ElTigre

Members
 • Content count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About ElTigre

 • Rank
  Maagd
 1. ElTigre

  61 in de natuur aan kloten dit jaar

  Het is uiteraard niet exact bij een snelweg maar ik wil mijn plekken zo discreet mogelijk houden dus ga er niet te veel over uitspreken. Maar ik snap waar je vandaan komt. Hebben jullie toevallig andere tips voor goeie spots?
 2. ElTigre

  61 in de natuur aan kloten dit jaar

  Ik heb een paar vragen aan jou over guerilla kweken. Als je een plek hebt gevonden op Google maps, laten we zeggen in een midden grote stad. Een plek waar normaal geen mensen komen tenzij ze bijvoorbeeld een snelweg oversteken. (Dus zegmaar een plek die omringt is door snelwegen) Wat is de kans dat andere guerilla kwekers die zelfde plek via Google maps hebben gevonden? Is die kans groot, is die kans klein? Wat is ongeveer de kans van slagen? (let wel op dit is in een midden grote stad). Ook ben ik benieuwd naar als je photoperiod planten gebruikt hoeveel je er kan gebruiken voordat de geur je gaat verraden. en tot hoeveel meter kunnen mensen de geur ongeveer ruiken? (buiten dus) Binnenkort ga ik binnen ook beginnen met Rfx (hydro) onder een 600 watt lamp. Daar krijgen jullie binnenkort een verslag van als ik ga beginnen. Ook heb ik al 2 plekken om mogelijk buiten te kweken maar wil graag eerst weten wat de kans is dat het goed gaat.
 3. ElTigre

  Wie ben ik? En silicium...

  Okee dankjewel voor de tip over je BAC sillica, ik zie dat je zegt op 12 Liter doe je 4 a 5 ML erbij. Op de website van BAC staat 1-3 ML per liter water. is er nog verschil zegmaar in hoeveel je moet geven kwa verschillende strains? en de belangrijskte vanaf wanneer (dus bijvoorbeeld week 1) geef jij het silicium en tot wanneer? en je verhoogt niks maar je blijft gwn het zelfde in mililiters geven geduredende 10 weken?
 4. ElTigre

  Wie ben ik? En silicium...

  Oke dankjewel, en welk merk silicium gebruik je dan? en weet je toevallig ook of dit geen reactie gaat uitlokken met Yara Kristalon brown & Yara calcinit? ik weet dat yara ook silicium verkoopt als bladvoeding zegmaar maarja bladvoeding is een beetje onhandig als je niet bij elke plant kan komen. YaraVita ACTISIL, organisch gestabiliseerd silicium voor verstuiving op bladeren. YaraVita ACTISIL bevat als actief bestanddeel organisch gestabiliseerd (ortho) siliciumzuur wat de siliciumbron voor een plant is. Door de stabilisering blijft het (ortho)siliciumzuur in een vorm die gemakkelijk door planten kan worden opgenomen. Bijgevolg wordt, met een lage dosering van deze bladvoeding, de behoefte van de plant voldoende gedekt. Studies hebben aangetoond dat de toepassing van silicium als meststof de kwaliteit van gewassen kan verbeteren (b.v. vruchtstevigheid en uitstalleven), het rendement kan verhogen en de weerstand tegen fysische stressfactoren (droogte, hitte) kan bevorderen. Is het mogelijk om bij YaraVita Actisil het bij het reservoir te doen of kan dit alleen opgenomen worden als bladvoeding? En als het kan hoeveel per Liter moet ik dan in het reservoir doen? en natuurlijk hoeveel per week bijvoorbeeld.
 5. ElTigre

  Wie ben ik? En silicium...

  Hoeveel silicium geef je per in ml per liter water in je reservoir ben benieuwd
 6. ElTigre

  Wie ben ik? En silicium...

  Wanneer je op mapito kweekt betekend dit dat er geen silicium al in het medium zit, dit is een nadeel omdat je planten hier zwakker van (kunnen) worden ook is Silicium handig tegen de warmte, metaalvergiftiging, en te veel voeding. Bovendien maakt het de celwanden van je plant dikker wat weer zorgt voor een dikkere stam en een betere sapstroom. in een medium zoals aarde bijvoorbeeld zit al wel silicium zonder dat je dat extra moet toevoegen. Dus wel een aanradertje kan ik je zeggen.
 7. ElTigre

  Wie ben ik? En silicium...

  Het zijn inderdaad vlokken, om precies te zijn steenwol vlokken dus eigenlijk is het een beetje het zelfde als een cultilene stekblok en met rfx-1 vlokken kan je goed een eb en vloed systeem bijhouden omdat het zegmaar water opzuigt. Ook zal het voor meer opbrengst moeten zorgen dan bijvoorbeeld grond. (in grond zit vaak van zichzelf al silicium) daarom is het handig om silicium toe te voegen wanneer je op mapito kweekt. Dan je andere vraag is het veel moeite.. Eerlijk is eerlijk mapito (Rfx-1) is zeker veel moeite na elke ronde moet je het namelijk goed spoelen tot de Ph en de EC waardes weer helemaal goed zijn. Dit kan zomaar betekenen dat je de hele dag bezig bent met continu je mapito (rfx-1) spoelen. Dat is wel een nadeel maar het voordeel eraan wat ik net al zij is dat je meer opbrengst kan krijgen daarbij hoef je ook niet elke ronde nieuwe zakken grond naar binnen smokkelen (wat erg opvalt) dus dat is natuurlijk wel een groot pluspunt.
 8. ElTigre

  Wie ben ik? En silicium...

  Omdat silicium de celwanden versterkt, Daarbij werkt het goed tegen warmte en metaalvergiftiging. Dus als je eens een x iets te veel voeding geeft zal het iets minder moeten uitmaken. Silicium zou ook voor een hogere opbrengst moeten zorgen. Het merk voeding Yara Liva is meer een agrarisch merk het word bijvoorbeeld gebruikt om bananen en tomaten te telen. Maar voor wiet (amnesia) werkt het ook prima daarbij is het ook nog eens vele malen goedkoper dan bijvoorbeeld plagron of een van die andere commerciele merken. Een zak calcinit + kristalon brown kan je heeeeeel veeel voeding van maken. en die 2 zakken bij elkaar kosten maar zo'n 60 euro. Dus vandaar het gebruik van Calcinit + kristalon brown.
 9. ElTigre

  Wie ben ik? En silicium...

  Goede dag mensen, Ik ben nieuw hier op dit forum. Ik help mensen soms mee met het een en ander en wil zelf graag wat extra kennis opdoen zodat ik de komende tijd ook kan gaan beginnen. Mijn mensen werken met Hydro. Ze gebruiken pouch pots met RFX-1 erin, op de RFX-1 (Mapito) zetten we de stekblokken. we gebruiken 1ML 35% waterstofperoxide per liter water in het reservoir. Dit zorgt ervoor dat de wortels schoon blijven en dat er meer lucht bij de wortels komt. Ook maken wij het vijverzijl schoon naar elke ronde met een emmer gemend met water en waterstofperoxide. (De witte aanslag onder de root pouch maken we hiermee schoon) Verder werken wij met voeding van Yara. We gebruiken Yara Calcinit en Yara kristalon brown. (Hier moet ik zelf nog meer over leren) De planten (Amnesia Haze) worden gekweekt onder 1000w Gravita lampen. De root pouch zijn 11 liter potten. Voor de rest had ik een vraagje aan jullie over het gebruik van Silicium. Ik had namelijk gelezen dat Silicium via het blad en via het voedingsreservoir gegeven kan worden. Voor de rest had ik gelezen dat het belangrijk is om Silicium voor de voeding in het reservoir toe te voegen want Silicium zou de Ph waarde erg verhogen. Wat mijn vraag nu is.. kan ik silicium in het reservoir toevoegen en de Ph waarde later dan weer naar 5.7 brengen? en krijg ik later dan geen chemische reactie met de voeding of wat dan ook? en kan ik de Ph waarde wel weer verlagen naar 5.7 na het toevoegen van silicium? Daarbij als het mogelijk is om Silicium in het reservoir toe te voegen hoeveel zou ik dan per liter in het reservoir moeten toevoegen? en wanneer moet ik dit toevoegen? en hoevaak?