• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Hy-Seeds
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
lastpak

Wiet als borrel

Recommended Posts

Wiet als borrel

Een andere verwerkingsmethode is het laten trekken van wiet in sterke drank. Als basis hiervoor kiezen we bij voorkeur: jenever, brandewijn of tequilla.

We gaan hierbij uit van wiet die volkomen droog is. We plukken de afzonderlijke lege zaadzakjes van de bloemstengel zonder te kneuzen. Deze ongeschonden lege zaadzakjes laten we een dag trekken in de drank. Langer is niet nodig: we hoeven immers alleen maar de buitenkant (de THC kliertjes) af te weken. Langer trekken heeft alleen tot gevolg dat de binnenste delen van de blaadjes vrijkomen, die hoofdzakelijk CBD bevatten. Nadat de wiet een dag getrokken heeft, wordt de vloeistof gezeefd door een koffiefilter. Nadien moet de drank nog een week of zes rusten voor gebruik.

Wanneer we een sterkere oplossing willen hebben, herhalen we het proces nog een keer met een nieuwe portie wiet. De alkohol in de drank werkt als konserveermiddel. Dit maakt het vrijwel onbeperkt houdbaar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

geinig ideetje. ik zou alleen persoonlijk altijd voor vodka gaan. aangezien dit de meest pure, drinkbare alcohol is die er vrij te krijgen is. wodka is namenlijk (als het goed is) alleen water en alcohol.

En ik denk dat het ook nog mogelijk is om het eindproduct te destilleren. Dan hou je als het goed is wodka met een smaakje en een sterk wiet-drankje over waarvoor nog een naam verzonnen moet worden. het voordeel hiervan is dat je dan niet perse dronken hoeft te worden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Alchemistic Seeds
  Growers Choice
  Greensell
 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 27 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online