• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
kera lady

neuroloog Ernst Jansen Steur heeft een patiënt ook illegaal wiet aangeboden

Recommended Posts

De omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur heeft een patiënt ook illegaal wiet aangeboden. De tuchtklacht die vorige week tegen hem werd ingediend is daarom uitgebreid, meldt letselschade-expert Yme Drost vanochtend op zijn website.

In 2003 zou Jansen Steur marihuana uit een bureaula aan een van zijn patiënten hebben aangeboden. Voor verdere verstrekking zou de neuroloog hebben verwezen naar een bekende van hem, een persoon uit het drugscircuit. Medicinale cannabis mag volgens de wet alleen door apothekers worden geleverd en dan alleen op recept. De verstrekking van wiet is een van de nieuwe beschuldigingen in de uitgebreide tuchtklacht, stelt Drost.

Drost vertegenwoordigt vijf oud-patiënten van Jansen Steur. Vorige week diende hij namens hen een tuchtklacht in tegen de neuroloog. De tuchtrechter is gevraagd Jansen Steur het recht te ontzeggen zich weer in het artsenregister in te schrijven. Het is de zwaarste maatregel die volgens Drost kan worden opgelegd. Het is niet mogelijk Jansen Steur uit het register te schrappen omdat hij zich in 2009 al liet uitschrijven.

Ook tegen bestuursvoorzitter Herre Kingma van het Medisch Spectrum Twente (MST), twee oud-bestuurders van het ziekenhuis en drie oud-inspecteurs van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) diende Drost een klacht in. De ziekenhuistop was volgens Drost verantwoordelijk voor de veiligheid en de patiëntenzorg en zij wisten dat Jansen Steur niet functioneerde, maar grepen niet. Drost verwijt de inspectie ook niet te hebben ingegrepen.

NEUROLOOG WORDT VERVOLGD WEGENS VERKEERDE DIAGNOSES

Jansen Steur wordt in Nederland vervolgd omdat hij in het Medisch Spectrum Twente jarenlang opzettelijk verkeerde diagnoses van ziektes als alzheimer en parkinson stelde. Ook werden mogelijk onnodig hersenoperaties uitgevoerd als gevolg van zijn diagnoses. Hij werd in 2003 ontslagen vanwege een medicijnverslaving. Jansen Steur kwam recent weer in opspraak toen bleek dat hij sinds 2011 werkzaam was in Duitsland.

Drost schrijft veel de vraag te hebben gehad of een tuchtklacht wel kan worden ingediend tegen bestuurder van een ziekenhuis. Volgens hem is dat wel degelijk mogelijk. Ter onderbouwing haalt hij twee uitspraken uit vorig jaar aan waarin klachten tegen bestuurders ontvankelijk worden verklaard omdat bestuurders ook verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van de zorg en dus op hun werk moeten kunnen worden aangesproken. Dat geldt volgens Drost ook voor inspecteurs van de IGZ. “Hoewel een novum, niet valt in te zien waarom zij als BIG-geregistreerde anders tuchtrechtelijk behandeld zouden moeten worden.”

LEES MEER OVER: APOTHEKENCANNABISERNST JANSEN STEURHERRE KINGMAIGZINSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORGMARIHUANAMEDISCH SPECTRUM TWENTENEUROLOGENPATIËNTENYME DROS

http://www.nrc.nl/nieuws/2013/02/09/neuroloog-jansen-steur-bood-patient-illegaal-wiet-aan/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this