• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 

Recommended Posts

Tijdens mijn observaties van het groei proces, heb ik gemerkt dat overbelichting van groeiende planten de hormonale balans verstoord. Dit kan het gevolg hebben dat de genetica van klonen en zaailingen na een aantal generaties achteruit gaat. Cannabis schijnt het best te gedijen wanneer de hormonen de kans krijgen voldoende te ontwikkelen gedurende de natuurlijke outdoor vegetatieve fase. Dit kan bijdragen aan beter uitgebalanceerde THC en CBD gehaltes en uiteindelijk betere kwaliteit medicinale cannabis.

Om de oplossing te vinden zoek ik het antwoord in de natuur. Buiten bekijk ik hoe de zon langzaam van oost naar west over de horizon trekt. Hoe de zonnestralen een weg zoeken tussen alle objecten in de omgeving en dan door de bladeren van de plant zelf. Zodat al het blad oppervlak gedurende de dag toch voldoende licht krijgt. Dit geeft duidelijk aan dat in een natuurlijke omgeving het spel van licht en schaduw belangrijk zijn voor het natuurlijke proces van de plant.

Zelfs in het noordelijke klimaat vind je nergens 18 uur direct licht, in de meeste gebieden met een korte zomer kort is, is er slechts 16 uur zonlicht. Tijdens recente discussies met andere growers herontdekte een hele oude techniek. Deze bewijst dat direct en intens gebruik van licht, wanneer dit langer als nodig is, meer stress geeft aan de plant tot voorheen bekend was. Het zou dus zelfs de genetische kracht verminderen.

Nu dat growers speciaal beginnen te kweken voor medicinale toepassingen, is het belangrijk dat de gezondheid van de plant wel overwogen wordt. Zo kan het natuurlijke potentieel van de plant optimaal gerealiseerd worden, met de beste kwaliteiten voor bepaalde medicijnen.

De gewoonlijke belichting methodes en toegepaste fotoperiodes zijn eigenlijk energie verspillend. En het is stressvol voor het hormonale systeem van cannabis daarbij is maximale belichting is niet nodig om gezonde goed producerende planten te kweken. Overbelichting schadelijk voor de planten, het is niet goed voor de smaak, opbrengst, kwaliteit en de potentie voor medicinale toepassingen.

tekst door Daniel Boughen

vertaald, met toestemming van de auteur, door Dokkie

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tijdens recente discussies met andere growers herontdekte een hele oude techniek. Deze bewijst dat direct en intens gebruik van licht, wanneer dit langer als nodig is, meer stress geeft aan de plant tot voorheen bekend was. Het zou dus zelfs de genetische kracht verminderen.

 

 

Wat is deze oude techniek dan? DIe  dit bewijs zou leveren?. Kan je daar wat mer over vertellen?

 

Ken wel systemen met light rails die je lamp over je gewassen heen en weer laten schuiven of ronddraaiende lampen. Ook hoor je wel mensen lichturen opbouwen en weer afbouwen maar daarmee verleng je dan wel de benodigde groeiperiode. Binnen het buiten lichtbeeld geheel gaan nabootsen zal erg duur in de stroom worden lijkt me als je de vegetatieve fase van buiten wil gaan nabootsen. Dan kan je toch net zo goed enkel buiten gaan kweken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was in 2012 blijkbaar al een razend populair topic met 0 replies tot nu toe :)

 

Lijkt me overigens wel heel lastig voor hobby kwekers om iets als dit te bewijzen. Om aan te tonen dat de genetica achteruit gaat heb je flink wat kweekjes achter elkaar nodig en dan ook nog side-by-side met een "conventionele" kweek.

 

Wat ik zelf wel nog steeds een keer wil proberen is de lichtsterkte veranderen over de dag. De dagelijkse hoeveelheid licht zou ik dan hetzelfde houden, maar dan wat minder in de "ochtend" en "avond" en juist meer in de "middag".

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Wietefras, wat zou het doel daarvan zijn dan?

 

Als ik nu je kweekverslagen lees e.d. vraag ik me serieus af welk doel je daarmee dan nastreeft?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat lijkt me opzicht wel grappig theorie wietefras, planten laten wakker worden met een 100 watt dit langzaam opbouwen naar de max en dan laatste uur weer afbouwen en dan met verrood afsluiten.. de laatste 10 minuten. Lijkt me interessant

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Pringel, Ik zie uit de VPD grafiek dat de planten het zwaar hebben aan het begin en einde van de dag. Midden op de dag kunnen ze zo te zien wel wat meer licht hebben.

Het idee is dan om het lucht beter op de behoefte aan te laten sluiten en ze niet meteen vol het licht op de kop te geven. Of bij lp uit oom niet zomaar als de planten nog druk bezig zijn ineens het licht uitgooien.

Nogmaals, ik heb geen idee of het echt werkt, maar het voelt als iets wat te verbeteren, oude zijn ten opzichte van alleen het licht aan of uit.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Benieuwd Wietefras, meten is weten inderdaad. Als ik jouw kweekjes zie dan bedenk ik me wat er dan nog te verbeteren valt. Het enige dat ik dan kan bedenken is minder verbruik van bronnen of een kwaliteitsverbetering in smaak. Puur praktisch gedacht ben ik dan weer benieuwd of je niet al je optimum hebt bereikt en alles wat je meer doet de moeite het resultaat overstijgt van dat wat je hoopt te verbeteren. Zelf zou ik het dan eerder zoeken in consistentie dus het in staat zijn om continue hetzelfde mooie resultaat te behalen als je laatste kweek.

 

. En als ik je een tip mag geven, met zulke acties is het goed om voor jezelf vooraf een meetbaar doel te definiëren. Dus zeer benieuwd naar je volgende kweekverslag, Succes met uitdenken!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het doel is vooral verbeteren van de efficiëntie van de fotosynthese en dus een hogere g/W. Dat zou vrij makkelijk te vergelijken moeten zijn.

Eventueel zou het ook helpen om rot te voorkomen, maar dat is inderdaad lastig meetbaar te krijgen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor lamp uit belichten met  730NM is ook interessant. In het donker duurt de omzetting van het actieve naar het in-actieve phytochroom zoon 2 uur. Na deze 2 uur als er voldoende is omgezet naar de inactieve vorm heeft de plant dan nog 10 uur donker nodig om in bloei te blijven. Belicht je intenzief en kortstondig vlak voor de lamp uit met 730 NM dan verloopt deze omzetting zeer snel en zou je dus kunnen volstaan met 10 donker en 14 licht zonder dat ze uit bloei geraken.

 

Ik heb wel eens gewerkt met eerst 2 uur tl dan 8 uur hps en dan weerr 2 uur tl. Nu had ik daar geen goede controle kweek naast lopen dus kan er eigenlijk weinig over zeggen. Scheelde wel stroom, maar das nogal wiedus ghehe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb een paar keer een kweek geprobeerd met ver rode leds (730Nm) voor de phytochroom omzetting en dan maar 10 uur donker, maar ik kon niet echt verschil zien. Zou het nog een keer opnieuw moeten proberen met een 2e kweek ernaast zonder  ver rood.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als ze met tien uur donker niet terug in groei wilde dan werkt dat dus en profiteer je van 2 uur meer fotosynthese. Als de 730 NM led het phytochroom niet snel zou hebben omgezet zou je met enkel tien uur donker toch lichtstress verschijnselen moeten zien en reveg verschijnselen.

 

Nu zijn er natuurlijk ook hybrides die prima bloeien met 13/11 of 14/10. Als controle en als test zou je dit dus met een strain moeten doen waarvan je van te voren al hebt bepaald met hoeveel donkeruren dat in bloei blijft.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja die 10 uur donker ging verder prima, maar uitendelijk had ik niet het idee dat ik meer oogst had of dat de kweek sneller klaar was.

 

Die 2 uur extra fotosynthese leken dus niet echt iets op te leveren. Of in ieder geval zo weinig dat het me niet echt opviel. Ik doe het nu niet meer in ieder geval.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanuit zaadplanten wat allemaal individuen zijn is er ook weinig over te zeggen. Toch lijkt mij dat  die 2 uur meer fotosynthese resulteert in meer suikers voor groei en bloei.

 

Eigenlijk zou je twee tentjes met stekken van de zelfde moeder moeten hebben en bij de ene wel de 730 NM inzetten en tien uur donker geven en de ander gewoon 12/12 dan zou je er iets over kunnen zeggen.

 

Verder lijkt 730 ook intressant voor buiten om ze wat eerder in bloei te krijgen in plaats van verduisteren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was met Chocolope stekken.

Ik kan het zo snel niet terug vinden, maar er was een test kweek gedaan en die kwamen juist op minder oogst met verrood en een kortere nacht.

Maar inderdaad, ik wil het nog wel een keer proberen met twee kweekjes naast elkaar.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat klopt, daarom schreef ik in post 14:

Nu zijn er natuurlijk ook hybrides die prima bloeien met 13/11 of 14/10. Als controle en als test zou je dit dus met een strain moeten doen waarvan je van te voren al hebt bepaald met hoeveel donkeruren dat in bloei blijft.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op zich maakt dat niet uit toch? Of je ze nou in de bloei houdt met die verrood leds of dat ze van nature wel met 10 donker toe kunnen maakt dan toch niet uit? Met dat verrood licht erbij weet je tenminste dat ze niet gaan reveggen.

 

De vraag waar het toch vooral om draait is of 14 uur licht meer opbrengt dan 12 uur licht. Danwel in meer grammen of anders in een kortere duur van de kweek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 uur minder stroom, hmm,

 

nou de vraag is kan je 2 uur afsnoepen met verrod intensief te geven vlak voor lamp uit

, als je dat wil testen moet je een controle kwek hebben van de zelfde moeder met de selfe stekken en als je dan weet op elk lichtschema die stekken wel of niet bloeien ja dan kan je er iets over zeggen, of het meer of minder geeft,.. als je begrijpt wat ik bedoel.,.. theoretisch zou het meer moeten brengen,maar hoe meet je dat dan? met een controle kweek met planten waar je van weet hoe en wat,.. dacht ik in een golf van helderheid, meer niks hoor ik denk enkel hardop heb nog nooits met 730 nm geteeld.

 

verkoop je die 730 nm led niet toevallig? zou daar eens graag mee spelen,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik bedoelde eigenlijk die 2 uur meer stroom, maar een paar uur minder licht zou ook kunnen inderdaad. 

 

De leds zitten op mijn led armatuur gesoldeerd, maar het is op zich vrij eenvoudig om zoiets zelf te maken. Die leds kun je kopen op een "ster" bordje. Dat kun je zo ergens op schroeven. Hoef je alleen nog even de ledjes onderling te verbinden en de driver erop aansluiten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Binnenkort komen er 10 stuks van 730nm binnen voor mijn experiment. Maar ga er geen 10x3 watt boven. hangen.ik ben nog aan het uitzoeken hoeveel er boven moeten .maar ik ben al wel benieuwd wat er uit komt

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik ben electroleet, ghehe maar erg moeilijk kan het idd niet zijn. Hmm tochh eens overwegen, ook voor buiten en full sativa'sl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By Rebeltje
   Dag,
    
   Dit jaar heb ik er erg zin in om planten te kweken. Gewoon gedoogd en voor eigen gebruik. De reden van mijn blog is vooral om meer tips binnen te slepen en zodoende informatie wisselen. 15 april begin ik buiten en ga 2x kweken dit jaar. Zonder verdere introductie gelijk hieronder een (aparte) lijst van mijn spullen.
    
   *5x autoflowers; 2x auto amnesia haze (huismerk wietzaadjes.nl)
                             1x auto bubble (huismerk wietzaadjes.nl)
                             2x auto amnesia gold (pyramid)
   *5x 90 liter kuipen
   *pvc buizen met gaatjes als een blokfluit (voor meer lucht in aarde)
   *Plagron voeding en aarde. (100%terra complete, plagronlightmix) HALVERING van aanbevolen hoeveelheid
   *hydrokorrels (bodem alleen, voor minder stress wortels)
   *mobiele (lange) kar voor meer zon
   *scherm/kap (tegen regen/wind) 
   *gaas (tegen slakken)
   *2 LIEVE honden, maar waaks
    
    
   'DIEVEN' -                   alle planten in de bloeifase (niet te veel)
   'FIMMEN'-                   1x amnesia haze en 1 x amnesia gold (voor verschil en vergelijking)
   'STEKEN'-                   alle planten (opening maken in de stam en steken met bijv. een potlood)
   'ONTVOEREN'-           alle planten (2/3 dagen in het donker zetten)
   'KUREN'-                     alle toppen voor minimaal 3/4 weken in grote glazen potten van 5 liter per pot
    
   Uiteraard kijk ik naar melkachtige trichomen en droog ik ze voor minimaal 10 dagen in een koele kamer..
    
    
   Iemand nog tips dan hoor ik het graag. Tot die tijd is dit alles en zal proberen er fotos bij te zetten om een mooi verslag voor jullie neer te zetten...
    
    
    
    
   Saluut,
    
   Rebeltje..
    
    
                             
    
    
  • By karel kweker
   Moederplant:
   Omdat wietplanten uit zaad toch vaak een verschil in phenotype hebben (phenotype is DNA van een plant). Ook al heb je het zelfde soort en merk zaad, je zult altijd verschillende soort plantjes krijgen.
   Nu is dit niet wat een medicinale gebruiker wil, deze heeft het liefst na 1x gevonden te hebben, steeds de zelfde kwaliteit en de zefde werking, die bij zijn kwaal het beste helpt.
   Daarom kan het wel handig zijn om een eigen moederplant te hebben. Dit omdat als je hier een stek van maakt de pheno (DNA) 100% het zelfde is als aan de moederplant.
   Een goede moederplant word uit een grote selectie van zaad gehaald. Dit om veel verschillende soorten planten te krijgen met elk hun eigen kwaliteiten. de 1e plant zou een hogere thc en cbd waarde kunnen hebben als een andere, ook kan de opbrengst per plant verschillen. als mede kleur en smaak.
   Hoe groter het aantal planten waaruit een selectie word gemaakt, hoe groter de kans dat net dat 1e plantje met al jou gewenste kwaltiteiten tegen kunt komen.
   Moederplanten dient wel altijd in de groei ( vegatief) te blijven. Stekken nemen van een plant in de bloei, het kan wel maar is het zeker niet aan te raden, alleen bij speciale omstandigheden, bijvoorbeeld als een plant die speciale phenotype (DNA) bezit. Om een plant die in de bloei heeft gestaan terug in de groei te krijgen gaat veel tijd kost, de bloei hormonen moeten weer worden omgezet in groei hormonen en dit kan wel tot 2 maand duren.
   Verlichting.
   De snelhied waarmee een moederplant groeit is afhankelijk van het soort en hoeveelheid licht dat ze krijgt, HPI, LED en Tl- verlichting in de kleurcode 33 (normale coolwithe) is goed geschikt voor het houden van een moederplant, Dit door dat hier veel blauw licht in zit.
   Onderhoud:
   Als je moederplant wil verpoten, kun je steeds een grotere emmer nemen en er verse aarde bij doen, maar dit houd natuurlijk ook een keer op.
   Een andere manier is om steeds een nieuwe stek van een moederplant, laten opgroeien tot nieuwe moederplant.
   Wat je ook kan doen is de plant terug snoeien zowel de bovenkant, als de wortels. Je knipt de plant zo kort als mogelijk, daarna haal je hem uit zijn pot, schud de wortels goed uit, dat er zoveel mogelijk aarde af is gevallen. Knip dan ongeveer 2/3 van de wortels weg, vult de pot met goede verse aarde, en je moederplant zal na een 2 a 3 week weer nieuwe stekken gaan aanmaken.
   Voeding:
   Als voeding geef je heel weinig groei voeding (1/3 tot de helft van normaal voorgescheven hoeveelheid), en regelmatig wat visemulsie, ook vinden de planten het fijn om 1x in de week een douche te krijgen. met daarin een theelepe visemulsie per liter water. Spuit de plant na een half uurtje wel weer af met schoon water, zodat er geen achter gebleven
   Gr Karel :rolleyes:/>
  • By karel kweker
   Kweken met een beperkte hoogte.
   Ik heb zelf een kast gemaakt waarvan het laagste punt +/- 120cm hoog is.
   En moet dus iets bedenken om mijn planten laag te houden.
   Als eerst hou ik van grote planten en dat is wel een beetje probleem als je dus met een beperkte hoogte zit,. nu kan ik in mijn kast een 16 11liters makkelijk kwijt, en dan de plant direct op 12/12 zetten zou bij mij ook werken. Maar dan heb je dus 16 kleine plantjes die elk een gram of 15 tot 20 zouden opleveren. misschien iets meer. ik hou het liever bij een paar plantjes 5 of 6 in bloei hok vind ik leuk zat.

   Mijn Fruitspirit heb ik eerst getopt. om de plant breder te laten worden.
   Ik wacht tot de plant 4 internodes heeft (vertakkingen) dan knip of knijp ik de bovenste topje er uit.
   zo dat er 3 internodes over blijven ( 6 takjes).


   Topje er af,.

   ook dief ik de plant direct dus de onderste 2 takjes haal ik ook weg, nu hou je 4 vertakingen over.
   het duurt ff voor de plant is herstelt en de zei takjes gaan groeien.

   Ik maak dan in de pot waar de plant in zit een klein gaatje in de rand en doe hier een binddraadje door, om zo de takjes naar buiten buigen.   Dat doe je dan met alle 4 de takjes zover naar buiten buigen als mogelijk, de takken groeien vanzelf weer naar het licht. dus steeds je wel het touwtje verzetten als het plantje groeit
   Gr Karel
 • waterpijp-bong.nl
 • Who's Online   4 Members, 2 Anonymous, 126 Guests (See full list)