• Anker en Anker Advocaten
    Omnipotent
    Growers Choice
    PGMC
  • Announcements

    • karel kweker

      Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

      weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
Gobru

steriliseren van het substraat (Rogge)

Recommended Posts

Een goed substraat voor verschillende paddo's en truffels is rogge.( kijk altijd wat het beste is voor de soort die je wil gaan kweken)

Om rogge te steriliseren heb je verschillende dingen nodig.

Om te beginnen een snelkookpan, pot of filter zak.

Werk je met een pot dan moet je in het deksel een filter maken.

Dit filter maak je door een klein gat in het deksel te boren van ongeveer 1 cm.

Je neemt een stuk aquariumfilter dat je strak oprolt en in het gat duwt.

 

Vervolgens vul je de zak of pot met je rogge en voegt daar water aan toe.

De hoeveelheden die ik aan hou zijn 1 deel rogge en 0.8 deel water ( gewoon kraanwater)

Dit vermeng je samen en zet je gedurende 70 min op 15 psi in de snelkookpan.

Gebruik je grotere filterzakken dan kan je er minder water bij doen, anders kan het substraat drassig worden en te veel beschadigen.

Grotere zakken doe je dan min 90 in de snelkookpan ook op 15 psi

 

Zorg dat je potten of zakken niet in het water van je ketel liggen , gebruik altijd iets waardoor ze de bodem van je pan niet raken (rooster)

En zorg ervoor dat je voldoende water erin hebt voor de tijd die je nodig hebt om je substraat te steriliseren.

 

De potten vul je het beste voor niet meer dan de helft .

Tijdens het steriliseren zal je rogge gaan opzwellen, en kan anders te veel gaan beschadigen door plaatsgebrek.

Ook zal je de potten met rogge moeten schudden nadat ze uit de pan komen.

Je zal zien dat de rogge beneden in de pot veel natter is dan de rest, daarom schudden zodra ze uit de ketel komen.

Kijk uit deze zijn erg heet als ze uit de pan komen (ovenwant)

Filterzakken doe je hetzelfde mee.

Na het schudden terug in de pan en goed laten afkoelen 

 

 

Altijd zorgen dat alle druk van je pan af is alvorens deze te openen!!!!

Voor de potten er uit te halen gebruik ik een grote potten tang.

westmark-glastang53871342549711.jpg

 

Zijn de potten of zakken helemaal afgekoeld dan kan je verder gaan met het inoculeren, hierover later meer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je een pot vult zou ik het graan een dag laten weken in water met wat gips, na die dag aan de kookbrengen en dan pas in de potten stoppen.

Dit omdat je dan minder kans hebt dat het graan aan elkaar plakt en de hete poten niet uit de pan hoeft te halen om die te schudden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this