• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Kachel

Beginnen met voorgroeien

Recommended Posts

Hallo allemaal,

Ik had een vraagje. Alles staat al klaar bij mij, moet alleen nog voeding, zaden en aarde bestellen, maar wanneer zou ik ongeveer kunnen beginnen met voorgroeien?

Ik lees veel van in april, maar dat lijkt me zo laat. Zou ik niet in februari al voor kunnen groeien, zodat ze met maart naar buiten kunnen? Dan kan ik namelijk 2 rondes van 5 planten draaien. Ze kunnen altijd nog naar binnen, als ze niet in de bloei meer zijn, want heb geen afzuiging en filter binnen voor de geur.

 

Mvg

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

hallo

 

welke zaden zijn het ? autoflowers of gewone?

 

indien gewone (liefst gefimminiseerd) kan je vroeger beginnen zijn ze wat groter zullen ze  al mooie basis voor je ze buiten zet. 

ze gaan pas ruiken eens ze in bloei schieten.

 

enkel rekening houden dat je ze wel kan binnen houden qua groote :)

 

edit: te snel gelezen , dit is enkel als je binnen voorgroeit onder lamp ;) dus niet opletten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maart roert zijn staart. Nachtvorst vrij zijn we pas na 15 mei.

 

Planten die je in mei buiten zaait halen die wat vanaf maart buiten stonden gemakkelijk in. Planten vanaf maart buiten verhouten doorgaans ook veel meer en das nu niet bepaald gunstig als je buiten kweekt met hoge schimmelsporendruk.

 

Let wel het kan zeker vanaf Maart maar je haalt er niet echt voordeel mee. Enkel vele malen meer risico op schimmelinfectie in de vegetatieve fase en dat ze gewoonweg kapot vriezen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oke bedankt voor de reacties! Ja binnen zouden ze dan komen onder 200 watt led, maar dan moet ik mijn geduld maar weer eens op de proef stellen. Het gaat hier om autoflowers, en gefeminiseerde. De gefeminiseerde wil ik zoizo wel dan al gaan voorgroeien in april, want die zou ik dan op 18/6 kunnen houden, totdat het zeker lekker buiten is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enige probleem is inderdaad dat ik met ruimte zit, meer dan 4 planten in de groei kan ik niet hebben. Daarom dacht ik als ik in maart begon kan ik ze per 2 voorgroeien en omstebeurt naar buiten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niet af wil in begin maart eigenlijk ook eerst in bloei en dan reveggen en zoals gezegd die van april halen die van maart dubbel en dwars in, er is dus weinig voordeligs aan om in maart buiten te gaan spelen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ik ga gewoon vanaf mei naar buiten dan, dan zijn de lichturen het best. Eventueel kan ik met mooi weer de planten buiten zetten en snachts binnen halen, en bij slecht weer onder de lamp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk dat ik bij een soort (geen autoflower en waarschijnlijk de soort Crazy Cookies van Zambeza) de kunstmatige verduister manier ga proberen (http://www.rollingstoned.nl/3-weken-verduisteren-betere-buitenwiet). Ik denk dat ik haar binnen dan ga voorgroeien onder een LED lamp van +- 200 Watt, en dan verduisteren al aan beginnen binnen (hopen dat het dan niet gelijk erg gaat stinken aangezien ik geen filter gebruik). Als het wel stinkt verduister ik gewoon met een vuilniszak buiten. Dan bloeit hij dus al af in juli/augustus, en dan heb ik geen stress of die wel optijd klaar is! Tips? De autoflowers gooi ik wel gewoon pas naar buiten in mei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verduisteren met een vuilniszak zal condens en schimmel geven. Verduister met een licht dicht maar lucht doorlatend materiaal!

 

Verder moet je dan dus ook de gehele bloei op exact het zzelfde ogenblik blijven verduisteren dat wil dus zeggen dat je dagelijkt op twee momenten thuis moet zijn, een hele opgave. Mis je een dag verkloot je de run, ben je een dag te laat, verkloot je de run.

 

Verder als ze binnen stinken (ruiken), stinken (ryuiken) ze buiten ook. Dat men ze buiten ruikt is geen probleem?

Binnen kweken zonder filter is voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten en vragen om problemen. Als je binnen zonder filter kweekt kun je net zo goed een heel groot uithangbord aan je deur hangen met "Hier kweekt men" erop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat men ze buiten ruikt is inderdaad geen probleem, wil alleen niet dat de geur door het hele huis hangt. Heb vorig jaar ook in een andere tuin gewoon gekweekt. Het is niet zo dat ik het undercover ofzo probeer te doen, de buren mogen het gewoon weten van mijn part. Ben alleen bang dat politie gebeld wordt en dat ze dan ingenomen worden, maar dat is dan 'worst case scenario'.

 

Vuilniszak zal inderdaad condens geven, maar het is dan ook de bedoeling dat het maar voor een paar uurtjes is, als het echt donker is kan hij er gewoon weer af, maar luchtdoorlatend materiaal is inderdaad wel handiger. Volgens Rollingstoned hoeft het 3 weken, misschien zelfs minder, aangezien als die in de bloei is geschoten die niet meer terug gaat, dus dat dan het aantal lichturen niet meer uitmaakt. Wel wordt het dan misschien lastig om altijd op hetzelfde tijdstip te verduisteren, maar daar moet ik dan even wat op bedenken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op rolingstoned staan wel meer rare verhalen he. Dat is nu niet echt een goede betrouwbare bron. Daar kan iedere gek wat schrijven en dat wordt dan gepubliceerd.

 

Jij wil in juli/augustus afbloeien. Ik kan je uit ervaring vertellen dat als jij in juli stopt met verduisteren dat die plant gewoon gaat reveggen hoor. Wat je op roling stones las was een verhaal over de bloei iets vervroegen door verduisteren. Dan haal je de bloei 3 weken naar voren of zo en ja als ze dan 3 weken in ware bloei staan kan je stoppen met verduisteren omdat de lichturen buiten dan al zover afgenomen zijn dat het niet meer hoeft. Maar als jij een plant in ware bloei 3 weken op 12/12 hebt en je gooit dat in junie naar buiten, geloof me maar dat revegd binnen drie weken.

 

post-14-0-14015700-1483636716_thumb.jpg

 

 

Je plant zal in juni buiten dan eerst stressblad gaan aanmaken en dan volledig de reveg in schieten. Ondertussen heeftz e in de bloei die ze heeft vele bananen gemaakt en zich zelf bestoven!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oke bedankt voor je info, ik dacht dat het een betrouwbare bron was. Maar opzich zou het dan wel met een autoflower kunnen? Want die volgt niet de lichturen? Dus dan zonder gezeik met verduisteren enzo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja met een AF kan je dat zeker gewoon doen. AF gaat in bloei tussen node 5 en node 8 ongeveer. Dat heeft verder niks te maken met licht of donker uren. AF afbloeien in juni augustus is normaal de beste tijd. afgelopen jaar werden vele AF echter rot in deze periode door het vreemde weer in augustus. Garantie is het dus niet.

 

 

En ja Rolingstoned is een leuk reclame blad waar soms ook best wel ware en interessante zaken in staan maar het over grote deel van de verhalen daarin stoelen nergens op en zijn veelal broodjes aap verhalen die iemand uit ze eigen duimen zuigt zonder goed onderbouwd onderzoek of bronnen. Ik neem alles wat ze daar vertellen sowieso met een grote schep zout. 90% van wat ik op rolingstoned lees zijn van mensen die wel de klok hebben horen luiden maar de klepel niet weten te hangen en zo worden vele mensen op het verkeerde been gezet, jammer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hee Kachel..

 

Je zou inderdaad 2 kweekjes in de zomer buiten kunnen vol brengen zonder enige problemen er komt wel wat bij kijken, je moet jezelf strak aan je systeem houden en je moet moeder natuur binnen na boosten zoals jij zegt onder kunstlicht 

 

Het grootste probleem licht aan de zon uren die vanaf bijvoorbeeld maart al te kort zijn buiten voor jou binnen voor gegroeide planten dan zijn de zon uren half maart pas 12 op een dag en het begin van maart zelfs minder dan 12 uur waardoor je plant dus zoals Lastpak al zei gaat reveggen als je haar niet binnen bij schijnt wat dus te veel gedoe is

 

In de maand van mei heb je pas 15 licht uren per dag wat iedere dag telkens ietsjes meer zal worden die 15 uur licht per dag is al voldoende voor de meeste strains om ze in de war te brengen als die binnen een tijd al onder 18 licht uren hebben gestaan

 

Als je niet echt de ruimte binnen hebt om redelijk te kunnen voor groeien en af te zuigen met een filter zou ik indd wachten maar mocht je het wel in de tussen tijd bedenken om wel binnen af te zuigen etc zou je het zo kunnen doen zoals ik ieder jaar doe (moet er bij zeggen ik heb vorig jaar met haze stekken wel reveggende planten er tussen gehad omdat ik me niet aan me schema noodgedwongen heb kunnen houden)

 

Ik begin al vroeg....... erg vroeg zelfs met binnen zaaien en voor groeien meestal rond januari a feb dit doe ik binnen onder x aantal tl lampen of ander dergelijk kunstlicht

 

Zaai ze en omdat ze onder weinig watt licht staan groeit het niet hard de pan uit en kan ik mooi bijvoorbeeld een x aantal keer toppen en maak ik wat stekjes van de gegroeide plantjes die weer voor ronde 2 zullen zorgen als er een toffe pheno tussen zat want dat is het mooie wel weer daar aan je weet gelijk wat je eventueel precies weer kan gebruiken voor de 2de ronde dan heb je een soort van tsjaa noem het selectie gedaan

 

Houd ik ze altijd op 18/6 (stekjes staan wel apart tijdens het wortel proces onder 24/0) tegen de tijd dat het eind april begin mei is ga ik ze buiten zetten en zijn ze al een stukje gegroeid en doe ik bij me eigen tuintje altijd alles gelijk als ze redelijk groot genoeg zijn gelijk verduisteren

 

In het begin van de maand mei schijnt de zon ongeveer de gehele maand tussen 13 en 15 uur per dag dus al bijna op de 12/12 waar ik ze dan op wil hebben 

 

Ik pak er een zon op en onder uren schema bij kun je ieder jaar zo via google vinden en of iedere dag zelf bekijken via het weer hoe laat de zon op komt als die bijvoorbeeld om 6uur op komt dan zullen je planten als ze buiten staan ongeveer vanaf half 7 a 7 uur goed in het licht staan, dan zet ik ze die avond om 7 uur ongeveer binnen en verduister ik ze in het donker met een fan er op (er moet enige lucht circulatie zijn)  is men vaak nog thuis ook rond die tijd eten etc

 

De zon zal die dag ook een keer weer onder gaan LOL en dat is het moment dat je de planten weer buiten gaat neer zetten (kijk wel naar vals licht in je tuin verlichting, straatlantaren etc) hier kun je herma's van krijgen. Het mooie hier van is je hoef niet meer stipt bv altijd aan 7:00 19:00 te houden maar ik kan ze weer buiten zetten wanneer ik wil zolang het maar voor de tijd is dat de zon weer op komt kan ik het weekend nogal wel eens een probleem zijn heheh

 

Ze hebben nu dus 12 uur van het buiten zonnetje kunnen genieten niets heb meer lumen als de zon en of zonlicht en staan weer in het donker tot de volgende dag de zon weer op komt en dit zal maar nihil schelen met de vorige dag nu zal je wel meer moeten op letten naar de tijd dat je ze binnen moet halen het zal met de weken een uur gaan verschillen omdat de dagen natuurlijk langer gaan worden 

 

Op deze manier oogst ik vaak zelfs 3 keer de eerste oogst is vaak niet oogst waardig te noemen maarja in ben in de winter maanden bezig en ik heb altijd in juni al me eerste rokertje en vaak weer ongeveer 8 a 9 weekjes erna me volgende die altijd natuurlijk weer wat leuker is om te verzorgen 

 

Hoop dat je er iets aan hebt.... het kan dus maar het kost wat moeite

 

 

greetzz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By @Rogz
   Na deze AF Bubblegummertjes in normale potgrond te hebben gezet, heb ik me wat meer ingelezen in het hele cocos perliet aarde lightmix batmix en andere mixjes en t hele gebeuren. 👇
    

    
   We zijn nu inmiddels een paar weken verder en de plantjes staan er nog heel goed bij in mijn ogen (zo niet geef dan ff een gil).
    
   Als klap op de vuurpijl! 🎆 ben ik misschien toch wel een beetje lui en bevalt het mij prima om me weinig tot niet druk te hoeven maken om voeding ed.
    
   Voor de quick ones ga ik dan ook dit jaar gewoon voor dezelfde formule en dan kijken we wel waar het schip strand. Als er volgend jaar weer wat meer cash is dan kijken we wel weer eens verder. 😅🤞 
    
   Op vrijdag 26 juni zijn de RQS AF Quick Ones binnen gekomen. (Samen met een northern light maar daar ga ik nog niks mee doen) 👇
    

    
   Snachts heb ik ze in een nat (ongebleekt) koffiefilter gedaan in een afsluitbare zak gestopt en achter een deur gehangen. (In het donker dus).
    

    
   Inmiddels zijn ze goed en wel ontkiemt en zijn ze dus wederom direct en een pot met potgrond geplaats. 🤞
    

    
   Ik hou jullie op de hoogte! ✌️😷
  • By Beau
   Hallo allemaal, 
    
   Na 4 jaar afwezigheid ben ik dit jaar terug met een nieuwe poging!
   Mijn vorige kweekverslag dateert nog uit 2016.
   Nu zijn we echter 4 jaar verder, 4 jaar ouder en daarmee 4 jaar wijzer (hoop ik) 

   Qua set-up veranderen we niet veel:
   -Buitenkweek
   -Plagron Light mix
   -Stoffen potten
   -Plagron voeding
    
   De soort die ik ga kweken is wel veranderd, we houden het simpel en focussen op 1 soort.
   Type zaadjes:
   Auto Gelato, huismerk van Dutchheadshop.
    
   Als ik het kweekverslag uit 2016 teruglees, besef ik me dat er wel enkele verbeterpunten waren. Deze verbeterpunten zijn met name op mijn gedrag. Spanning en onzekerheid hebben geleid tot een paar fouten: Te veel water op bepaalde momenten, te weinig water, te veel voeding en te vroeg geoogst.
   Om dit deze keer in betere banen te leiden is het belangrijk om meer naar het gedrag van de plant te kijken (bladkleur, houding etc) i.p.v chaotisch te worden. Ook ga ik dit keer proberen meer geduld te hebben en niet te gehaast te werken.
    
   Het plan is om 3 Auto Gelato te kweken. Deze zullen in 3 verschillende periodes worden ontkiemd:
   1e: Eind maart
   2e: Eind april
   3e: Begin Mei
    
   Doelstelling zal zijn om alle 3 te voltooien en 3 plantjes te oogsten. Een hoeveelheid wil ik niet noemen, aangezien dit lastig te zeggen is deze keer.
    
   De komende tijd zal ik jullie op de hoogte houden d.m.v dit blog en mochten jullie tips of aanmerkingen hebben, laat ze achter in een reactie!
    
   Groetjes!
  • By jpjp
   Hallo allemaal 
    
   voor mijn eerste kweekervaring heb ik voor de sweet pure auto cbd gekozen. Kleine plant levenstijd 8weken
   Nu mijn plant is 5/6weken ver en groeit nog steeds ze is nu ongeveer 23cm. Ziet alles er goed uit volgens jullie? Die gele puntjes op blad?(voeding)? ik geef canna grow. Ik wil graag weten of alles er normaal eruitziet en ik goed bezig ben of niet.e n ik nog niet in bloeifase ben Overdag staat plantje buiten. Snachts sinds kort onder kweeklampje in kot.
    
   thx
 • waterpijp-bong.nl
 • Who's Online   3 Members, 0 Anonymous, 14 Guests (See full list)