• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Hy-Seeds
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
Bongify

Wiet Curen met Ideale Luchtvochtigheid

Recommended Posts

Kennen jullie Integra Boost? Met deze eenvoudige zakjes kun je jouw wiet tot in perfectie curen en bewaren. Integra Boost regelt de luchtvochtigheid in een gesloten ruimte (zoals een glazen pot of plastic bak) en zorgt dat jouw kruiden een optimale geur, smaak en effect behouden!

 

Meer info: https://www.bongify.nl/nl/integra-boost-humidiccant-62-4g.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voorop gesteld wil ik niet een product dat in de webshop van Bongify te krijgen is onnodig afkraken. Bongify is een topwebsite. Maar waarom zou je glycerol gaan gebruiken? Dat is een bijproduct van verschillende industriële processen en kan bijvoorbeeld vervuild raken. Wat mij betreft is dat meer van de 'oude economie' waar we juist vanaf moeten.

 

Ik zeg: Meer natuur en minder chemie! 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chapeau dat je dit produkt wilt aanbevelen beste @Bongify, echter wil ik wel iets zeggen over de 'insteek' waarmee dit gedaan wordt en dan doel ik met name op de omschrijving  :

 

 

De 'Integra Boost' Vocht Regulator 62% (4g) is de ultieme manier om je kruiden vers te houden: deze gepatenteerde technologie voorkomt dat je wiet uitdroogt, gaat schimmelen of zijn effect verliest, door de vochtigheid op het optimale niveau van 62% te houden in een afgesloten omgeving (zoals een glazen pot).

De Integra Boost instructies zijn eenvoudig: Het enige wat je hoeft te doen is de Integra Boost Pack aan jouw stash toevoegen. Een 4g Integra Boost is genoeg voor 12 gram cannabis. De inbegrepen "humidity indicator" of vocht-indicator laat snel en eenvoudig zien wanneer de vochtigheid niet meer optimaal is en de boost pack moet worden vervangen. Hoe meer Integra Boost packs je gebruikt, hoe langer ze meegaan. Maar wat is beter, Integra Boost 55 vs 62? Volgens Desiccare, het bedrijf achter Integra Boost, is het perfecte vochtigheidsniveau tussen 55% en 62%. Welke je gebruikt is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de soort wiet waarvoor je hem gebruikt. Beide zijn "safe", je kunt de 62% dus voor alle soorten wiet gebruiken.

Dankzij de regulatie van de luchtvochtigheid creeër je de ideale omstandigheden voor het bewaren van de wiet. Op die manier kan door fermentatie het effect, aroma, de versheid, smaak, geur en kleur worden behouden en zelfs verbeterd! De Boost Packs bevatten geen zouten. De Integra Boost ingrediënten bestaan uit een oplossing van Glycerol en water op plantenbasis. De verpakking is gedrukt met "food grade" inkt, en heeft dus geen negatieve invloed op de toppen. De Boost Pack is dan ook biologisch afbreekbaar, scheurbestendig en spatbestendig. Hij blijft ten alle tijden flexibel en voorkomt dat de inhoud gaat lekken.

Wiet curen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Met de 'Integra Boost' blijven jouw kruiden vers, effectief en heerlijk mild van smaak (omdat dankzij succesvolle fermentatie de chlorofyl uit de toppen wordt verwijderd) - gemakkelijk en veilig! Wat is het verschil tussen Integra Boost vs Boveda? Boveda is een product gemaakt voor tabak, en Integra is speciaal ontworpen voor cannabis. Koop Integra Boost Vocht Regular direct bij Bongify, de #1 Online Bong Specialist van Europa!

 

Wat is het verschil tussen Integra Boost vs Boveda? Boveda is een product gemaakt voor tabak, en Integra is speciaal ontworpen voor cannabis.

 

Ik vraag me af in hoeverre je dit kunt betitelen als zijnde een handige opmerking van de organisatie. Toeval of niet, maar ik gebruik zelf Boveda en wel naar volle tevredenheid. Door bovenstaande te vermelden informeer je namelijk ook de consument dat er nog een 2e produkt op de markt is, waarbij je je kunt afvragen of je dit wel wilt. Je doet er als organisatie beter aan om gewoon de voordelen van je eigen produkt te benadrukken. Het impliceert namelijk dat Integra beter is dan Boveda voor het curen van cannabis en daar geloof ik helemaal niets van . Waarom wordt dit geschreven ? Omdat Boveda pas in een later stadium zich is gaan toespitsen op het curen van canna ? Dat er wordt geschreven dat Boveda is gemaakt voor tabak, vind ik gewoon een slechte grap. Het zal er vast mee begonnen zijn, maar is er inmiddels ook gewoon voor eten, muziekinstrumenten, etc..... en cannabis. Wat mij betreft is dit gewoon een hele onhandige stelling. Bovendien kun je de Boveda packs gewoon 'opladen' en hoef je dus geen nieuwe te kopen . Hoe zit het wat dat betreft met de Integra ? Daar zit namelijk een indicator bij die je aangeeft wanneer je gewoon een nieuwe moet kopen, of kun je deze ook wel degelijk opladen ?

 

Ik vind het in ieder geval altijd een slechte zaak wanneer een organisatie in haar omschrijving een vergelijking gaat maken met een ander produkt, laat dat lekker over aan de consument  zou ik zeggen......

 

Ik ben best bereid om bovenstaande tekst te editen, maar haal dan wel dat zinnetje weg, want in mijn optiek siert je dit als bedrijf zeer zeker niet en heb je ook naar mijn mening op dit moment precies het tegenovergestelde bereikt....

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit is handig om je gevoel aan te scherpen. Gewoon 1 pot met een aantal van die dingen in en aan de hand daar van kan je de andere potten perfect zelf aanvoelen.

 

Een goedkope vaccuumsealer lijkt me een daarnaast ook een interessante investering voor mensen die hun planten lange tijd willen bewaren voor eigen gebruik. De deksels van potten sluiten na meermaals gebruik steeds minder goed af waardoor je inhoud langzaamaan uitdroogt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vond hier nog iets wat erop lijkt dat desiccare in 2017 'iets van een rechtzaak' heeft aangespannen tegen Boveda ?

https://www.leagle.com/decision/infdco20170131866

 

En hier een bewering dat het verschil in beiden vooral in smaak te vinden zou zijn, wat door de persoon in kwestie werd afgedaan als 'niet opgemerkt'

http://dankr.ca/product-reviews/desiccare-inc-integra-boost

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, Grow Weed said:

vacuum en invriezen na curen werkt super 

 

Is het niet zo dat je trichomen door het invriezen gemakkelijk 'breken' en dat dit in de regel wordt afgeraden ? Ik was in ieder geval in de veronderstelling dat deze methode vrij controversieel is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja dat klopt wel een beetje. maar goed gecurde wiet kan je op die manier enkele jaren bewaren. door ontbreken van zuurstof en koude temperatuur breken de inhoudsstoffen niet af 

en de trichnomen die afbreken liggen onderinde zak/pot... lekkere hasj;)

 

 

13 minutes ago, greentjeonatrip said:

Vond hier nog iets wat erop lijkt dat desiccare in 2017 'iets van een rechtzaak' heeft aangespannen tegen Boveda ?

https://www.leagle.com/decision/infdco20170131866

je heb inderdaad gelijk. op een of andere manier kwam ik net tot conclusie na vluchtig google dat het zelfde was .    maar die tekst is dan inderdaad niet handig 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Kees Amnees Daarvoor zijn ook grotere verpakkingen verkrijgbaar 😋

 

@Herbalist Daar zullen ze meesten onder ons het wel mee eens zijn, maar er zijn genoeg mensen die moeite hebben met correct curen of bewaren van wiet, waar dit een handige oplossing voor is. Daarbij is er bij ons gelukkig ook nog niets bekend van gebruikers met negatieve ervaringen met dit product.

 

@greentjeonatrip Dat kan inderdaad als een onhandige stelling worden opgevat, het was echter niet de insteek om de Boveda producten af te kraken. Maar ik ben wel erg benieuwd naar jouw ervaringen met deze producten. Heb je ook wel eens Integra Boost gebruikt, of enkel Boveda? En met welk resultaat?

De bovenstaande tekst hoef je voor ons niet aan te passen hoor, wij staan altijd open voor feedback!

 

Fijne zondag mannen :smiley-smoking-bong:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb enkel ervaring met Boveda en ben daar dik, dik tevreden over. Het staat onder andere beschreven in dit topic, waar ik het verschil aanduid tussen het gebruik van de Cvaults tegenover weckpotten. 

In mijn beleving bewaar je je cannabis het beste tussen 59 en 63% https://www.zamnesia.nl/blog-het-langdurig-bewaren-van-wiet-zonder-krachtverlies-n844 :

Luchtvochtigheid is belangrijk omdat het een omgevingsfactor is in de groei van schimmel en meeldauw. De luchtvochtigheid correct houden, zal verzekeren dat verontreinigingen, die schimmel en rot veroorzaken, geen kans krijgen. De ideale luchtvochtigheid voor opslag ligt tussen 59% - 63%. Alles hieronder zal het risico op schimmel verminderen, maar het kan er ook voor zorgen dat je toppen teveel uitdrogen, waardoor essentiële oliën verloren gaan.

 

Er wordt nog wel eens gezegd dat voor langere duur 55% wordt aanbevolen, maar ik ben hier allerminst overtuigt van. Cannabis bestaat (afhankelijk van de strain) uit veel verschillende terpenen en als je het mij vraagt blijft dit  terpenenprofiel ook het best 'compleet' die past bij de ideale opslag van 59-63%. Persoonlijk heb ik wel interesse in de Boveda 58%, lijkt me een keurige middenweg.....

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehehe ik las dat het voor 67gr wiet zou zijn :D  maar dat is dus voor 450gr. Ja dat is wel het proberen waard met mijn cure kunsten!

 

Maar stel dat de wiet al op 50% zit na een week drogen, dan zorgt dit ervoor dat het naar de 62% gaat? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Bongify Zijn er niet nog middelmaten? 1 zou nu genoeg zijn voor de laatste run maar ik moest het verdelen over 5 potten, en die kleine zakjes is dan weer voor te weinig gr.

 

Of ik moet een grote weckpot van 15 liter vinden ofzo :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this