• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Growers Choice
  PGMC
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   12/03/2017

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Papalouis

Hallo!

Recommended Posts

Hallo!  

Na een hele tijd alleen te lezen op dit forum en een aantal andere sites heb ik toch besloten om even een account aan te maken, ik heb de eerste keer een paar plantjes guerilla gezet, en wel de freezix van outdoorking. Na wat lezen hier en daar ben ik het dan ook gaan doen,  een groot plantgat van ca 2 meter doorsnede, kniediep. Gevuld met een aardemix van potgrond, vermiculiet, gedroogde koemest, kalk, koffieprut van gemalen bonen en lavameel, heb per zak potgrond van 40liter 1 kopje van alles erdoorheen gedaan behalve de vermiculiet, daarvan de hele zak verdeeld over alles. Dit ook weer gemixt met de aarde wat ter plekke aanwezig is, een redelijk losse donkerbruine bodem, er is een akker van een boer nabij, dus ik ga uit van redelijk vruchtbare aarde, geen verdere test gedaan.. 

 

Heb alle sprietjes in een pvc pijp gezet met kopertape rondom. En een gaas eromheen, per gaas 3 pvc buizen 3 x 3 freezix en 1 plantgaatje met 1x blueberry automatic. 

 

Ik heb ze noodgedwongen een week eerder naar buiten gedaan, 19 mei namelijk. Had ze op 9 mei gezaaid.

Was eigenlijk van plan vandaag de dames buiten te zetten. 

 

Vandaag gaan kijken en helaas was de blueberry reeds overleden :( de rest hing er slapjes en gestrekt bij, maar heb ze lager in het buisje gezet met wat aarde rondom tot het weer stabiel stond allemaal gefixt.. 

Van de freezix waren er ook 3 a 4 overleden en de rest twijfelgevallen, water gegeven en wat ondersteuning, en wat huishoudfolie om het gaas gedaan als soort van kas.. Wel ventilatie gelaten uiteraard.. 3 zijn nog wel redelijk maar waren wel wat gestrekt. 

 

ik ga er denk ik nog wat proberen, wel wat laat begonnen maar daar leren we van.. 

Het zou toch geen kwaad kunnen als ik ze later zaai toch?  

 

Wat vinden jullie van deze aanpak? 

Ik hoor graag jullie mening want dit is de eerste keer.. 

 

Cheers! 

IMG_20190525_132745.jpg

IMG-20190519-WA0006.jpeg

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat komt nog wel in orde vermoed ik.

Het koper en de gaas is goed gedaan.

De PVC buis kan wel aan de kleine kant zijn tegen dat de planten groot zijn.

 

En nu zaaien kan nog perfect, dus laat je niet tegenhouden door enkele kleine tegenvallers. Je voorbereiding is goed!

 

Zitten er veel slakken? Want in dat geval misschien toch wat korrels voor de zekerheid.  Als je er zelf geen gezien hebt dan is kopertape meestal voldoende.

 

Het lijkt er wel op dat je in iets bosachtig kweekt. Dit is minder licht en wind, niet ideaal, maar voor een eerste keer en met de Freezix moet dat wel lukken.

 

In ieder geval veel plezier!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey, Dankjewel! 

 

De slakken vallen wel mee geloof ik heb enkele tientallen meters verder her der een aangevreten boom gezien, maar voor de zekerheid toch wat slakken korrels gestrooid, was dit echter de vergeten toen ik ze op locatie ging zetten dus gister maar ff gedaan.. 

 

Het licht zal zeker wat minder zijn, ik heb wel hier en daar wat gesnoeid, het was wel al een redelijk open plek, toen ik gister daar was voelde ik een klein briesje, maar buiten het bos waaide het niet hard ofzo.. Dus hopelijk komt de wind wel door als het hard waait. 

 

Ik ga me niet uit het veld laten slaan en ik ga denk ik nog een aantal zaden bestellen,  deze dan wel iets langer voor laten groeien het waren echt nog maar sprietjes.. 

 

Outdoorking zou ik voor deze spot ook nog een andere soort kunnen proberen? Ik kan misschien nog 2 andere gaten graven in de buurt. 

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jij komt er wel, je pakt het serieus aan allemaal en dat is eigenlijk de basis van een goede guerilla kweek. Die PVC pijp waar de kopertape omheen zit gebruiken de meesten hier puur voor de kopertape. Die PVC pijp vullen we normaal gesproken dus niet met aarde. Het plantje staat dan direct in de volle grond. Ik denk dat je plantjes slap stonden omdat de aarde in die buis heel snel uitdroogt en je plantjes nog maar korte wortels hebben en dus nog niet bij vocht komen. Effe een keer extra water geven en dan groeien ze wel door in de volle grond.

 

succes met alles! Extra bij kiemen is zeker nog niet te laat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

 ja dat was eigenlijk de bedoeling om de pvc pijpjes los om het plantenstengeltje heen te zetten, maar omdat ze nog zo klein waren, 1 was nog amper ontkiemd.. was ik bang dat het pijpje nog meer licht zou tegen houden dus heb ik ze maar daarin gezet, klinkt eigenlijk wel logisch wat je zegt,  hopelijk houden ze het nu een beetje uit, het zonnetje schijnt hier wel lekker maar we zijn op 't moment zo'n 250km van huis haha, sta even niet in de gelegenheid om te gaan kijken.. Maar dat zal wel goed komen toch, het was vroeger in den beginne ook niet anders als dat. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zodra ik mijn salaris binnen heb ga ik nog een paar zaden bij bestellen, was al erg enthousiast over de mexsix van outdoorking, misschien nog een autoflower en tussen zetten om misschien al iets eerder van de oogst te kunnen genieten, weet iemand een goeie autoflower soort voor guerrilla? Outdoorking heeft ook autoflower geloof ik

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha welkom! Ligt eraan hoe snel je wiet wil van de auto...de grote xxl auto's leveren redelijk op maar moet je natuurlijk wel paar weken langer op wachten...de kleinere auto's zijn sneller maar leveren minder op...Sweet seeds heeft goede auto's en persoonlijk ben ik ook fan van Dutch Passion; de think big, think different of kleiner en sneller de auto mazar of een Amerikaanse Autokruising van ze? 

 

Heel veel succes met de grow!

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

6-4 staat het nu, wat denken jullie zullen deze dames het redden? Ik heb ze flink water gegeven ongeveer 2 liter per plantje, volgens mij hadden ze nog dorst haha.. Weten jullie wat het kan zijn dat de blaadjes een beetje kapot zijn?? 

Is dit van de zon nadat het heeft geregend? 

 

IMG_20190601_133126.thumb.jpg.b8c394fcf4f5a538cacba48df95345d3.jpgIMG_20190601_134059.thumb.jpg.089da9f4cb7a69c8c0dccb8921504426.jpgIMG_20190601_134104.thumb.jpg.b8fa110da8a6d6971344765ce905d5e7.jpgIMG_20190601_134112.thumb.jpg.6a86e4567d852404f6457ec17037705b.jpgIMG_20190601_134152.thumb.jpg.3462eaa317387e57b1e79264af83d12c.jpgIMG_20190601_133123.thumb.jpg.1323c08e4898dddc80b73e42cb3a4852.jpg

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hee welkom. Ja de grond ziet er droog uit. Ik zou ze nu elke week even te drinken geven. Als er af en toe een bui valt is het ook prima. Ik heb hetzelfde probleem wel helaas. 

 

Die gaten heb ik ook. Komt volgens mij door vliegende insecten. Maar dat is wat ik denk. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey, er is er 1 helaas die het niet gehaald heeft nog.. Dus 5 heb ik er over, 

En 1 is ernstig omgeknakt, heb ik gefixt met ducttape losjes eromheen.. 

Hopelijk gaat ze nog aan.. 

 

Ik zou graag foto's erbij zetten maar m'n telefoon doet lastig ofzo, 

Bij aankomst lag het gaas met vershoudfolie een meter verder, ik denk vanwege de wind.. 

Paar blaadjes zijn geloof ik aangevreten door slakken dus heb de kopertape even gepoetst.  Ik denk slakken, ik zal proberen een fotootje erop te plaatsen dan kunnen jullie wellicht zeggen wat het is.. 

 

Ik ga er nog 1 freexix bij zetten maar ben 't wachten tot ze groot genoeg is.. 

 

Peace! 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

IHey, ik heb niet de snelste telefoon dus ik heb nogal moeite met foto's plaatsen maar het is alweer een tijd geleden dus ik wil het toch nog eens proberen.. 

Dit is een foto van de spot in zijn geheel, die mooie dame links gaat goed! IMG_20190714_095243.thumb.jpg.ddbe81eaf97799fc4f976e05a37c0056.jpg

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ging nog steeds goed bij de dames. Spray ze elke keer in met pepers en knoflook pray tegen insecten en evt vraat.. Hoop dat het helpt.. Ik schrok me nog kapot, bijna een vuile onder broek haha dacht dat ik een wild zwijn ofzo hoorde krijsen.. Dus ik meteen wegrennen.. Bleek dat het een hert was, goeiendag ik wist niet dat die beesten zo konden schreeuwen hahaha

 • Like 1
 • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Middag! 

Ik ben afgelopen zondag even gaan kijken naar de dames, en ik zag dat de eerste knopjes beginnen te komen. De grootse was aardig gestrekt, die heb ik met touw, samen met haar zus een beetje uit elkaar getrokken, de touwen aan boomtakken geknoopt, hopelijk krijgen ze hierdoor iets meer licht en kan er wat meer wind door. Ik heb geen idee of het werkt, het is de eerste keer dat ik dit doe. De andere heb ik gewoon laten staan, ook om een beetje te vergelijken.. 

De 2 kleinste zijn nog steeds maar 30 cm, maar wel een klein knopje al erop. 

 

Ik denk dat de kleinste net buiten de kuil staan, de kuil ga ik nog uitbreiden

Ik zal zeker nog proberen een update te plaatsen maar mijn telefoon is erg traag, en ik heb ook werk en een gezin. 

 

Groetjes PapalouisIMG_20190825_102647.thumb.jpg.8c498b5c91033f5f11b570cf0b8e8ac3.jpg

IMG_20190825_111443.thumb.jpg.2ca92967ebcda77f7a90154d1c51b1d4.jpgIMG_20190825_111524.thumb.jpg.76b2be529997f415049c702637068cae.jpg

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat is bladschimmel , en je spot is veelste donker , zaag flink wat boompjes weg ,

en graaf volgend jaar flink wat gaten die je vol gooit  met goeie voeding , hier is er alles over te vinden ,

als je het zoekt zet je gaas rondom ,en je hebt nergens meer last van 

 • Like 2
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik was wel aan aan het snoeien begonnen en de grond heeft een beurtje nodig, volgende keer gaat er een zaag mee..

 

bedoel je dat ik het gaas op de plek laat staan waar de gaten zijn?

Wat voor voeding zou je aanraden?? 

 

Bedsnkt

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

probeer met snoeien zo vroeg mogelijk op de dag.... direct zonlicht op je toppen te krijgen.......hoe eerder ze morgens droog zijn... hoe beter......

 

succes

Voske

Share this post


Link to post
Share on other sites

voor dit jaar zou je ze nog kunnen bij voeden met chem npk.....wekelijks.. 4 eetlepels NPK korrels in 10 liter water op TE lossen.....in de bloei

 

(in de groei 2 eetlepels NPK )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Van de week dus even een zak npk korrels halen. Ik heb hier ook nog canna terra Vega staan, zou daar ook een beetje van kunnen? Is wel groei voeding geen bloei. Gebruik ik voor de pepers

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now