Wietefras

Members
 • Content count

  4,640
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

Wietefras last won the day on May 21 2018

Wietefras had the most liked content!

Community Reputation

2,384 Excellent

About Wietefras

 • Rank
  Retired led "guru"

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

6,535 profile views
 1. Ah, dus je wil zeggen dat als je denkt dat ik afgezeken wordt dat het dan pirma is, maar als ik suggereer dat jou opmerking dom was dan is het hek van de dam? Dat is wel in en in triest zeg. Ja, Racker is iemand die gedegen tests uitvoerde. Dus niet een enkel plantje in een slecht uitgevoerd tentje met een spint geinfesteerde kweek en daar dan toch conclusies uit gaan trekken. Hij werkt(e) met een goed uitgerust hok met perfect klimaat, perfect geregelde voeding en kon daar herhaalbaar steeds dezelfde kwaliteit aan planten in kweken. Buiten dat is het ook klip en klaar dat als je planten minder licht geeft dat ze dan minder produceren. Het enige potentiele voordeel van dimmen zou het idee zijn dat ze wellicht minder snel last zouden krijgen van toprot als je het licht langzaam uit laat gaan. Al is dat bij tests nooit echt naar voren gekomen, maar dan zou het verlies aan oogst door minder licht gecompenseerd worden door minder rot. Tsja sorry, maar Ik heb jouw oogst gezien en die komt echt niet bij benadering in de buurt bij de kwaliteitsplanten die Racker keer op keer liet zien. Ik zie ook niet hoe jij in staat zou moeten zijn om een verlies van 5% aan oogst door het dimmen te bemerken. Daar moet je veel constanter voor kunnen kweken en de boel veel beter onder controle hebben. Ik heb inderdaad wel vaak het idee dat je het allemaal niet helemaal begrijpt. Ik zei bijvoorbeeld dat: - het aangegeven schema alleen werkt bij 0-10V dimmers en dat er voor 1-10V dimming driver een extern relais bij moet. - led drivers ook een hoge inrush hebben. - het "geen oplossing" is om een schakelklokje extra bovenop de casambi te zetten alleen maar om te zorgen dat die niet aan gaat bij stroomstoring Graag gedaan hoor, dat ik dat soort fouten/aanvullingen allemaal even aan stip. Je geliefde sponsor heeft door alle het "dom gedoe om niets" inmiddels een heel verhaal opgehangen waar hij exact dat allemaal nog een keer uitlegd. Hou er dus voortaan rekening mee, als je denkt dat ik iets verkeerds heb gezegd ,dan heb je het gewoon niet goed begrepen. Ik leg het je graag nog een keer uit als je dingen niet snapt hoor.
 2. Ehm? Je geliefde sponsor is degene die er met een gestrekt been in komt met zijn "dom gedoe om niets" opmerking! Hij is degene die jou zit "af te zeiken". Al mijn opmerkingen/aanvullingen heeft hij gewoon bevestigd. Blijft alleen nog mijn bedenking staan waarom je niet gewoon een Sonoff WiFi van 5 euro of 6 euro zou gebruiken? Daar heb je geen hele tutorial voor nodig om het aan de praat te krijgen. Als je toch extra info zoekt zijn er talloze voorbeelden van te vinden op Rollitup. Alleen het dimmen is wat beperkter met de Sonoff WiFi, maar waarom je zou willen dimmen? Racker gaf altijd aan dat dimmen naar zijn ervaring alleen maar tot verlies van oogst leidde. Logisch, want je geeft uiteindelijk de planten twee keer een half uur lang minder licht per dag.
 3. Serieus? Hoezo is mijn waarschuwing dat je normaal gesproken een extra relais nodig hebt "dom gedoe". Of had je het over de absurde tips van Testament? Dat laastte was wel dom gedoe inderdaad. Alleen, "niets" was het zeker niet want je hebt er een hele berg aan extra tutorial voor nodig om uit te leggen hoe het wel moet. Maar goed, in plaats van een Ms Paint tekeningetje is het inderdaad handiger om gewoon de specs er even bij te pakken en daar het aansluitschema uit te halen Dat gaat over continu gebruik niet over de piek.
 4. Dat is toch geen oplossing? Heb je in plaats daarvan een goedkope schakelkok die uit blijft na een stroomstoring? Dan heb je als het even tegen zit juist 23:59 aan donker. Plus dat je dan zowel je schakelklok als je casambi moet gaan herprogrammeren als je wat wilt veranderen. Wat heeft die dure casambi dan nog voor zin? Een Sonof WiFi programmeerbare schakelklok geeft inderdaad de keuze dat die standaard aan of uit gaat na een stroomstoring. Of dat die gewoon verder gaat met wat die al deed (aan of uit dus net zoals voor de stroomstoring). Sowieso ook nog steeds dat dit schema alleen werkt bij een zeer beperkte set drivers. Alleen bij 0-10V dimming en niet bij de standaard 1-10V dimming.
 5. Zoals ik al zei, dat werkt alleen maar met een beperkte groep Mean Well drivers. Het uitzetten van de Casambi meteen schakelklok is sowieso een onzinnig plan trouwens. Dan ga je een extreem dure schaklkok uitzetten met een schakelkok van een paar euro? Wat is daar in vredesnaam de zin van dan?
 6. Dat aansluitschema werkt alleen met drivers die 0-10V dimming aan kunnen. Het overgrote deel van de Mean Well drivers doet echter 1-10V dimming. Die gaan niet uit als je ze naar 0V dimt en dan heb je ook nog een schakelklok of extern relais nodig @El MagicoLed drivers hebben ook een hoge inrush net als HPS. Dus ook daarvoor beter geen al te goedkope schakelklok gebruiken inderdaad. Al gebruiken ook hele hordes van die (goedkope, maar ook wat duurdere) Sonoff WiFi timer/schakelaars. Als je geen dimming nodig hebt sowieso een veel schappelijker alternatief. Kun je ook vanaf je telefoon programmeren alleen dan voor een paar euro. Op rollitup zijn daar zat voorbeelden van te vinden.
 7. Wietefras

  Lemon Haze onder Fluence LED (new grow)

  Gaat echt geweldig weer. Led strips en Canna voeding for the win!
 8. Wietefras

  Jack Herer Autoflower

  Wat een ellende man!
 9. Wietefras

  Stekken slaan slecht aan onder led licht.

  Blijft raar (ofwel voor mij onherkenbaar). Ik knal ze eigenlijk gewoon meteen onder het volle licht en heb daar nooit problemen mee. Zeker dat soort grote planten. Buiten gaan ze toch ook zonder mankeren van een bewolkte regenachtige maand ineens naar "volle zomer" (die dinsdag middag in augustus die we hier zomer noemen). Persoonlijk zie ik dat paarse stelen verhaal dus meer als gevolg van de voeding. Bijvoorbeeld als ik te lang het voedingswater niet ververs of als de pH een tijd niet goed is. Vooral ook dat ik het idee heb dat ze wat meer fosfor nodig hebben. Wellicht dat dat ook wel het verschil is met die aarde kweek van je maat? Bijvoorbeeld dat daar net wat extra voeding (cq andere element) in zat/zit die de planten er doorheen trekt?
 10. Wietefras

  Stekken slaan slecht aan onder led licht.

  300W op 2,25m lijkt me ook niet teveel nee. Ben niet zo bekend met EC op cocos/aarde, maar 1.6 tot 1.8 EC is niet te te hoog voor zaailingen? Start zelf op 1.2 ofzo en dan bouwt het wel snel als ze "los" gaan, maar goed dat is op hydro. Wellicht is er ook sprake van wortelschade van het verpotten?
 11. Wietefras

  De Ultieme Microkweek

  Dat is geen gif. Dat defect zit er soms gewoon in. Gaat niet meer weg ook. Ze zeggen vaak dat het TMV is, maar TMV is een besmettelijk virus en dat is dit niet. Het verhaal gaat dat het TMV op het zaadje komt doordat iemand die rookt het zaadje heeft aangeraakt en zo het TMV heeft overgebracht. Lijkt me allemaal heel stug. Ik denk zelf eerder dat het genetisch is, want je ziet het vaak al vroeg in de zaailing zitten. In stekken heb ik het nog nooit gezien. Behalve als je stekken zou nemen van een plant met dit defect uiteraard. In dit geval zie ik het eigenlijk pas na een paar weken in de foto's verschijnen. Maar goed, je ziet het inderdaad niet altijd even duidelijk in foto's.
 12. Wietefras

  Stekken slaan slecht aan onder led licht.

  Van T-neon naar een zware led is misschien teveel licht voor ze? Reken erop dat die leds waarschijnlijk per watt maar een derde van het licht produceren als wat je leds doen. Dsu vergelijk 50W op 70x70 met wat je in de led tent geeft Of wellicht te weinig voeding? Heb nooit problemen gehad van T-Neon naar 3000K leds. Ik merkte alleen wel dat ze veel meer voeding nodig hadden onder de leds. In hydro zie je dat wat sneller mis gaan, want de EC van het water schiet dan omlaag. Op aarde zul je het inderdaad alleen zien in de zin dat je planten geel worden.
 13. Wietefras

  De Ultieme Microkweek

  Je ziet her en der toch dat de ene helft van het blad wat smaller is en doorlopen is met lichtgroene sporen? Je ziet daardoor ook het blad krom lopen. Dat wordt vaak aangeduid als TMV (tabaks mozaiek virus). Dat is het niet, maar het is wel een ziekte of genetische afwijking die je oogst wat zal verminderen. Afhankelijk van hoe zwaar het de plant treft, Het kan op zich niet veel kwaad , maar je ziet hetzelfde defect later terug in de top ontwikkeling. Dus de helft van die top zal zich ook ietsje minder goed ontwikkelen. Google even op "TMV cannabis" en je ziet veel duidelijker foto's van wat ik bedoel. @karel, Nee, vergiftiging bij een kweek met een zware afzuiger erop is een fabeltje. Als je (semi) gesloten kweekt moet je wel wat opletten met gassen die uit de gebruikte materialen komen, maar als je elke paar minuten de lucht in je kweekruimte ververst dan is dat echt nergens voor nodig.
 14. Wietefras

  De Ultieme Microkweek

  Plant is aan de verkleuringen van half het blad wel "ziek", maar het lijkt haar niet al teveel te deren.
 15. Wietefras

  Lemon Haze onder Fluence LED (new grow)

  Mooie compacte toppen.