Bongoking83

Members
 • Content count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Bongoking83

 • Rank
  Beginnend smoker

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hoi growers, Ik heb een vraagje over het veilig aansluiten van elektronica voor mijn kleinschalige kweekje. De bedoeling is om enkele white widow autoflowers te gaan kweken in een kweektent van 1 X 1 X 2. De elektronica die aangesloten moet worden is: Dimbare Led lamp Mars Hydro TSW2000 (Max vermogen 300W) Regelbare afzuig ventilater vents tt silent-m 125 (max 29W) Zwenkventilator van ongeveer (20-25W) Is het voor de veiligheid OK als dit alles wordt aangesloten op 1 stekkerdoos die vervolgens op 1 stopcontact is aangesloten? Of moet de lamp worden aangesloten op een relais zoals gebruikelijk is bij HPS lampen? Ik ga maar 3-4 planten kweken in 11 liter potten omdat het de eerste keer is en om de planten relatief klein te houden. de tent komt dus zeker niet helemaal vol te staan.
 2. Bongoking83

  Mohammed in Space-bucket 2.0

  @Mr. Green Gebruik jij rootstimulatorenkel bij het water in de fase waar je het gekiemde zaadje in het 0,5 liter potje plant? Je schrijft in het begin dat je 0,5 ml rootstimulator hebt toegevoegd bij het water. Bij welke hoeveelheid water heb je dit toegevoegd? Als je verder altijd rootstimulator toevoegd bij je water welke verhouding gebruik je dan precies?
 3. Bongoking83

  Hvy Weight 2de ronde

  Die plant ziet er echt wel lekker uit :). Heb je er ongeveer een idee van hoeveel opbrengst deze plant gaat opleveren?
 4. Bongoking83

  Lumatec Attis LED 200W en 300W

  @Amsterdam Errline Het doel is kweken in een 1 x 1 x 2m tent. De opvrengst is puur voor mezelf, omdat ik de ruimte, tijd en de zin er voor heb. Ik heb geen commerciele interesses. Ik zou wel het stroomverbruik willen beperken dus ik zoek een manier die toch efficient is en het minste stroom verbruikt.
 5. Bongoking83

  Lumatec Attis LED 200W en 300W

  @Mr. Green De reden voor een 200W of 300W led lamp is puur het mindere verbruik. Ik vroeg me gewoon af of het voldoende zou zijn om de plantjes mooi te laten groeien. Voor zover ik begrijp uit je post is het dus enkel in de bloei periode nodig om toch zeker 300 tot 400 W te hebben om te toppen mooi te laten groeien. In dat opzicht is het misschien wel nuttig om een dimbare 400W lampt aan te kopen die dan enkel in de bloei periode op 100 procent zou moeten werken. Ik zag hier topics van mensen die kweken met een LED lamp van maar 150 W, vandaar dat ik ging twijfelen of het wel nodig was om een lamp van 3-400 W aan te schaffen. Het is natuurlijk veel meer stroomverbruik dan een lamp van maar 150W of 200W. Vandaar dat ik dit toch even wou bespreken.
 6. Bongoking83

  Potgrond canna terra professional

  NIet per se de bedoeling om biologisch te gaan kweken. De keuze voor die potgrond is eerder uit gemak, deze kan gewoon aangekocht worden en hiermee kunnen dan de potten gevuld worden. Ik ga gebruik maken van een starterskit omde zaadjes te ontkiemen: https://www.royalqueenseeds.com/growing/322-starter-kit-feminized.html Na 1 of 2 weken in die ontkiemingspotjes kunnen dan de stekjes overgeplant worden in de uiteindelijke pot met de canna terra grond. Dezegrond zou genoeg voeding moeten hebben om de eerste week of 2 weken door te komen. Ik heb me nog niet echt verdiept in voeding omdat ik me eerst ga focussen op het ontkiemen van de zaadjes en het overplanten in de uiteindelijke potten met de canna terra grond. Vanaf dat ze overgepot zijn heb ik nog tijd genoeg om de juiste voeding aan te kopen. Is de canna terra potgrond dan enkel bedoelt om biologisch mee te kweken @Mr. Green?
 7. Bongoking83

  Hallo allen

  Thx @Mr. Green en @Amsterdam Errline
 8. Bongoking83

  Hallo allen

  Dankjewel @KAYA74 Ik ga alvast innen enkele weken een topic starten met het groeiproces. Altijd leuk om anderen hun mening te horen, op basis daarvan kan ik dan ook wat leren en bijsturen indien nodig.
 9. Ik sta op het punt deze potgrond te gaan halen voor de binnenkweek van White widow en Critical onder LED. Iemand ervaring met deze potgrond? Deze is er in een gewone versie en een 'plus' versie. https://www.cityplants.nl/canna-terra-professional-50-ltr https://www.cityplants.nl/canna-terra-professional-plus-50-ltr Ik ga er vanuit dat de gewone versie zou moeten volstaan. Of raden jullie aan om toch de 'plus' versie te nemen?
 10. Bongoking83

  Vanaf welke fase is afzuiging echt noodzakelijk

  De Vents TT silent ziet er wel heel degelijk uit. Ik zou dan gaan voor de 125mm flens. Mijn kweektent staat boven in een lege kamer van 4m op 4m. Zou ik de ventilator horen als deze op 100 procent draait als ik buiten de kamer sta in de gang met de deur dicht? Je zegt dat je de versie hebt met regelaar. Je bedoelt met externe regelaar neem ik aan? Want deze heeft standaard ook al een schakelaar voor 3 standen zie ik.
 11. Bongoking83

  AK-47 en OG Kush onder 150W LED

  Dit topic leest heerlijk. Toppen zien er erg smakelijk uit ook. Mijn complimenten :p
 12. Bongoking83

  Beste opbrengst kweken op vierkante meter

  In het opzet van 9 potten van 30 op 30 in mijn kweektent van 1m breed op 1m lang en 2m hoog, zou een 200W led lamp voldoende zijn. Ik had deze in gedachten: https://onlinetopgarden.com/en/lighting-electricity/led-grow-lights/lumatek-attis-200w Ik zie in je topic over je AK en Kush kweek dat je ervaring hebt met kweken onder LED. Leuk topic om te volgen vind ik trouwens.
 13. Bongoking83

  Lumatec Attis LED 200W en 300W

  Ik wil een led lamp kopen voor een wiet kweek in een kweektent van 1m breed, 1m lang en 2m hoog. De keuze voor LED is puur minder stroomverbruik dan HPS. Ik heb hierbij mij oog laten vallen op de Lumatec Attis. Deze is verkrijgbaar in een versie van 200 W en een versie van 300 W. https://onlinetopgarden.com/en/lighting-electricity/led-grow-lights/lumatek-attis-200w https://onlinetopgarden.com/en/lighting-electricity/led-grow-lights/lumatek-attis-300w Ik zag online dat deze lamp goede reviews krijgen. Maar vooraleer ik ze ga bestellen toch even dubbelchecken: Zijn er mensen die ervaringen hebben met deze lamp? Zou het exemplaar van 200 W voldoende zijn voor 9 planten in mijn kweektent in potten van 30cm op 30cm? Of zou ik hiervoor eerder voor de 300 W versie kiezen? Natuurlijk gaat mijn voorkeur uit naar de 200 W versie omwille van de lagere aankoopprijs en het mindere verbruik. Maar als dit ten nadele gaat van de opbrengst, zou ik natuurlijk liever kiezen voor de 300 W versie. De opbrengst moet wel zeker dezelfde zijn dan als ik met HPS zou verlichten. Wat zijn jullie gedachten?
 14. Bongoking83

  Beste opbrengst kweken op vierkante meter

  Mijn voorkeur gaat uit van potten ronder de 25 30 cm. Een groeitijd van 10 dagen lijkt me geen probleem. Maar stel dat ik grotere potten zou nemen en een groeitijd van 20 dagen neem, is dat niet te lang? De potjes waarin het zaadje moet ontkiemen lijken me wel erg klein. Kunnen de wortels dan niet beschadigen als ze elkaar in de weg gaan zitten?
 15. Bongoking83

  Beste opbrengst kweken op vierkante meter

  Ik ga gebruik maken van een starter kit om de zaden te ontkiemen. https://www.royalqueenseeds.com/growing/322-starter-kit-feminized.html/reviews Om dan vervolgens na een dag om 5 direct in de uiteindelijke potten over te planten. Geen zin om eerst over te planten in een kleine port om daarna nog eens over te planten in de uiteindelijke pot. Die starter kit lijkt me wel handig, zeker omdat ik een beginner ben.