• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Snaaiper

Snaaiper gaat wederom Kritiek!!

Recommended Posts

Het is alweer even geleden, behoorlijk fucked up voorjaar gehad. Dat weten de meeste vast nog wel, en die het niet weten, niet van wakker liggen, doe ik ook niet meer. Thuis druk bezig geweest maar het dak ligt erop dus daar is de druk ook van de ketel (en een gat in het budget)

Forum ook ff links laten liggen en enkel af en toe de topics waar ik wat in geluld heb gevolgd, de meeste zijn inmiddels wel weer enkele kweekjes verder.

Met excuses, ne mens moet prioriteiten stellen en growen en op een forum actief meevolgen waren dat even niet.

 

Inmiddels roken we alweer even commerciële rotzooi. Na vorige week zondag weer eens wat bagger te hebben gekregen was ik het beu.

Had ook net men eerste Auto'tje omgedaan buiten dewelke uiteraard niet al te veel gaat opbrengen en waar ik de bladluizen nog mot uitvissen voor het rollen. PFFFFFFFFFFFFFF, wat een ellende

Dus gisteren maar eens voorzichtig met Miss besproken en dan toch een nieuw tentje mogen gaan halen. Men oude tent hadden de ritssluitingen zen beste tijd wel gehad en het hele ding was sowieso te groot (te hoog) voor wat ik er mee doe. Bovendien was ze met zen 80x80 afmeting iets wat je niet gewoon tussen de rest kon wegzetten, als je dan nog wat aannemers op zolder moet laten om diverse nutsvoorzieningen aan te sluiten (CV) is wat kleiner beter. En dan kom je al vrij snel op de DP90 uit.

 

Dus deze gisteren en vandaag al wat ingericht, vandaag aarde gemengd en pot gevuld. En een boontje nat gelegd. Dus binnenkort hebben we weer Plant SM ten huize Snaaip.

 

Goed de setup:

- Sj DP90 90x60x90 tentje

- RVK 180M³ afzuiging aangestuurd door

- Fanline FCT1500 Thermo-fancontroller

- Phat 290M³ Filter

- 2sets 2x55W T-neon met groei- en bloeibuizen

- PC-fans 120mm en een PC-fancontroller.

- nog wat verdere rotzooi, thermo- , hygrometer, Tensio, ....

 

De aarde is wederom men eigen brouwsel, inmiddels al een hoop planten op staan en ik hoor niemand klagen dus:

- 37.5L Kokos (tja zo een blok zou dat moeten zijn)

- 2.5L Lavagruis

- 50L Zaai/stekgrond

- 10L gerecupereerde mix uit een autoflowertje dat ik vorige week heb geoogst

Voor een totaal van 100L opgewaardeerd met 1L Plagron Bio Supermix.

Voeding: Bionova Dedicated Line

 

En dan het zaad, tja, je kent me he, one plent sjow dus 1 boontje nat. En omdat het vooruit mot gaan, we haar al kennen en weten dat ze snel groeit, nog sneller bloeit en nog behoorlijk wat goed rookbare bloemen oplevert had ik maar net dat beetje extra overtuiging nodig (Thx Casto ;)) om wederom voor de Critical van Royal Queen Seeds te kiezen.

Vorig jaar ook gezet, 150gr schoon aan de haak, ze verdraagt behoorlijk wat geweld en zelfs als de temperatuurtjes te hoogte inschieten (als we weer eens een hittegolfke ofzo krijgen he, of een echte zomer :rolleyes:) ze dat ook zonder al te veel morren verdraagt.  

Volgende ronde wordt een Northerlight, beloofd B))

 

Nu ja het plan, groeien en martelen tot we ons netje bijna vol hebben en dan klokkie om, niet echt een doel al blijft die 150 van vorige keer wel een benchmark dus,  ........................... time wil tell, als ik maar snel weer men eigen kruiden heb en niet meer naar die dieven mot gaan want een deftig zakje wiet mot je al naar gaan zoeken en dan begint het aan 10€/gr :blink:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt iedereen, de zaak draait net een uurtje, dadelijk eens kijken wat de tempjes doen.
En dan hopen dat het zaadje snel zen kop boven steekt.
Tot nou toe altijd 100% kieming gehad met RQS, ook met ouder zaad dat niet koel bewaard was (al duurde dat wel 3 dagen eer het er zin in kreeg)
Meestal heb ik op 24 a 36u wel voldoende wortel om het feets down in de pot te ploffen.

Dus, we zijn weer vertrokken :wub:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

veel suc6 ik ga je volgen

Share this post


Link to post
Share on other sites

We zien wel ouwe

 

Kijk he, das nou de typische RQS kwaliteit, goed bewaard zaad kiemt altijd binnen de 24U.

Puntje breekt al door dus die kan morgen de aarde wel in.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik doe me best altijd Mira, kon ik het van het zaadje ook maar zeggen.  Want hoewel binnen de 24u een gekraakt nootje en een puntje dat kwam piepen. Nog eens 24u later was dat puntje nauwelijks langer te noemen. Nochtans keurig in de koelkast bewaard samen met al de rest.

Heb em toch in de aarde gezet en het plantgaatje net toe geveegd zodat ik goed kan zien of er enig schot in de zaak zit.

Kennelijk leg ik morgen toch maar het laatste Critical zaadje nat indien ik geen beweging zie morgen.

Dadelijk mot ik nog Critical zaad gaan bij bestellen :wacko: had destijds van 4 soortjes  een 3-pack besteld om wat te testen. Nu zou ik sowieso toch nog Critical bij bestellen maar dat komt nou ff slecht uit.

 

So fingers crossed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben niet helemaal gelukkig met de lucht aanvoer in de DP90. Die zij vensters openzetten laten ook gewoon licht binnen, en dat willen we niet. Bovendien zit het rechtse venster pal naast het filter dus dan heb je der ook helemaal geen zak meer aan.

En verder heb je een gat van 80 en eentje van 125 en daar mot je het mee doen. dus de kabels en luchtslang zitten in de 125.

In het gat van 80 zit een bocht van 90° het zichtbare stuk buis en een T-stuk op de grond.

Zo komt de vers aangevoerde lucht, lichtvrij :rolleyes: onderaan uit in de tent en mag vandaaruit weer naar boven naar het filter en naar buiten. Precies zoals ik het hebben wil.

Is geen zicht but who cares, we willen verse lucht aanvoer, geen lichtvervuiling in de donker periode en warmte die afgevoerd wordt. En dat heb ik.

 

En nee hoor, ik houdt het oppervlak netjes vochtig. Zodra we een ukkie hebben kunnen we wat aarde aanvullen en een laag Hydrokorrels erover doen.

Komt goed, tenminste als we spoedig een ukkie hebben natuurlijk :mellow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

:wub: Het Ukkie komt boven, net wat aan het rommelen in het tentje, pc fannetjes ophangen enzo.

Nog eens ff gesproeid toen ik dacht, ik mot het weten, anders plof ik het laatste zaadje al in de watten. Dus heel voorzichtig betjah aarde weg en ik zag der helmpje al zitten.

Weet ik gelijk hoe ze georiënteerd staat in de pot. Beetje bij gedraaid en dan groeit ze zo het net in straks. Heerlijk toch die symmetrische opbouw van een zaadplant.

Ken ik dadelijk ook gelijk de Tensio de aarde in ploffen. Bovenlaag droogt wel erg snel uit dus mogelijk is het geheel iets te droog.

 

post-986-0-16302600-1437074674_thumb.jpg

post-986-0-00859700-1437074693_thumb.jpg

post-986-0-57017700-1437074710_thumb.jpg

post-986-0-68402900-1437074728_thumb.jpg

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tentje wel ja, het juffie, hmmm

Volgorde van de foto's, eerste 2 gisteren, volgende 2 vandaag. Amper vooruitgang dus deze wordt em niet

Zoals je ziet op de volgende foto's heb ik der in een apart potje gezet en een nieuw zaadje nat gelegd.

Het laatste, en net zoals het vorige zaadje is dit maar erg klein en bleek dus hopende dat deze het beter doet .............

Kan nog altijd kiezen welke van de twee het wordt.

post-986-0-50878900-1437249208_thumb.jpg

post-986-0-06316600-1437249224_thumb.jpg

post-986-0-25884500-1437249241_thumb.jpg

post-986-0-99319900-1437249256_thumb.jpg

post-986-0-43048300-1437249270_thumb.jpg

post-986-0-55582800-1437249285_thumb.jpg

post-986-0-97892100-1437249301_thumb.jpg

post-986-0-42463900-1437249320_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By @Rogz
   Na deze AF Bubblegummertjes in normale potgrond te hebben gezet, heb ik me wat meer ingelezen in het hele cocos perliet aarde lightmix batmix en andere mixjes en t hele gebeuren. 👇
    

    
   We zijn nu inmiddels een paar weken verder en de plantjes staan er nog heel goed bij in mijn ogen (zo niet geef dan ff een gil).
    
   Als klap op de vuurpijl! 🎆 ben ik misschien toch wel een beetje lui en bevalt het mij prima om me weinig tot niet druk te hoeven maken om voeding ed.
    
   Voor de quick ones ga ik dan ook dit jaar gewoon voor dezelfde formule en dan kijken we wel waar het schip strand. Als er volgend jaar weer wat meer cash is dan kijken we wel weer eens verder. 😅🤞 
    
   Op vrijdag 26 juni zijn de RQS AF Quick Ones binnen gekomen. (Samen met een northern light maar daar ga ik nog niks mee doen) 👇
    

    
   Snachts heb ik ze in een nat (ongebleekt) koffiefilter gedaan in een afsluitbare zak gestopt en achter een deur gehangen. (In het donker dus).
    

    
   Inmiddels zijn ze goed en wel ontkiemt en zijn ze dus wederom direct en een pot met potgrond geplaats. 🤞
    

    
   Ik hou jullie op de hoogte! ✌️😷
  • By helderlicht
   Hallo allemaal,
   Hierbij wil ik mijn kweek eens blootleggen aan jullie.
   Ik hoop hiermee nog meer te leren en ben zeer benieuwd naar nieuw inzicht en eventueel tips.
   Sommige dingen die ik doe zijn misschien een beetje ongewoon maar dat komt omdat ik vooral kweek om te experimenteren.
    
   Op 10/1/2020 ben ik dan ook gestart met het ontkiemen van mijn painkiller XL zaadje (gekocht bij Royal queen seeds).
   Deze kweek draait er bij mij om dat ik door middel van plant manipulatie, in een 90x90x200 tentje een sea of green voor elkaar krijg met 1 plant.
   Ik heb al wat geoefend met meerdere planten maar nog nooit met 1.
    
   Doormiddel van knakken, rekken, scroggen en supercroppen wil ik een boeket van toppen bij elkaar krijgen.
    
   Ik hoop hiermee wat tips op te doen die ik wellicht kan/zal toepassen.
    
   Keep it friendly 
    
  • By KAYA74
   Be blessed, bredren & sistren 
    

    
   We gaan weer (iets) verder waar we gebleven waren; het kweken gaat weer beginnen???
    
   Kaya zou Kaya niet zijn, als we niet begonnen met een lekker achtergrond muziekje, deze keer beginnen we met een ode aan ons mooie plantje 
    
   Goed,....wat gaan we doen?
   Een mooi rondje (gaan we vanuit) met leuke soortjes, Indica voert de boventoon.
    
   Ben nog steeds met zand aan t spelen, dit keer met Batmix.
   De ruimte is 120x95x180 , koele lucht komt van buiten.
   Onder welke zo'n ze komen te staan is nog niet helemaal helder...lol....ofwel een diy-led (al vrees ik dat de tijd daarvóór ontbreekt) ofwel een 600w ...jawel....HPS(al dan niet gedimd), we gaan t meemaken, weet net zoveel als jullie
    
   Voeding gaat een leuke worden; we gaan 2 lijnen proberen , 4S nutrition (compleet pakket ) en Plagron (100% natural).
   Eens kijken of ze net zo prettig werken als met Omnipotent, wat me prima beviel, makkelijker in gebruik dan bv de BcuzZ-lijn van Atami.
   We gaan het zien, weer wat ervaringen opdoen....delen en hopen weer wat te leren. 
   Verdere updates mbt de set-up volgen as soon as I know 
    
   Okay, okay,  de soortjes!
   Komen ze....Numero uno;
   Strain: 
   Royal Domina 
   Breeder: 
   Royal Queen Seeds 
   Afkomst: 
   Black Domina X Kalijah 
   Type: 
   Indica/Sativa 85/15 
   Hoogte indoor: 
   90-1 30cm 
   Yield:525-575 per m2 
   THC%: 
   20% 
   Effect: 
   Stoned en ontspannen 
   Bloeitijd:7-8 wkn 

    
   Nummer twee:
   Strain: 
   Critical Kush 
   Breeder: 
   Barney's Farm 
   Afkomst: 
   Critical Mass X OG Kush 
   Type: 
   Indica 100% 
   Hoogte indoor: 
   +/- 110 cm 
   Yield: 
   Tot 650 per m2 
   THC%: 
   25% 
   Effect: 
   Stimulerend, kalmerend (?!) 
    
   Nummer drie;
   Strain: 
   Black Ghost OG 
   Breeder: 
   Original Sensible Seeds 
   Afkomst: 
   Colorado Ghost OG X Black Domina 
   Type: 
   Indica/Sativa 60/40 
   Hoogte indoor: 
   120-160 cm 
   Yield: 
   450gr m2 
   THC%: 
   25% 
   Effect: 
   Psychedelisch, happy, 
   Bloeitijd:8-1 0 wkn 
    
   Nummer 4:
   Strain: 
   Honey Rock 
   Breeder: 
   Sumo Seeds 
   Afkomst: 
   (Indian Indica X Brazil Sativa) X (Skunk #l 
   X Afghani) 
   Type: 
   Indica/Sativa 60/40 
   Hoogte indoor: 
   80-1 00cm 
   Yield: 
   450-475 per m2 
   THC%: 
   Hoog 
   Effect: 
   Knock-out narcotisch 
   Bloeitijd: 
   8-9 wkn 

    
    
   En als laatste,  nummer 5;
   Stram: 
   Future #l 
   Breeder: 
   Anesia Seeds 
   Afkomst: 
   Starfighter f2 X Gorilla Glue #4 
   Type: 
   Indica/Sativa 50/50 
   Hoogte indoor: 
   +/- 110-120 cm 
   Yield: 
   500gr per m2 
   THC%: 
   37% 
   Effect: 
   Euforisch, psychedelisch, relaxed, 
    
   Dat zijn ze, of beter, gaan ze worden.....leuk lijstje toch?
   We hebben er zin in, laat maar komen die dames. Nog wat kleine klusjes te gaan en dan....... gas d'r op  
    
   ❤??Keep you posted??❤
    
   GRTZ KAYA 
 • waterpijp-bong.nl
 • Who's Online   6 Members, 1 Anonymous, 40 Guests (See full list)