• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 

Recommended Posts

Beste Leden, 

 

We hebben weer een nieuwe sponsor voor het forum Bonsailed,

Bij Bonsailed is het mogelijk je eigen leds zelf samen stellen. 

Ze maken ook gebruik van de door ons zeer gewaardeerde cree leds, dus voor de mensen die niet zelf willen/kunnen bouwen misschien wel een heel goed alternatief. 

 

Hierbij wil ik dus Bonsailed.com graag welkom heten op Weedforum.eu :D 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah vandaar. 

 

Wat ik nou zo jammer vind is dat er een Cree CXB3590 gebruikt wordt met een 100W driver. Dan heb je 180umol/s. Zet er een Citizen 1825 op (kost hetzelfde) en je hebt 230umol/s bij dezelfde stroom.

 

Die 60W zit dan wel een Citizen COB op, maar eigenlijk ook een te kleine (de 1212). Doe daar een 1812 of 1818 op en je hebt ook 10% meer licht. Al neemt dan de kostprijs ook wel toe.

 

Eigenlijk precies dezelfde fouten die Todoledgrow ook maakt. Al zal dat ook wel niet toevallig zijn.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citizen is nog niet zo bekend, dat begrijp ik wel.

Ik word niet echt warm van hun Acer armatuur (andere ook niet trouwens) en ze moeten hun typefouten nog even herstellen op de site. Ook adressen moeten er even op want je hebt niet snel inzicht met wie je zaken doet. Het lijkt VS, maar je komt in Belgie uit. Dus om daar nu blind centjes heen te boeken, is wel een gok.

Wel mooi dat er nu eentje bij gekomen is, alhoewel deze zich richt op de kleine kweekjes.

 

Testen heeft vrij weinig zin: Cree+meanwell+koeling dus dat zit wel goed. Het kan nog beter voor de nerds, ze moeten jerry ff bellen. 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo heb jullie opmerkingen gelezen.

 

Wel top zo'n forum waar je een hoop feedback krijgt, 

De keuze van de Led's wordt niet alleen bepaald door wat je wil maar ook door de kostprijs en de verkrijgbaarheid in de juiste lichtkleur verder moeten de onderdelen ook nog op elkaar passen .

De acer reeks is probeert vooral budget vriendelijk te zijn voor de kleine kweker en we zijn bezig om op basis van de citizen 1212 nog een goedkopere lamp te maken maar wil wel de kwaliteit aanhouden. 

WF zijn suggestie voor de 100w wil ik wel in het achterhoofd houden. En we hebben geen connectie met spanje maar als je dezelfde materialen gebruikt kom je al snel tot dezelfde resultaten heb ook nog prolight en edison cobs overwogen maar verkrijgbaarheid was hier ook het probleem niemand wil zulke dingen in stock houden

SLB De site moet inderdaad nog worden aangepast maar je zit zeker in Belgie maar waarom we onbetrouwbaar zouden zijn?  

 

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Leddy, ik denk niet dat je het 'onbetrouwbaar' persoonlijk op moet vatten. Er is al menige kweker zijn spaarcentjes kwijtgeraakt aan online growshops die nooit uitleverden. Aangifte doen is voor velen geen optie.

Dus enige scepsis lijkt mij logisch ;)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik begreep dat de Luminus devices CXM gen 3 COBs nog goedkoper zijn dan Citizen, maar ik heb me daar zelf niet in verdiept. Op een gegeven moment wordt de rest (driver, koeler etc) ook een grotere kostenpost dus dan heeft het ook verder niet zoveel zin meer om nog besparingen te zoeken op de COBs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die prijzen zijn helemaal koekoek... gewoon een verdubbeling van wat je bij Jerry haalt... Je moet echt per sé niet zelf willen/kunnen bouwen om hier te bestellen eender voor todogrowled/weetikhethoetheet. 

 

Kijk ik snap best dat er ook wat verdiend aan moet worden, alleen dit is wel een beetje overdreven. Met verzendkosten erbij haal ik een driver uit China nog goedkoper! 

 

PS wat Slablaadje ook al aangaf, de taalfouten zijn echt erbarmelijk... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik lees ook aandachtig mee en lees leuke verhalen maar ook veel shit... Waarom steken hier de hobbie bouwers niet de koppen bij elkaar, verzinnen een mooie bedrijfsnaam en bouwen wél kwaliteits spullen?! Volgens mij ligt hier een enorm grote markt nog open? Chinese shit, vage bedrijfjes die maar wat bouwen want als ik het goed heb gelezen klopt het voor geen meter wat er nu wordt aangeboden? Ik ben geen azijnpisser, integendeel... Maar mis echt een Miele onder de leds!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heren, graag een beetje respect naar onze sponsor toe. Het is dankzij hen dat het forum kan bestaan.

 

 

 

 

 

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 26-2-2017 at 11:17, Leddy said:

SLB De site moet inderdaad nog worden aangepast maar je zit zeker in Belgie maar waarom we onbetrouwbaar zouden zijn?  

 

 

Onbekend maakt onbemind. (Storende) typefouten zijn altijd aanleiding tot vraagtekens. In NL (ik vermoed ook Belgie) is het verplicht om op de website aan te geven met wie je zaken doet. Een website die dat niet doet, heeft schijnbaar wat te verbergen en is een teken van onbetrouwbaarheid.

Op internet zijn ook veel oplichters actief, dus je moet goed kritisch zijn op het moment dat je geld zomaar ergens heen boekt.

 

 

 

6 hours ago, Luidspreker said:

Chinese shit, vage bedrijfjes die maar wat bouwen want als ik het goed heb gelezen klopt het voor geen meter wat er nu wordt aangeboden?

 

De markt is relatief nieuw en omgeven door turende oogjes van de overheid, maar ik zie al vooruitgang ten opzichte van een jaar geleden. Ik ben in 2014 begonnen met led, dat is drie jaar geleden, nu pas komen de eerste bedrijven in EU bovendrijven die kant en klare ledarmaturen bouwen (met de juiste onderdelen!) en die het ook nog eens goed doen. Jouw oordeel dat het "voor geen meter klopt" klopt dus voor geen meter.

 

 

On 26-2-2017 at 14:47, L3dnov said:

Die prijzen zijn helemaal koekoek... gewoon een verdubbeling van wat je bij Jerry haalt..

Ik lees het nu pas. Ten eerste is Jerry erg goedkoop, ga eens leds kopen bij de officiële handel in NL, daar betaal je veel meer voor hetzelfde. Je bent dus verwend met Jerry. Daarnaast kost het ontwikkelen en bouwen van een armatuur ook tijd. Tijd die voor jou gratis is, maar als je eenmaal een bedrijf hebt (waar je van moet leven), dan moet je die uren in rekening brengen. En tot slot heb je nog een winstmarge nodig om gezond te blijven en te kunnen blijven investeren.

Als je een bedrijf had gehad, dan had je het geweten. De omschrijving "koekoek" vind ik niet passend. .

 

6 hours ago, Luidspreker said:

Waarom steken hier de hobbie bouwers niet de koppen bij elkaar, verzinnen een mooie bedrijfsnaam en bouwen wél kwaliteits spullen

 

Onze sponsor heeft kwaliteitsspullen, vergis je je daar niet in. De belangrijkste onderdelen van een goed armatuur zijn de ledchip, koeling en de driver. Als je die van de merken Cree, Brigdelux, meanwell en Citizen hebt, dan heb je simpelweg een goed armatuur. Je kunt tot in den treure discussiëren over het gebruikte wattage, uiterlijk etc, maar het blijven kwaliteitsspullen.

 

En by the way...waarom bouw jij zelf niet eens iets voor de markt?

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je moet je niet blind staren op de inkoopprijs. Reken voor jezelf maar eens uit wat je zou moeten krijgen voor een armatuur als je het zou willen verkopen. Ik denk dat je het echt niet voor minder zal kunnen doen dan Todoledgrow en Bonsailed.

 

Bij de inkoop bij Jerry zit er ookgeen BTW en invoerrechten in. Dat komt er nog bij. Je moet er zelf ook weer BTW op doen als je het verkoopt. Ontwikkelkosten, assemblagekosten, kosten voor garantie (als er wat stuk gaat), support, reclamekosten. Plus als het wat groter wordt, huur voor een pand en personeel.

 

Ik heb ooit aan een inkoopsysteem gewerkt voor een kleding retailer en als je ziet hoe die prijzen over de kop gaan dan piep je echt wel anders. Daar zit zo een factor 6 tot 10 op. Inkoop in China (of elders uit Azie) voor een paar euro en hier voor tientallen euro's in de winkel.

 

Waar ik zelf veel meer problemen mee heb zijn bedrijven zoals KIND en Spectrum King die feitelijk gewoon Chinese troep doorverkopen, maar wel net doen alsof het kwaliteitsspul is. Dan vragen ze dus de hoofdprijs voor 25% troep. Al heeft Spectrum King tegenwoordig wel iets wat kwalitatief wat minder ruk is, maar het blijven wat mij betreft oplichters.

 

Als die armaturen goed in mijn tent zouden passen dan zou ik ze misschien ook wel kopen. Het kost je toch flink wat dagen om alles uit te zoeken, bestellen en bouwen. Dat "kost" ook een hoop. Geen geld dan, maar wel vrije tijd. Al moet ik zeggen dat ik dat ook wel gewoon leuk vind, maar dat gaat geheid niet voor iedereen op B)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor de steun jongens ,ik wou zelf niet reageren op prijs topics.

@Running Water  Gegevens zullen worden vermeld bij contact ook ivm retourneren        

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

zou je site even laten nalopen door iemand die goed engels kan leddy ;)
er staan wat taalfoutjes in. staat wat professioneler (niet dat mij persoonlijk de site veel uit maakt hoor) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By A3_slotemaker
   goeie dag allemaal
    
   Jaren lang spiek ik altijd mee op alle fora naar wat is er nieuw en hoe doen andere mensen het maar nooit zelf iets geplaatst. 
    
   na jaren met andere meekijken heb ik toch het een en ander bijgeleerd en vind ik het niet meer dan fair om jullie ook een keer bij mij mee te laten kijken.
    
   als het goed wordt ontvangen kan het zijn dat ik meerdere rondes zal posten / maar we zullen eerst maar eens met 1 ronde beginnen 
    
   daar gaan we dan
    
   wat is de setup:
    
   tent 120x120x215 merk phantom
    
   verlichting: 2x 330w led paneel 1x 55w far red
    
   780m buisafzuiger + 550m softbox voor de inblaas
    
   16x 11L potten
    
   medium: aarde
    
   voeding: Van Gogh's
    
   Strain: Silverhaze
    

    
   De voorgroei heeft 10 dagen geduurd 
    
    
   in die 10 dagen hebben ze wortelstimulator.enzyme en bladvoeding gekregen 
    
   hier een aantal foto's van de prachtige dames na 10 dagen 18u
    
    
    
    
    
   volgende week weer een update dan zitten we 1 week in de bloei
    
   tot volgende week!!!
    
  • By Dub
   Tijdens de zomervakantie kon ik het niet meer houden, ik moest weer gaan kweken. Ik vape er behoorlijk wat door heen en dat kost een aardig centje bij de shop. Los hiervan vind ik kweken heel leuk en heb dit 14 jaar gemist. In mijn tienerjaren en begin 20 heb ik diverse kweekjes gedraaid waaronder bij mijn ma op zolder, die is niet zo moeilijk ;-) Aangezien ik vape en vanuit mijn ideologie wil ik graag biologisch geteelde wiet kweken en gebruik ik na goede ervaring de Canna Bio lijn.
    
   Hieronder heb ik e.e.a. opgesomd en uitgeschreven. De ventilatoren die er de eerste weken in hingen bevielen niet en heb ik terug gestuurd. De Arctic ventilatoren zijn veel stiller en verbruiken aanzienlijk minder stroom. Misschien zal ik dit in een later stadium beter specificeren maar daar heb ik dit weekend i.i.g. geen tijd voor.
    
   Ik heb het volgende gebruikt voor de kweek:
    
   Kweektentje 60x60x140cm Kweektentje 40x40x120cm 2x Viparspectra P600 LED lamp 2x digitale tijdschakelaar S&P TD 160 silent buisventilator 2x Can Lite 150PL koolstoffilter 10m dubbel laags luchtslang Diverse koppelstukken waaronder terugslagklep AquaForte FC-300 snelheidsregelaar/trafo 4x 21W verwarmingsmat met 2x digitale thermostaat 2x thermo-/hygrometer met bluetooth en app 2x Beurer LB12 luchtbevochtiger 3x Arctic breeze mobile ventilator USB  
   Voeding e.d.:
   ·        Canna Bio Vega
   ·        Canna Bio Flores
   ·        Canna Bio Rhizotonic
   ·        Canna Bio Boost
   ·        Citroenzuur
   ·        Canna Terra Professional aarde
   ·        Stekaarde
    
   Schema:
   Week 1 & 2: Powerplant ontkiemen en eerste groei in kiemkasje. 6x 8cm terracotta potjes met plasticje om makkelijk te verpotten zonder schade, gaatje onderin t.b.v. afwatering overschot. Stekaarde van tuincentrum half uur in de oven op 100° ter sterilisatie. 18/6 licht op 70%. Water PH 6,5, kamertemperatuur. Temperatuur thermostaat warmtematten op 23°. Temperatuur lucht t.h.v. kroon wisselt sterk, afhankelijk van het weer buiten tot max. 30°. Luchtvochtigheid gemiddeld 55%.
    
   Week 3 & 4: Verpotten naar 7,5 liter stoffen potten. 2 plantjes bij elkaar in 1 pot van 11 liter in het kleine tentje. De potten heb ik bewust klein gehouden omdat ik vanwege de beperkte ruimte niet te grote planten wil hebben. Volgende keer ga ik voor grotere potten i.c.m. scrog, eerst maar eens kijken hoe het zo gaat. 18/6 licht geleidelijk verhoogd naar 90%. Dag 19 getopt en gefimt. Begonnen met Canna Bio Vega en Rhizotonic. Ik heb geen zin om nu alle verhoudingen e.d. uit te gaan tikken maar op verzoek kan ik dit wel vermelden. Mijn principe deze kweek is om de dag water en om de keer met voeding. Zo krijgen de wortels op de 2e dag i.i.g. voldoende lucht en hoopt de voeding zich niet op en kan het zijn werk doen in de aarde.
    
   Week 5 & 6: De powerplant zaden zouden regulier moeten zijn maar ik heb het idee dat ze gefeminiseerd zijn. 1 plant vertoont mannelijke trekjes en heb ik in het linker tentje geïsoleerd, ik denk dat het hermafrodiete trekken zijn maar voor de zekerheid maar even apart. De 11 liter pot met 2 planten erin zijn in het grotere tentje gegaan i.p.v. de potentiele man. Scrog net erin op zo’n 25cm hoogte. Maaswijdte 5cm gemaakt met dynema (vliegertouw). 12/12 licht op 100%. Nog steeds enkel Canna Bio Vega en Rhizotonic. Eind week 5 begonnen met Canna Bio Flores en Canna Bio Boost. Eind week 6 gediefd.
    
   Week 7 & 8: Wordt vervolgd…
    

    
    
    

  • By Rizla
   27/11 het resterende zaadje van de Royal AK auto RQS in de filter gestopt en 2 dagen later was ze wakker. Tijdens de zomer stond er 1tje van buiten en ze deed het goed behalve dat de toppen erg fluffy waren... potentie en smaak zaten zeker goed. Dus nu geven we haar nog een kans in de darkstreet 60 onder de Spectrabox 90w. Ze zal er samen staan met de "pink crystal " van Growers Choice. Als ze naar het tentje verhuist komt ze in 14l lightmix en zal er met de Terra lijn van plagron gewerkt worden.
   De kweekkastjes van Ikea doen het trouwens erg goed om voor te groeien.
 • waterpijp-bong.nl
 • Who's Online   1 Member, 0 Anonymous, 18 Guests (See full list)