• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Hy-Seeds
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
homegrown

CVault "The World's Smartest Curing and Storage Container."

Recommended Posts

Hoihoi,

 

Ik zag deze hier ook langskomen en vroeg me af of iemand hier al ervaring had met deze?

 

 

Het principe is dus een weckpot met pads die vocht opnemen wanneer je wiet te vochtig is maar ook je wiet op optimale vochtigheid houd op langere termijn.

En zonder effect op de smaak zogezegd.

 

Of toch weggesmeten geld? :P

 

grtz Homegrown

 

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehhm, ligt er aan hoe duur het is.
Misschien doet een watten pad bevestigd aan de onderkant van de deksel van je weckpot het zelfde ?
Dat wil ik dan wel eens proberen :P
Daarna kijken we verder.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kosten tussen de 24$ en 80$. Dan nog die pads erbij rekenen.

Weet niet of het de moeite is om aan te kopen.

 

Zou wel leuk zijn moest er iemand dit testen door bvb een deel in weckpotten en een deel die C vault containers te doen.

Nadien eens vergelijken.

 

Heb enkel een review ervan gelezen op Zamnesia:

https://www.zamnesia.nl/blog-product-beoordeling-cvault-n926

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb wel wat van die packs gekocht en in de weckpot erbij gedaan. Merkte eerlijk gezegd geen verschil. Maar goed, ik heb sowieso LV meters in de potten zitten en hou zelf dus wel in de gaten dat de LV in de potten correct blijft.

 

Misschien dat het eerder handig is in kleine potjes die je veel open doet, want de grote weckpotten blijven doorgaans toch wel redelijk constant.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Wietefras said:

Ik heb wel wat van die packs gekocht en in de weckpot erbij gedaan. Merkte eerlijk gezegd geen verschil. Maar goed, ik heb sowieso LV meters in de potten zitten en hou zelf dus wel in de gaten dat de LV in de potten correct blijft.

 

Misschien dat het eerder handig is in kleine potjes die je veel open doet, want de grote weckpotten blijven doorgaans toch wel redelijk constant.

 

Die pads los zonder de potten vallen blijkbaar wel mee qua prijs :)
https://www.zamnesia.nl/stash-product/4026-boveda-humidipak-62.html

Na de oogst mss eenst aankopen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja precies. Die dingen zijn ook wel handig om je LV meters een beetje mee te checken. Als je ze allemaal in een weckpot gooit met zo'n zakje erbij dan zouden ze allemaal ongeveer 62% aan moeten geven.

 

Al heeft Boveda ook wel echte calibratie setjes en die zouden nauwkeuriger zijn, maar ik geloof het wel. Zo nauwkeurig hoeft het toch allemaal niet te zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik wil hier even mijn ervaring beschrijven die ik tot nu toe heb met de CVaults ten opzichte van de glazen weckpotten. De CVault heb ik tot nu toe in de 0,7L en de 2L en de weckpotten in alle formaten. Ik heb de afgelopen weken alle maten weckpotten gebruikt, alsook de CVaults en allen met ofwel kleine Boveda Packs, dan wel grote. Conclusie: Ik ben te spreken over het gebruik van de CVaults, maar niet persé meer dan bij de weckpotten.

 

Nadat alles met de uitzonderlijke hoge temperaturen heel erg snel droog was heb ik de CVaults en  weckpotten gevuld en overal Boveda packs erin, lv/temp meters. De kleinere boveda packs had ik bijna geen voorraad meer van, dus er waren ook een 2tal grote glazen weckpotten die gevuld waren met een grote boveda die ik dan verticaal in het midden van de potten had zitten. Bij de kleinere weckpotten en 1 enkele grote had ik de 'hoekjes' van de boveda omgevouwen en deze bovenin de 'deksel' van de weckpotten geklemd. Overigens krijg je bij de aankoop van CVaults 1 of meerdere Boveda Packs erbij geleverd, afhankelijk van het formaat.

 

Bij aanvang lag de LV zo rond de 50%, eigenlijk iets te laag dus, waar minimaal 55% een goede target is. Temperatuur zo 23,5-24 graden. Wanneer je naar de instructie gaat kijken, wordt de  CVault rijkelijk gevuld om zoveel mogelijk zuurstof te 'vervangen' (althans in mijn beleving)  en met droge inhoud. Deze wordt de eerste 5 dagen dagelijks geopend.

 

Ik kan er gewoonweg niet omheen door te stellen dat er idd bij de CVaults gaandeweg sprake was van een toename LV en dat deze gewoon keurig na 6 dagen een lv aangaf van circa 62-63%. Daarbij ging ook nog eens geleidelijk de temperatuur omlaag naar uiteindelijk een keurige 21 graden, al lijk ik dat voornamelijk toe te wijzen aan ook de dalende temperatuur buiten die daarop volgde en dit van invloed lijkt te zijn geweest, bij het dagelijks een paar minuutjes openen (kelder).

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat er bij de weckpotten gewoon geen vaart in leek te komen. Bij de weckpotten met een grote Boveda vond ik het zelfs drama en bij de kleinere kreeg ik het gevoel alsof de packs de inhoud niet aankonden, simpeler gezegd, hoe je het ook wendt of keert, ik had het gevoel dat het niet zoveel uitmaakte waar ik de packs plaatste in de weckpotten en alsof deze beduidend meer moeite hadden om 'vocht af te geven of op te nemen'.

 

Het impliceert bij mij dat de plaatsing van de Boveda bij de CVaults effectiever is, doordat deze bovenin in een soort van 'schacht' geplaatst wordt waarin ook luchtgaten zijn aangebracht.

Niettemin was en ben ik ook gewoon tevreden met de weckpotten. Ik heb nu nog 1 weckpot gevuld met een kleine Boveda en deze geeft nu ook gewoon 64% aan, alleen heeft ze er gewoon wat langer over gedaan.

 

Maar de reden dat ik gewoon  te spreken ben over de CVaults is dat ik ze vooral praktischer vind.  Wat sowieso al fijn is, is dat ze lichtdicht zijn. Linksom of rechtsom, dit is in ieder geval altijd beter dan dat je bijvoorbeeld weckpotten hebt staan in bijvoorbeeld een kastje, waarbij je twijfelt aan de lichtdichtheid.

Wat ik echter het fijnste vind is gewoon de opening van de CVaults. Ik haal de deksel eraf en je hebt gewoon meteen een ruime opening, al kun je daar ook over twisten, wanneer je naar de formaten gaat kijken, maar de 0,7 en 2L bevallen me gewoon goed en de Boveda packs doen ook gewoon wat ze voorschrijven.

 

Er is voor mij eigenlijk maar 1 puntje van discussie en dat is die van de luchtdichtheid. Er komt toch gewoon de welbekende geur uit. Ik laat in het midden of dat nu door die ene weckpot komt, of dat de deksels op de CVaults niet sluiten zoals dat hoort (of ik sluit ze niet goed), of omdat het gewoon een geweldige geurexplosie is in combinatie met de aanwezige hoeveelheid die ook gewoon een CVault niet binnen weet te houden...

 

large.5b75bb79722c6_CVaultinstructionguide(5).jpglarge.5b75bb69c2c47_CVaultinstructionguide(4).jpglarge.5b75bb5754adc_CVaultinstructionguide(3).jpglarge.5b75bb46a6763_CVaultinstructionguide(2).jpglarge.5b75bb383ff1e_CVaultinstructionguide(1).jpg

 

 

De bovenstaande foto's zijn eigenlijk 2 handleidingen, voor de 0,7 en de 2L en staan in willekeurige volgorde door het uploaden. Foto 2 en 3 behoren tot de 0,7L.  En hier nog even de formaten met betrekking tot de gewenste hoeveelheden (aldus Azarius).

X-Small: 8cm x 2.5cm, inhoud: 3 tot 7 gram 
Small: 8cm x 4.4cm, inhoud: 7 tot 12 gram
Medium: 10cm x 5.6cm, inhoud 14 tot 24 gram
Large: 12cm x 6.5cm, inhoud 28 tot 50 gram

 

De Large versie is hier overigens de 0,7L...

 

 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By KAYA74
   Evening bredren and sistren 
    
   We gaan weer bouwen 
   Niet meteen.....zeker niet.....eerst plannen maken; minstens zo leuk.
   Voor de gelegenheid gooien we er een topic in.....1 waar iedereen wat aan heeft die zelf zn eigen ruimte wil bouwen.
    
   Haast iedere kweker heeft volgens mij wel eens over een soort van "ideale kweekruimte" nagedacht, deze ideeën misschien zelfs wel eens uitgevoerd....al dan niet met succes.
   Nu we zelf aan "de vooravond" van een nieuw project staan, en globaal wat ideeën in t hoofd hebben, leek het me een topicwaardige informatiebron te kunnen worden.....als iedereen zn ideeën en/of visies eens zou opperen. 
   Dus; laat maar eens zien wat voor een ideeën, gadgets, tips, etc.... er tevoorschijn komen..... 
    
   Hóe zou jij je eigen Ultieme Kweekruimte bouwen ?
    
   GRTZ KAYA 
    
    
  • By CheesyBudha
   Hallo allemaal,
   ik heb begin mei een paar (voor mij) onbekende '' automatic'' zaadjes gekregen en deze gepland, heb hier totaal geen ervaring mee dus wil en moet nog veel leren.
   ondertussen zitten er paar mooie toppen op de plantjes maar ze verschillen erg in hoogte, en zijn heel dun maar toch komt er een heel lekkere maar zeer intense geur (haze,citronella) van deze af.
   ik denk dat ik mag gaan oogsten na enig research zag ik  wanneer ongeveer 80% van de haartjes bruin zijn dit ok om te oogsten is, maar een kennis van mij zegt om te wachten...
   foto's te zien bij topic 

    
    
    
   graag wil ik jullie mening/help/tips...
    
   Met vriendelijke groeten
   Vince
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
 • Alchemistic Seeds
  Growers Choice
  Greensell
 • Who's Online   6 Members, 0 Anonymous, 97 Guests (See full list)