Rop1834

Members
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Rop1834 last won the day on October 24

Rop1834 had the most liked content!

Community Reputation

6 Neutral

About Rop1834

 • Rank
  Beginnend smoker

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Rop1834

  Hvyweight in RDWC

  Mooi, ik ga je volgen!
 2. Dankje! Wil hem juist andersom draaien, van 19u tot 07. Vannacht aangelaten tot 07u (25uur licht dus, wel even gedimd naar 50%) en vanaf vanavond draait ie 19:00 tot 07:00. Snachts draaien dus, hoopte zo ook de temp wat koeler te hebben, en overdag verwacht ik dat het wat minder afkoeld. Zie wel wat geel/bruine vlekjes op sommige blaadjes onderaan. Verder staan ze er redelijk goed bij in mijn ogen. Zit alleen te klooien met een ventilator die er steeds afvalt en niet goed te klemmen lijkt. Gemiddeld zijn de planten nu 30cm, een aantal iets eronder en een paar uitschieters, maar ze staan redelijk gelijk. Volgende draai zal ik een kleine ruimte maken om voor te groeien zodat ik meteen op 12/12 kan draaien. Paar willekeurige foto's, de foto van de plant buiten het hok is een zwakkeling die aardig aan het terug komen is. Had hem een overdosis voeding gegeven, puur om te testen aangezien ze zo goed als dood was bij het overpotten, maar ze lijkt het goed op te pakken
 3. Rop1834

  Powerplant, 2x 630 geekbeast en mars hydro

  Hoe gaat het met je dames?
 4. Dit weekend wil ik naar 12/12 gaan. Draai nu van 06:00 tot 23:59 en wil graag van 19:00 tot 07:00. Hoe ga ik het meest verstandig deze switch maken? Iemand tips? Ik overweeg nu de lampen aan te laten tot morgen 07:00, dan draaien ze dus 25 uur onafgebroken en kunnen ze dan mooi op 12/12 gaan. Is dit verstandig?
 5. Heb je verslag meteen gelezen, zeer mooi resultaat 😍😍 Ik had nog nooit gehoord van de 12/12 methode, maar heb er daarna wat op gezocht en over gelezen en zie er mooie resultaten mee. In veel verslagen van beginners zie je altijd wat cynische reacties eronder, vaker op andere fora dan hier, vandaar dat ik me afvroeg of ik in de zeik werd genomen 😂 Ze gaan as maandag op 12/12, dan hebben ze precies 4 weken op 18/6 gedraaid vanaf zaad.
 6. Gister overgepot op 38x 40L en 10x11 Liter. Bij 48x14 was het te krap geworden, hok had volledig volgestaan, dus een aantal mindere goden ondergebracht in 11L. Overpotten is nog best een secuur klusje geweest, de eerste paar potten ging nog redelijk lastig maar later ging dit goed en hopelijk gaan ze snel wennen aan de nieuwe omgeving. Ook de 2e lamp opgehangen. Hij lijkt wat meer fel te zijn tov de eerste lamp (allebei zijn ze nieuw, maar wel anders, heeft ook andere bedrukking op het frame + een plastic hoesje om de lamp wat verwijderd moest worden. Beetje gek aangezien er 2 weken verschil zit in aankoop. Op advies van paar gerespecteerde leden hier ga ik eerder omschakelen naar 12/12. Plan was om ze nu 15 dagen op 18/6 te laten staan, maar over 8 a 9 dagen gaan ze op 12/12. Heb me wel wat verkeken op de werkruimte om de tent heen. In de oude setting had ik alle ruimte om me in de tent te bewegen, nu merk ik al dat het lastig is overal bij te komen omdat er om de tent heen weinig ruimte is. Maarja we gaan ervoor, we leren elke dag beetje bij beetje en heb nog steeds de verwachting dat er 4 a 5 gaan wegvallen zodat de ruimte komt die ik wil.
 7. Bedankt voor deze goede info. Eerlijk gezegd vind ik op dit moment dat er juist er veel groei in de breedte is qua bladeren, maar dat de lengte wat achterblijft. Opzich heel prettig maar een kleine strek de komende tijd is wel gewenst. Heb de lampen al iets hoger gehangen, ong op 50cm nu, wil zelfs naar 60. Goede ventilatie staat erop, vanaf dit weekend overschakelen naar 2 lampen en grotere 18 of 14 liter potten. De temperatuur is wat gezakt naar 26 tot 28, ben benieuwd wat de 2e lamp erbij gaat veranderen qua temp. Zal later even wat Foto's plaatsen.
 8. Hou zelf rekening met 50% groei in de lengte vanaf 12/12, het liefst heb ik ze tussen de 80 en 120cm, dus rond de 50cm gaan ze op 12/12. Is dat redelijk ingeschat qua strekken de eerste 3 weken vd bloei ?
 9. Bedoel je dit serieus, en zoja kun je uitleggen waarom?
 10. Hallo allemaal, Ik ben nieuw op het forum. Lees al lange tijd mee en als noob weinig toe te voegen op alle verslagen en andere onderdelen van dit forum... Tot vandaag. Ik ga namelijk bijhouden hoe mijn kweek gaat. Mijn 1e kweek welteverstaan. Gekozen voor een tent van 300x150x200 van Secret Jardin. De lampen zijn de Lumatek Zeus 600 pro. Het bestrijkt 150x150 dus 2 stuks zou de ruimte perfect moeten vullen. Verder nog een 1500m3 softbox. 17 dagen geleden de eerste 6 zaadjes amnesia ontkiemd en 15 dagen geleden de resterende zaadjes. In totaal had ik 24 silver Haze en 29 Amnesia Haze, gemenifseerde zaden van wietzadenshop.nl. Ik ging er vanuit dat niet alle zaden gingen uitkomen of later in het stadium er problemen gingen komen maar tot nu valt het redelijk mee. Wel had ik 2 potten dubbel gevuld en waren er dus 2 leeg. Beetje slordig maar heb ze eigenlijk nog laten doorgroeien met z'n 2e in de 3,5 liter potten. Vandaag gescheiden en 1 van de plantjes is erg zwak maar misschien trekt het wat bij. Het idee was sowieso dat een aantal van 36 tot 44 planten beter zou zijn voor de ruimte, wellicht dat ik de zwakkere zusters er tijdens het overpotten tussenuit haal. Plan is om ze aankomend weekend over te potten in 14L of 11L. Ligt nog even aan het aantal afhakers. Ze staan nu ruim 2 weken onder 600 watt. De eerste 6 zaailingen kwamen boven zonder licht maar gewoon in de vensterbank. Ze gingen hierdoor redelijk strekken en zodoende heb ik ze op dag 3 meteen met z'n alle onder de lumatek geplaatst. Eerst op 25% 70cm hoogte en dit langzaam opgebouwd naar 100% op 60, en inmiddels op 40cm. In het begin best vaak dat de plantjes scheef gingen of zelfs bijna waren ingestort, maar inmiddels redelijk in orde naar mijn idee. Zag vandaag voor het eerst bij 2 blaadjes wat geel bruine vlekjes, kan dit wijzen op voedingtekort? Verder hebben de silver haze een wat grijzer tint op de bladeren en zie ik op mijn filmpje zelfs een licht gele tint (hoe upload ik een filmpje?) , die zie ik met het blote oog niet. Ze hebben allemaal dezelfde aantallen water gehad, eerste week ong 2 liter verdeeld over 48 planten en nu per 3 dagen 2x 4 liter met een hele kleine dosis wortelstimulator. Het is een beetje zoeken naar de juiste hoeveelheid. Led vraagt om minder water begreep ik maar heb nooit ergens info kunnen vinden over hoeveel precies gewenst is, zeker niet gezien de redelijk grote 3,5 liter potten waar ze in staan. LV zo rond de 50 a 60, temp tussen 27 en 29. De 3 linkse rijen zijn ZH en alles rechts daarvan AH
 11. Rop1834

  Nieuw op het forum

  Bedankt Allen, ik ga een topic openen in het kweken met led forum
 12. Rop1834

  Nieuw op het forum

  Hallo allemaal, Ik ben Rop, 31 jaar en sinds een jaar erg geinteresseerd geraakt in kweken. De laatste maanden steeds intensiever en dit heeft er toe geleid dat ik een aantal weken geleden een Secret Jarden tent van 150x300 heb gehaald en 2x de 600w lumatek pro Led. 2 weken geleden 50 zaadjes ontkiemd en tot de dag van vandaag staan ze er prima bij. Als het mag qua aantallen (50amn) zou ik het leuk vinden er een verslag van bij te houden. Gr. Rop