• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Hy-Seeds
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
lastpak

Canna cuisine

Recommended Posts

Deze vraag hoor je wel eens vaker. Gaat er thc verloren tijdens het koken¿

Onder normale omstandigheden gaan er niet of nauwelijks bestanddelen verloren en word de potentie van de cannabis niet noemenswaardig aangetast.

Het overgrote deel van normale gerechten zouden verbranden bij temperaturen die nodig zijn om de actieve stoffen te doen verdampen of verbranden.

Delta-9-THC: 157 °C, CBD (cannabidinol): 160-180 °C, CBN (cannabinol): 185 °C, CBC (cannabischrome):220 °C, CBG(cannabigerol): 220 °C, THCV: 220 °C

Potentie verlies treed op door oxidatie. vandaar dat we de cannabis ook luchtdicht bewaren. Aan de openlucht gaat de oxidatie, op kamertemperatuur, vrij langzaam, je verliest misschien 10 % potentie in enkele maanden. In de vriezer is de oxidatie bijna nihiel. Hoe hoger de temperatuur hoe sneller de oxidatie. De kooktijden van de meeste gerechten zijn echter relatief kort waardoor het verlies door oxidatie beperkt word. In feite betekend dit voor de cannakok; Hoe langer de kooktijd hoe meer wiet je moet gebruiken.

In vele gevallen is het echter ook mogelijk, om door het koken, de potentie juist te verhogen.

Hoe vroeger de cannabis geoogst is en hoe noordelijker hij geteeld is hoe hoger het % aan thc-zuur naast de thc aanwezig is. Dit thc-zuur is niet psychoactief. Door het drogen aan de lucht word er weer een deel van dit thc-zuur omgezet in de actieve vorm van thc die wel psychoactief is. Bijna al het zuur zal in twee jaar tijd omgezet zijn in active thc.

Helaas is dit wel erg lang en oxideert er in deze periode ook weer thc. Als men er nu voor zorgt dat de omzetting van het thc-zuur in thc in een zuurstofvrije omgeving kan plaatsvinden zijn we al een stap verder. Het toevoegen van warmte versneld de omzetting van het zuur in thc. Als de cannabis in een zuurstofvrije omgeving zoals olie word verwarmd tot 100 graden, voor 75 minuten, zal alle thc-zuur zijn omgezet in thc. We concluderen dus dat koken of bakken met cannabis opgelost in boter of olie onder normale kooktijden en omstandigheden niet veel aan potentie door de warmte verlies en zelf aan potentie kan winnen. Afhankelijk van oogsttijd, de soort en plaats van het uitgangsmateriaal. door olie met water te mengen kun je de temperatuur van de olie op 100 graden houden. De cannabedoiden lossen op in de olie en er vind zuurstofloos omzetting van thc-zuur in actieve thc plaats. Na zeven en afkoelen zijn water en olie (of boter) makkelijk te scheiden en kan het water weg. De olie of boter kan verwerkt worden in vele gerechten koel bewaard worden voor later.

Grtz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this