• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
Dokkie

Marihunana waanzin

Recommended Posts

Marie Jane heeft veel los gemaakt in de afgelopen 100 jaar. Het begon best oké, rond 1850 hoefde men nog niet bang te zijn om vervolg te worden voor het gebruik van Cannabis of het groeien van Hemp. Er was ook een Gids voor het Huwelijk van dokter Fredikrick Hollick. In de Gids werd Hashish als libido versterkend middel aangeraden. In het boek ‘’Hennep’’ van Rowan Robinson lezen we dat, Dokter Hollick er zelfs een preparaat voor gefabriceerd had, wat hij voor dit doel aanbeval. En als het niet baatte dan schaadde het ook niet. Men was zich er toen al van bewust dat huiselijke geweld vaak door alcohol kwam en juist niet hashish. Hashish werd Toen al gezien een vredig roesmiddel.

Wat later in de tijd, alsof het de normaalste zaak van de wereld was, kwam de hashish op de markt als onschuldig product, een snoepje wat ter recreatie of voor ontspanning werd genoten. Het bedrijf, Wallah Company, wat in 1860 het snoepje op de markt bracht had er ook nog een leuke slogan bij bedacht: ‘’Het Arabische Gunje van de verrukking als versnapering.’’ Al werd Hashsish tot 1890 gewoon vrij verkocht als medicijn of snoepje, bleef het vrij obscuur, Er waren weliswaar genoeg ‘’Hashish huizen’’ maar de adressen daarvan werden in het algemeen geheim gehouden.

In 1914 werden er door de moraal ridders uit die tijd de eerste pogingen gedaan om cannabis te verbieden. Gelukkig lukte dit niet dankzij de medicinale industrie van destijds welke Cannabis als ingrediënt gebruikte in middeltjes tegen vele kwalen , onder andere, likdoorns. Maar er werden ook Cannabis houdende middelen aangeraden in de dieren geneeskunde.

De eerste werkelijke verbodsbepalingen tegen geestverruimende middelen waren vooral plaatselijke initiatieven. Gericht op problemen die feitelijk niet eens bestonden, gemotiveerd uit angst voor vrije geesten en alternatievelingen. De jaren die volgde wist Miss Cannabis haar weg redelijk makkelijk te vinden gedurende de drooglegging werd cannabis zelfs nog populairder. Maar rond 1926 werd alles anders. Een groepje gezagdragers uit New Orleans schreef een golf aan misdaad toe aan het gebruik van Cannabis. De plaatselijke media pikte dat op met sensationele verhalen over, ‘’Onze kinderen die op elke straathoek hashish kunnen kopen’’.

Maar ook de zogenaamde wetenschappelijke verklaringen werden toen voor het eerst aan het nietsvermoedende publiek gevoerd. In Rowan Robinson’s, Hennep, vinden we voorbeelden zoals die van een lijkschouwer die over de band tussen misdaad en cannabis beweerde:’’-het stimuleert de corticale cerebrale centra…-en het onderdrukt de subcorticale centra van de mechanismen die zorgen voor de zelfbeheersing en andere verschijnselen. Dit zal hen uiteindelijk maken tot de ergste misdaad verzakende individuen die we kennen.’’

De negatiefe propanda had natuurlijk enorme invloed op de openbare mening over cannabis.

Maar deze was al sterk beïnvloed door de plaatselijke media die in haar artikelen al het kwaad toeschreef aan cannabis.

In 1919 kwam in Nederland de eerste Opiumwet tot stand, in 1928 de tweede. Onder deze tweede wet vielen ook de hennep producten. Dat hennep daaronder viel was vreemd want Nederland kende op dat gebied geen enkel probleem.

Het was 1930 toen in Amerika het exotische maar toch ook vreemde woord marihuana in de kranten verscheen. William Randolph Hearst, eigenaar van een aantal belangrijke kranten in Amerika, heeft het woord marihuana geïntroduceerd met als doel te voorkomen dat men de ‘’Duivelse Mexicaanse drug’’ zou vergelijken met het onschuldige en welbekende Hennep plantje. Nu ontstond er een ware marihuana waanzin. Wiliam haatte Mexicanen en negers en alles wat on-Amerikaans was. Ofschoon de moraal ridders graag laten geloven dat ze Marihuana willen verbieden uit menslievendheid uit overwegingen zoals volksgezondheid en burgerlijke bezorgdheid. Werd Cannabis eigenlijk onderdrukt om economische of racistische redenen. In de kranten van Wiliam Hearst verschenen voor pagina's waarop mexicanen, indianen, negers en andere minderheden vernederd en beledigd werden. Ze zouden de bedreiging van het moreel van de natie zijn. Hij beelden ze af als lui, gedegenereerd en gewelddadige marihuana rokers en banen-dieven.

Gedurende de tweede wereld oorlog was de hennep industrie vol in gebruikt voor de productie van oorlog accessoires zoals touw en uniformen. Wiet roken was toen vooral populair onder de soldaten. Maar onder het gewone volk werd cannabis en hashish ook steeds populairder. Artistieke figuren, vrijdenkers en andere avonturiers wisten al langer hoe ze zich konden onder dompelen in de euforie van cannabis of hashish.

Jammer genoeg kregen deze cannabis genieters bij het einde van de tweede oorlog niet de vrijheid in euforie. Sterker nog vlak na de tweede oorlog 1952, zette de Amerikanen de war on drugs vol in. Alle drugs inclusief cannabis waren wereldwijd in klap verboden. Behalve alcohol natuurlijk, je moet immers iets hebben om het volk zoet mee te houden.

Via films zoals de bekende Reefermadness, dubieuze onderzoeken waaruit bleek dat cannabis de oorzaak kan zijn van verschrikkelijke geestelijke kwalen. Werden mensen bang gemaakt voor t duivelse kruid. Hun kinderen zouden na het roken van marihuana met jan allemaal het bed induiken en zelfs stiekem trouwen. Tegelijkertijd werd alcohol steeds meer verheerlijkt en was niet meer weg te denken uit de moderne samenleving. Maar van Marihuana werd je lui, lusteloos en dom. daar bleef je maar liever vanaf als niet wilt eindigen zoals die langharige werk schuwe hashkoppen, die provo’s en later de hippies. Er ontstond een nationale antipathie tegen passieve, vrije geesten. Cannabis of hashsish rokers werden als sloom en dom afgeschreven, terwijl ze eigenlijk relaxed en creatief zijn. In de jaren '60 kwam ook in nederland de hippie beweging opgang, hashsish werd net als de hippies steeds populairder, maar ook de kritiek daarop nam steeds meer toe. Die kritiek en negatieve beeldvorming heeft tot de dag van vandaag gezorgd voor onwetendheid,

Maar de misvatting, dat men van cannabis lui, sloom en dom zou worden, is niet alleen door de cannabis tegenpartij in het leven geroepen. Vele cannabis liefhebbers hebben onder andere in films zoetjes meegewerkt aan deze hetze. Je herinnerd je ''Cheech and Chong'' natuurlijk wel, als stoner duo hebben in dat opzicht ook, bewust of niet, meegewerkt aan het slechte imago wat hedendaagse stoners hebben. Door hun dolkomische avonturen, waar ze door het overmatig gebruik van cannabis in steeds waanzinnigere situaties terechtkomen. En de slome humor die voornamelijk bestaat uit grote joints roken en door sloom en dom gedrag in problemen komen. Hebben ze bijgedragen aan de verandering van het image van de relaxte cannabis liefhebber in die van een domme blowende niksnut.

Nu maakte mij dat helemaal niks uit. Toen ik begon met blowen vond ik ze ook wel grappig, Cheech en Chong en types als, Jay & Silend Bob en nog steeds eigenlijk…

Ik voelde me wel goed in de hoedanigheid als, stoner, in generation X, het was een manier om lekker te schoppen tegen de burgerlijke hypocriete maatschappij. Maar we waren geen domme niksnutten, zoals we maar al te vaak getypeerd werden.

De voorbeelden uit die tijd, zoals UB40 en natuurlijk de onvergetelijke Bob Marley waren de ultieme blowers, die rookte overal en altijd. Het was (tot de dag van vandaag) heel normaal om elke dag lekker met een jointje te beginnen. Een joint in de morgen is een dag zonder zorgen. Een tevreden roker is geen onruststoker.

De werkelijk onruststokers zijn media met dergelijke programma’s als Spuiten en slikken, waarin wiet door t slijk van Nederlandse taboe sfeer wordt gehaald. De hedendaagse Reefermadness uit zich nog steeds negatieve beeldvorming. Hoe vaak zien we niet een cabaretier een type stoner nadoen waarin de stoner altijd weer dom en sloom wordt neergezet. Nog steeds zien we surfer-dude types in films en tv soaps zoals ‘’that’s 70ties show’’ en ‘’Weeds’’, die altijd door gebruik van cannabis sloom, lui en dom overkomen. En dat is op ze minst vreemd want van Cannabis wordt je niet lui of dom. Het is immers een inspirerend en geestverruimend roes middel.

Peace out...

Share this post


Link to post
Share on other sites

mooi geschreven , alleen mis ik nog een allesomvattend slot . wat korte metten maakt met de huidige stand van zaken en die legalisatie van cannabis in een goed daglicht stelt .. :lol:/>

maar misschien is dat van latere zorg :D/>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this