• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
Rock de Braziliaan

Wietproef wankelt: steeds meer gemeenten haken af

Recommended Posts

Een groeiend aantal gemeenten is niet van plan mee te doen aan het wietexperiment van het kabinet. Ze vinden de plannen te beperkt van opzet en vrezen dat de straathandel toeneemt. Ook coffeeshops zien de proef met legale hennepteelt niet zitten.

 

De ministers Ferd Grapperhaus (Justitie) en Bruno Bruins (Zorg) maakten vorige week de voorwaarden van het experiment bekend. De proef gaat vier jaar duren. Daarna krijgen coffeeshops een half jaar om terug te keren naar de illegale achterdeur. Tijdens de proef mogen coffeeshops in deelnemende gemeenten niet meer aan buitenlanders verkopen en alleen nog door de overheid gecontroleerde wiet en hasj aanbieden.

 

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) maakt zich zorgen of er onder deze voorwaarden genoeg gemeenten te vinden zijn die willen meedoen aan het experiment. "Er was steun voor een experiment", zegt burgemeester van Tilburg Theo Weterings namens de VNG. "Maar nu we alle voorwaarden zien, zijn er meer gemeenten die zich achter de oren gaan krabben. Het is de vraag of we tien gemeenten gaan halen."

 

Lees meer: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2260337-wietproef-wankelt-steeds-meer-gemeenten-haken-af.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

 "Zoals het nu geschreven is, is het gedoemd te mislukken", zei burgemeester Femke Halsema in de gemeenteraad.

 

Goh, je zou bijna denken dat de voorkeur uitgaat naar een bepaalde uitslag..

Er wordt door burgemeesters en coffeeshops nu al gewaarschuwd voor overlast, het experiment moet laten blijken of er meer of minder overlast ontstaat door deze vorm van regulatie.

Waar zijn ze mee bezig ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

De hypothese is de uitslag. Zo zien ze het volgens mij. Geen nut om te experimenteren als je zogenaamd de uitkomst al weet.... 

 

tijd om een busje beren spray te halen en naar Canada te verhuizen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja eerst werken met legale aanvoer maar daarna weer terug naar de oude situatie. Waarom nou toch? En zijn experimenten in Washington, Oregon, Colorado, California en heel Canada niet voldoende? Er lijkt me genoeg data voor handen voor een gedegen conclusie. Maar hier gaat het al mis in de onderzoeksopzet.

 

Van koploper tot achteraankruiper, dat is Nederland op dit gebied. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De wietproef is er. Ben er niet helemaal blij mee, maar dat is mijn bescheiden mening..

 

Maar hoe zit het verdoeme voor de medicinale en hobby thuiskweker ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this