• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
greentjeonatrip

Greentje seeking the solution, second attempt 2x white gold 3x purple bud

Recommended Posts

Goedemiddag !

De setup :

Kweekruimte van 0,6x1,20x1,75m in een ruimte van 2x1,30x1,75m.

Tgl220plus led, 212w dimbaar.

Buisventilator S-vent silent m100 U  240m³.

Koolstoffilter 300m³ en eventueel 250m³ na de afzuiging.

Davin DV12K.

1x34m³ en 2x 24m³ axiaalventilatortje aangestuurd door een Legrand 699811 tijdschakelaar.

180w warmtekabel aangestuurd door temperatuurregelaar H-tronic TS125.

3 passieve inlaten met een dia van 125mm.

4x 18L en 1x 11L, tensiometer in iedere pot.

Handmatig bewateren van bovenaf.

Ontkiemen hebben we voor de tweede keer succesvol gedaan middels deze methode https://www.cnnbs.nl/zo-ontkiem-je-ieder-wietzaadje-tenzij-het-dood-is/

Vervolgens hebben we ingezaaid in 1,4l hoge palmpotjes, gevuld met promix, vispoeder, lavaworm,myco en ingewaterd met 10% van de pot met bacto en melasse (6 tot 7 weken vantevoren afgedekt en weggezet voor het bodemleven). Na 48 uur lieten ze zich allemaal zien en noteren we groeidag 1. Dagelijks bewaterd, oplopend van 30ml naar 50ml, 75,100 en 125ml per potje, enkel en alleen water. Op groeidag 20 hebben we een kijkje genomen om te zien of we konden overpotten. Wat me hier opviel ten opzichte van de eerste ronde was dat ze nu minder goed doorworteld waren, echter goed genoeg naar mijn mening, maar ik had het ook niet een dag eerder moeten doen. De eerste keer gebruikte ik de Plagron Royal Mix  hiervoor en waren ze na 21 dagen er ruimschoots klaar voor. 

Overgepot naar 18L en eenmaal een 11L (backup). Deze potten waren tot dat moment  2 maanden van tevoren afgedekt, weggezet in een samenstelling van  GK complete mix met wat palmboomas, vispoeder, zeewierpoeder, toch nog wat guano, lavaworm en wederom ingewaterd met 10% volume, bacto, molasse en bij het overpotten een schepje myco in het plantgat en daar nog eens 1L met bacto per pot bij. De tensiometers begonnen hier allen met een waarde van circa 30mbar (te nat dus) en lopen nu geleidelijk op naar 50.

 

Welke (mogelijke) verbeteringen zijn er inmiddels doorgevoerd na de eerste ronde ?

* We trekken 1 (voedings)lijn, Guanokalong. Ditmaal ook ruimschoots  op tijd begonnen de potten klaar te maken voor het bodemleven.

* Constantere nachttemperatuur. Voorheen een 600w heatertje. Nu een 180w warmtekabel die uitstekend zijn warmte afdraagt via alutape, haakjes en de wanden die bekleed zijn met     diamond shield trinatech folie. In deze periode zit de inschakeltemperatuur op 23,5 graden en de uitschakel op 24,5 en ben buitengewoon tevreden over de werking van de kabel en regelaar.

* Temperatuur voedingswater. We zien er voortaan op toe dat deze tussen de 20 en 22 graden zal zijn.

* Aan de binnenkant van 2 inlaten heb ik een 45 graden bochtje geplaatst, zodat de aanvoer in ieder geval niet rechtstreeks op de plantjes blaast. Nu is het meer tegen de potten aan en onder. Wellicht was een 90 graden bocht beter geweest, maar de gedachte was eigenlijk zo min mogelijk weerstand , hoewel ik daar echt geen verstand van heb. Ik denk dat ik wel nog een kartonnetje of iets dergelijks ga plaatsen tegen de zijkanten van de potten, om te voorkomen dat deze misschien te zeer afkoelen bij de koudere nachten. Op de 3e inlaat had ik geen zin meer om een bocht te plaatsen, want dan moest ik de warmtekabel helemaal opnieuw aanbrengen, iets voor de volgende ronde.

* Ditmaal op aanwijzingen fabrikant de lamp gehangen op een afstand van 70 cm tot aan de potrand en bij de eerste tekenen van strek in redelijk tempo opgevoerd naar volle bak licht (voor zover mogelijk) en opvoeren ventilatie (inzet stevige stammetjes). Dit ging eigenlijk niet zonder slag of stoot. Bij volle bak licht en normale aanvoertemperatuur ligt de eigenlijke temperatuur al tussen de 26 en 28 graden. In de periode dat ik ingezaaid had kwam er een warmtefront over ons land. Ik kweek boven, huis is gewoon slecht geïsoleerd en ik had de grootst mogelijke moeite om de temperatuur sowieso onder de 30 graden te houden, waar 24 wenselijk was. Tot vervelends toe heb ik met de hoogte van de lamp en licht gespeeld , heb zelfs gebruik gemaakt van de light sensor van mijn mobiele telefoon om het aantal lux te meten, meer voor een grove indicatie, want ik realiseer mij dat een par-meter voor led meer op zijn plaats is. Ik kwam er uiteindelijk niet onderuit om de lamp toch te dimmen. 2 zelfgemaakte airco's op 2 inlaten mocht niet baten. De aanvoertemperatuur zakte hierdoor wel mooi, maar niet de daadwerkelijke temperatuur in het hok. Ik vermoed dat dit gewoon teveel werken was voor de afzuiging. Uiteindelijk lijkt het toch goedgekomen te zijn. Strek viel mee en light bleach/burn is in ieder geval nu uitgesloten. Na het overpotten hangt de lamp nu weer op 70 cm van de potrand (spreiding), minus de groei van het gewas, afstand nu 57 cm, aanwijzingen fabrikant  nog enigszins leidend en het gaat volgens mij best goed.

* Ventilatie. In de eerste ronde begonnen met de kleinste zwenk 20w (200m³). het maakte niets uit waar ik deze ophing, way too much. Ik wens een briesje voor mijn dames en amerikaanse toestanden lijkt mij vooralsnog niet op zijn plaats in deze setup. De axiaalventilatortjes heb ik aan easyrollers hangen en deze hangen weer in goedkope gordijnrailtjes. Ik kan op elk gewenst moment zijwaarts, dan wel in hoogte verstellen, alleen zwenken niet en schuin.Ventilatortjes hangen aan een Legrand tijdschakelaar en draaien op interval. Ben begonnen met 6x 15 minuten op 24 uur en inmiddels opgeschroefd naar intervallen van 11x in 24 uur, steeds 15 minuten.

* Afhankelijk van de aanvoertemperatuur zoveel mogelijk afzuigen.

 

We noteren vandaag groeidag 24. De plantjes zijn circa 13 cm hoog en het lijkt erop dat ze langzaam aan de 6e node gaan beginnen. Het plantje links begint onderin wat te vergelen bij het blad en het lijkt erop dat ze nog niet happig is op de voeding in de 18L. Bekijken of we deze een douche gaan geven met seaweed liquid en anders langzaam starten met Kalong Grow, wanneer de tensiowaarde in ieder geval de 80mbar bereikt heeft.  De anderen laten daarentegen gele puntjes bovenin zien, dus daar gaan we voorlopig niets aan doen.

Het voorstel ligt er om ze op elk moment te gaan toppen, terug naar de 3e node, de onderste 2 zijvertakkingen ook weg en wanneer de 4 toppen weer 4 nodes hebben aangemaakt, deze weer 2 nodes terug. Volgens een plaatje van Monty zouden er hieruit 16 toppen mooi naar het licht toe groeien en vanaf dit moment de klok op 12/12 bij een scrog. Ik heb geen flauw idee of de ruimte toereikend is voor ieder topje, wanneer ik het op deze manier doe en het is me nu ook nog onduidelijk welke hoogte scrognet (25-50cm vanaf potrand ?) ik ga hanteren in overeenstemming met de 18L potten, groeiperiode en hoogte hok.

 

Hoe dan ook, ik heb er zin in en hopelijk jullie ook !

 


 

boven.jpg

geel blad onder.jpg

zij.jpg

voor lampen aan (5).jpg

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanavond voor het eerst ieder plantje een clean cut gegeven, terug naar node 3. De 2e keer in mijn leven gedaan nu en kan gewoon niet zeggen daar ik daar nu enthousiast van wordt, wanneer je ruwweg de helft van je pareltjes eraf knipt.

getopt eerste keer terug naar node 3.jpg

getopt eerste keer.jpg

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wanneer ik  foto's ben aan het uploaden en vervolgens tekst erbij plaats in 'description', merk ik dat deze tekst niet altijd mee komt in het eindresultaat. Maar even goed bekijken wat de oorzaak hiervan is.

Groeidag 26. De berusting na de eerste keer toppen. Tot de 3e node terug en de onderste zijvertakkingen weghalen heeft eigenlijk een goede indruk achtergelaten. Ik zie dat de zijscheuten mooi ongehinderd tussen of langs de schutbladeren omhoog komen.

De tensiometers hebben bijna een waarde van 80 bereikt . We wachten gewoon keurig tot deze boven de 120 mbar komt, want we zijn vandaag met een 'groen' campinglampje naar boven gegaan en hebben 4 van de 5 dames in het donker verrast met een douche van Seaweed liquid.

De 5e, uiterst links hebben we vanaf heden onderworpen aan een soort van testje. Een tijdje geleden kwam ik in de Aldi een biomengsel spray tegen van brandnetel en duizendblad. 

 

Nee, ze heeft geen last van bladluis, maar deze dame krijgt de komende 7 tot 10 dagen wel dagelijks deze bio douche en het enigste wat ik ermee wil bereiken is om te zien wat en hoeveel er merkbaar zal zijn qua vitaliteit ten opzichte van de anderen, ben benieuwd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Groeidag 29. Dames zijn circa 15 tot 18 cm hoog. Vandaag voor het eerst (na het inwateren bij overpotten) 500 ml water per pot gegeven, met uitzondering van de 11L (indica), maar ook deze krijgt sinds vandaag  een week lang dagelijks een douche van brandnetel en duizendblad. Je ziet bij de indica een groene verkleuring in het blad. Ik meen me te herinneren dat ik daar in de eerste ronde ook last van had en het is me nooit helemaal duidelijk geworden wat hier aan ten grondslag ligt, maar goed, ik maak me er niet zo heel druk over. De eerste ronde leerde me sowieso dat de indica's veel en veel gevoeliger waren voor mijn onkunde, alleen al daarom heb ik zoveel mogelijk de Sativa's geselecteerd met een langere bloei op de koop toe, maar wat heb ik daarvan genoten zeg, ondanks dat ze maar niet wilde afbloeien. Het zijn deze ronde dus 4x Sativa en 1x indica.

We gaan ons langzaam opmaken om het scrognet (gaaspaneeltje) te plaatsen. Ik verwacht dit over een paar dagen te plaatsen, wanneer de dames circa 20 tot 25 cm zijn. Ik ben erg benieuwd, de eerste keer. Met het oog op het schakelen naar 12/12 is het wachten tot de zijscheuten 4 nodes hebben aangemaakt, om ze vervolgens terug te toppen (behalve de indica) en dan schakelen. Ze hebben nu 2 en 3 nodes aangemaakt.

Vanaf deze ronde gaan we de dames ook verwennen met een douche van "Silicium" Bioquant. Ik denk erover om dit wekelijks te gaan doen, afhankelijk hoe de meisjes zich 'showen'. Als ik het zo kan inschatten is de Kalong Grow deze ronde niet nodig.

De temperatuur is weer onverminderd hoog de laatste dagen, zit weer tegen de 30 graden, RV ligt nu op 31%. Het ligt natuurlijk ook voor een deel aan mijzelf, omdat ik in deze ronde bewust probeer volle bak licht te geven vanaf het begin. Waarschijnlijk zal het nog wel enkele kweekjes duren voordat ik hier een goede feeling mee heb, probeer van alles uit,we zullen zien. Ik heb hier een hele mooie  bijna ongebruikte airco staan, maar ik peins er niet over om deze in te zetten. De hele opzet is en blijft om met relatief weinig  stroom een heel leuk resultaat te halen en een airco past dan gewoon niet in dat plaatje. Een 200w aan licht is daarentegen een ander verhaal,  so we gonna push it to the limit this time...

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je verzorgt ze goed.

In mijn ervaring zijn Sativa's lastiger te kweken dan Indica's.

Ieder zijn ding natuurlijk.

 

Plaats je af en toe een foto erbij dan kunnen we meekijken.

Ziet er wel naar uit dat je het goed onder de knie hebt.

 

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh, ok. Ik zag idd dat foto's in het album niet in het topic staan. Weet ook eigenlijk niet hoe ik dit voor elkaar gekregen heb. Zal er dadelijk nog een schieten en plaatsen.....en lezen....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Karel!

@TuneMisschien dat het de combinatie van genetica, de hoge ph leidingwater en geen kweekervaring is, maar ik heb dit in mijn eerste rondje idd anders ervaren.

 

Mijn ogen bedriegen me niet, tenzij ik verkeerd gemeten heb, maar de spurt lijkt er ineens goed in te komen en het bevalt me tot nu toe. Ik ga er nu ook nog meer de vinger op leggen. Over vingers gesproken, voor het toppen stond de teller op 9 en ik tel er nu alweer 7. Het is voor mij ook een beetje een indicatie dat ze het naar hun zin hebben, maar goed, ik heb inmiddels wel geleerd dat ik op mijn hoede moet zijn met mijn enthousiasme en we wachten rustig af.Ik zal ook zo nu en dan wat pics schieten voordat de lampen aan gaan. Eerder heb ik het kleurverschil onderschat tussen lampen aan en uit, gebeurt nu niet meer.

 

Ik zal me op voorhand verontschuldigen, maar ik zal ook wel vaker irrelevante informatie posten. Ik vind dit prettiger, omdat ik het dan niet apart in een sheet hoef bij te houden, dus mochten jullie geen bezwaar hebben: Notitie. Groeidag 30. De Indica heeft voor het eerst 400 ml water gekregen na het inwateren. Ze oogt gezond, maar hier zal ik niet zo snel, een spurt waarnemen.

 

@Edit: Ik was het bijna vergeten, maar de lieftallige jonkies hebben zojuist nog gauw hun wekelijks bacto kuurtje gekregen. Circa 400 ml voor de 18l en 300ml voor de indica...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er goed uit man!

 

Maar waarom heb je er niet gewoon 4 neergezet, of 6(of 8) in 2 rijen van 3(of 4)? Of haal je in een later stadium de zwakste er nog uit?

 

Ik ga er vanuit dat je de ruimte vol wil groeien. En kan me zo voorstellen dat bij de tijd dat het helemal links vol is, het daar waar 2 planten in de breedte staan, te vol wordt.

 

Met het nodige trainwerk zal je de boel best nog wel mooi verdeeld krijgen, maar dat zou niet mijn voorkeur hebben ivm onnodig gedoe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Cannar!

Daarvoor neem ik je even mee terug in de tijd....

Ik weet nog dat ik aardig wat moeite heb moeten doen om het meisje over te halen om er uberhaupt  aan te mogen beginnen. Misschien weet je nog met hoeveel passie, tijd en energie ik het hokje heb gemaakt om haar ook gerust te stellen dat alles  'veilig' zal verlopen. Bijkomende voorwaarde was dat ik me aan het  'totaal onzinnig gedoogbeleid' zou houden. Ik heb toen voor de eerste ronde 5 feminized zaadjes ontkiemt en de 4 sterkste gingen door.

Ik was eigenlijk totaal verbijsterd toen ik er in de bloei achter kwam dat de mooiste een herma bleek te zijn, zit je daar met 3 plantjes. Ook nog door de rug gegaan, dus geen scrog en 2 indica's die problemen leverde : eigenlijk een ruimte voor 50% gevuld, wat was dat een domper zeg...

 

Aan die voorwaarde heb ik nog niets mogen veranderen, nou ja....toch wel. Ze werd er een beetje onrustig van toen ik zei dat ik er ditmaal dus 8 ging ontkiemen waarvan de 5 sterkste doorgaan. Ik dacht: dat gebeurt me dus nooit meer. Ik vind het prima als er zich eentje nog waagt om een herma (het liefst die ene indica) te worden/zijn, maar  linksom of rechtsom, de tent komt nu vol ! En als ze alle 5 een meisje zijn, lekker luxe probleem toch ? Misschien had ik achteraf de indica helemaal niet moeten toppen, maar we zullen zien, we zullen zien.

 

Deze tweede ronde wordt wel heel belangrijk voor mij Cannarie. Ik kan me nog een opmerking herinneren van OR dat het valt en staat met het medium, dat was niet aan dovemansoren gericht en ik hoop van ganser harte dat dit met recht een geslaagd biokweekje mag worden, maar goed, het blijft per slot van rekening ook nu pas mijn 2e kweekje, maar we gaan ervoor !

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha zelfde situatie hier. Ivm de vrouw niet meer dan 5 planten :)

 

Ik had er mijn vorige ronde dus ook 5 gezet, terwijl 4 in mijn hok in principe ook makkelijker te verdelen is. Maarja ik heb dan ook wel een hok van 160x200 dat ik met dat aantal moet vullen.

 

Als je hok straks vol staat en je hebt een herma, ga je hoe dan ook een gat krijgen. Mijns inziens is het enige verschil tussen 4 en 5 planten dan, dat je in het ene geval een gat van 1/5 hebt en in het andere geval een gat van 1/4. Geen supergroot verschil dus, ervan uitgaande dat je waarschijnlijk toch niet weer een herma gaat krijgen.

 

Hoe dan ook ziet het er al een stuk beter uit dan je vorige ronde en dat is het belangrijkste!

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Of je houd 1 goede moeder en de kans op herma's is een stuk minder,. 

Een nadeel is wel dat je dan maar 1 soort wiet te roken hebt... (stom rot beleid ) 

 

Wat ik een tijdje heb gedaan is dat ik 1 plant ging afbloeien en net voor ik 12/12 ging maakt ik daar nog 1 stek van, zodat deze dan weer 10 week kon groeien. afhankelijk van hoeveel watt je er boven hangt is de snelheid van de groei, meestal had ik in deze periode de plant wl zo groot dat na nog een dag of 7 groei op de grootste kuip (250liter) ze vrij direct de bloeiperiode in kon gaan, en ik toch een 1 m2 vol had met 1 plant ;) 

 

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat lijkt me in deze situatie wel ideaal eigenlijk. 2 planten afbloeien en telkens 3 stekken maken waarvan je de mooiste 2 houdt om daarna weer af te gaan bloeien. Volgens mij was je heel toevallig al plannen aan het maken voor een 2e hok ook :)

 

Om eerst zelf te gaan selecteren voor de juiste genetica lijkt me wel weer zo'n gedoe alleen. Of je moet een goede stekkenboer kennen. Want daar mag je hier weer niet naar vragen geloof ik ;)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, Cannarie said:

 

Groeidag 32. De 18L potten vandaag 600 ml water per pot. Ook mijn eerste ervaring met het scrogrek gehad. Ik had daar easy gliders voor gekocht. Deze waren idd easy. Bij de eerste de beste beweging vlogen de haakjes eruit en bam, zo het scrognetje op de dames, lekker. Voor zover ik kon zien is 1 blaadje gesneuveld.

Ik had ook voor in de tuinkas deze  nylon plantenhaakjes gekocht https://www.tuinkassenwinkel.nl/tuinkas-accessoires/ophangen-en-opbergen-in-de-tuinkas/elastische-plantenhaakjes.html. Per 6 stuks verpakt. Deze maar proberen dan, had ik dat maar meteen gedaan, veel en veel beter.

 

Ik denk dat ik die indica er toch uit ga nemen en deze aan de zijlijn parkeer  wanneer ik het rekje plaats en me concentreer op de scrog met die 4 stuks. De bovenste zijscheuten zijn begonnen aan de 4e node en zoals eerder gezegd plan om hier nog 2 nodes van af te halen. Het gaat dan precies op basis van het volgende plaatje:

Afbeeldingsresultaat voor scrog monty

Zijn er misschien toch mensen die op basis van hun eigen ervaring mij anders zouden adviseren, of bijvoorbeeld vanwege mijn afmetingen het zouden afraden om een 2e keer te toppen ?

 

Groeidag 32 test scrognet (1).jpg

Groeidag 32 test scrognet (2).jpg

Groeidag 32 test scrognet (3).jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rekje is alweer weg, alleen even getest en heb wel de knoop doorgehakt om de kleinste eruit te halen en apart te zetten, dus 4 op een rij.
Beentjes gaan we zeker scheren, weet alleen nog niet wanneer, ook alweer zoiets nieuws, spannend en hele tegenstrijdige berichten over gelezen, maar we gaan het gewoon doen !

Heb eigenlijk zojuist pas vastgesteld dat in ieder geval 1 uitgangspunt voor mij, wat betreft de hoogte van het rekje zal zijn dat ik nog met een 1Liter gietertje van bovenaf zal kunnen geven. Er zullen ongetwijfeld (veel) tegenstanders zijn, maar ik ga deze ronde enkel en alleen van bovenaf geven en kom dan uit op een hoogte van circa 35 cm, gemeten vanaf de potrand en dus ook van invloed zal zijn op andere zaken.

Ik maak ook meteen even van de gelegenheid gebruik om hier random een opmerking te plaatsen, wanneer onze geliefde dametjes nu eigenlijk volwassen zouden zijn en klaar om in de bloei te gaan. Ik heb ooit gelezen dat dit moment zou zijn wanneer de zijscheuten 'verspringend' ontstaan. Het zal in deze scrog ronde wellicht niet van toepassing zijn, maar goed, hij is geplaatst, benieuwd wat anderen hiervan vinden..

Om dan maar meteen weer even te melden wat mij opvalt ten aanzien van het drinken van de dames; Tsja, ze drinken veel beter dan in de eerste ronde. Nu circa 550 ml per dag. Mogelijke oorzaken : 

* We zijn natuurlijk van 11L naar 18L gegaan
* Heb van meet af aan te maken gehad met hogere temperaturen
* Heb nu ook vanaf het begin ventilatie, geleidelijk oplopend in intervallen, maar ik begin wel de overtuiging te krijgen dat dit ook in een kleine setup stimulerend werkt, maar 'stormen', zoals ik die toch echt vaak tegenkom in verslagen, ga ik nu nog niet aan beginnen ivm risico op snellere uitdroging, forceren verdamping, blabla
* Meer afzuigen

En dan nog iets over de tensiometer. Voorheen gaf ik ook bijna dagelijks, beetjes, maar merkte ik dat het langer duurde voordat de meter reageerde, om vervolgens de waarde wat naar onderen te laten donderen en ook langzamer omhoog kwam. Ook dat is nu heel anders :
De meter reageert vrijwel meteen, dondert snel naar onder, 28-30 mbar is niet ongewoon, maar gaat nu ook veel sneller weer omhoog. Al binnen een half uur tot 1 uur zie je hem hier en daar al weer boven de waarde van 50 uitkomen.

Conclusie: Een hoop oorzaken dus, maar er zit leven in de brouwerij mensen en behoorlijk ook en de dames draaien op volle toeren ! Het bevalt me nog steeds en zaken lijken toch echt meer in balans te zijn, maar..........de echte spannende periode gaat weldra van start voor mij, dus we blijven wel met de voetjes op de grond en alert !

see you ! :wave: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Groeidag 35. Gisteren besloten om eens geen water te geven. Ik zag dat de toplaag nog vochtig was, waarschijnlijk door het groter wordende bladerdek. Vanochtend eens een kijkje genomen en de meters stonden zo rond de 180mbar. Per pot 700 ml water gegeven en toen op mijn whitebordje aldaar eens gaan noteren in hoeverre de dorst per dame zich ontwikkelde. 2x genoteerd, nog een 3e keer, toen ging de lamp uit. Straks nog eenmaal wanneer de lamp aan gaat, dan nog 1x een uur later en wellicht nog 1x, daarna foto plaatsen.

 

Eerst maar eens de zaken die mij opvallen: Bij bijna alle dames merkte ik dat de onderste schutbladeren begonnen te hangen. Ik kon verder niets schokkend ontdekken, maar ze hingen gewoon tot op de grond. Ik dacht heel even aan de watergift, maar die is gewoon op orde. Zou het misschien te maken kunnen hebben dat ik de onderste node weggehaald heb ?

 

Groeidag 35 Onderste schutbladeren verwijderd na hangen op de grond wellicht door verwijdering onderste nodes.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By Dub
   Tijdens de zomervakantie kon ik het niet meer houden, ik moest weer gaan kweken. Ik vape er behoorlijk wat door heen en dat kost een aardig centje bij de shop. Los hiervan vind ik kweken heel leuk en heb dit 14 jaar gemist. In mijn tienerjaren en begin 20 heb ik diverse kweekjes gedraaid waaronder bij mijn ma op zolder, die is niet zo moeilijk ;-) Aangezien ik vape en vanuit mijn ideologie wil ik graag biologisch geteelde wiet kweken en gebruik ik na goede ervaring de Canna Bio lijn.
    
   Hieronder heb ik e.e.a. opgesomd en uitgeschreven. De ventilatoren die er de eerste weken in hingen bevielen niet en heb ik terug gestuurd. De Arctic ventilatoren zijn veel stiller en verbruiken aanzienlijk minder stroom. Misschien zal ik dit in een later stadium beter specificeren maar daar heb ik dit weekend i.i.g. geen tijd voor.
    
   Ik heb het volgende gebruikt voor de kweek:
    
   Kweektentje 60x60x140cm Kweektentje 40x40x120cm 2x Viparspectra P600 LED lamp 2x digitale tijdschakelaar S&P TD 160 silent buisventilator 2x Can Lite 150PL koolstoffilter 10m dubbel laags luchtslang Diverse koppelstukken waaronder terugslagklep AquaForte FC-300 snelheidsregelaar/trafo 4x 21W verwarmingsmat met 2x digitale thermostaat 2x thermo-/hygrometer met bluetooth en app 2x Beurer LB12 luchtbevochtiger 3x Arctic breeze mobile ventilator USB  
   Voeding e.d.:
   ·        Canna Bio Vega
   ·        Canna Bio Flores
   ·        Canna Bio Rhizotonic
   ·        Canna Bio Boost
   ·        Citroenzuur
   ·        Canna Terra Professional aarde
   ·        Stekaarde
    
   Schema:
   Week 1 & 2: Powerplant ontkiemen en eerste groei in kiemkasje. 6x 8cm terracotta potjes met plasticje om makkelijk te verpotten zonder schade, gaatje onderin t.b.v. afwatering overschot. Stekaarde van tuincentrum half uur in de oven op 100° ter sterilisatie. 18/6 licht op 70%. Water PH 6,5, kamertemperatuur. Temperatuur thermostaat warmtematten op 23°. Temperatuur lucht t.h.v. kroon wisselt sterk, afhankelijk van het weer buiten tot max. 30°. Luchtvochtigheid gemiddeld 55%.
    
   Week 3 & 4: Verpotten naar 7,5 liter stoffen potten. 2 plantjes bij elkaar in 1 pot van 11 liter in het kleine tentje. De potten heb ik bewust klein gehouden omdat ik vanwege de beperkte ruimte niet te grote planten wil hebben. Volgende keer ga ik voor grotere potten i.c.m. scrog, eerst maar eens kijken hoe het zo gaat. 18/6 licht geleidelijk verhoogd naar 90%. Dag 19 getopt en gefimt. Begonnen met Canna Bio Vega en Rhizotonic. Ik heb geen zin om nu alle verhoudingen e.d. uit te gaan tikken maar op verzoek kan ik dit wel vermelden. Mijn principe deze kweek is om de dag water en om de keer met voeding. Zo krijgen de wortels op de 2e dag i.i.g. voldoende lucht en hoopt de voeding zich niet op en kan het zijn werk doen in de aarde.
    
   Week 5 & 6: De powerplant zaden zouden regulier moeten zijn maar ik heb het idee dat ze gefeminiseerd zijn. 1 plant vertoont mannelijke trekjes en heb ik in het linker tentje geïsoleerd, ik denk dat het hermafrodiete trekken zijn maar voor de zekerheid maar even apart. De 11 liter pot met 2 planten erin zijn in het grotere tentje gegaan i.p.v. de potentiele man. Scrog net erin op zo’n 25cm hoogte. Maaswijdte 5cm gemaakt met dynema (vliegertouw). 12/12 licht op 100%. Nog steeds enkel Canna Bio Vega en Rhizotonic. Eind week 5 begonnen met Canna Bio Flores en Canna Bio Boost. Eind week 6 gediefd.
    
   Week 7 & 8: Wordt vervolgd…
    

    
    
    

  • By KAYA74
   Zijn we weer.......
    
   Voor degene die het nog niet weten, Kaya start in de regel met een lekker muziekje 
    
   ...als t even kan toepasselijk gekozen 
    
    
    
   Goed, een topic in "aarde".
   Sterker nog, een semi Hydro topic.
   K zal t ff uitleggen, long story short, begonnen met Hydro, op kleikorrels, failure, zo dom om het nog eens te proberen, met dezelfde successcore, klaar mee, iets anders.
   K zal t later nog wel eens nader toelichten, nu eerst ff t topic van de grond 
    
   Was er al eens eerder langs gekomen, een artikel over "Bio/Hydro", soort van kweken in 2 mediums tegelijk....in dit geval aarde en perliet.
   Het gaat in dit geval om 4 Chunky Cookies, onder 480w qboard. 
   Eerst ff wat foto's van de aanloop naar dit experiment: de Cookies op korrels...
    
   ....langzamerhand begonnen ze wat gebreken dan wel overschotten te vertonen.....rondje "Hydro met t handje" werd m niet....lol
   Das een dingetje hier; meten....pH, Ec, ben dr niet zo van eigenlijk.
   Toen ik 4 jaar geleden begon had ik een doel voor ogen, verrekte autist da'k dr ben, ik wilde ZIEN.....zien hoe t er voor stond, zien hoe de plant zich voelde, zien wat ze nodig hebben of juist niet meer willen, zien wat je allemaal kunt met de dames, zonder allerlei technische hulp en meetmiddeltjes, gewoon 1 op 't oog zeg maar .
    
   Goed, ondertussen stond er wel een erg aantrekkelijke strain te soort van groeien.....wat te doen?
   Oplossingen zoeken, denken in mogelijkheden, wat kan wel, wat past bij mij?
   Denk dat we iets gevonden hebben, whoppaaaaa;-)
   Ik ga het bewuste artikel ff opzoeken om de link hier te plaatsen en hieronder vast wat "teaser"pica's droppen.
   Have fun, CUL
    
   Grtz Kaya
  • By Rizla
   27/11 het resterende zaadje van de Royal AK auto RQS in de filter gestopt en 2 dagen later was ze wakker. Tijdens de zomer stond er 1tje van buiten en ze deed het goed behalve dat de toppen erg fluffy waren... potentie en smaak zaten zeker goed. Dus nu geven we haar nog een kans in de darkstreet 60 onder de Spectrabox 90w. Ze zal er samen staan met de "pink crystal " van Growers Choice. Als ze naar het tentje verhuist komt ze in 14l lightmix en zal er met de Terra lijn van plagron gewerkt worden.
   De kweekkastjes van Ikea doen het trouwens erg goed om voor te groeien.
 • waterpijp-bong.nl
 • Who's Online   1 Member, 0 Anonymous, 36 Guests (See full list)