grel

Members
 • Content count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About grel

 • Rank
  Maagd
 1. grel

  eerste kweekkast

  ik las dat het aangeraden is dat de kast 100% lichtdicht is, vandaar... maar grote problemen verwacht ik niet in die donkere kelder.... & idd, die afvoerverlucting kan zeker bescheidener. Ik moet het nog bekijken. Anderzijds, voor onverwacht bezoek is onze uitleg al klaar. DIe kast dient nl als donkere kamer!. Mijn vriendin zit in de kunst academie. ;-) ;-) Ok bedankt voor de tip. Ik had niet verwacht dat dat stopcontact problemen zou opleveren maar kan het zeker buiten monteren. Dit vraagt wel wat extra boor en cablage werk. Anyway, je hebt gelijk, beter zo veilig mogelijk spelen! De hygrometer is ondertussen besteld. Ik ben benieuwd naar de eerste meeting... Momenteel is het maar een 19 à 20 graden in de kast wat wat aan de lage kant is heb ik begrpen... Het is hier plots nogal koud geworden deze dagen.
 2. grel

  eerste kweekkast

  haha inderdaad. Ik vind het best onnozel eigenlijk maar hopelijk doet ie haar werk! Je hoort er nog van. :-)
 3. grel

  eerste kweekkast

  Ok thanks voor de tips! Uiteindelijk heb ik de kast dan maar naar de kelder verhuisd. Het zal wat moeilijker zijn om er het ideaale klimaat te creëren maar het lawaai probleem is alleszins opgelost... De warmte die de lamp afgeeft in combinatie met verwarmingsbuizen die door die kelder lopen zorgen hopenlijk voor de juiste temperatuur... De luchtvochtigheid zal ik ook goed in het oog moeten houden (net een metertje besteld). Indien nodig schaf ik mij wel een ontvochtiger aan (komt sowieso van pas). Verder staat ze daar eigenlijk ook beter op haar plaats... De kast is +/-klaar. Hier en daar nog wat dichttapen. Verder hoop ik het er goed donker krijgen met spansluitingen en tochstrips. Ik hoorde dat de koolstoffilter er best niet op staat tijdens de groeifase. Ik begrijp zeker dat deze op dat moment niet nuttig is maar wist niet dat hij zelf kwaad doet tijdens de groei
 4. grel

  eerste kweekkast

  Oh wow super bedankt voor de reacties! Omdat ik nog wachtte op de subscription approval was ik deze topic wat uit het oog verloren... Ondertussen staat het corpus van mijn kast 0,7 x 0,7 x 2. Helaas kon het grondoppervlak niet groter. Ik heb uiteindelijk mijn "toestellen" lokaal in een winkeltje in brussel gekocht; kwestie van deze ook wat te steunen en naar service toe is het wellicht ook handiger. LED lamp: HPS Killer 120W https://www.growled.fr/indoorled/56-hps-killer-120w-3701058808699.html Ventilator (+koolstof filter): Air extractor VK 100 mm 250 m³ / h Winflex ventilation, aerator https://www.grossiste-hydroponique.com/winflex/1299-winflex-extracteur-ufo-vk100-mm-250m3-h-3700688501086.html. En inderdaad ik sta versteld hoeveel herrie dat ding maakt... Eigenlijk een pak meer dan verwacht en wellicht te veel.... ( @tune ) Ik heb maar een kleine kast 0,7 x 0,7 x 2 = 0,98 m3. Misschien zijn er andere oplossingen? Op basis van de berekening op https://www.zamnesia.nl/wiet-kweken/140-luchtcirculatie-kweekruimte-cannabis heb ik aan een luchtverversingscapaciteit van +/-1,225 CMM. De specs van mijn aangekochte ventillator staan hier Ik betwijfel(!!!) of deze bereking juist is maar wanneer ik 250/60 = 4,2 en dat is een pak hoger dan die 1,225... Onderdruk is aangeraden maar dit lijkt toch wat extreem (maar nog eens, misschien sla ik de bal volledig mis met mijn bereking...) Zien jullie andere opties voor het ventileren (bestaan er voldoende krachtige pc fans en kan daar een koolstoffilter op aangesloten worden?)? Ik vrees dat de huidige setup a NO GO is... (of de kast moet naar de kelder waar het misschien te vochtig is en waar het sowieso minder leuk tuinieren is...). De afgevoerde lucht ( @tune ) zal wellicht terug wat verder in de ruimte terecht komen. Ik zie momenteel niet hoe ik deze naar buiten kan leiden... Dit is niet optimaal maar hoop de kamer voldoende te kunnen verluchten (raam op een kier, deur naar gang openlaten (ugh dat lawaai),...) @kritischemassa Het plaatwerk is 15mm. Bij de luchtaanvoer denk ik een labyrintje te timmeren zodat het licht niet binnen kan. Voor de luchtafvoer zal ik met bochtjes of een flex kanaal werken. @Test@ment dat kweekverslag is echt wel indrukwekkend. Hier kan ik (momenteel???) enkel van dromen! 😲 Nogmaals bedankt!!
 5. grel

  what's up

  Bedankt! Ondertussen ben ik al een stapje verder. je leest er nog over (inde desbetreffende sub secties) ;-)
 6. grel

  eerste kweekkast

  Ik sta op het punt mijn eerste kweekkast te bouwen. Het is helemaal nieuw voor mij. Ondertussen heb ik wat informatie via het web ingewonnen. Vooraleer over te gaan tot het timmerwerk en het aankopen hoor ik graag de mening van ervaren kwekers. De bedoeling zou zijn om telkens 1 à 2 plantjes te hebben. Ik zou beginnen met gorilla glue autoflowers. formaat kast: 70 x 70 x 200 (ik kan helaas niet breder gaan dan 70) materiaal betonplex: 15mm dikte dat ik zou bekleden met die zwart wit plastic LED: SolarXtreme 250 - Full Spectrum LED Grow Light. https://www.ledgrowshop.eu/and-other-brands/solarxtreme-250/ Heeft iemand hier ervaring mee? Deze werd mij aangeraden door een online shop. Na wat opzoeking werk lijkt deze toch wel zeer goede reviews te krijgen. Lijkt jullie dit het goede vermogen voor mijn kast? Ventilator: zo'n kit lijkt mij wel practisch voor een beginner. https://www.growmart.eu/Fans-Filter/Extractor-fan-kits-1.html of is een eigen setup sowieso aangeraden? Staat dit in verhouding met de kast en lamp? Hoe groot moet het gat voor de (passieve) luchtaanvoer zijn? Verder nog een hygro & thermo meter en dan zou ik er mee moeten kunnen starten lijkt mij? Specifieke voeding zou niet direct noodzakelijk zijn met die autoflowers Omdat ik zeer weinig ruimte heb rond mijn kast zou ik een stukje flex buis/bocht, met als doel de ongewenste lichtinval van de luchaanvoer (en afvoer) te verduisteren, binnen in de kast willen proberen te leggen. Lijkt jullie dit een optie? Tot zo ver mijn vragen (deel 1). Alvast bedankt voor de tips, opmerkingen, kritiek, raad, enz!
 7. grel

  what's up

  Hey, Ben van plan te beginnen met een micro binnenkweek. Er zijn massa's informatie beschikbaar op het net maar nu ik er ongeveer uit ben hoe het aan te willen pakken wil ik graag jullie mening. Verder ben ik hier ook om nog veel meer te weten te kopen :-)