• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
elmanito

Gamma bestraling medicinale cannabis uitgelegd!/Gamma irradiation medical cannabis

Recommended Posts

James Burton voormalig wietkweker voor de overheid en zelf patiënt met o.a. glaucoom, (die veel meer soorten ter beschikking had als de nu slechts 5 van Bedrocan) heeft ons dit artikel in het engels ter beschikking gesteld, wat uit Canada komt, waar ook Bedrocan producten voor patiënten beschikbaar zijn. Uiteraard vinden wij als stichting dat alle patiënten over heel de wereld dezelfde rechten moeten krijgen. Dus voor Nederland zouden dezelfde regels moeten gelden zoals bv in Canada! Het Ministerie van VWS is dan ook verantwoordelijk voor de gezondheid van ons patiënten in Nederland! 

Aangezien vele patiënten, waaronder wijzelf graag eea willen weten hoe het nu zit met de gamma bestraling van de medicinale cannabis die het BMC ter beschikking stelt en we tot nog toe van niemand anders feedback krijgen hierover, hieronder een korte uitleg. 

Gamma-bestraling is een controversiële ontsmettingsmethode die nergens ter wereld is onderzocht op veiligheid voor gerookte of geïnhaleerde producten. Alhoewel het effectief de meeste bacteriën vernietigd, vernietigt het geen virussen of micro-giffen, en wordt vaak gebruikt om biologische verontreiniging als gevolg van slechte productie, of verwerkingspraktijken te verhullen.

Een van de bijwerkingen van gamma-bestraling is de productie van Unieke Radiologische Producten (URP’s); dat zijn een nieuwe soort chemicaliën als gevolg van bestralingen die niet in de natuur voorkomen. Van belang bij de gamma-bestraling van de hele plant cannabis is de potentiële productie van ‘cyclobutanones’, giftige kankerverwekkende chemicaliën die zich vormen wanneer vetten onderworpen worden aan gamma-bestraling (http://safeaccess.ca/research/flinflon/) en die worden verbonden aan de ontwikkeling van darmkanker bij ratten (Raul et al, 2002 / http://safeacces.ca/research/flikflooien/Radiolytic_Compounds.pdf) Ook worden door gamma-bestraling terpenen als myrceen en linalol vernietigd (Fan et al, 2002 / http://safeaccess.ca/flinflon/Fan_Cilantro_Irradiation%20.pdf) die juist therapeutische eigenschappen bevatten en worden gevonden in hoge concentraties van sommige soorten van de hele cannabis plant (McPartland & Mediavilla, 2002). Terpenen spelen mogelijk ook een significante rol in het synergetische effect en de biologische beschikbaarheid van THC en andere cannabinoiden (Russo E & McPartland J 2001. Cannabis and cannabis extracts: greater than the sum of their parts? Zie ook: Russo E Taming THC, 2011) 
Een gesprek met dr. Richard Viau, directeur van Health Canada’s Drugs Analysis Services (8-12) geeft aan dat de overheid alleen recentelijk de potentiële gevaren van gamma-bestraling en cyclobutanones onderzoekt, ondanks een CSA persbericht die dit probleem al 15 september 2003 aankaartte (http://safeaccess.ca/pr/csapr7.htm) Omdat er simpelweg geen internationaal onderzoek is die de eindgebruikers van de PPS (prairie plant systeem) verzekert van veiligheid van gamma-bestraling bij mensen op de lange termijn – in het bijzonder bij gerookte of geïnhaleerde producten – lijkt het voor de hand liggen dat vanuit ‘het voorzorgbeginsel’ (alhoewel de veiligheid van onderzoekssubjecten en consumenten voorheen vanuit elk onbewezen wetenschappelijke veronderstelling als veilig werd gezien) bij deze belangrijke volksgezondheids-kwestie, de distributie van gamma-bestraalde cannabis door Health Canada onmiddellijk wordt gestaakt.

Conclusie. Concluderend, Canadians for Safe Access (CSA) roept Health Canada/ het bureau van Cannabis Medical Access en prairie plant systemen op om:

1. Een onmiddellijk moratorium op te leggen aan de distributie en gebruik van cannabis, geproduceerd door prairie plant systemen, bij klinische onderzoeken of anderszins totdat alle bovengenoemde bedenkingen volledig zijn opgehelderd en adequaat zijn hersteld.

2. Erkenning en uitleg van de hoge niveau’s van zware metalen en biologische onzuiverheden die door PPS’ eigen testen zijn vastgesteld, als mede door onafhankelijke testen door CSA.

3. Herstel van de ondermaatse teelt, behandeling of opslag met als gevolg hoge niveau’s van biologische onzuiverheden en zware metalen.

4. Onmiddellijke beëindiging van het gebruik van gamma-bestraling op de federale bevoorrading van cannabis in het licht van de totale absentie van studies waarbij de veiligheid daarvan bij geinhaleerde producten wordt bevestigd.

5. Zorgvuldige behandeling van zorgen van patiënten die gerelateerd zijn aan het gebrek aan selectie van medicinale cannabis-soorten en de slechte kwaliteit van het PPS product.

- De afgelopen twee jaar hebben Canadians for Safe Access toegewerkt naar het doel van het verzekeren dat alle Canadezen die een veilige bron van medicinale cannabis nodig hebben daar toegang tot hebben zonder gevaar of hinder. Dat betreft ook het steunen van het goede werk van Canada’s ongereguleerde netwerk van compassion clubs en gemeenschappen, als mede het aankaarten van klachten naar Health Canada’s bureau van medicinale cannabis en de medische marijuana toegang regelgeving.

Dit schrijven, zoals vele andere door CSA geentameerde tests, persberichten en consultaties die daaraan vooraf zijn gegaan, zijn geschreven vanuit de strekking van het algemeen belang en de poging om de huidige tekortkomingen van ons federale medicinale cannabis programma aan te kaarten.

Voor sommige patiënten is het therapeutische gebruik van cannabis een onderbouwde keuze; voor velen het is de enige behandeling die over blijft.

In elk geval, Canada’s kritieke en chronische zieken zouden niet als test-subjecten behandeld moeten worden door Heath Canada’s federale cannabis productie en distributie programma. De legitieme zorgen die in dit schrijven uiteen zijn gezet reflecteren maanden van onderzoek en honderden patienten-klachten; die verdienen de aandacht van Health Canada, Volksgezondheid minister Dosanj, de pers & het Canadese publiek, net zoals de eindgebruikers van dit programma de veiligste en sterkste medicatie die op dit moment beschikbaar zijn verdienen.
 

Product Information Sheet on Dried Marihuana

Lijst leveranciers goedgekeurd in Canada! waar geen monopolypositie is, zoals hier in Nederland met Bedrocan. Ook Fagron heeft een monopolypositie.

Een interview met James Burton in de HighLife en nog een 

First medicinal cannabis grower of the Netherlands tells his story

Coming up in Cannabis News Network: the impressive story of the first medicinal cannabis grower in the Netherlands, James Burton. More than 10 years ago he was the first grower who officially worked together with the Dutch authorities in order to set up a medicinal cannabis program.

Today medicinal cannabis is regaining interest from the rest of the world. More and more US states have legalized medicinal and recreation use of cannabis alike, Uruguay is moving towards government-grown cannabis and a Dutch medicinal cannabis company expanded its activities to Canada.

james_buton8.png

Strangely, James Burton is not part of these historical events at all. After more than 10 years he is looking back and shares his story with Cannabis News Network.

 

His remarkable story will be released in the upcoming days.

http://pgmcg.nl/gamma-bestraling-medicinale-cannabis-uitgelegdgamma-irradiation-medical-cannabis/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi dat het bevestigd wordt door onderzoek. Ik ben benieuwd wat ze ermee gaan doen. Ik krijg helemaal zin om dit naar bedrocan te sturen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this