• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Hy-Seeds
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
DeVos

lees de teken sticky...!!

Recommended Posts

De rode ring duidt op een infectie met Lyme, maar niet elke besmetting is duidelijk te zien.

 

Onderzoek: drie op de tien lymepatiënten denkt aan zelfdoding

Drie op de tien chronische lymepatiënten dacht de afgelopen maand aan zelfdoding. Dat blijkt uit de eerste Nederlandse Lyme Monitor, een initiatief van de Lymevereniging. Uit de monitor blijkt dat patiënten hun kwaliteit van leven als erbarmelijk ervaren.

Chris van Mersbergen 13-04-19, 00:01 
 • 9
 •  
 • 13
 •  

 

Vier procent van de patiënten dacht er in de maand voor het invullen van de enquête vaak over na een eind aan hun leven te maken, zeven procent had geregeld die gedachte, negentien procent bekroop het idee ‘een enkele keer’. Ter vergelijking: 8,3 procent van de volwassenen in Nederland dacht ooit aan zelfdoding.

Lyme kan ontstaan na een tekenbeet. Per jaar lopen 25.000 Nederlanders de ziekte op. Volgens de Lymevereniging blijft tien procent klachten houden, zoals ernstige vermoeidheid en gewrichtspijn. Negen op de tien mensen die de enquête invulden, vindt het leven zwaar. Zestig procent is eenzaam, meer dan de helft komt het huis niet of nauwelijks uit en een op de zes brengt een (groot) deel van de dag door in een donkere kamer.

Voorzitter Fred Verdult van de Lymevereniging spreekt van schokkende resultaten. ,,Dit is een kreet van wanhoop en eenzaamheid. Het laat zien hoe ernstig de problemen zijn.” De Lyme Monitor is geen onafhankelijk onderzoek: het is uitgevoerd door de Lymevereniging zélf, met behulp van een data-analist. In totaal vulden 1.657 patiënten een vragenlijst in.

‘Deltaplan’

Dinsdag wordt het onderzoek aangeboden aan de Tweede Kamer. Volgens Verdult is er een ‘Lyme-deltaplan’ nodig om de situatie van tienduizenden patiënten te verbeteren. De in Nederland opgerichte Lymecentra in Amsterdam en Nijmegen hebben ‘niets verbeterd’ en hun onderzoeksbudget is ‘volstrekt niet serieus te nemen’, vindt Verdult. ,,Patiënten worden als paria’s behandeld. Er is geen betrouwbare test die aantoont dat iemand een actieve Lyme-infectie heeft. Tegen patiënten die negatief testen, wordt daarp, gezegd dat ze geen Lyme hebben.”

 
Sommige mensen met de ziekte van Lyme hebben deze medicijnen dagelijks nodig.
 
Sommige mensen met de ziekte van Lyme hebben deze medicijnen dagelijks nodig. © Milan Rinck Photography

Joppe Hovius, hoogleraar inwendige geneeskunde van Amsterdam UMC en oprichter van het het Amsterdamse Multidisciplinair Lymeziektecentrum, erkent dat patiënten soms in moeilijke omstandigheden leven. Ook snapt hij de roep om meer aandacht en betere zorg. ,,Die oproep steunen wij. Er wordt al hard gewerkt, maar wij willen ook dat de zorgcapaciteit en het onderzoeksbudget worden uitgebreid. Daarover vinden gesprekken plaats.”

Wel plaatst Hovius een aantal kanttekeningen bij de Lyme Monitor. Volgens de onderzoeker is helder dat mensen ernstig lijden, maar is chronische Lyme een lastig te definiëren begrip.

Infectie

,,Sommige patiënten lijden aan een late vorm van de ziekte van Lyme of kampen met een aanhoudende infectie, anderen hebben langdurige restklachten. Maar er is ook een groep bij wie we de ziekte van Lyme ondanks grondig onderzoek niet kunnen vaststellen.”

De Nederlandse medische wetenschap accepteert de tests die door sommige artsen in landen als Duitsland en de Verenigde Staten worden gebruikt nog niet. Hovius: ,,Wij onderzoeken de betrouwbaarheid van deze tests. Op dit moment zijn ze nog niet goed genoeg wetenschappelijk onderzocht.”

Wim-Jan Renkema, Tweede Kamerlid namens GroenLinks, pleitte eind vorig jaar bij minister Bruno Bruins van Volksgezondheid via schriftelijke vragen al om meer aandacht voor de positie van lymepatiënten. De Lyme Monitor laat volgens Renkema zien hoe groot de psychische gevolgen kunnen zijn van het idee bij veel patiënten ‘dat ze niet erkend worden’. ,,Die erkenning is zowel financieel, voor de vergoeding van medische kosten, als gevoelsmatig heel belangrijk.”

De Gezondheidsraad bracht in 2013 voor het laatst een advies uit over de vraag hoe de overheid om zou moeten gaan met Lymepatiënten. Bruins liet in antwoord op de Kamervragen van GroenLinks weten pas over een paar jaar een nieuw advies van de raad aan te willen vragen. Renkema: ,,De Lyme Monitor laat zien dat dat eerder moet gebeuren. Ik ga daar opnieuw bij de minister op aandringen.”

Praten over zelfdoding kan bij hulp- en preventielijn ‘Zelfmoord? Praat erover’. Telefoon 0900-0113 of 113.nl.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juist Vos ,ik geloof dat ze hier niet weten wat ze doen op lyme gebied ,er zouden gewoon goeie tests voor 

moeten zijn ,maar nee hoor ,ik duitsland wel hoorde ik .

Ook zijn ze daar weer veel verder op dat gebied als nederland , het mooiste nog is ,dat nederland 

die niet erkend .

Zeker de controlerende artsen weten van geen toeten of blazen ,zeker die van het UWV niet ,die kunnen 

nog maar net hun naam schrijven , het zijn allemaal artsen die niet aan het werk kunnen komen ergens anders ,

als je dat niet kunt ben je een arts van niks .

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alles draait om geld.. 
Ergens een land aan de andere kant van de oceaan.. die een stormpje moest doorstaan (in een gebied waar je weet dat het komt) sturen we honderden miljoenen heen.. net als al die anders onzinnige putjes.. Maar je eigen mensen helpen ho maar. Oké kun je niet helpen.. dan kan het niet.. Lyme is eenmaal complex en bij een ieder weer anders uitend. Maar daar kun je op zijn minst erkenning aan geven. 

Natuurlijk zie je het leven dan niet meer zitten.. Als je in zak en as zit.. met álles.. en ze zeggen bij UWV, gemeente, doktoren.. leef er maar mee.. je bent gewoon zeer gezond.. gefeliciteerd!
Nou... da's dan niet wat je horen wilt. De lat wordt torenhoog gelegd voor je.. je doet het er maar mee. En Lyme is niet iets wat je ff uitschakelt of uitstelt.. Dat is er nou eenmaal.. 
Een uitzichtloze weg dus. Gevaarlijk hoor.
Je hoort dan wel veel over terrorisme met moslims en zo.. maar als men je helemaal gek maakt.. zo gek.. dat je niet meer kunt.. dan kun je mensen goed gek krijgen. Dat ze voor de trein springen of van een gebouw.. dan kom je er goed mee weg als land.. voor het wegkijken, negeren, teniet doen, niet accepteren en stempel 'aansteller' graag in de mond legt. 
Laar die mensen die zo denken lekker creperen denk ik dan :) Karma bites you.

 

Nu doen ze alsof er iets in gang is.. nou ik moet het zien.  Als het zo is.. waarom dan nu pas? Duitse doktoren werken hier massaal in Nederland. De kennis is niet in Duitsland.. maar híér aanwezig.. letterlijk. Er wordt weggekeken.

Ja... tot dat er zo'n grote hoeveelheid mensen zijn die geen stap meer zetten kunnen.. Ja dan kost dat opeens meer geld dan het 'opleverde' en dan is er opeens oog voor.. 
Bullshit.. 

 • Like 1
 • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

zie de uitzending van binnestebuiten van donderdag 18/4....om 22.min en 30 sec gaat het over teken door boswachter Marieke

 

ze doet haar broek in haar sokken....en spuit een heel klein beetje deet op haar sokken......maar ze zegt er NIET bij dat ze ZELF tekenwerende GEIMPREGNEERDE kleding aan heeft......ook zegt ze dat ze lyme gehad heeft....beetje nonchalant praat ze erover:o.....kijk zelf maar....:huh:

 

dat is nu de voorlichting van SBB....:o

 

 

ps...op 25 min en 6 sec....zie je een dikke boom die door de boswachter op 2 plaatsen is ""geringd""....( gedeeltelijk doorgezaagd om de boom dood te maken....door de sapstroom te onderbreken.....)

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je goed lyme hebt kan je niks,een oud lid hier had het ook , gorilla.

Die ligt hele dagen op de bank van de pijnen in heel het lichaam , van 

de ellende moet hij naar duitsland voor behandelingen , ik geloof zelfs dat zijn bloed word gezuiverd 

elke zoveel weken , en hij moet alles zelf betalen .

Lekker hoor hier in het land ,de gelukszoekers krijgen alles voor noppes , en de nederlander

kan de boom in , veel zit niet in het pakket hier , te gek voor woorden dat het ombouwen van die 

reuen wel in het paket zit , van man naar vrouw en andersom, dat mag zat kosten , en de assielzoekers 

Daar zij ze heel zuinig op , die mogen zelfs opa en oma ooms en tante,s over laten komen

dan is het gezindshereniging , allemaal een uitkering natuurlijk en een huis , want onze kinderen moeten 10 jaar wachten.

En het mooiste is nog , dat wij alles maar goed vinden wat er gebeurd .

 

En dat UWV dat is helemaal het topje van de ijsberg , daar zitten allemaal afgekeurde artsen

die nergens anders aan de slag kunnen , ik heb er een bijgepoetst een jaar of 9 geleden , hij durfde 

niks meer te zeggen ,ik zei we zien mekaar wel bij de zitting , dus geen arts , de lafaard had 

het overgedragen aan iemand anders , ik won op alle fronten de zaak , maar geen brief krijgen hoor 

met sorry , nee keihard zijn ze daar .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

158 euro de liter :P Vond de peut al duur :P 
Maar wel fijn spul als je het hebt. Maar wordt een dure hobby.. Een broek kun je wel meermaals aan maar een shirt waarin ik heb lopen zweten trek ik niet ongewassen weer aan. Als je 4 kledingstukken per spuitbus kunt doen.. Broek, shirt (pet?) dan ben je per dag dat je op pad gaat 7,90 kwijt. 

Zelf kunnen we misschien ook wel wat maken. Het werkzame stofje is 
 permethrin 
Ik weet verder niet wat het verschil is in product samenstelling.. maar die stof wordt gebruikt tegen houtwormen Wikipedia.
Net als Deet (wat meer een zenuwgas is) wordt ook deze stof afgeraden om met huid in contact te komen.
Vraag me eigenlijk af welke schadelijker is.. misschien wel Deet. Maar misschien ook effectiever ? dat weet ik niet.

Toxicologie en veiligheid[bewerken]

In de Verenigde Staten heeft de EPA permethrin als een mogelijke kankerverwekkende stof voor de mens geklasseerd, omdat uit dierproeven bleek dat het tumoren in long en lever van muizen kan veroorzaken.

Permethrin valt in ADR-gevarenklase 6.1.
Zo'n fles van 1 liter.. met ook 2% permethrin kost daar 10,39 (15 x goedkoper al..)
En als je 5 liter haalt kost het 31,95. (25 keer goedkoper..)

 

En als je even doorzoekt kun je het voor een geeltje per 5 liter krijgen.. (31 x goedkoper)

 

Belachelijk die markt... dat het mag allemaal.. moet ook maar zo iets gaan verkopen onder eigen merk of zo.
Kijk HG ongedierte spray linkie 

 • Werkzame stoffen: permethrin: 0.25%, tetramethrin: 0.05% - prijs: 9,75 !!! 0,4 liter!! :huh: 
  En dus ook nog 8 x minder geconcentreerd ook als die link van hierboven. 
  Bij hg ben je voor 5 liter 12,5 x duurder uit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat gaat het niet worden nu ik dat lees , nog even veder zoeken maar .:stoned-smiley:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat denk je hiervan https://www.meine-onlineapo.de/index.php?auswahl=produkt&Nummer=9373671&partnerid=94511215&partnerstart=1

 

Anti Brumm® Zecken Stopp Pumpspray 
 
Wirkungsvolle Abwehr gegen Zecken  Bis zu 8 Stunden wirksamer Schutz vor Zecken   Sehr gute Hautverträglichkeit (dermatologisch getestet), ohne Parfum  Auch auf Textilien anwendbar 
 
 
Zuverlässige Vorbeugung von Zeckenstichen Anti Brumm® Zecken Stopp wirkt zuverlässig bis zu 8 Stunden gegen Zecken und bietet damit sicheren Schutz bei Aktivitäten im Freien. Das Zeckenmittel wurde erfolgreich gegen den „Gemeinen Holzbock“ getestet, die häufigste Zeckenart in Europa, die gefährliche Infektionen wie FSME (Frühsommer-Meningoenzephalitis) und die Lyme-Borreliose auslösen kann. Die Kombination der bewährten Wirkstoffe Icaridin und Citriodiol stört den Geruchssinn der Zecken und kann Zeckenstichen wirkungsvoll vorbeugen.  Aufgrund der guten Hautverträglichkeit ist Anti Brumm® Zecken Stopp bei sparsamer Anwendung für Kinder ab 2 Jahren geeignet. 
 
 
Hautverträglich und wirksam Anti Brumm® Zecken Stopp enthält die Inhaltsstoffe Icaridin und Citriodiol, die Zecken durch die Störung des Geruchssinns wirksam fernhalten. Das Spray, dessen Wirksamkeit an der Universität Neuchâtel erfolgreich gegen Zecken getestet wurde, schützt langanhaltend vor Zeckenstichen und dadurch vor der Übertragung von Krankheiten.  Icaridin gilt als besonders wirkungsvoll gegen Zecken und ist auch bei empfindlicher Haut sehr gut verträglich. Die natürliche Wirkstoff-Kombination von Citriodiol, das aus dem Extrakt des Zitronen-Eukalyptus gewonnen wird, sorgt für zusätzlichen Schutz durch Pflanzenkraft.  
 
 
Zeckenspray für jede Gelegenheit Zecken lauern überall – an Waldrändern, in Gärten, auf Lichtungen und in Stadtparks. Sie leben im hohen Gras, Gebüsch und Unterholz. Während der Zeckensaison von März bis Oktober ist deshalb ein wirksamer Zeckenschutz bei allen Freizeit- und Sportaktivitäten angeraten. Auch bei der Gartenarbeit, Sonnenbaden und Spielen im Gras empfiehlt sich ein zuverlässiges Spray, um Zeckenstichen vorzubeugen. Besondere Achtsamkeit ist in FSME-Risikogebieten, wie weite Teile von Bayern und Baden-Württemberg, geboten. Informieren Sie sich vor Reisen auch über Risikogebiete in Ihrem Urlaubsland.  
 
 
Anwendungstipps zum Schutz vor Zeckenstichen Gegen Borreliose gibt es keinen Impfstoff. Die Anwendung eines zuverlässigen Zeckenschutzmittels und die Befolgung allgemeiner Verhaltensregeln ist deshalb besonders wichtig.  
© Copyright Gebrauchs.info
Zecken lauern oft im Gras und Gebüsch. Während der Zeckensaison sollte man auf befestigten Wegen bleiben und auf Barfußlaufen in hohem Gras verzichten. Tragen Sie beim Aufenthalt in der Natur geschlossene Schuhe und lange, enganliegende Kleidung – am besten in hellen Farben, um Zecken schnell zu erkennen.  Zusätzlich kann Anti Brumm® Zecken Stopp vor den lästigen Blutsaugern schützen. Die kleine 75ml-Pumpflasche ist praktisch für unterwegs. Verteilen Sie das Spray gleichmäßig auf unbedeckten Haustellen. Nicht auf Wunden und Schleimhäute auftragen und eine Berührung mit den Augen vermeiden. Bei starkem Schwitzen und nach dem Baden sollte die Anwendung von Anti Brumm® Zecken Stopp wiederholt werden. Das Zeckenmittel kann bei Bedarf bis zu dreimal täglich aufgetragen werden. Zusätzlichen Schutz bietet das Einsprühen der Kleidung. 
 
 
Fragen & Antworten 
 
 
Hilft das Zeckenspray auch gegen Mücken? 
 
Ja, die Inhaltsstoffe Icaridin und das natürliche Wirkstoff-Gemisch Citriodiol haben sich auch zur Abwehr von heimischen und sogar tropischen Mücken bewährt.  
 
 
Kann ich Anti Brumm® Zecken Stopp auf meine Funktionskleidung sprühen oder wird diese dadurch beschädigt? 
 
Anti Brumm® Zecken Stopp kann bedenkenlos auf alle Textilien aufgesprüht werden. Das Auftragen des Zeckenschutzmittels auf Kleidung erhöht die Schutzwirkung. 
 
 
Ist Anti Brumm® Zecken Stopp eigentlich wasserfest? 
 
Nein, das Zeckenschutzspray ist nicht wasserfest und sollte für einen sicheren Schutz vor Zecken und Mücken nach dem Baden erneut aufgetragen werden. 
 
Wirkstoffe 
 
 15% Icaridin  7,8% Citriodiol 
 
 
Hinweis: Insektenschutzmittel vorsichtig verwenden. Vor Gebrauch stets Etikett und Produktinformationen lesen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Alchemistic Seeds
  Growers Choice
  Greensell
 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 28 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online