• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Kachel

Zambeza OG Bubble Gum Autoflowering test

Recommended Posts

Zambeza seeds.png

 

"OG Bubble Gum Autoflowering is een van snelste autoflowering soorten van Zambeza Seeds. Deze variant voltooit haar korte levenscyclus na 50-60 dagen autoflowering en levert tot 350-400g/m². Ze werd gecreëerd door OG Bubble Gum, een van onze best presterende Indica's, te kruisen met Ruderalis genen. Binnen wordt ze 60-90cm hoog, waardoor ze eenvoudig te kweken is. Zoete bessen smaken!" - Zambeza.nl

 

Allereerst wil ik @ZambezaSeeds heel erg bedanken dat ik deze soort mag testen! Het eerste zaadje ligt nu te ontkiemen tussen de watjes. Ik ga de eerste voorgroeien onder 150W LED, de rest gaan gewoon naar buiten. Als medium gebruik ik Batmix, met in elke pot van 25L een worm. Eventueel ga ik bijvoeden met plagron alga bloom, maar als dit niet nodig is ga ik dit ook niet doen. Updates zullen volgen!

 

IMG_20170311_210312.jpg

Het testpakket van Zambeza Seeds. Werd er erg door verrast, had alleen zaadjes verwacht! Zijn trouwens 3 aanstekers, maar er staan er maar 2 op de foto want die andere is al in gebruik;)

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nummer 1 is ontkiemt! Tot nu toe 100% ontkiemingspercentage :P. Heb haar nu in een +- 11L pot gedaan, onder LED. Nu wachten tot ze tevoorschijn komt.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ze is boven! Blaadjes zitten nog beetje vast in het schilletje, hoelang adviseren jullie dit te laten? Of zal ik direct het schilletje handmatig verwijderen? Alles gaat prima, had tijdens testrondes even last van varenrouwmug, maar gelijk ingegrepen en geen last meer van. Nachttemperatuur is wel rond de 17 graden, hier moet ik nog wel wat aan doen. Hopen dat ze goed verder groeit!

IMG_20170319_114052.jpg

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gefeliciteerd met de geboorte van je Meiske !!

Dat schilletje , dat is zowat .....ikzelf ben ongeduldig en kan dit niet aanzien. 

 Dus ik peuter dat er altijd meteen vanaf , máár dat gaat ook wel eens mis !!

Gewoon ff afwachten ....

 Heel veel succes !!

;)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb net even het schilletje eraf gepeuterd. Ging niet vanzelf, en als ik het nu niet deed is de verhouding tussen de grootte van de blaadjes te groot, want een blaadje was er wel uit en die groeide dus gewoon.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎20‎-‎3‎-‎2017 at 10:43, Kachel said:

Heb net even het schilletje eraf gepeuterd. Ging niet vanzelf, en als ik het nu niet deed is de verhouding tussen de grootte van de blaadjes te groot, want een blaadje was er wel uit en die groeide dus gewoon.

 

Had ik ook gedaan, helaas blijft het bij de candy caramelo bij lobblaadjes...en ik had heel voorzichtig gedaan, dus maar even een nieuw zaadje in de grond.
succes !

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Kachel said:

Ja ik las het net in je topic. Ik zou het nog heel even afwachten als ik jou was. Ik heb wel al 4 blaadjes.

 

Ik zal hem tot eind van de week laten staan, en dan een nieuwe poging proberen !
 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het gaat goed met mevrouw! Mediumtemperatuur zit overdag op 22 en 'snachts op 18. De temperatuur zelf is ietsjes hoger. Foto's zeggen meer dan woorden denk ik.

IMG_20170326_195547.jpg

IMG_20170326_195538.jpg

IMG_20170326_195523.jpg

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update:

2,5 Weekjes oud nu. Ze groeit heel mooi en compact. Tweede zaadje is ontkiemt en zit nu ook in een pot! Nog steeds 100% ontkiemingspercentage:P Houden zo.

IMG_20170402_121521.jpg

IMG_20170402_121517.jpg

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 Week verder , en toch wel méér dan verdubbeld !!

 Jij doet het goed voor haar ....

 Inderdaad volhouden zo !!

Erg mooi .... 

;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan me verkijken op het paarse ledlicht maar lijkt erg donkergroen te wezen. Kan dat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb je heel snel met led mensen blijven voeden zoals ze gewend zijn zie ik vaak nu heel donkergroen zelf ook ervaren maar staat ook iets op forum over led voeding schijnt day ze van alles echt minimaal gebruiken zowel water als voeding

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By greentjeonatrip
   Succes kareltje, ben benieuwd. Hier nog wat aanvullende info omtrent spint, heel misschien heb je er wat aan. Eerst nog een stukje uit Canna.nl :
    
   Spint
   Spintmijten vormen de grootste bedreiging voor de snelgroeiende plant, omdat ze zo hardnekkig zijn. Net als spinnen – waar ze aan verwant zijn – maken ze draden waar ze webben mee maken. Die gebruiken ze om hun kinderen en zichzelf mee te beschermen. Ook gebruiken ze die draden om zichzelf mee te verplaatsen. Dat doen ze bijvoorbeeld via ventilatoren. Spintmijten zijn zo klein dat ze overal kunnen zitten. Dat is het verraderlijke: je kweekruimte schoonmaken is niet altijd genoeg om van spint af te komen. Ze kunnen hun winterslaap bijvoorbeeld in kieren of in het hout houden. Ze kunnen op de gekste plekken overleven. Als je weer een nieuwe plant hebt staan, denken zij: eten! En dan komen ze weer tevoorschijn. Een andere reden dat spint zo hardnekkig is, is dat spintmijten snel resistent zijn tegen chemische gewasbescherming. Je krijgt de mijten dus nooit allemaal dood. Als je 80% uitroeit, hou je 20% over die al een beetje gewend is aan het gif. Die 20 % vermenigvuldigt zich en krijgt kinderen die nog beter tegen de chemische gewasbeschermingsmiddelen kunnen. Als je last hebt van spint zie je gele spikkeltjes op de bovenzijde van het blad. De beestjes zelf zitten aan de onderkant. Als het echt erg wordt, zitten ze overal. Dan zie je webben op de bladeren. Dan is het behoorlijk moeilijk om de spint te verdrijven. Onder de webben zitten de spintmijten beschermd, dus kunnen ze ook niet geraakt worden door bestrijdingsmiddelen. Je moet dus voorkomen dat het zover komt.
    
    
   Wat kan je doen om plagen tegen te gaan?
   Je kan plantenplagen op een chemische of biologische manier tegengaan. Ook kan je kiezen voor een bladspray die een natuurlijke en mechanische werking heeft. Daarnaast kun je plagen tegengaan door op een bepaalde manier te telen of door de genen van de plant aan te passen, maar dit vraagt flinke investeringen en specialisme van de kweker. Als je plagen biologisch bestrijdt, kan je predatoren uitzetten die plagen opeten, zoals roofmijten, roofwantsen of sluipwespen. Er kleven echter wel enkele nadelen aan het uitzetten van biologische bestrijders. Je moet bijvoorbeeld heel veel predatoren uitzetten die de plagen opeten. Daarnaast zorgen ze voor een natuurlijk evenwicht omdat ze altijd willen blijven eten, dus zullen ze de plagen niet helemaal uitroeien. Als je gebruik maakt van een chemisch middel of een natuurlijke, mechanische bladspray zou je om de 3 à 7 dagen moeten spuiten vanwege de cycli van plantenplagen. Preventief iedere dag spuiten is niet verstandig. Maar als je een plaag hebt, dien je wel iedere dag te spuiten (bij chemische middelen die langer doorwerken moet je ongeveer om de 5 dagen spuiten). Daarmee verminder je de populatie zodanig dat je kunt overgaan op om de 7 dagen spuiten. Je kunt er het best voor zorgen dat je met een redelijk fijne druppel spuit. Geen mist, want dan dien je te weinig vloeistof toe. Je zou de plant zo nat moeten maken, dat het er net afdruppelt. De bladeren moeten volledig nat zijn, maar het vocht moet er niet gutsend vanaf stromen. Je dient de bladeren van onder en van boven te bespuiten. Chemische bestrijding is tamelijk effectief. Helaas zitten er nogal wat nadelen aan deze methode:
   Groeiremming vanwege de gifstoffen.  Risico op minder oogst.  Een groot risico op resistentie van plagen.  De middelen zijn vaak niet gezond voor de mens.  Je moet bijvoorbeeld een masker en beschermende kleding dragen als je ze toedient.  Voor de consument zijn er weinig chemische bestrijdingsmiddelen op de markt. Als je bestrijdingsmiddelen voor tuinders wilt gebruiken, heb je een spuitlicentie nodig. Omdat er zo weinig middelen zijn, is het risico op resistentie nog groter.  De meeste chemische bestrijdingsmiddelen zijn specifiek bedoeld voor 1 soort ongedierte. Andere plagen hebben daardoor vrij spel.  Chemische middelen zijn vaak door je plant opneembaar. Dat betekent dat ze ook in je product kunnen zitten.  De meeste bestrijdingsmiddelen zijn bestemd voor siergewassen en niet voor consumptiegewassen. Dat is natuurlijk niet goed voor de gezondheid!  Het verstandigste is dus op zoek te gaan naar een niet-chemisch werkende bladspray die geen gifstoffen bevat. Een middel dat het ongedierte bijvoorbeeld vastplakt. Een middel dat bovendien het merendeel van de nuttige insecten in leven laat en je oogst niet aantast.
    
   En hier nog een oud "anti- spint- recept", met dank aan 'Spongy'
   Hoi
   Hier is een anti spint recept wat mijn opa al gebruikte op de fruitbomen en tomaten dus is het zeer zeker ook geschikt voor onze plantjes (ik heb helaas ervaring) maar desalniettemin volgt hier het recept.
   Men gaat naar de markt of groentenboer of supermarkt  en koopt daar twee strengen knoflook dat zijn ongeveer 30 van dit  soort dingen 
   Men gaat naar de marskramer of id en koopt daar een knoflook pers €2,-
   Men zet een grote pan water (4>5 ltr) en brengt deze aan de kook tijdens dit proces maakt men de knoflook schoon (Schil er heelemaal af)
   en leg deze opzij.
   Als het water kookt zet men het vuur laag maar niet uit !!!
   Als het water gekookt heeft kan men de schoongemaakte knoflook in het gekookte water water persen (met de knoflook pers ) is er geen knoflookpers beschikbaar kan men de knoflook ook zer fijn snijden alleen dan moet het water langer trekken .
   Als men er 1 hele streng 15 van die dingen  heeft ingeperst  laat men het water nog minimaal 2 uur trekken mag ook 3.
   Daarna laat men het water afkoelen tot redelijke temperatuur en giet men het door een zeef (oude panty oid.) in een schone emmer dan koelt het ook verder af (niet te heet anders smelt de panty )  Daarna kan men het goedje verdunnen en gebruiken de mengverhouding is heel simpel 50% van het mengsel en 50% kraanwater (en niet vergeten te schudden).
   Let op de planten goed nat nevelen vlak voordat de lampen uit gaan en als ze in de bloei staan moeten de ventilatoren blijven draaien .
   De tweede serie knoflook is voor 9 dagen later maar maak dit niet van te voren aan want dan gaat de werking er af als je minder nodig hebt kun je natuurlijk alles gewoon halveren wat er over is spuit je buiten in de tuin .
   Ook kun je er nog als optie brandnetel mee koken (stuk of 10 grote) dan werkt het goedje nog beter en geeft de wiet als ze in de bloei staan een heerlijke geur en is tevens bladvoeding de knoflook ruik je toch niet dus daar is het niet voor
    
   Nou luitjes veel suc6 met dit recept en het werkt echt grandioos !!!
    
   Hier nog 1 van de reacties op een diy knoflookrecept, dank aan 'twiet' :
    
   Ik ben, evenals Dilago, uiterst tevreden over het DIY knoflookrecept. Ik snij vier knoflook-uien horizontaal doormidden en gooi dat in een litertje of wat water, kook het een tijdje, laat het afkoelen, haal de knoffen plus velletjes eruit, en sproei daarmee goed alle planten, eerst onder de bladeren en daarna ook nog van bovenaf, maak alles goed kleddernat. Dit doe ik net als het licht uit gaat en laat dan ook de ventilator en afzuiger uit staan de hele nacht.
   Na 1 zo'n behandeling is én blijft de spint weg, dus het lijkt niet alleen alsof het werkt, het werkt écht.
   En uiteraard ook zeer aan te bevelen de truuk van PH Donner, je stekkies goed schoonvegen met een kwaliteitsscheerkwast in een bakje water. Hiermee veeg je als je het goed doet alle eventueel aanwezige beessies en eitjes weg, een uitstekende preventieve behandeling dus.
   Als je deze beide behandelingen combineert, voor het uitzetten de scheerkwast en als ze 2 a 3 weken in bloei staan de knoflookthee er overheen heb je vrijwel gegarandeerd geen last van spint die ronde.
    
   Dit was een aanvulling, naast, en op blijkbaar succesvolle preventieve behandelingen van 'Neemolie' en 'Roofmijten'.
   Tot slot nog een linkje van 'mediwiet'.  https://www.mediwietsite.nl/topic/voeding-op-natuurlijke-basis/page/2/
    
   7. Citrus-olie
   Doel: tegen spint, bladluis en sommige soorten wolluis
   Recept:De schil (alleen het gekleurde deel, niet de witte onderschil!) van citrusvruchten fijn snijden en enkele dagen in spiritus laten weken. Zeven en met water gemengd spuiten.
    
    
    
   Succes!
    
  • By karel kweker
   Beste Lezers, 
    
   Hier weer een nieuwe spectrum test. De vorige testronde wil ik niet eens mee rekenen ivm de schade door de spint en het vroege oogsten. Dus vandaar de titel LED Spectrum Test 2.5 
    
   Hiervoor gebruik ik weer de 135 watt Josephine van Rubol. 
    
   3500K 80CRI
   3500K 90CRI
   4000K 90CRI
    
   Eerst hebben de hele tent en omgeving opgeruimt en schoon gemaakt, daarna  gespoten met omgevingsspray. Hierna alles schoongemaakt met de stoomcleaner elke hoekje en gaatje mee genomen wat niet simpel is met die constructie in de tent.

   De tent een paar dagen leeg laten staan.. 
    
   Ondertussen wilde ik de groeitent leeg trekken en de planten in de kliko doen. Maar gelukkig bleek de groeitent minder erg besmet dan gedacht. Maar goed dat ik even eerst alles nog langs ben gelopen dat scheelt toch weer een paar dagen groei .
    

    
   Planten uit de groeitent naar de bloeitent waar ze natuurlijk ook nieuwe schoenen krijgen. 
   De voetjes bloot. 
    


   Voetjes van dichtbij.... 

   Ja nou lijkt het net of de plant aan de rand staat maar dat komt doordat ze niet mooi recht op wilde blijven staan

   De plant wat uit elkaar buigen en vast zetten op de rand van de pot..

   De planten helemaal uitbuigen
    
   Dat X 3 

    
   En we kunnen de nieuwe test beginnen
    
  • By KAYA74
   ???????????????
       SOON TO COME IN THIS THEATER 
   ???????????????
   In association with

   https://www.growerschoice.nl/nl
   We proudly present.....
    
   Starring; # BRUCE BANNER III #
   https://www.growerschoice.nl/nl/home/134-bruce-banner3-gefeminiseerd-5pack.html
    
   Versus  # GELATO 41 #
      https://www.growerschoice.nl/nl/home/135-gelato-41-gefeminiseerd-5-pack.html  
   Twee prachtige potente soortjes om te testen....THNX @ growerschoice !!!
   Even geduld nog............?
   Lol....kon niet wachten...tent is bijna leeg....bloeihok gaat verhuizen dus?
   Nieuwe lamp in de maak....maar weet niet of die op tijd af zal zijn.
   Het wordt iig LED.... maar hoeveel watt, welke cobs/chips/strips enz enz enz....is nog niet helemaal duidelijk Set up volgt dus nog ...???
    
   KEEP U POSTED!
    
   GRTZ KAYA 
 • waterpijp-bong.nl
 • Who's Online   3 Members, 0 Anonymous, 56 Guests (See full list)