Wietefras

Members
 • Topic Teller

  4616
 • Geregistreerd

 • Laatst online

 • Days Won

  24

Wietefras last won the day on May 21 2018

Wietefras had the most liked content!

Forum Reputatie

2369 Excellent

About Wietefras

 • Rank
  Retired led "guru"

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

3875 profile views
 1. Wietefras

  Multi Cob Panel 12 Test van Rubol

  Teveel/te weinig licht kan een hoop schelen. Verkeerd spectrum ook. Afgezien van teveel blad in de toppen zien de fan leaves er namelijk ook te klein uit. Dat is ook typisch iets wat door "verkeerd" licht kan komen. Maar goed, dat donkergroene glimmende klauwende blad is natuurlijk ook een duidelijke indicatie dat de voeding niet klopt. Dus vandaar de vraag of er een idee is waardoor het nou precies zo mis is gegaan.
 2. Wietefras

  Stekken slaan slecht aan onder led licht.

  Ligt dat met die paarse stengel's niet meer aan de voeding? Ik had soms ook last van paarse stelen en had het idee dat dat door een gebrek aan fosfor kwam. Wat extra fosfor erbij en ik heb er nauwelijks meer last van. Om dat laatste beetje nog te voorkomen vevang ik ook het voedingswater (hydro DWC) wat vaker dan voorheen, want anders wil het inderdaad ook nog wel eens terug komen. Fosfor wordt sneller opgenomen en dan lopen ze uiteindelijk waarschijnlijk ook weer een fosfor tekort op. Misschien dat een lagere temperatuur mede een oorzaak is dat het fosfor slechter wordt opgenomen? Of ook door minder verdamping. Calcium moet je daardoor ook wat meer van geven. Overigens bouw ik niets rustig op en de planten hebben nergens last van. Merk ook niet dat de stekken minder aanslaan dan onder TL. Heb ooit een keer de stekken zonder eigen lamp erop in de moeder tent erbij gezet. Met het idee dat ze voor wortels toch niet veel licht nodig zouden hebben. Toen duurde het inderdaad wel eeuwig voordat ze wortels kregen en het deel van de bak waar nog wel wat licht op viel was duidelijk sneller dan het donkerste deel. Sindsdien zorg ik dus ook voor "voldoende" licht op de stekken.
 3. Wietefras

  Multi Cob Panel 12 Test van Rubol

  Als je 12/12 doet moet je meer planten zetten. Zal hooguit iets van 50g (bruibare) toppen zijn nu? Ook wel extreem veel blad in de toppen. Drama met knippen zo. Komt dat door het licht of geef je ze teveel groeivoeding?
 4. Vraag me ook heel erg af of die gemmacert nou echt werkt of dat het ook weer een scam is net zoals al die geweldige "thuis lab test apparaten" die we de laatste jaren langs hebben zien komen. Hoe dan ook, ik zou echt pas als zo'n apparaat uitgebreid en onafhankelijk getest is en vergeleken met lab tests geloven dat het wat doet. Helaas zijn er voor dit soort apparaten alleen bergen voorgekauwde pers halleluja berichten te vinden. Plus zelfs gekochte reclame ruimte die zich voordoet als "onderzoek" met hoe geweldig het wel niet werkt (zonder onderbouwing or daadwerkelijke tests) en een hoop bangmakerij over hoe slecht de wiet wel niet kan zijn (chemisch vervuild of een heel ander soortje dan je wilde hebben!) en hoe slecht/traag/duur echte lab tests zijn. Hoe dan ook, volledig eens met OGDread dus. Dit klinkt weer heel ongeloofwaardig allemaal. Neem bijvoorbeeld de scam van de MyDx sensor die op basis van een "electronische neus" de wiet zogenaamd analyseerde. Dat ding genereerde realistisch uitziende waardes en bij herhaalde tests gaf het ook vergelijkbare waardes. Klonk allemaal heel veelbelovend. Helaas gaf die MyDx ook aan dat andere geurende stoffen, zoals watermeloen en tabak rond de 20% THC bevatten. Niet alleen andere stoffen konden met de MyDx sensor legitiem uitziende cannabis waardes produceren, zelfs een geleegde sample kamer terug in het apparaat gaf doodleuk 20% THC! Verhaal was dan dat je de kamer ook wel goed schoon moest maken, want anders "rook" het apparaat de THC nog van de vorige sample. Alleen, als je niet een specifieke hoeveelheid afweegt, hoe kun het apparaat dan weten wat de concentratie van de THC is? Toen ook duidelijk werd hoe het werkte werd ook duidelijk dat het nooit kan werken. Met die gemmacert ook weer eigenlijk. Hoe kun je nou "non-destructive" vaststellen hoeveel THC er in wiet zit? THC en CBD komen pas vrij bij temperaturen ver boven de 100C. Dus hoe ga je dat meten als je het sample niet verhit en er ook geen chemie aan te pas komt? De truc met dit soort apparaten is dat ze dat op basis van een soort "geur algoritme" een profiel opzoekt uit een database van cannabis lab tests en daar dan wat variatie op geeft om net te doen alsof het wat gemeten heeft. De door gemmacert genoemde NIR spectroscopie is precies zo'n "electronische neus" waarmee je een profiel kunt maken van vluchtige stofen (zoals terpenen), maar uiteraard niet van stoffen die niet verdampen bij kamertemperatuur (cannabinoiden). CO2 sensoren en sensoren voor het detecteren van vluchtige gifstoffen werken bijvoorbeeld vaak op basis van deze technologie.
 5. Wietefras

  DWC vreemde bladvorm

  Nee niet echt. Zowel "beneficials" als desinfecteren van het water werken. Het is maar net wat je voorkeur is.
 6. Wietefras

  Geen beveiliging op Weedforum

  Dat is gewoon het punt https is GEEN vals gevoel van veiligheid. Het is een basis vereiste. Dat is net als zeggen dat je je voordeur niet op slot hoeft te doen omdat een inbreker toch wel binnen komt. Al dat op slot doen is maar vervelend gedoe. Dus waarom zou je?
 7. Wietefras

  Geen beveiliging op Weedforum

  Dat is een vrij luchtige aanname. Je weet niet wat mensen voor e-mail adres gebruiken en hoe identificeerbaar dat is. Een beetje web hostert weet wel hoe je SSL krijgt op een shared IP.
 8. Wietefras

  Geen beveiliging op Weedforum

  e-mail adressen zijn ook persoonsgegevens en als ze je wachtwoord onderscheppen kunnen ze ook je pm's lezen. Misschien heb ik als web hosting professional een wat hogere standaard, maar die 5 minuten die je kwijt bent voor het installeren van een gratis SSL certificaat kan toch het probleem niet zijn.
 9. Wietefras

  DWC vreemde bladvorm

  Tsja er zijn meer wegen naar Rome.
 10. Wietefras

  Geen beveiliging op Weedforum

  Dat heeft werkelijk niets met een firewall te maken. Het gaat over lokale segmentatie van het netwerk. Mysql en datafolders hebben er nog minder mee te maken. Dat is niet eens in hetzelfde domein. VPN helpt ook niet trouwens. Dan kunnen ze nog steeds je wachtwoord langs zien komen over de lijn of je moet het helemaal tot aan het forum doen.. Als er een login/wachtwoord verstuurd wordt over internet gebruik je https. Zo simpel is het. Dat daar in deze tijd nog discussie over nodig is is echt bizar. Zeker voor een site met zulke gevoelige informatie. Echt. Niet. Normaal. Gelukkig hebben de wat geavanceerdere wietkweek forums wel allemaal htps. :edit: Het is uiteraard ook gewoon verplicht volgens de AVG: https://www.safira.nl/safira-deelt/-3170-beveiligde-verbinding-met-ssl-certificaat-vanaf-mei-2018-onvermijdelijk/ https://bakkerontwerp.nl/algemene-verordening-gegevensbescherming-avg-gdpr-online/ Wat nog veel enger is, is als dit soort basale veiligheidsmaatregelen al aan de laars gelapt worden, wat is er dan nog meer mis met deze site?
 11. Wietefras

  Geen beveiliging op Weedforum

  Als één server in het hele rack gehacked is dan kunnen ze vanaf daar het netwerk verkeer hier onderscheppen. Het is echt bespottelijk dat er hier nog steeds geen https gebruikt wordt.
 12. Wietefras

  Verschillende proefopstellingen voor cloners

  Op Youtube zijn wat vergelijkende kweekjes. De ene keer scheelt het echt veel en andere keren weer nauwelijks. Geloof een enkele keer zelfs in het voordeel van de Kratky.
 13. Wietefras

  Verschillende proefopstellingen voor cloners

  @Grapster Wat het verschil nou precies is is niet helemaal duidelijk, maar zeg dat het 20% is. 20% minder "opbrengst" met stekken is dan wel een heel ander verhaal dan 20% minder oogsten aan het eind van de kweek. Of hoe het in de praktijk werkt, dat die stekken mogelijk een paar dagen meer nodig hebben om zich te ontwikkelen is niet vergelijkbaar met zeg 20% minder opbrengst aan het eind van de rit. Of desnoods 10%. Ik zou ook wel bang zijn voor wortelrot met Kratky in een warme tent. Het aansluiten van wat luchtstenen op een luchtpomp is nou ook niet bepaald een groot probleem. Het echte Kratky ga je ook niet redden met cannabis. Voor een krop sla kun je de bak nog wel vullen met al het water wat de plant gedurende de hele kweek nodig heeft, maar voor een wietplant lijkt me dat ondoenlijk.
 14. Wietefras

  Verschillende proefopstellingen voor cloners

  Ik meet eigenlijk nooit iets aan de stekkenbak. Als je de stekken wat ziet vergelen dan weet je dat ze wortels hebben en het tijd is om te gaan voeden.
 15. Wietefras

  Verschillende proefopstellingen voor cloners

  Ja, precies, belangrijkste uitkomst is misschien wel dat het allemaal gewoon "werkt". Gaat mij er meer om dat de plant stevig staat. Met die "wortelsliert uit de tip" vind ik ze te wankel. Was toen die keer in ieder geval echt irritant. Elke keer als ik de planten aan tikte dan stonden ze weer scheef. Na een aantal weken staan ze wel weer wat steviger (door de extra wortelgroei), maar dat duurde nog best lang vond ik. Kratky systemen werken geheel zonder bubbels en zonder verversing. In side by side kweken met "gewoon DWC" blijft de Kratky opbrengst wel wat achter bij een systeem met zuurstof toevoer, maar dat is met stekken toch niet zo'n issue? Als het geworteld is moeten ze er toch wel redelijk snel uit. Anders groeien de wortels door elkaar.