• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Pringel

Legale Wietkweek door enkele staatsbedrijven gereguleerd.

Recommended Posts

Daar ga je met je goede hoop voor regulering van Cannabis. Pak maar in ruim maar op..... 

Vanavond in Brandpunt, hier link naar artikel.

 

 

 

 

Bedrijven willen wiet kweken in oude koepelgevangenis Breda

Door Jos Slats - Vandaag in Brandpunt

Een groep Nederlandse ondernemers bereidt zich achter de schermen voor op grootschalige hennepteelt voor coffeeshops. Vorige maand besloot de Tweede Kamer om de wietteelt te reguleren met kweekvergunningen. Hoewel de bedrijven geen ervaring hebben met de teelt van wiet, hopen ze een flink deel van de markt in handen te krijgen. Ze hebben zich verenigd in de Legale Cannabis Coalitie (LCC), meldt het televisieprogramma Brandpunt vanavond. Eén van de mogelijke kweeklocaties ze op het oog hebben, is de voormalige koepelgevangenis in Breda.

Ik moet aan vrouw en kinderen denken
 

Vrees voor represailles criminele milieu

De drijvende kracht achter de cannabis-coalitie is een 50-jarige vastgoedondernemer uit Alphen aan den Rijn. Hij wist vorig jaar al een groot glastuinbouwbedrijf in Bleiswijk voor zijn initiatief te interesseren. De directeur van dit bedrijf bevestigt zijn betrokkenheid in Brandpunt, maar wilde niet op televisie uit vrees voor represailles uit het criminele milieu, dat nu de nederwiet-teelt in handen heeft. “Ik moet aan vrouw en kinderen denken,” zegt hij. De initiatiefnemer van de cannabis-coalitie wil evenmin met de pers praten.

Goud in handen

Er gaat veel geld om in de teelt van nederwiet. Jaarlijks kopen de coffeeshops voor 500 tot 600 miljoen euro aan softdrugs. Dat geld verdwijnt nu via de achterdeur in het criminele circuit. Wie straks een vergunning krijgt van de overheid om wiet te kweken, heeft dus goud in handen.

dinafem-california_hashplant-01_gallery_  

Betrokkendheid grootste beveiligingsbedrijf ter wereld

Het grootste beveiligingsbedrijf van de wereld, G4S, is ook bij de cannabis-coalitie betrokken. De directeur risico adviezen van de Nederlandse vestiging van G4S is René Hiemstra, die over goede politieke contacten beschikt. Hiemstra is voorzitter van de VVD-afdeling Rijswijk en was tot vorig jaar actief lid van de gezaghebbende partijcommissie Veiligheid en Justitie van de liberalen. Vorig maand stemde de VVD in de Kamer nog tegen het wetsvoorstel van D66 om de wietteelt te reguleren, maar het verkiezingsprogramma van de partij pleit voor “slim reguleren” van de achterdeur van de coffeeshop.

24226127.jpg__380x0_q85_crop_subsampling  

Luchtmachtbasis ook als kweeklocatie

De coalitie opereert onder de radar en zoekt al geruime tijd naar geschikte kweeklocaties om op grote schaal cannabis te verbouwen. Een van die locaties is de koepelgevangenis in Breda, die drie jaar geleden werd gesloten door justitie. Concrete afspraken zijn nog niet gemaakt met het rijksvastgoedbedrijf, dat het monumentale gebouw binnenkort te koop wil aanbieden. Ook kijkt de coalitie naar de leegstaande rechtbank op de voormalige luchtmachtbasis Soesterberg, waar in 2000 het proces plaatsvond tegen de Libische verdachten van de Lockerbie-aanslag. Beide gebouwen zijn goed te beveiligen.

wietword.jpg__380x0_q85_crop_subsampling  

De universitaire teelt van wiet

Verstand van wiet kweken, hebben de deelnemers aan de coalitie niet. Daarom hebben ze contact gezocht met medewerkers van de researchafdeling van de Universiteit Wageningen in Bleiswijk. Daar wordt al geruime tijd met cannabis geëxperimenteerd. Zo doet de universiteit in opdracht van het bedrijfsleven onderzoek naar het gebruik van energiezuinige led verlichting bij de kweek van cannabis. Waren de media twee weken geleden nog hartelijk welkom in de kas om het nieuwe gewas (nedervanille) te bewonderen, de universitaire teelt van nederwiet wordt liever niet aan de grote klok gehangen. Uit berekeningen die de universiteit voor de cannabis-coalitie heeft gemaakt, blijkt volgens Brandpunt dat voor het bevoorraden van 600 coffeeshops een kweekoppervlakte van 23.000 meter nodig is, ongeveer drie voetbalvelden. De universiteit houdt het voor mogelijk om onder ideale omstandigheden zes keer per jaar wiet te oogsten.

cannabis_ondernemersdag.jpg__380x0_q85_c  
We zitten niet te wachten op McDonalds wiet
 

"Dan mislukt de regulering"

Coffeeshopondernemers voelen er niets voor om de teelt van nederwiet straks aan een paar grote kwekers over te laten. ”We zitten niet te wachten op McDonalds wiet,” zegt Nol van Schaik van coffeeshop Willie Wortel in Haarlem vanavond in Brandpunt. Voorzitter Joachim Helms van de Bond van Cannabisdetaillisten is van mening dat grootschalige kweek ten koste gaat van het gevarieerde aanbod. “We willen allerlei soorten wiet blijven verkopen. Daar heb je veel gespecialiseerde kwekers voor nodig. We zitten niet te wachten op een massaproduct. Als het aanbod wordt beperkt, zullen onze klanten uitwijken naar het zwarte circuit. Dan mislukt de regulering.”

grote_wiet_kwekerij.jpg__380x0_q85_crop_  

Coffeeshophouders willen plaats aan onderhandelingstafel

De van oudsher verdeelde coffeeshopbranche is zich nu landelijk aan het organiseren, meldt Brandpunt. Daags nadat de Tweede Kamer had ingestemd met de wietwet, kwamen in het Haagse Korzo theater meer dan 200 eigenaren van coffeeshops bij elkaar om een gezamenlijke strategie te bepalen. De pers werd buiten de deur gehouden. Deelnemers aan die bijeenkomst vertellen in Brandpunt dat de coffeeshops zelf wiet willen kweken of op z’n minst nauw betrokken willen zijn bij de teelt. Ze willen “een plaats aan de onderhandelingstafel”. De jacht op de nederwiet miljoenen is geopend.

Brandpunt, dinsdagavond 14 maart, 20.25 uur NPO 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Dit gaat nooit werken.

 

Ieder met een goed bedrijfsplan en financiering moet een kans krijgen om te mogen leveren aan een coffeeshop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eens met Johnny. Corporaties mogen niet met de boel aan de haal gaan. Dat zorgt niet voor minder criminaliteit maar voor nog meer onrust in de (criminele) sector.

 

 

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
3 minutes ago, slablaadje said:

Eens met Johnny. Corporaties mogen niet met de boel aan de haal gaan. Dat zorgt niet voor minder criminaliteit maar voor nog meer onrust in de (criminele) sector.

 

 

Plus dat ze ook helemaal niet kunnen voldoen aan de vraag van klanten van de coffeeshops.

 

Denk niet dat dit soort figuren het verschil tussen indica en sativa kennen.

 

Laat ons die het in de branche wel netjes doen nou ons gang gaan op een legale manier.

Share this post


Link to post
Share on other sites


markt vrij met geregelde steekproeven en boetes als je pesticides gebruikt 
? zoiets

 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Met geld maak je geld en geld is macht.
Bij regulatie gaat het gewoon naar grote bedrijven en trekken wij aan het kortste end.

Maak jezelf maar geen ilusies dat er met ons rekening gehouden word hoor.
Dus of dit werken gaat of niet Johnny, het is wel het meest waarschijnlijke.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
5 hours ago, GrowingP said:

Met geld maak je geld en geld is macht.
Bij regulatie gaat het gewoon naar grote bedrijven en trekken wij aan het kortste end.

Maak jezelf maar geen ilusies dat er met ons rekening gehouden word hoor.
Dus of dit werken gaat of niet Johnny, het is wel het meest waarschijnlijke.

Ja je hebt een paar ton investering nodig maar wie zegt dat dat een probleem is?

 

Als je een goed plant hebt, de juiste mensen kent dan hoeft dat geen probleem te zijn.

 

Het blijft altijd een kwestie van vraag en aanbod, dit soort gasten die hebben geen drol gegeten van deze branche. Daarom kunnen ze nooit aan de vraag voldoen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Of dat voor jou een probleem is weet ik niet, maar je had het over ons.
En denk niet dat vele onder de hobby kwekers een paar ton hebben of aanspraak maken op zo'n lening.

Lijst opvragen bij coffeeshops voor soortjes of andere ervaren mensen inschakelen als expert kunnen dit soort figuren natuurlijk wel.
Samenwerken met coffeeshops en 1 goede kweker en die gasten komen een heel eind.
Tsjah ik denk toch echt dat er maar weinige toestemming krijgen en zeker niet de gemiddelde kweker als je die met ons bedoelt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou laat Vera het maar niet horen!! Heb der ook al getweet maar kan waarschijnlijk net zo goed tegen een muur tweeten. Zal me niks verbazen dat dit de bedoeling is geweest vanaf het 1e moment. Zoals Spanje het doet lijkt me nog steeds de beste oplossing!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vera was bij mijn toespraak in Pakhuis- De Zwijger. Ik kreeg van haar de complimenten. Het bleek ook naar mate zij meer bij de materie betrokken raakt, haar kijk op de plant in positieve zin is verandert.

M.i. kan de teelt juist wel het beste in coöperatief verband worden gerealiseerd. Kleine en grote kwekers met al hun expertise en variaties kunnen dan leveren en worden niet door een paar grote kweekbedrijven buitenspel gezet. Bonafide kwekers, die zich jaren hebben ingezet en de nodige klappen hebben gekregen, kunnen zo worden beloond  voor hun inzet. Bovendien is, het zoals bv. in oost Groningen (zie docu 'De Achterdeur'), een stuk werkgelegenheid.

Tegelijkertijd moet de thuisteelt worden geregeld en wel door opheffing van het respectloze cannabisverbod. Het moet natuurlijk net als met boerenkool en aardappelen.

Het is een plant.- https://www.voc-nederland.org/2016/09/doede-de-jong-cannabis-reguleren-het-zooooo-simpel/

 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat hele geleuter over thuiskwekers die moeten aanvragen enz is gewoon weer een andere ongegeneerde manier om geld rond te pompen en zakken te vullen. 

 

Hoe ze het voor de commercie regelen zie maar.

 

Voor thuiskwekers kan het nog veel makkelijker.  Hef de wet op die het thuiskweken (gedoogwet 5pl) verbied of je nu recreatief of medicinaal kweekt. Wordt je gepakt als je probeert te verhandelen dan ben je zwaar de lul als je geen papieren als commerciële kweker hebt, in dat geval streng straffen.

 

Gezeur over brandgevaar is dan ook opgelost, elke thuiskweker zal echt wel zorgen dat de woning waar hij/zij ook woont niet afbrand door een gevaarlijke installatie. 

 

Officiële commerciële kwekers zullen sowieso niet meer in woningen kweken vanwege dat ze dan bedrijfsruimten kunnen inzetten. Die dan  net als andere gebouwen vooraf en periodiek kunnen worden gekeurd door ambtenaren van brandweer en Gemeente, Milieu, enz. Als het niet nodig is heeft er toch geenéén meer zin in al dat gedoe om in een woning te kunnen kweken.

 

Dus scheiden die discussies tussen commercieel en hobby, anders kom je er niet uit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Doede, bedankt voor al je inspanningen al de jaren en nog steeds, maar als je echt een verandering en legalisering wil bereiken dan moet je de wijze waarop de massa denkt over cannabis veranderen. De verandering starten van onderaf bij de beeldvorming van de massa rondom de toepassingen van cannabis. Zorgen dat het een gewoontegoed word waar veel mensen baat aan kunnen hebben. Voorbeelden genoeg van medicinaal gebruik dat positieve gevolgen heeft.  Niet proberen je gelijk af te dwingen  via advocaten of politiek. Al die kosten kunnen beter worden besteed aan een slimme, goede en intensieve marketing. Als je de massa achter je krijgt dan ben je er.

 

Met alle respect maar over het algemeen zeggen de meeste advocaten dat ze bij aanvang wel heil zien in een zaak en of je nou wint of verliest, die rekening van €300 p/u moet toch gewoon worden voldaan. 

 

Herinner,  make love not war! 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aangezien de grote massa op anti wiet partijen blijft stemmen is er nog een lange weg te gaan! De politiek gaat echt niet naar de massa luisteren, die luisteren alleen naar de eu, anders hadden we wel lagere belastingen gehad, hogere max snelheid, niet in de EU gezeten, Oekraine niet toegelaten (al had dat niet gekund omdat we al niet in de EU hadden gezeten, maar goed het gaat om de beeldvorming :) )

 

Andere kant is ook weer zo dat als de politiek het verliest van de rechtstaat dan gaan ze de wetten wel weer zo aanpassen dat het geen zin meer heeft om naar de rechtbank te stappen, kijk maar bv naar wat ze met onze privacy wetgeving hebben gedaan. Daardoor kunnen ze nu ook ongestoord hier mee luisteren en lezen! Want het is toch wat makkelijker geld verdienen aan wat thuiskwekertjes dan aan die paar nep terroristen ;)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

de shadow goverments bepalen alles
had echt geen reet uitgemaakt als hillary er had gezeten ipv trump
dat druppelt door in alles wat hier gebeurt
amerika destabiiseerd landen als syrie irak etc-> dollar loving goverment daar olie en dan is alles goed
MAAR al die mensen komen vervolgens hierheen . 
etc
zulk soort cirkels zijn toe te passen op veel regels/ dingen die er gebeuren die eigenlijk nergens op slaan
+ op dit moment komen alle methaan reserves vrij (ja het is stukken erger dan op het nieuws)
en dan ga je zien dat er steeds meer gechemtraild ''geoengeneering'' wordt toegepast
vandaar ook allerlei nieuwe wolken die eerst noooit bestonden
wat ga je doen om de bevolking af te leiden?
ja rusland dit dat (voert gigantische naval excersizes uit vlakbij de russische grens)
->aansturen op een globaal conflict als afleiding (de elite wil aan de macht blijven koste wat t kost(

er zullen vast ook belangen (van pharma bedrijven? wat stoney zegt verdienen op thuiskwekers?) meespelen in deze cannabis politiek
tis ooit illegaal gemaakt door lobby vanuit houtindustrie, wat zijn echter de huidige belangen in dit beleid?
wou even mijn mening kwijt . :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now