• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Hy-Seeds
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
kera lady

Wietspecialist begint kliniek met wietolie

Recommended Posts

http://www.bd.nl/algemeen/binnenland/wietspecialist-begint-kliniek-met-wietolie-1.4347015#content

 

Wietspecialist begint 'kliniek' met wietolie Geplaatst op 06 mei 2014   Laatste update   06 mei, 06:00 Foto's   1   Reacties   16
 
image-4259872.jpg
Keven van der Peet/Thinkstock

HAARLEM - In Haarlem komt binnenkort een 'mediwietkliniek'. Initiatiefnemer is Wernard Bruining, die naar eigen zeggen de eerste coffeeshop van Amsterdam had. Hij gaat mensen in de kliniek leren om medicinale wietolie te maken.

Volgens Bruining is wietolie in Nederland 'niet toegestaan, maar ook niet verboden'. "Omdat de overheid het niet kent, staat het niet in de wet", zegt hij.

Bruining maakt zelf wietolie van verpulverde wietplanten, aangelengd met olijfolie en verkoopt dit via internet voor bedragen tussen de 27,50 en 75 euro per flesje met 200 druppels.

Spreekuren
De kliniek wordt zeker geen winkel, zegt hij. De verkoop blijft via internet lopen. Wel zullen er in de kliniek spreekuren worden gehouden en komt er een arts te werken. De arts behandelt geen individuele patiënten, maar zal volgens Bruining patiëntengroepen begeleiden. Zo probeert volgens hem een groep jonge epilepsiepatiënten 'met 10 tot 20 aanvallen per uur' de wietolie uit.

Apotheek
In Nederland is medicinale cannabis gelegaliseerd. Deze cannabis wordt onder toezicht van de overheid gekweekt en verwerkt, met dezelfde sterkte en zonder verontreinigingen. Apothekers verstrekken de medicinale cannabis voor een beperkt aantal klachten en alleen op doktersrecept.

Volgens Bruining kunnen veel meer mensen baat hebben bij wiet. Hij spreekt van een 'volksmedicijn'. De Inspectie voor de Gezondheidszorg was niet bereikbaar voor een reactie.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik hoop niet dat hij het ze leert met die goede alcohol wat hijzelf gebruikt!! :)

 

Aangelengd misschien niet verboden, maar voor het te maken heb je eerst pure olie ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja belachelijk wat die zich daar voor vragen, gaat hier ook weer om het geld ipv om de mensen 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Staat zijn koophuis onder water misschien??? Een arts gaat de groepen begeleiden.Menige arts hier in NL heeft de kennis van lik mijn versje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat in Spanje of het huis hier ;)

 

Ik zou de naam van de arts wel eens willen weten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olie moet helemaal niet alleen maar goudkleurig zijn ;)

 

de donkere heeft langer in de alcohol getrokken dus meer werkzame stoffen wat er in zitten ;) daardoor de donkere kleur 

Share this post


Link to post
Share on other sites

voor dat geld mag je een grote fles krijgen bijna, en met de juiste alcohol gemaakt ;)

 

Ik denk met de goedkope Elmanito

Share this post


Link to post
Share on other sites

Industriële alcohol als basis gaat het hem zeker worden als het zo is  :( 

Las trouwens dat alleen CBD ook niet helemaal jut van jet is zonder de THC.Je hebt ze allebei nodig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep hij heeft ook een vid op youtube die laat zien hoe je cannabisthee laat verzieken door het een uur te laten koken, waardoor alle terpenen naar de hemel vervlogen zijn.
Nu we het over thee hebben, wordt tijd om wat pepermunt te oogsten.:P.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb gisteren trouwens een telefonisch gesprek gehad met iemand die enorm veel verstand van de menselijke hormoonhuishouding heeft & die zei ook dat veel ziektes terug te voeren door een disbalans van de hormoonhuishouding.Zelf heb ik last van een verlaagde cortisolgehalte, binnenkort onderzoek bij een endocrinoloog, maar heb wel de ervaring dat sommige soortjes niet te gebruiken zijn als je daar last van hebt.Kennis is wel noodzaak op gebied.

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://sites.google.com/site/onderzoekcannabiszaandam/home/op-mijn-onderzoek-s-bureau-medicinale-cannabis/cannabis-specialist-begint-kliniek-met-wiet-olie

 

Naast dat het artikel een olie-gladde en verkapte advertentie is, ik bedoelde ; lijkt, inclusief wiet blad logo, ( afficherings-wetgeving ) voor cannabis producten, staan de flesjes gewoon op voorraad in Haarlem met het oog op verkoop. Dat lijkt mij een ( web - ) winkel voor producten. Ook al heet Uw bedrijfje Hansaplast, Bedrocan of Pfizer ;  de bij het bedrijf aangesloten artsen zullen vast onpartijdig, onderbetaald en dus onafhankelijk zijn. Als een bedrijf patiënten en mensen productie technieken gaat leren, mag je je daarom nog geen kliniek noemen, maar geeft het bedrijf gewoon een cursus of workshop. Het betekent ook dat die leerlingen thuis wietolie gaan maken ?. Mijn buurman, zonder opleiding, met in zijn flatje liters oplosmiddel ?. Inzake de wet, en het verschil tussen wiet- of hasj - olie ; Het is nog maar de vraag of een betrokken arrestatie-eenheid of de toevallig langslopende agent, het verschil zal kennen, of; onderkennen. Dat de betrokken arts geen individuele patiënten behandelt, maar patiënten groepen begeleid, roept meer vragen dan antwoorden op. Medische beoordeling en advies behoort toch juist wel individueel te zijn ? Als het begeleiden van groepen eigenlijk een verkapt onderzoek betreft, zal dat dubbelblind ( inclusief controle/placebo groep, 2 x 1000 patiënten ) moeten worden uitgevoerd ?. Goed, het zal wel inhoud kunnen geven aan het volgende boek van de stichting.
 
 
 
Quote ; ,,  wietolie van verpulverde wietplanten, aangelengd met olijfolie en verkoopt dit via internet voor bedragen tussen de 27,50 en 75 euro per flesje met 200 druppels ". Einde quote.  Er zijn ook verhalen bekend dat je pure olie kon krijgen voor 300, euro. Is dat niet meer zo ?. Naast dat het ene flesje 200 en het andere flesje 260 druppels kan geven, zijn er ook vragen over de kwaliteit van de oogsten, welke immers aangeleverd worden door illegale zolder kwekers, en nog meer vragen over de gebruikte productie methoden. Nog los van het onbewezen effect van een onbekende oogst voor patiënten groepen. Tenslotte werkt iedere soort cannabis of hasj, en dus ook de olie, voor een ieder persoon compleet anders.  Mag Wernard wel een wiet specialist zijn, een dokter is het niet. Een dokter zou nooit patiënten interviews afnemen en vervolgen publiceren in een te verkopen boek. Of toch wel misschien ?. Nog even los van het feit dat er in de afgelopen 25 jaar talloze mensen geweest zijn die Wernard hebben geholpen. Aan zijn " achterdeur ". Daar zullen we hem wel nooit over horen.
 
Quote ;  ,, verpulverde wiet ", einde quote, klinkt natuurlijk wel onschuldig en biologisch maar wij hebben begrepen uit verhalen van de stichting zelf, meerdere patienten en verschillende onderzoeken van de afgelopen 5 jaar, dat bij dit bedrijf, en vele anderen, zowel ethanol als Isopropyl alcohol (  voor mens en milieu schadelijke oplosmiddelen ) gebruikt worden.  Langdurige of overgrote blootstelling aan de rest stoffen van deze oplosmiddelen in de olie's, zouden zowel eens vergiftigingen met zich mee kunnen brengen, zoals, bijvoorbeeld benzeen vergiftiging bij het gebruik van naptha's. Nog los van het feit, dat door de onbekendheid van de oplosmiddelen, niet bewezen kan worden dat alle werkzame en / of benodigde cannabis plant - componenten wel in deze olie terecht komen. Ook is niet bewezen hoe hoog de concentraties thc/thc-v/cbd/cbn etc. zijn, als ze aanwezig zijn. Want dat testen, dat mag momenteel niet van de wet.
 
Quote ;  ,, Volks medicijn ", einde quote, dat de stichting daar nog geen trademark van gemaakt heeft. Als dat waar was, zouden de prijzen van cannabis, olie en zaden 1-0 x lager zijn.  De houding van Inspectie Geneeskundige Dienst is bewonderenswaardig afwezig, maar, gezien de zaken van afgelopen jaren en hun achterstand, voorspelbaar.
 
Gelukkig spreekt de stichting mediwiet maar voor een heel klein deel van alle patiënten in nederland. Ik zou willen afsluiten met; Raadpleeg bij gezondheidsproblemen, klachten of vragen, altijd een gecertificeerde dokter, ziekenhuis, klinisch psycholoog of psychiater. ( of twee ). Elke beëdigd arts, klinisch psycholoog of psychiater mag voorschrijven ; medicinale cannabis, of een magistraal recept, bijvoorbeeld cannabis tinctuur of olie gemaakt van Bedrocan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olie moet helemaal niet alleen maar goudkleurig zijn ;)

 

de donkere heeft langer in de alcohol getrokken dus meer werkzame stoffen wat er in zitten ;) daardoor de donkere kleur

Reactie van tuinkabouter:

De kleur van de olie zegt niks over de hoeveelheid werkzame stoffen. Hoe donkerder de olie hoe meer chlorofyl erin zit. Alcohol is een polair oplosmiddel. Wanneer een apolair oplosmiddel gebruikt wordt zal de olie nauwelijks chlorofyl bevatten maar weer meer plantvetten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In chlorofyl zitten ook werkzame stoffen volgens onderzoeken Google het naar ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

◾Unfortunately, pure ethanol also extracts large amounts of chlorophyll from cannabis material, which will give the final extract a distinct green, and often unpleasant, taste. Removing chlorophyll by filtering the ethanol extract over activated charcoal was found to be effective, but it also removed a large proportion of cannabinoids and terpenes, and is therefore not advised. Additionally, in many countries consumption-grade ethanol is an expensive solvent, as a result of added tax on alcohol products.

http://cannabis-med.org/index.php?tpl=faq&red=faqlist&id=275&lng=en

Chlorofyl kan ook darm en maagklachten veroorzaken. Bij hoge concentraties en langdurig gebruik kun je ook chlorofylvergiftiging krijgen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Alchemistic Seeds
  Growers Choice
  Greensell
 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 125 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online