• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
XATCI

Cfl - plug and grow

Recommended Posts

ik wil een topic maken ivm de plug and grow verlichting. Ik hoop dat ik hier goed zit in deze box. Maar nu heb ik het hele internet afgestruint op zoek naar meer informatie over de cfl bulbs.

Ik zelf ben een beginnende kweker ik heb 125w cfl groei en bloei. Ik merk dat de temperatuur oploopt naar 29 graden. Niet ideaal vind ik. Maar alsnog.

 

Post hier aub alles wat je weet over cfl verlichting.  Daar help je mij mee en ook een hoop anderen denk ik. 

 

Alvast bedank

 

Greetzweeds xatci

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plug en grow is toch een speling op plug and play ?
Dat zowel hps, led, t-neon, tl of spaarlamp kan zijn.
Of is het heel iets anders ?

Zelfde disclaimer :P ik wil ook leren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

FLUORESCENT (CFL) KWEEKLAMPEN

CFL staat voor "Compact Fluorescent Lights". Deze lampen kan je op veel plaatsen kopen, waaronder doe-het-zelf winkels en zelfs de meeste supermarkten. Ze zijn met name geschikt voor kleine projecten en zijn heel betaalbaar.

Voordelen:

De beschikbaarheid en lage prijs zijn voordelen van CFL kweeklampen. De bollen hebben standaard fittingen, dus je kan ze gebruiken in elk standaard lichtpunt. Veelgebruikte CFL's voor het kweken van cannabis zijn 40W en hoger. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleurtemperaturen, zoals "daglicht" met 6500K of "warm wit" met een meer rood lichtspectrum op 2700K. Lampen met een "daglicht" spectrum zijn meer geschikt voor de vegetatieve groeifase, terwijl "warmere" CFL's met hun meer rode tinten beter zijn voor de bloeiperiode van je planten.

Nadelen:

De lichtuitstoot van CFL lampen is laag, vergeleken met andere kweeklampen. Je zal de CFL lampen dicht op je planten moeten hangen als je ze van voldoende licht wil voorzien. Tenzij je bereid bent een groter aantal CFL lampen te gebruiken, zijn ze beter geschikt voor kleinere projecten, bijvoorbeeld het kweken van slechts een of twee planten. Aan de andere kant kunnen "daglicht" CFL kweeklampen de ideale oplossing zijn voor klonen en zaailingen.

CFL's zijn niet erg efficiënt of krachtig, vergeleken met andere verlichtingsopties. Maar voor diegenen die net hun eerste stappen zetten in het kweken van cannabis, kunnen ze een prima startpunt zijn.

CFL cannabis

 

eventjes geleend van andere site..

Wat wil je precies weten eigenlijk? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedabkt voor de info :P

Alleen wist ik dat al haha.

Ik wilde graag weten wat de warmte doet.

Ik heb bijvoorbeeld een 125w plug and grow.

Die lamp geeft zelf al 28graden af. Dus de mensen die micro kweken willen denk ik ook wel graag meer weten over de warmte van de lamp. Ik heb een 40x40x120 tentje dus als je dan een nog kleiner formaat hebt word het al gauw te warm terwijl er op de sites staan te gebruiken in kleine hokken.

 

Mvg XATCI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb hier al jaren een 210w cfl in gebruik Merk : Lohuis (2100k) met een e40 fitting. gebruikte hem voor de zaailingen of stekjes die net over gezet zijn in hun eerste potje.. Heb er nu ook 1 van 450w Merk Lumenlite met om en om een 6400k en 2700k buis, deze is geschikt voor groei en bloei. Uit de UK over laten komen... iets van 50Euro volgens mij incl verzenden.... Handige lamp voor erbij, je sluit m zo ffu aan.

 

De Lohuis 210w in actie tussen 2 x 630w Dual Full Spectrum CMH Lampen.

2018-03-28 00.36.08.jpg

 

En de Lumenlite 450w

2018-03-28 00.33.32.jpg

2018-03-28 00.33.18.jpg

2018-03-28 00.34.01.jpg

2018-03-28 00.34.22.jpg

 

Blikje erbij gelegd om de groote beter in te schatten.

2018-03-28 00.35.28.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this