• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Hy-Seeds
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
ricodonna

Wietpijpje aansteken met welk type vlam?

Recommended Posts

Beste mensen,

 

Ik zit al een tijdje met de vraag over het type aansteker dat ik moet gebruiken voor een wietpijp. Ik gebruik nu altijd een wegwerpaansteker, maar op deze website las ik dat de gasbrander ook vaak gebruikt worden voor het aansteken van je pijpje. Nu vraag ik mij af, ik zuig nu een soort van, de vlam het pijpje in. Met zo een harde vlam kan dat niet, maar is er wel veel meer kracht. Wat gebruiken jullie? En is er nog een voordeel bij een budget wegwerpaansteker of een duurder bic of clipper variant?

Bij clipper was dacht ik het voordeel dat het midden eruit kan en je daarmee je joint of pijpje aan kan stampen, maar dat doet mijn sleutelbos ook.

 

Thx voor jullie ervaring! Aan vrienden kan ik dit niet vragen :D die roken namelijk geen wiet.

 

Groetjes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

En wat is het bijkomende voordeel van een hemp wick? Dit is een touwtje dat je aansteekt en zal langzaam branden (net als een vuurwerklont?) En dit touwtje stop je dan in de pijpmond waarna je inhaleert? Bij zo een gasbrander leek het mij fijn dat het pijpje recht omhoog kan blijven staan en je met een krachtige vlam naar beneden toe het pijpje in kan branden. Maar dit kan met een hennep touwtje ook natuurlijk..

Share this post


Link to post
Share on other sites

je hebt idd geen brandstofgas van de aansteker met een touwtje 

al zijn die wel gedrenkt in bijen wax dus of dit dan weer gezonder is weet ik niet hoor 

 

voor wat ikzelf er al van uitgemaakt heb zou gebruikt men een hemp wick ook omdat die juist niet zoveel hitte geeft als een aansteker of brandertje

je wilt immers koele rook en geen hete rook van je gasbrander 

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wij geven al onze klanten ook een "gewone" wegwerpaansteker bij iedere bestelling. Hoewel we ook storm aanstekers hebben vinden veel mensen een gewone aansteker toch het fijnst, zeker voor kleinere pijpjes waar de verbrandingstemperatuur veel verschil maakt voor de temperatuur van de rook die je inhaleert.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kebab ik heb gewoon een klein wietpijpje van metaal. Ik kan mij dus wel vinden in het punt dat het pijpje heel veel hitte gaat ontvangen door een gasbrander, het metaal zal snel heet worden, dus de rook ook. En als Bongify het bij al zijn klanten meegeeft dan zie ik dat helemaal als een goed punt, dat doe je immers niet zomaar :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hemp wick is inderdaad minder heet waardoor sommige terpenen minder hard weg schroeien als het ware, waardoor je bong hits dus beter proeven (althans dat wordt er beweert).

Aanstekers gebruiken gas, dit inhaleer ik liever niet. Ik vind hemp wick bijv. van raw te duur en daarom maak ik mijn eigen hemp wick, vooral omdat ik er ook zoveel van gebruik. Ik haal gewoon een bol henneptouw bij de hema op, biologische bijenwas rechtstreeks van de streek imker hier in de buurt. Je verwarmt de bijenwas zodat deze vloeibaar wordt dit gebeurt bij 63 C dan haal je dat hennep touw er rustig doorheen en span je het af en toe zodat overtollig bijenwas ervan af druipt. De eigengemaakte hemp wick koelt snel af en kun je dan oprollen om je aansteker.

Ideaal en helemaal niet zo duur.

 

Gr BongAlong

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even geleden, ik wilde toch even bongalong bedanken voor zijn tip over zijn hemp wick. Ik zou dit dus echt nooit gekocht hebben, maar wat werkt dit spul goed zeg. Zoals je zegt brandt het rustig en heeft het gewoon een rustige vlam. Zelf wick maken vind ik persoonlijk nog wat moeite ik kocht het hier Hennep Wick  5 meter voor 2,50 euro dacht ik. Mag ik je in de toekomst nog een berichtje sturen BongAlong als ik tips wil voor t zelf make?

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By Rock de Braziliaan
   En we zijn los!
    
   Oud kastje omgebouwd, folie van de energieleverancier er in, doucheventilator gemonteerd, gekregen lampje er in gehangen, zaadjes gepoot en we gaan.
    
   Deze zomer voor het eerst wat buitenplanten gehad en de opbrengst beviel mij, en Mevr. De Braziliaan, zo goed dat we hebben besloten het op te schalen.
    
   Meer details en updates volgen!


  • By SvenBud
   Erg grote vraag of mijn planten gezond zijn of niet.. gele kleur niet eerder gezien. Groetjes en alvast bedankt !!


  • By CheesyBudha
   Hallo allemaal,
   ik heb begin mei een paar (voor mij) onbekende '' automatic'' zaadjes gekregen en deze gepland, heb hier totaal geen ervaring mee dus wil en moet nog veel leren.
   ondertussen zitten er paar mooie toppen op de plantjes maar ze verschillen erg in hoogte, en zijn heel dun maar toch komt er een heel lekkere maar zeer intense geur (haze,citronella) van deze af.
   ik denk dat ik mag gaan oogsten na enig research zag ik  wanneer ongeveer 80% van de haartjes bruin zijn dit ok om te oogsten is, maar een kennis van mij zegt om te wachten...
   foto's te zien bij topic 

    
    
    
   graag wil ik jullie mening/help/tips...
    
   Met vriendelijke groeten
   Vince
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
 • Alchemistic Seeds
  Growers Choice
  Greensell
 • Who's Online   4 Members, 0 Anonymous, 107 Guests (See full list)