• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
karel kweker

Gilles de la Tourette

Recommended Posts

Behandeling

Omdat de exacte oorzaak van het ontstaan van GTS nog niet is achterhaald is behandeling van GTS gericht op het verminderen van de verschijnselen. Wat in ieder geval niet helpt is van de persoon met tourette te eisen dat hij/zij ophoudt met ticcen. Tics gebeuren buiten de wil om, men is er nooit zelf verantwoordelijk voor. Vergelijk het met een niesbui; op commando stoppen met niezen is uiterst moeilijk, zeker als je er ‘al middenin zit’. Je zou hoogstens aan het allereerste begin van het gevoel te moeten niezen, de uiteindelijke explosie nog kunnen tegenhouden. Op dit begin, bij tics de 'premonitory urge' genoemd, kan men nog enigszins invloed uitoefenen. Oudere kinderen en volwassenen kunnen door herkenning van dit gevoel nog beperkt hun tics onderdrukken, maar nooit voor lange tijd; een rebound-effect is vaak het gevolg

Is er een vermoeden van GTS en wilt u een diagnose laten stellen en advies krijgen wat u eraan kunt doen? Wend u zich dan tot een specialist met verstand van Tourette. GTS behoort tot het vakgebied van (kinder)psychiaters of (kinder)neurologen. Zij kunnen de diagnose stellen. Ook gespecialiseerde psychologen kunnen bij de behandeling een rol spelen. Niet iedere specialist is op de hoogte van de veelzijdigheid van dit syndroom. Op deze website is een lijst opgenomen met de bij ons bekende specialisten die voldoende kennis hebben van GTS om u of uw kind goed van dienst te kunnen zijn.

Op welk moment is het nodig een specialist te bezoeken?

Over het algemeen is dat pas nodig als men door de symptomen zodanig hinder ondervindt dat het gewone dagelijkse functioneren niet goed meer mogelijk is. Bij kinderen is dat het moment dat de tics en bijkomende verschijnselen een normale ontwikkeling in de weg staan. Bijv. één of meerdere tics zijn erg storend, sociaal ongewenst of pijnlijk, het kind wordt gepest, het kan zich niet meer concentreren, de schoolresultaten hollen achteruit, veel woedeuitbarstingen, slapeloosheid, problemen in de omgang met anderen etc.

Behandeling zal gericht zijn op die factoren die de meeste hinder veroorzaken. Heeft een kind met tics de meeste hinder van ADHD-gerelateerde problematiek dan zal de behandeling daarop worden gericht.

Gedragstherapie

Omdat tics niet helemaal "ongewild" en "oncontroleerbaar" zijn kan gedragstherapie een uitkomst zijn voor het tegengaan van tics. Deze therapie wordt gegeven door gespecialiseerde psychologen. Het behandelprincipe maakt gebruik van het gegeven dat voorafgaande aan een tic een bepaald spanningsvol gevoel wordt waargenomen. Er zijn twee methodieken ontwikkeld:

Exposure en responspreventie: het bewust en steeds langer leren de tics te onderdrukken (responspreventie), waardoor blootstelling aan dat spanningsvolle gevoel ontstaat (exposure). Hierdoor kunnen deze spanningsvolle gevoelens afnemen waardoor het ook niet meer nodig is de tics uit te voeren.

Habit reversal: bij iedere afzonderlijke tic wordt een tegenbeweging aangeleerd die niet verenigbaar is met het uitvoeren van de betreffende tic, bijv. in plaats van een oogknippertic: ogen wijd opensperren en naar een punt of voorwerp blijven kijken. De bedoeling is om stapsgewijs te komen tot het punt dat zelfs de tegenbeweging niet meer gemaakt hoeft te worden. Vaak dooft de tic dan vanzelf uit.

Een voordeel van gedragstherapie is dat hiermee geleerd wordt om controle te krijgen over de tics, wat in bepaalde situaties zeer welkom is. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat bij ongeveer tweederde van de patienten (zowel kinderen als volwassenen) een aanzienlijke vermindering van tics kan worden bereikt. Een mogelijk nadeel van een gedragstherapie is dat men thuis moet oefenen en dus goed gemotiveerd moet zijn om met deze intensieve behandelvorm goede resultaten te behalen.

Medicatie

Bepaalde medicijnen zijn effectief in het doen verminderen van tics, te weten antipsychotica zoals haloperidol, pimozide of risperidon. Ook clonidine (psychostimulantium) kan de ernst van tics doen afnemen. Deze middelen kennen echter veel bijwerkingen. Met name de antipsychotica werken rechtstreeks in op de hersenen. Het is van belang te bekijken of deze nadelen zullen opwegen tegen de voordelen van het gebruik ervan. Vaak met enig zoeken kan een evenwicht ontstaan tussen enerzijds de vermindering van Tourette-symptomen en anderzijds een aanvaardbare portie bijwerkingen. Voor meer specifieke informatie over medicijnen, gebruik en bijwerkingen kunt u op deze site de brochure "Medicijnen bij het Tourette Syndroom" bestellen.

Botuline injecties (Botox)

Botox komt vooral in aanmerking voor geïsoleerde tics die vooral sociaal hinderlijk zijn of veel pijn veroorzaken. Het middel kan ook gebruikt worden voor behandeling van vocale tics. Botox remt de overdracht tussen zenuw en spier. De tic wordt niet alleen direct onderdrukt, maar ook de behoefte om de tic in het betreffende gebied op te roepen neemt af. Het kan echter wel voorkomen dat na het verdwijnen van die ene tic ergens anders een nieuwe tic ontstaat. De werking van de stof houdt gemiddeld 3 maanden aan. Bij goed resultaat kan de behandeling worden herhaald.

Hersenstimulatie

Diepe hersenstimulatie of (DBS, deep brain stimulation) is een neurochirurgische behandeling, waarbij een elektrode in bepaalde hersengedeelten wordt ingebracht, die, door impulsen van een elders in het lichaam geplaatste stimulator door te geven, dat hersengedeelte stil legt. Experimenteel wordt DBS onderzocht bij epilepsie, syndroom van Gilles de la Tourette, klinische depressie en dwangstoornissen. Volwassenen met GTS die in een hoge mate worden belemmerd door de aandoening vanwege zware tourettesymptomen èn die bij de reguliere behandelvormen geen of onvoldoende resultaat hebben behaald, kunnen voor deze operatie in aanmerking komen. Enkele patiënten zijn reeds met positief resultaat behandeld.

Alternatieve behandelvormen

Een aantal mensen met GTS wenden zich tot alternatieve genezers zoals homeopaten, acupuncturisten en magnetiseurs. Ook het volgen van bepaalde diëten wordt uitgeprobeerd. Behalve het feit dat de heilzame werking hiervan (nog) niet wetenschappelijk is aangetoond zijn de resultaten zeer wisselend en mede afhankelijk van eerdere persoonlijke ervaringen met en "geloof" in alternatieve behandelingen. Ook het gebruik van visolie, vitamines en mineralen wordt vaak geprobeerd naar aanleiding van ervaringen van anderen en de mate van vertrouwen in de werking van deze toevoegingen. De stichting Gilles de la Tourette stelt zich terughoudend op wat betreft deze behandelvormen en gebruik van toevoegingen. Dat wil niet zeggen dat zij de positieve ervaringen die gebruikers ermee hebben bestrijdt, maar vanwege het gebrek aan een algemeen wetenschappelijke grondslag is het moeilijk een eenduidige richtlijn te geven voor het gebruik ervan. Voor geïnteresseerden verwijzen wij naar het Forum waar hierover veel ervaringen geschreven staan.

Cannabis

Sinds 2003 mogen artsen bij bepaalde aandoeningen cannabis voor medicinaal gebruik aan patiënten voorschrijven en mogen apotheken het op recept afleveren. Het Tourette-syndroom komt ook voor op deze lijst van aandoeningen.

Momenteel zijn er voldoende gegevens beschikbaar die aantonen dat medicinale cannabis werkzaam is bij tics bij het syndroom van Gilles de la Tourette. Cannabis geneest niet, maar kan helpen de klachten of de bijwerkingen van medicatie te verminderen. Maar ook: cannabis kan de werking versterken van slaap- en kalmeringsmiddelen en kan bepaalde psychische klachten verergeren.

Neurofeedback (experimenteel)

Neurofeedback-training is een methode voor de hersenen waarbij iemand kan leren om controle te krijgen over zijn/haar hersengolven. Het idee is dat verschillende typen hersengolven iets zeggen over bepaalde hersenactiviteiten en daarmee (deels) het bestaan van symptomen (zoals bijvoorbeeld hyperactief gedrag) zouden kunnen verklaren. Neurofeedback wordt nu niet gezien als 'evidence based' behandeling hoewel wetenschappelijk onderzoek is opgestart.

Gr kut

Bron : http://www.tourette.nl/wat-is-tourette/wat-is-de-behandeling

Share this post


Link to post
Share on other sites

Duidelijk omschreven!

Mijn beide dochters hebben in Den Bosch de hierboven omschreven therapie waarbij ze leren de tics uit te stellen, gehad. Dat helpt zeker. Nu ga ik binnenkort kijken of wietolie ondersteuning kan bieden. Medicatie als Halloperidol is geprobeerd maar maakte ze heel ongelukkig. Ben benieuwd hoe ze reageren op de wietolie. Zal er verslag van doen. Misschien heeft een ander er dan ook wat aan

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je bent natuurlijk al wel bekend met,.. maar misschien heb je hier nog iets aan? http:/www.weedforum.eu/wietblog/?s=tourette ..

 

Nu weet ik niet hoe je dochters tegen over cannabis en het gebruik er van als medicijn staan, maar zou ook hun verhaal positief of negatief want ook dat hoort erbij vertellen op het blog,.. dit kan natuurlijk anoniem als ze dat willen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt Karel! Ik weet niet of ze zelf verslag willen doen. Maar ik zal dat anders doen. Ze staan open voor gebruik van wietolie. Krijg deze week hun wietolie binnen dus ben benieuwd

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Grow Weed

Ik hoop dat het wiet olie is en geen legale cbd olie(troep) :/

Veel suc6 iniedergeval en ben benieuwd naar de werking

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gilles de la Tourette, 

 

Voor de mensen die het hebben kan het erg vervelend zijn.

 

Wat niet voor iedereen zal helpen maar bij sowieso 2 mensen die ik kende die het hadden wel is er een lolletje van maken. Klinkt raar maar werkte bij die 2.

Er moet dan wel een vertrouwensband zijn of sowieso vertrouwen. Het is niet de bedoeling diegene voor paal te zetten of wat ook want dan maak je alles alleen maar erger.

 

Als je voor elkaar kan krijgen dat degene die het heeft er zelf ook om kan lachen en al vanaf het moment dat er een aanval komt opzetten dan ben je er al.

Het is gebaseerd op mij bijna nooit aflatende humor en comedy, dus een beetje cabaretteketet.

 

Het grote probleem met Tourette is meestal ontstaan door omgeving en samenleving die bepaalde kreten of bewegingen niet als normaal ziet of zelfs zwaar afkeurt.

Zet zo iemand op een podium en noem het een cabaretier en het is wel okee.

Helaas moeten de samenleving en de omgeving nog veel leren wat dat betreft.

 

Veel van de Tourette patiënten hebben ook een geweldig gevoel voor humor en zijn ook gewoon zeer sociale mensen. Kunnen lachen samen om een uitroep geeft heel erg veel rust en al lachen voordat de schreeuw er uit komt nog veel meer. Net als muziek maken en zingen een geweldig tijdelijk medicijn is tegen Tourette is er mee lachen en losjes mee omgaan dat ook erg vaak.

Je zal dan zien dat de aanvallen steeds wat minder worden, minder frequent en minder hevig of minder lang. Mede doordat de spanning weg is en het geforceerde inhouden is er niet.

 

Eigenlijk net als wanneer je een jointje zou nemen of een paar druppels olie.

 

Dat is iig wat ik er van heb meegemaakt en van overtuigd ben dat het helpt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ÓN-GÉ-LOFELIJK !!!

Wat een ellende, en wat een verschil !!!

GW, Thx voort delen !!

Is dit in Duitsland op de tv geweest ??

Steeds meer mensen komen erachter ....!!

Goedzó !!

;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

beatbox is een ideale hobby voor mensen met deze ziekte 

er is een beatboxer in belgie met gilles de la tourrete

 

iemand die ik persoonlijk ken via me broer die zat er mee in de klas

top gozer enkel had hij 2 opties schelden vollenbak of geluiden produceren

die jongen produceerde geluidjes en wat voor !!

deed mee aan belgiums got talent was 1 van de 2 beatbox groepjes 

 

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20131012_024

 

fimlpje van dennis op 1min 30 zie je even een tikje in zijn gedrag

Share this post


Link to post
Share on other sites

echt he toffe kerel die dennis

die heeft van zijn ziekte iets kunnen maken waar die bekend mee aan het worden is

paar keer finale van belgische beatbox wedstrijden gehaald .

zo zie je ook dat die ziekte niet altijd een vloek moet zijn voor iedereen

hij maakt er het beste van en door het beatboxen heeft hij minder last van tics die je het leven lastig maken 

als je die ziekte hebt .

 

altijd ambiance verzekerd als die er bij is geen radio nodig en wat er uitkomt is meestal nog beter dan wat ze op de radio spelen

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this