• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Hy-Seeds
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
Buitenlucht

WEERSTATION - Het laatste weer nieuws voor ons die buiten spelen

Wat heeft moeder natuur in petto voor 2019 ?  

6 members have voted

 1. 1. Wat is jou verwachting?

  • Na een extreem nat 2017 en extreem droog 2018, wordt dit jaar weer (gewoon) gemiddeld qua neerslag en weer extremen.
   2
  • El Nino gaat voor een nat voorjaar zorgen, daarna zal het minder nat verlopen en is het redelijk gemiddeld te noemen.
   0
  • Dit jaar wordt 1 groot drama met én een zeiknat voorjaar, (zomer/ najaar-) stormen, en een zeiknat bloei seizoen
   0
  • Het wordt gewoon weer een jaar vol extremen en weer records (meerdere hittegolven (40C*))
   0
  • Het wordt een goed jaar. Op tijd regen en op tijd zonneschijn in verhouding.
   2
  • Dit gaat het beste kweekseizoen aller tijden worden !
   2


Recommended Posts

Grote sterrenregen op komst

ANP-vallende-ster-boo%CC%88tiden-1280x60

31 december 2018, 12:26

Bij goed weer begint 2019 met veel vallende sterren. Op vrijdagochtend zijn er, onder ideale omstandigheden, tot zo’n 130 meteoren per uur te zien, oftewel zo’n twee per minuut. De laatste keer dat er zo veel vallende sterren te zien waren, was in 1976. De eerstvolgende keren zijn in 2085 en 2128, aldus sterrenkundige Marc van der Sluys van de Radboud Universiteit in Nijmegen en hemel.waarnemen.com.

Wie de vallende sterren wil zien, kan het beste vrijdagochtend rond 6.30 uur naar het oosten kijken, bij voorkeur vanaf een donkere plek. De zon en de maan storen vroeg in de ochtend niet. De omstandigheden zijn uitzonderlijk gunstig: de hemel is vrijdagochtend vroeg nog goed donker en de meteorenzwerm staat hoog aan de hemel.

Regionaal komen wolkenvelden voor, maar zal het in andere gebieden breed opklaren. Waar dat precies zal zijn, valt nog niet te zeggen. Wel is het raadzaam om een warme winterjas aan te trekken: in het binnenland kan het vrijdagochtend vriezen.

Lichtspoor

De meteoren heten de Boötiden. De lichtflitsen zijn lang, blauwachtig en zwak. De Boötiden heten zo omdat het lijkt of de vallende sterren afkomstig zijn uit het sterrenbeeld Ossenhoeder (Latijnse naam Boötes). In werkelijkheid zijn het minieme deeltjes stof en gruis. Die komen waarschijnlijk van een planetoïde. Elk jaar begin januari trekt de aarde door die stofwolk. Als de deeltjes in de dampkring terechtkomen, verdampen ze. Dat zien wij als een lichtspoor aan de hemel. Dat spoor wordt een vallende ster of meteoor genoemd.

Later in de maand, op 21 januari, is er een totale maansverduistering.

Share this post


Link to post
Share on other sites

woensdag, 12. oktober 2016 - 21:30 Update: 12-10-2016 22:12

Wetenschappers vrezen begin mini-ijstijd in 2019

Wetenschappers vrezen begin mini-ijstijd in 2019
Foto: Archief FBF.nl
Londen

Beelden van NASA onthullen dat er in de afgelopen week geen donkere vlekken op de zon te zien waren.

De oppervlakte van de ster heeft normaal gesproken heel veel zonnevlekken. Maar nu voor de vierde  keer dit jaar bleef de oppervlakte effen 'vlekkenloos', wat kan betekenen dat er een lange periode van kou aan komt. Dit schrijft de Britse Daily Star op basis van berichtgeving van SpaceWeather. Zonneactiviteit is als een pendel, die in een periode van 11, 12 jaar heen en weer beweegt. Maar volgens experts neemt de zonneactiviteit sneller af dan ooit.

De laatste keer dat de zonnevlekken zo snel afnamen was gedurende de lange ijstijd die in de 15e eeuw begon  In deze periode bevroor zelfs de de Theems in Londen en was er door de kou werrldwijd voedselgebrek door dat de oogsten  mislukten.

Zonnevlekcyclus bereikt laagste punt in 2019

De zonnevlekcyclus zal zijn laagste punt bereiken in 2019. Onderzoekers verwachten daarom dat er een nieuwe ijstijd aan gaat komen. Nu zijn het nog dagen waarop er geen zonnevlekken te zien zijn, maar dat zullen straks weken worden en dan uiteindelijk maanden, aldus een woordvoerder van SpaceWeather.

Ook meteoroloog paul Dorian ziet in de geschiedenis argumenten om te beweren dat een zwakke zonneactiviteit gedurende een langere periode de temperatuur doet dalen in de troposfeer. Zijn bevindingen sluiten aan op de resultaten van het onderzoek van professor Valentina Zharkova van de Universiteit van Northumbria. Haar studie waarschuwde in 2012 dat de voorspelde afname van de zonneactiviteit tussen 2020 en 2050 een teken was voor een nieuwe ijstijd.

 

sa1.jpg

 

zon2.png

 

 

 
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daar las ik laats al een boel over inderdaad.. was er nog niet helemaal uit..

Wel een ding zeg maar !!

 

'De zon op' 

 

De natuur houdt zichzelf in evenwicht.. iets waar wij mensen amper 'aankunnen' .. alles speelt op elkaar in.
Dat was ook mijn reactie betreft 'Trump' .. ergens is het bewezen.. maar aan de andere kant weten we ook niks eigenlijk..

Share this post


Link to post
Share on other sites

meten is weten.....ze tellen gewoon het aantal zonne vlekken per dag....

 

https://www.wintergek.nl/actueel/zonneactiviteit

 

wolfjmms.png

 

dit is gemeten....mja....in NL hadden we een heeele warme zomer in 2018....dus per regio in de wereld scheelt het blijk baar nog al veel.:huh:

......mja...je ziet de verwachting....er komen weer meer zonnevlekken van af 2020....

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

NL zit in een aparte situatie wat dat aangaat..

We hangen er net tussenin waardoor het of heeel lang heeel warm en droog kan zijn, maar ook heel lang heel kut..

Dus daarom ook wel die extremen.. het is of links, of rechts.. een middenweg bestaat hier (blijkbaar) niet..(zoals voorheen)

 

Ps:

Alles in het leven gaat in golven.. proberen daar een trend in te vinden is de kunst en op het gebied van meteo bijna een onmogelijke opgave omdat echt alles er in samenhangt.. 
Niks gaat in 1 rechte lijn in het leven.. als dat zo is moet je gauw achter je oor krabben

Share this post


Link to post
Share on other sites

net op 1 vandaag gezien.....wegens de hete zomer 2018....zijn er ongeveer 90 % egels minder......door de hitte was de grond hard....konden ze geen regenwormen en slakken eten....ze zijn te mager om in de winterslaap te komen...

 

nou.....hou de slakkenkorrels maar paraat....:o......

 

slakken alert !!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slakken moeten ook meters diep de grond in om te overleven... misschien weten die de weg ook niet meer naar boven van die diepte...
Sowieso zijn er een stuk minder eitjes gelegd afgelopen zomer.. Heb er een enkele in het voorjaar gezien.. daarna niks meer

Share this post


Link to post
Share on other sites

ze zijn er wel...de huisjes slakken waren in zomerslaap....zo ver mogelijk van de hete aarde....

 

NPZUIDKENNEMERLAND17347_web.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Buitenlucht said:

Huisjes slakken maak ik me allerminst druk om hahaha :koffiekrant:

Die doen geen kwaad,

Naaktslakken gaat het om

idd...huisjes slakken eten vaker dode plantdelen en zelfs de de eitjes van de naaktslakken......:lol:....eigenlijk onze vriendjes....maar in de bloei even niet;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

owww... ik ook niet;).......kvind vaak hele lege woonwijken :rolleyes:....waar de korrels lagen.....:lol:...

gelukkig verrotten slakken korrels niet....je hebt ze paraat van 2018...;)

 • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎3‎-‎1‎-‎2019 at 12:03, Buitenlucht said:

Vooral dat lengen van de dagen is zeer welkom :D En een vruchbaar jaar zou te gek zijn :D !
Thanks Sebas !

Ik sluit me aan voor een zeer  vruchtbare kweek dit jaar , trouwens elk jaar :D;)

 • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&

 

 

Meteorologen verrast: weermodel toont intrede winterkou

 

Er is hoop voor winterliefhebbers. Het nieuwste weermodel laat de intrede van de kou zien in Nederland. In de laatste week van januari kan het ook overdag gaan vriezen en die kou zou zeker twee weken aan kunnen houden. Dat stellen de weerdeskundigen van Weerplaza. ‘Het lijkt een klassieke wintersetting te worden op deze manier’.

Chris Klomp 08-01-19, 11:49 Laatste update: 21:17 

Volgens weerman Raymond Klaassen is er sprake van een onverwachte, maar overtuigende omslag in het weer.  Vorige week liet het weermodel nog geen koude zien, maar dat is deze week beduidend anders. ,,De kaarten suggereren een krachtig hogedrukgebied boven het noorden van Europa, waardoor met een oostelijke stroming koude lucht vanuit Rusland onze kant op kan stromen. Het lijkt een klassieke wintersetting te worden op deze manier’’, aldus Klaassen.

Op basis van deze prognoses zou ik de schaatsen binnen handbereik houden

Raymond Klaassen

De vorst zou grofweg vanaf 21 januari het land binnen kunnen komen en mogelijk twee weken of langer aanhouden. Tot die tijd is het nog nat en relatief zacht.

Klaassen ziet nog meer redenen om uit te gaan van een omslag in het weer. ,,Wat ook een bijdrage kan leveren aan de koudeomslag is de sterk opgewarmde stratosfeer, een luchtlaag op zeer grote hoogte. Vaak resulteert dit in een sterke afkoeling aan het aardoppervlak. Die afkoeling wordt meestal zo’n twee of drie weken later zichtbaar. Op het moment dat zo’n stratosferische opwarming optreedt is het nog wel de vraag waar de kou zich daadwerkelijk gaat manifesteren. Het lijkt er nu dus op dat een groot deel van Europa daarmee te maken krijgt.’’

Het blijft uiteraard een voorspelling, maar Klaassen spreekt wel van een ‘overtuigend beeld’. ,,Op basis van deze prognoses zou ik zeker nog niet de wintergarderobe gaan opruimen en de schaatsen toch maar binnen handbereik houden.’’

Elfstedentocht

Volgens Klaassen is het echt nog te vroeg om nu al over een Elfstedentocht te beginnen. ,,De temperaturen gaan flink dalen. Met ook overdag vorst. Maar voor een Elfstedentocht ben je er niet met één of anderhalve week vorst. Dan heb je twee langere vorstperiodes nodig en het moet ook niet te hard waaien, anders blijven de wateren te lang open. Maar het is veel en veel te vroeg om daar iets over te zeggen.’’

De voorspelling voor koude temperaturen in januari en februari past perfect in ons klimaat. Februari is in Nederland klimatologisch gezien ook de koudste wintermaand. Vorig jaar kwam de kou nog veel later los. Eind februari en begin maart was er toen sprake van een vorstperiode en kon er zelfs op natuurijs worden gereden. 

Blauw is kou © Weerplaza

 

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&

Echte schaatsliefhebbers gingen vorig jaar in maart nog het ijs op. 

 

============

 

nou ...moet het nog zien....normaal kunnen ze niet eens 1 week tevoren iets zien.....en nu ineens 13 dagen?..en dan zeggen dat het 14 dagen blijft vriezen....dat zou dan  4 weken voorspelling zijn.......mja van mij mag het hoor.....laat de grond maar even flink kapot vriezen....

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veel muggenoverlast in delen Nederland

Mug-op-arm-1280x600.jpeg

7 januari 2019, 16:03

Steekmuggen veroorzaken veel overlast in verschillende delen van het land. Met name rond Den Haag, rond Breda, in Amsterdam en op de grens van Gelderland en Overijssel hebben mensen last van muggen. De boosdoener is waarschijnlijk de molestusmug, het tweelingzusje van de uit de zomer bekende huissteekmug.

Volgens muggendeskundige Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit houdt de molestusmug geen winterrust, wat de gewone huissteekmug wel doet. Het beestje broedt ondergronds, onder andere in kruipruimtes. “We vermoeden dat het aantal molestusmuggen toeneemt door de stijgende temperaturen”, aldus Van Vliet.

Wetenschappers roepen mensen op om op Muggenradar.nl te melden hoeveel overlast ze op dit moment hebben van muggen. “We willen graag weten waar en wanneer steekmuggen actief zijn. Dat is belangrijk, omdat ze het westnijlvirus kunnen overdragen. Dit gevaarlijke virus is nog niet in Nederland opgedoken, maar al wel bij twee uilen in een dierenpark bij Berlijn. Het virus is nooit eerder zo noordelijk gezien.”

Hybride mug

Vogels nemen het westnijlvirus mee. Muggen dragen het virus via vogelbloed over. Wie ziekt wordt, heeft griepachtige klachten met hoge koorts. Ouderen en mensen met een lage weerstand kunnen eraan overlijden. “In 2018 zijn ruim 1500 mensen in Zuid-Europa besmet geraakt, vooral in Italië. 181 van hen overleden. Dat is een enorme uitbraak in vergelijking met alle jaren daarvoor”, zegt Van Vliet.

Uit laboratoriumonderzoek in Wageningen blijkt dat de twee Nederlandse typen muggen kunnen kruisen. Daardoor ontstaat een hybride mug, die zowel mensen als vogels steekt. Deze hybride mug is waarschijnlijk beter in staat het westnijlvirus over te brengen van vogels op mensen.

Van Vliet: “Tel daarbij op dat de overdracht van het virus makkelijker verloopt bij stijgende temperaturen door klimaatverandering. Dat maakt het waarschijnlijk dat we ook in Nederland te maken krijgen met het westnijlvirus. We moeten deze insecten dus goed in de gaten houden.”

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

El Niño zet vrijwel zeker door

Bolivia-El-Nino-overstromingen-1280x600.

10 januari 2019, 13:33

Japanse meteorologen waarschuwen dat El Niño waarschijnlijk aanhoudt. Vorige maand verkondigden Amerikaanse klimaatwetenschappers eenzelfde boodschap. Het weerfenomeen heeft grote gevolgen voor het weer wereldwijd en beïnvloedt ook het Nederlandse weer

El Niño verstoort op veel plekken op aarde het normale weer. Natte plekken worden droger en droge gebieden natter. Dat leidt tot natuurrampen en mislukte oogsten. Tijdens een El Niño is het zeewater rond de evenaar, vooral op de Stille Oceaan, warmer dan normaal. Normaal waaien rond de evenaar noordoosten- of zuidoostenwinden en die worden dan ineens ingewisseld voor westenwinden. Passaatwinden raken daardoor verstoord. Warme, vochtige lucht boven het warme zeewater stroomt daardoor niet west-, maar oostwaarts.

Droogte in Afrika en Australië

Het gevolg is dat het natter en warmer wordt langs de kust van Amerika; vooral in Bolivia, Peru en Midden-Amerika). Buien boven de Indische Oceaan trekken tijdens El Niño niet richting Afrika, wat droogteproblemen veroorzaakt in bijvoorbeeld Zimbabwe en op Madagaskar.

Ook verder oostwaarts, in Indonesië, wordt het droger. En ook Australië voelt de effecten van het weerfenomeen. De kans op droogte neemt toe. Het land heeft nu al te kampen met droogte en hitte. El Niño zou dit jaar dus op een wel erg slecht moment komen – voor zover dat niet altijd het geval is.

Natte lente in Nederland?

El Niño is voor veel mensen waarschijnlijk een exotisch weerfenomeen, maar ook Nederland voelt de effecten. Vrijwel altijd verliep het voorjaar bij een El Niño natter dan normaal. In 1997-1998 beleefden we een kletsnat voorjaar. Ook na de meest recente, zeer sterke El Niño van de winter van 2015-2016 volgde een iets te natte lente.

Statistieken uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar de komst van het weerfenomeen zou goed nieuws betekenen voor de grondwaterstanden. El Niño kan zowel zorgen voor een lange periode van lichte regen, als voor stevige buien afgewisseld met zon.

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

2016...die staat mij nog wel bij.

Gaan we nu daar ongeveer vanuit?

Shit man, dan moet ik ook nog wat S5 en van die latere soortjes scoren.. had net het idee alles al in huis te hebben, lees ik dit. 

 

Nu weet ik ook wel dat geen jaar het zelfde is, maar als we de Japanners moest geloven en ik terug denk aan 2016...

 

Love

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kans op kouder weer neemt toe

ANP-koud-weer-winter-muts-en-sjaal-1279x

12 januari 2019, 06:50

Voor liefhebbers van winterweer gloort er een lichtpuntje aan de horizon. Na een zacht en vrij somber eerste deel van de winter is eind januari kans op beduidend kouder weer. Daarbij vriest het ’s nachts en komt de temperatuur overdag onder normaal uit. De kans op ijsdagen is voorlopig klein, maar neemt richting het eind van de maand iets toe.

Komende week is het nog zacht met maxima van een graad of 8. Normaal is het halverwege januari 5 à 6 graden. Deze zondag lijkt het zelfs eerder herfst dan winter. Het is onstuimig met een harde tot stormachtige wind aan de kust en in het hele land flink wat buien. Ook de temperatuur doet met 9-11 graden niet aan de winter denken.

Kentering in zicht

Vanaf vrijdag lijkt er langzaam verandering te komen in het zachte weerbeeld. De kans dat het duidelijk kouder wordt dan normaal neemt toe naar 50%. Daarbij is sprake van nachtvorst en komt de temperatuur overdag waarschijnlijk een paar graden boven nul uit.

Er lijkt een periode van vuil winterweer aan te breken met dagelijks kans op natte sneeuw en gladheid door bevriezing in de nachten. Ook staat er vrij veel wind, waardoor de gevoelstemperatuur ver onder nul uitkomt.

IJskoud winterweer met schaatspret is voorlopig klein. De kans dat het zowel overdag als ’s nachts blijft vriezen stijgt richting het eind van de maand naar 20%.

Weinig winter

Tot nu toe was in deze meteorologische winter, die op 1 december begon, nauwelijks sprake van winterweer. Zo vroor het in De Bilt slechts 9 keer, waar het normaal al op 17 dagen hoort te vriezen. Van matige vorst, met temperaturen van -5,1 graden of lager, was op het hoofdstation zelfs nog geen sprake. Slechts één keer deelde de winter een klein prikje uit. In de nacht van 15 op 16 december viel namelijk in een groot deel van het land een paar centimeter sneeuw.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this