Wietefras

Members
 • Topic Teller

  4612
 • Geregistreerd

 • Laatst online

 • Days Won

  24

Wietefras last won the day on May 21 2018

Wietefras had the most liked content!

Forum Reputatie

2367 Excellent

About Wietefras

 • Rank
  Retired led "guru"

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

3664 profile views
 1. Wietefras

  DWC vreemde bladvorm

  Nee niet echt. Zowel "beneficials" als desinfecteren van het water werken. Het is maar net wat je voorkeur is.
 2. Wietefras

  Geen beveiliging op Weedforum

  Dat is gewoon het punt https is GEEN vals gevoel van veiligheid. Het is een basis vereiste. Dat is net als zeggen dat je je voordeur niet op slot hoeft te doen omdat een inbreker toch wel binnen komt. Al dat op slot doen is maar vervelend gedoe. Dus waarom zou je?
 3. Wietefras

  Geen beveiliging op Weedforum

  Dat is een vrij luchtige aanname. Je weet niet wat mensen voor e-mail adres gebruiken en hoe identificeerbaar dat is. Een beetje web hostert weet wel hoe je SSL krijgt op een shared IP.
 4. Wietefras

  Geen beveiliging op Weedforum

  e-mail adressen zijn ook persoonsgegevens en als ze je wachtwoord onderscheppen kunnen ze ook je pm's lezen. Misschien heb ik als web hosting professional een wat hogere standaard, maar die 5 minuten die je kwijt bent voor het installeren van een gratis SSL certificaat kan toch het probleem niet zijn.
 5. Wietefras

  DWC vreemde bladvorm

  Tsja er zijn meer wegen naar Rome.
 6. Wietefras

  Geen beveiliging op Weedforum

  Dat heeft werkelijk niets met een firewall te maken. Het gaat over lokale segmentatie van het netwerk. Mysql en datafolders hebben er nog minder mee te maken. Dat is niet eens in hetzelfde domein. VPN helpt ook niet trouwens. Dan kunnen ze nog steeds je wachtwoord langs zien komen over de lijn of je moet het helemaal tot aan het forum doen.. Als er een login/wachtwoord verstuurd wordt over internet gebruik je https. Zo simpel is het. Dat daar in deze tijd nog discussie over nodig is is echt bizar. Zeker voor een site met zulke gevoelige informatie. Echt. Niet. Normaal. Gelukkig hebben de wat geavanceerdere wietkweek forums wel allemaal htps. :edit: Het is uiteraard ook gewoon verplicht volgens de AVG: https://www.safira.nl/safira-deelt/-3170-beveiligde-verbinding-met-ssl-certificaat-vanaf-mei-2018-onvermijdelijk/ https://bakkerontwerp.nl/algemene-verordening-gegevensbescherming-avg-gdpr-online/ Wat nog veel enger is, is als dit soort basale veiligheidsmaatregelen al aan de laars gelapt worden, wat is er dan nog meer mis met deze site?
 7. Wietefras

  Geen beveiliging op Weedforum

  Als één server in het hele rack gehacked is dan kunnen ze vanaf daar het netwerk verkeer hier onderscheppen. Het is echt bespottelijk dat er hier nog steeds geen https gebruikt wordt.
 8. Wietefras

  Verschillende proefopstellingen voor cloners

  Op Youtube zijn wat vergelijkende kweekjes. De ene keer scheelt het echt veel en andere keren weer nauwelijks. Geloof een enkele keer zelfs in het voordeel van de Kratky.
 9. Wietefras

  Verschillende proefopstellingen voor cloners

  @Grapster Wat het verschil nou precies is is niet helemaal duidelijk, maar zeg dat het 20% is. 20% minder "opbrengst" met stekken is dan wel een heel ander verhaal dan 20% minder oogsten aan het eind van de kweek. Of hoe het in de praktijk werkt, dat die stekken mogelijk een paar dagen meer nodig hebben om zich te ontwikkelen is niet vergelijkbaar met zeg 20% minder opbrengst aan het eind van de rit. Of desnoods 10%. Ik zou ook wel bang zijn voor wortelrot met Kratky in een warme tent. Het aansluiten van wat luchtstenen op een luchtpomp is nou ook niet bepaald een groot probleem. Het echte Kratky ga je ook niet redden met cannabis. Voor een krop sla kun je de bak nog wel vullen met al het water wat de plant gedurende de hele kweek nodig heeft, maar voor een wietplant lijkt me dat ondoenlijk.
 10. Wietefras

  Verschillende proefopstellingen voor cloners

  Ik meet eigenlijk nooit iets aan de stekkenbak. Als je de stekken wat ziet vergelen dan weet je dat ze wortels hebben en het tijd is om te gaan voeden.
 11. Wietefras

  Verschillende proefopstellingen voor cloners

  Ja, precies, belangrijkste uitkomst is misschien wel dat het allemaal gewoon "werkt". Gaat mij er meer om dat de plant stevig staat. Met die "wortelsliert uit de tip" vind ik ze te wankel. Was toen die keer in ieder geval echt irritant. Elke keer als ik de planten aan tikte dan stonden ze weer scheef. Na een aantal weken staan ze wel weer wat steviger (door de extra wortelgroei), maar dat duurde nog best lang vond ik. Kratky systemen werken geheel zonder bubbels en zonder verversing. In side by side kweken met "gewoon DWC" blijft de Kratky opbrengst wel wat achter bij een systeem met zuurstof toevoer, maar dat is met stekken toch niet zo'n issue? Als het geworteld is moeten ze er toch wel redelijk snel uit. Anders groeien de wortels door elkaar.
 12. Wietefras

  Verschillende proefopstellingen voor cloners

  Soort speelt ook mee. Ik merk dat mijn McPurple stekken nauwelijks aanslaan in dezelfde tijd dat andere stekken al een flinke kluit hebben. Het is ook maar net wat je er van verwacht en wat je voorkeur is. Heb nooit zoveel haast met het aanslaan van de stekken. Dus het aantal dagen interesseert me niet zo. Als het langer duurt dan begin ik wel wat vroeger. Ik heb zelf vooral graag een hoog slagingspercentage en dat ze een goed verdeelde kluit hebben. Met de bubblecloner had ik laatst stekken die alleen maar vanuit de onderkant van de steel een pluk wortels hadden. Dat was in mijn systeem met (relatief) kleine potjes met kleikorrels vreselijk instabiel. Met die aero cloner schijn je dat in de hand te hebben door te reguleren hoe vaak en hoe lang je de sproeiers aan zet. Continu doorsproeien zou een hele lange en dunne wortel sliert geven. Met periodiek een beetje water zou je juist een korte en meer gevulde kluit krijgen. Het gekke is ik heb het ook wel anders gehad met de bubble cloner. Wellicht heeft het toch te maken met het waterniveau wat verder onder de steeltjes. Als de steel net wat minder vochtig is (ofwel als er meer zuurstof bij kan), wellicht dat er dan uit de hele steel makkelijker ook wortelgroei plaats vindt. Heb laatst ook geprobeerd om wat stekken gewoon in een glas water te zetten. Die kregen ook alleen wortels aan het uiteinde van de steel. De steel schrapen heb ik nooit verschil in bemerkt. Clone gel ook niet, maar dat is wellicht meer voor in steenwol blokjes. Met een bubble cloner spoelt het er ook zo af lijkt me. Ik gebruik ook wel easy pluggen. Uit die pluggen komen dan ook aan alle kanten de wortels eruit. Bijna elke stek slaat daarin ook wel aan. Periodiek een scheutje kraanwater erover en verder geen omkijken naar. Of ik zet ze in de Ikea bak, of in een bak met kleikorrels en dan een laagje water erin dan hoef je ze geen water te geven ook.
 13. Wietefras

  Verschillende proefopstellingen voor cloners

  Ikea zet ze gewoon in een bak water (systeempje met netpotjes, een bak met deksel en waterniveau controle stokje). Zonder bubbels of wat dan ook. Ook dat werkte prima.
 14. Bij led spaarlampen zit de "driver" in de behuizing. Dat is echt niet veel soeps inderdaad.
 15. Wietefras

  VoedingsTekorten op Omnipotent

  Hoe moet ik nou weten waarom iemand onzinnige dingen zegt? Dat het onzin is is wel overduidelijk: 1) een bacterie die ijzer vreet en als beloning voeding schijt? Kom nou toch op. 2) ijzervergiftiging ziet er compleet anders uit en wat MisterX laat zien ziet er overduidelijk uit als een calcium tekort/blokkade