een render
 7. Cloud

  Problemen met uploaden foto's

  Ik heb laatst imgur gebruikt waar het mee is gelukt: https://imgur.com/upload Als je de link van je upload hier in het tekstvak kopieert tovert ie de link om in een fotootje
 8. Cloud

  Stikstof tekort mid-bloei?

  De plant is inderdaad kleiner, weet ook al waardoor dat komt. Ze zijn namelijk in het begin in grond met 3 weken synthetische voeding (12-14-24) gezet, daar zit sowieso al relatief minder N in. Toen na die drie weken de eerste tekenen zich begonnen te vertonen van tekorten ben ik gaan bijvoeden met organische voeding, dus dat bodemleven moest compleet vanaf 0 worden opgestart, dus van begin af aan al N problemen gehad vermoed ik. Ben na die drie weken ook meteen begonnen met bloei voeding, omdat ze ogenschijnlijk al in bloei stonden, maar ik besef me nu dat ze inderdaad nog wel wat groei hadden mogen krijgen. Lesje geleerd voor de volgende keer iig, denk dat ik het mezelf niet makkelijk heb gemaakt door m'n eerste kweek organische autoflowers te groeien heheh.
 9. Cloud

  Stikstof tekort mid-bloei?

  Nee geen fertometer, gisteren wel een ec meter binnen gekregen toevallig! Neem aan dat dat ook volstaat? Thanks voor de bloedmeel en compost thee suggesties!
 10. Cloud

  Stikstof tekort mid-bloei?

  Dat klinkt heel logisch, ik zal ze inderdaad eens een aantal dagen zonder voeding bewateren. WIll report back! Ze staan pas sinds 1 oktober in de volle grond, betekent dat we nu in week 6 zijn, dus zou ik inderdaad nog 4 weken te gaan kunnen hebben. Hoe lang voor de oogst moet ik gaan spoelen? Ik heb een kleine microscoop gekocht om de trichomen te kunnen bekijken, naar welke ratio clear/cloudy/amber ben ik daarvoor op zoek?
 11. Cloud

  Stikstof tekort mid-bloei?

  Die snap ik niet helemaal. Kun je uitleggen waarom ik op 75% sterkte moet gaan zitten als ik juist wil dat ze extra N krijgen?
 12. Cloud

  Stikstof tekort mid-bloei?

  Thanks voor je reactie! Nee, dat begreep ik al wel inderdaad. Ik bedoelde eigenlijk of ik de Alga Bloom (3-2-5) nu nog moet supplementeren met éxtra N? En hoe zou die extra N dan organisch toegevoegd moeten worden? Het lijkt me dat ik geen snelle, synthetische voeding kan bijgeven, zonder m'n bodemleven aan gort te helpen. Wat is dan een goede, organische, snelle bron van N?
 13. Hi allemaal, Ik zou graag jullie advies over iets willen. De autoflowers staan nu 4 weken in bloei en langzaamaan beginnen de onderste fan leaves geel te worden en af te vallen. Dit lijkt na wat speurwerk een duidelijke indicatie te zijn van een stikstoftekort. Ik heb gelezen dat ze in de bloei sowieso minder stikstof nodig hebben en dat het normaal is dat bladeren aan het einde van de bloei geel worden. Voor dat laatste lijkt het me in dit geval nog te vroeg voor, aangezien er nog minimaal 4 weken bloei te gaan zijn (afgaande op de informatie van RQS). Of heb ik het wat dit betreft bij het verkeerde eind? Denken jullie dat het aan te raden is om nu nog extra stikstof te voeden? Zeker gezien de plant zich in het midden van de bloeifase bevindt. Mijn volgende vraag wordt dan meteen: waarmee voeg je op de snelste manier stikstof toe als je organische voeding gebruikt? Ik heb hier natuurlijk eea over opgezocht en de meest voor de hand liggende optie lijkt me koffie of ureum aan de bodem toevoegen, echter zal dit geen quick fix zijn, waar ik wel naar op zoek ben. Maar dat is dan denk ik ook meteen het grote nadeel van organische voeding... Wellicht relevante aanvullende info: 3 x Haze Berry autos en 1 x BCN Power Plant auto (die laatste doet het overigens perfect, problemen liggen alleen bij de Haze Berry) Worden gekweekt onder 4 Citizen COBs (Citizen CLU058-1825C4) van een gezamenlijk vermogen van 440 watt op een 18-6 cyclus. Ze krijgen momenteel per plant elke waterbeurt een liter water met daarin 4ml Plagron Alga Bloom. Grond is Plagron Growmix, waar van zichzelf geen actief bodemleven in zit. Contact opgenomen met Plagron en zij lieten weten dat de Alga lijn hierbij ook gebruikt kan worden, maar dat het wat langer zal duren voordat het bodemleven actief is. Inmiddels al ruim 3 weken Alga Bloom aan het geven, dus die grond zou inmiddels wel enige activiteit moeten vertonen. (Dit zou wellicht ook een factor kunnen zijn in het hele verhaal) Omgevingstemperatuur is stabiel rond de 26/27 graden en luchtvochtigheid tussen de 45-50% Geen afwijkingen in ph, zowel in voedingswater als in de grond. Ze zitten in te grote potten, dus geen run-off die ik kan meten. Ik hoor super graag iets van jullie!
 14. Cloud

  Hi allemaal!

  Welk schuitje is dat?
 15. Cloud

  Hi allemaal!

  Ik ben Cloud, een beginnende binnenkweker uit het land van Maas en Waal. Ik struin al geruime tijd het internet af naar allerhande informatie over binnen kweken op LED, waardoor ik regelmatig op dit forum terecht ben gekomen. Uiteindelijk dan toch maar besloten om me te registreren. Ik zit in het beginstadium van m'n eerste binnenkweekje (of de tweede poging daartoe). Ik dacht makkelijk te beginnen met autoflowers: 1 x Barcelona Power Plant en 3 x Haze Berry. Ik groei deze dames onder 4 x Citizen CLU058-1825C4 LED lichten (440 watt). De zaailingen staan er momenteel goed bij (denk ik althans) en beginnen hun tweede nodes te vertonen. Ik hoop hier veel op te mogen steken van jullie!