• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 

Recommended Posts

RollingStoned buitenkalender 2017

Februari

Daglengte: 9:04 uur – 10:47 uur • Gemiddelde temperatuur: 2,5 graden
 • Februari: Wietzaden uitkiezen en bestellen.
 • Februari: Wie zelf stekken voor buitenwietplanten wil maken kan nu binnen onder kunstlicht een moederplant opkweken.
 • Februari: Buiten kan de grond voorbewerkt worden. Losscheppen, mestkorrels mengen en wormen en compost toevoegen.

Maart

Daglengte: 10:51 uur – 12:53 uur • Gemiddelde temperatuur: 4,7 graden
 • Maart: Wietzaden bestellen.
 • Maart: Laatste kans om binnen een moederplant te zaaien voor stekken.
 • Eind maart: De allereerste wietplanten kunnen binnen worden ontkiemd op een zonnige plaats op de vensterbank. Let wel op want de dagen duren nog kort, verleng de dagen een paar uur met extra kunstlicht (bijvoorbeeld een spaarlamp) zodat wietplanten niet meteen gaan bloeien.
Windowsill_cannabis-720x540.jpg

Eind maart, de allereerste zaden kunnen binnen worden ontkiemd, licht nog wel bij met kunstlicht want de dagen duren nog net iets te kort.

April

Daglengte: 12:57 uur – 14:51 uur • Gemiddelde temperatuur: 8,2 graden
 • April: Stekken maken van moederplanten.
 • 16/17 April: Dagen duren vanaf nu langer dan 14 uur, lang genoeg voor wietplanten om in de groeifase te blijven zonder hulp van kunstlicht.
 • Tweede helft van april: Wietzaden kunnen binnen voor het raam ontkiemen en voorgroeien.
 • Eind april: Wie het risico op nachtvorst durft te nemen, kan de eerste wietplanten vast buiten zetten.

Mei

Daglengte: 14:54 uur – 16:23 uur • Gemiddelde temperatuur: 12,3 graden
 • Begin mei: Wie het risico op nachtvorst durft te nemen, kan de eerste wietplanten vast buiten zetten.
 • 11 t/m 15 mei: IJsheiligen, na deze dagen is de kans op nachtvorst nihil, wietplanten kunnen veilig naar buiten.
 • Tweede helft van mei: Dit is hét moment om autoflower wietzaden te laten ontkiemen, eenmaal in het zaailing-stadium mogen ze buiten gezet worden. Wanneer je autoflowers nu zaait, groeien en bloeien ze in de drie mooiste maanden van het jaar. Halverwege augustus zullen ze ongeveer klaar zijn.

Juni

Daglengte: 16:25 uur – 16:41 uur • Gemiddelde temperatuur: 15,2 graden
 • Langste dagen van het jaar: 18 t/m 24 juni – 16:45 uur licht per dag
 • Juni: Autoflower wietplanten groeien explosief snel en ontwikkelen hun eerste bloeiverschijnselen. Niet-autoflowers genieten volop van de warmer wordende temperatuur en worden in juni snel groter.
autoduck1-720x540.jpg

Halverwege augustus zijn autoflowers die in mei zijn gezaaid, klaar voor de oogst. Foto: Auto Duck (Dutch-Passion)

Juli

Daglengte: 16:40 uur – 15:31 uur • Gemiddelde temperatuur: 16,9 graden
 • Juli: Autoflower wietplanten krijgen steeds dikkere bloemtrossen. Vroeg bloeiende niet-autoflowers laten hun eerste bloeiharen zien. Gebruikte je regulier (niet gefeminiseerd) wietzaad, let dan vanaf nu goed op de oksels van de zijtakken van je wietplanten om eventuele mannelijke planten snel te herkennen. Bij vrouwelijke planten groeien hier druppelvormige zaadzakjes met daaruit twee witte draden. Mannelijke wietplanten krijgen op dezelfde plek bloemknoppen, deze zien eruit als balletjes op korte dunne steeltjes.

Augustus

Daglengte: 15:28 uur – 13:37 uur • Gemiddelde temperatuur: 16,7 graden
 • Tweede week van augustus: Autoflowers die in de tweede week van mei zijn ontkiemd zijn nu ongeveer klaar om geoogst te worden. Tijd om ze te knippen en ondersteboven in het donker te laten drogen. Droog bij kamertemperatuur, zonder het proces te versnellen. Het drogen duurt een dag of tien en is klaar wanneer takjes met een knak breken wanneer je ze buigt.
 • 27 Augustus: De dagen duren nog maar 13:53 uur, niet-autoflowers beginnen ongeveer nu aan hun bloeifase.

September

Daglengte: 13:34 uur – 11:37 uur • Gemiddelde temperatuur: 14,2 graden
 • September: Fotoperiode wietplanten (niet autoflowers dus) krijgen steeds meer bloeiharen en vormen toppen. Hou je wietplanten bij regenachtig weer zo droog mogelijk. Een afdak dat je kunt weghalen of een droge binnenplek is aan te raden. Denk ook aan winderige dagen en verstevig wietplanten met een net of stevige bamboestokken.
 • 21 September: Officieel begin van de herfst.
shutterstock_429513913-720x474.jpg

Eind september, begin oktober: wietplanten staan volop in bloei, kijk uit met nat herfstweer. Foto: Canna Obscura, Shutterstock

Oktober

Daglengte: 11:33 uur – 9:36 uur • Gemiddelde temperatuur: 10 graden
 • Oktober: Het is herfst en de meeste buitenwiet staat volop in bloei. Een combinatie die in de lage landen vaak voor budrot (toprot) zorgt. Wees hierop bedacht, vooral als het een nat en koud najaar is. Als je toprot ziet kun je meestal beter direct oogsten. Beter iets te vroeg geoogst dan je oogst verliezen aan budrot.

Dat is hem, de RollingStoned buitenwiet-kalender van 2017. Het kan natuurlijk zijn dat we bepaalde buitenwiet-handelingen of belangrijke datums zijn vergeten. Schroom vooral niet om ze hieronder in de comments te zetten, dan voegen we ze erbij zodat deze buitenwiet-kalender steeds vollediger wordt. Het wordt zeker en vast, een heerlijke zomer!


Bron: RollingStoned buitenkweek-kalender 2017. Alsjeblieft! (2017, 10 februari). Geraadpleegd van https://www.rollingstoned.nl/rollingstoned-buitenkweek-kalender-2017-alsjeblieft/

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By Weet Ikveel
   Goedemiddag allemaal,
    
   Ik ben nieuw hier, dus wel zo netjes (en volgens de regels) om mijzelf en mijn 4 dames even voor te stellen. Ik ben hier om te leren en resultaten te delen. Ik las al regelmatig wat info en verslagen hier, dus dacht ik meld me maar aan. Ik ben zo'n 13 jaar geleden gestopt met roken, maar ik mis het ergens wel. Goede manier om mijn chaotische hoofd in toom te houden. Aantal maanden geleden weer eens geprobeerd en het was allemaal veels te sterk en ik heb het idee dat er veelal rotzooi in zit. Ik ben me sindsdien wat gaan verdiepen in hobbymatige zelfvoorziening (biologisch waar mogelijk). Resultaat is dat ik nu voor de eerste keer buiten 4 dames heb staan, 2x Auto Duck (autoflower van Dutch Passion) en 2x Frisian Duck (fotoperiodiek van Dutch Passion). 
   Inmiddels zitten de dames en ik voor 3 van hen op dag 71 vanaf het moment van zaaien en voor 1 auto op dag 62. 
    
   De auto's staan in 7,5 lt Plagron Royalmix en de fotoperiodieke in 18 lt Plagron Royalmix. Beide hebben biologische voedingskorrels gekregen voor 12 weken. Aan de auto's voeg ik momenteel conform voorschriften Plagron GreenSensation toe en waar nodig heb ik voor de fotoperiodieke dames groei- en bloeispullen staan van Plagron Alga (bio lijn). 
   1x per week spuit ik de dames preventief in met CannaCure en gaat er Garlic Bug Control in het water. PH doe ik niets mee aangezien de Royalmix dit zelf moet regelen.
    
   Recent een plaag(je) gehad waarvan ik denk dat het trips waren, de Garlic en CannaCure hebben toen hen werk netjes gedaan lijkt het. Verdere schade voorkomen door actief te behandelen. Nu dus alleen nog preventief 1x per week.
    
   Ik doe verder niet aan dingen als LST of dieven enzo, i keep it simple en laat de natuur haar gang gaan. Wellicht verander ik ooit nog eens van gedachte door goede adviezen :-) 
    
   Ik zal hier onder een foto plaatsen en later in een ander topic zo nu en dan wat foto's plaatsen en voor hen die het leuk vinden wat tekst erbij zetten. (Mogelijk stel ik af en toe een vraag aangezien het allemaal nieuw is voor me).
    
   Nou, dat was de intro wel. Tot in andere topics!ukkie :-) auto 2, vorige week was ze 32 cm.Auto 2, vorige week 45 cm.Rechts Frisian 1, vorige week 85 cm. Links Frisian 2, vorige week 63 cm. 
  • By bianca78
   Hallo allemaal,  mijn   naam is bianca , ben 40 jaar en rook al bijna 20 jaar dagelijks.  Vorig jaar eigenlijk pas begonnen met mijn eerste buitenkweekje. Waarom ik daar nooit eerder mee begonnen ben is ook voor mij een raadsel 🙈 Ging best veel mis , maar uiteindelijk toch het hele jaar van kunnen roken,  ik  had toen van 10  planten in totaal 800 gram afgehaald , en nee dit waren geen autoflowers maar gewone fotoperiode planten die ik niet had verduisterd, dus veel te laat klaar. Nou Ja dit jaar nieuwe poging 🤗. Ik heb nu gekozen voor een aantal autoflowers, deze staan in 20 liter bakken, dan wat xxl autoflowers in 45 liter bakken (Deze staan nu een maand) . En tot slot 4 X MAF snelbloeiers waarvan 3 in 65 liter gaan en 1 in de volle grond , deze zijn 1 juni ontkiemd en  moeten nog overgepot worden,  wel verdeeld over 2 tuinen 😉. Alvast 1 vraagje , het blad van 1 autoflower is geel op sommige plekken , Wat zou dit kunnen zijn? Bedankt alvast!


  • By ministervanwietzaken
   Hier zal ik mijn kweekverslag doen van dit jaar ! 
    
   Wil 3 planten zetten, begin met....
   2x think different autoflower 
   1x sweet cheese autoflower
   volle grond lichtjes gemixt met canna terra
   Canna terra professional gebruik ik Ook als potgrond Voor in de potten en Als meststof voor door beide soorten grond gebruik ik de supermix van plagron. (Minimaal aanbevolen Hoeveelheid )
   verder gebruik ik de growbox 100% terra van plagron.
    
    
    
   Deze week het eerste zaadje ontkiemd,(neem telkens 3 dagen tussen het ontkiemen) (fouten met voeding  makkelijker kunnen corrigeren)
    
   foto’s airpots volgen ⏩
    
    
   hier wel vast foto van het plekje waar ik in de volle grond Ga kweken, (THINK DIFFERENT) licht gemixt met canna terra. Grond 60cm diep gemixt en iets losser gemaakt (Veel klei in bodem maar wel lekker losjes (ben Nog niet helemaal klaar maar hier alvast idee hoe ik het ga doen
    
    Leg rondom nog wat koperdraad tegen de slakken en zet een aantal planten in de buurt voor de lieveheersbeestjes 🐞 
    
   komende dagen upload ik meer 🤙🏼
    
   greetzzz

    
    
    
    
 • waterpijp-bong.nl
 • Who's Online   2 Members, 0 Anonymous, 169 Guests (See full list)